صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، فروردین ۰۸، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

بروس تیفت مسئول سابق عملیات سری و رئیس یکان آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا سیا، تأکید کرد رژیم ایران در حوادث تروریستی 11سپتامبر 2001 نقش داشته است. وی روز شنبه 7فروردین به الشرق‌الأوسط گفت: "رژیم ایران حمایت لجستیکی کرد و پناهگاه امن داد، کما اینکه در طراحی این عملیات نیز شرکت داشت. طی این پروسه با عناصر ارشد "القاعده" ارتباط داشت. بروس تیفت در سالهای بین 1975 تا 1995 مسئول عملیات سری و رئیس یکان آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا بود و 17سال را در خارج در آفریقا و جنوب شرقی آسیا گذراند. وی هم‌چنین عضو بنیانگذار "مرکز مبارزه با تروریسم" در آژانس اطلاعات مرکزی در سال 1995 بود که مأموریت مربوط به رژیم ایران و حمایت این رژیم از حزب‌الله و تروریسم را بر عهده داشت. در واکنش به این افشاگری، خبرگزاری فارس متعلق به سپاه پاسداران روز یکشنبه 8فروردین نوشت: "با ادعای دخالت ایران در حادثه ۱۱ سپتامبر، مبلغ غرامت آمریکا از ایران به بیش از 21 میلیارد دلار افزایش یافت". 

******
دادگاهی در نیویورک یکی از مشاوران دفتر نمایندگی رژیم ایران در سازمان ملل‌متحد را به زیر پا گذاشتن قوانین آمریکا، پولشویی و معامله غیرقانونی متهم کرد. 
خبرگزاری رویتر 4فروردین گزارش داد که احمد شیخ زاده مشاور دفتر نمایندگی رژیم ایران به 7 جرم از جمله پولشویی، زیر پا گذاشتن تحریم رژیم ایران و تقلب مالیاتی متهم شده است. شیخ زاده سه هفته پیش توسط دولت آمریکا دستگیر شده بود. در خبری دیگر روز شنبه 29 اسفند 94، رضا ضراب، تاجر و دلال رژیم ایران در آمریکا به اتهام دور زدن تحریمها در ایالت فلوریدای آمریکا دستگیر شد. او پیش از این در ترکیه به اتهام "فساد مالی" بازداشت و بعد از دو  ماه آزاد شده بود. ضراب که تابعیت ایران و ترکیه را دارد و صاحب و مدیر شکبه ای از شرکتهایی مستقر در ترکیه و امارات متحده عربی از جمله رویال هولدینگ ای اس است، متهم می باشد میلیونها دلار تجارت با رژیم ایران داشته و تحریمها را زیر پا گذاشته است. ضراب 33 ساله طبق ادعانامه ای در دادگاه منهتن متهم شده به همراه کاملیا جمشیدی 29 ساله، یکی از کارمندانش و حسین نجف زاده 65 ساله، کارمند ارشد یکی از شعب بانک ملت ایران، با دور زدن تحریمهای ایران، صدها میلیون دلار به رژیم ایران و سایر شخصیتهای حقیقی و حقوقی انتقال داده است. این دستگیری دو ماه بعد از برداشته شدن تحریم‌های رژیم ایران و خروج آن از انزوای اقتصادی انجام می گیرد. 
دادستان‌های آمریکایی می‌گویند که از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۱۵ این سه نفر به برخی افراد و نهادها، از جمله بانک ملت ایران کمک کردند تا از طریق انجام معاملاتی از طریق شرکت‌های ترکیه و امارات تحریم‌های آمریکا را دور بزنند. 
جمشیدی و نجف‌زاده نیز متهم به شرکت در دسیسه‌هایی جهت کلاهبردی از دولت آمریکا، نقض قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی و توطئه برای کلاهبرداری بانکی و پولشویی می باشند. 
از سوی دیگر وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه 5فروردین علیه 7تن از دست‌اندرکاران تروریسم سایبری رژیم ایران اعلام جرم کرد. جرم این افراد حملات سایبری و هک کردن یک سد و چند بانک آمریکایی در سالهای 2011 تا 2013 می باشد. کیفر خواست وزارت دادگستری آمریکا تأکید کرد این افراد که برای رژیم ایران کار می‌کنند، هکرهای باتجربه هستند. 
بر اساس این کیفرخواست دست‌کم 46مؤسسه مالی و شرکت بزرگ آمریکایی در این حملات هک شدند. دادستان کل آمریکا می‌گوید: در جریان این حملات سایبری از سوی رژیم ایران دهها میلیون دلار خسارت وارد شده است. وی نفوذ هکرها و حملات سایبری آنها به سدی در نزدیکی نیویورک را خطری برای آمریکاییان خواند. اسامی هکرهای رژیم ایران عبارتند از: احمد فتحی، حمید فیروزی، امین شکوهی، صادق احمدزاده، امید غفاریان، سینا کیسار و نادر سعیدی. این افراد از سوی اف‌بی‌آی تحت تعقیب قرار دارند.
وزارت خزانه‌داری آمریکا روز 5فروردین طی بیانیه‌یی اعلام کرد: آمریکا دو شخص و 6
شرکت را که در ارتباط با رژیم ایران بودند تحت تحریم قرار داد. تعدادی از این تحریم شدگان در ارتباط با شرکت هواپیمایی ماهان ایر بودند. دو فرد تحریم شده جفری اشفیلد و جان میدوز نام دارند که شهروند انگلیسی هستند. اشفیلد در ارتباط با شرکت ماهان ایر فعالیت می‌کرده است. جان میدوز درارتباط با یک شرکت انگلیسی بوده که آن هم تحریم شده بود و با شرکت هواپیمایی ماهان ایر همکاری می‌کرد. شرکت هواپیمایی ماهان ایر متهم به انتقال سلاح و تجهیزات برای بشار اسد و کمک به تروریسم سپاه پاسداران است.
  
******
شورای حقوق‌بشر سازمان ملل‌متحد در ژنو روز چهارشنبه 4فروردین مأموریت احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق‌بشر در امور ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد. این ششمین سال پیاپی است که احمد شهید بعنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، مأمور بررسی وضعیت حقوق‌بشر در ایران می‌شود. علاوه بر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بسیاری دیگر از کشورهای عضو شورای حقوق‌بشر مانند کره جنوبی، مقدونیه، امارات متحده عربی، مکزیک، قطر، پاناما، پاراگوئه، آلبانی، عربستان سعودی، بوتسوآنا و السالوادور نیز به این قطعنامه ر‌أی مثبت دادند. 
مقاومت ایران ضمن استقبال از تمدید مأموریت گزارشگر ویژه، شورای حقوق‌بشر و گزارشگر ویژه را به ارجاع پرونده جنایتهای رژیم ایران به شورای امنیت و قرار دادن آمران و عاملان جنایت علیه بشریت در مقابل عدالت فرا‌خواند. حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت‌خارجه رژیم شامگاه پنجشنبه 5فروردین در واکنش به تمدید ماموریت احمد شهید گفت: "جمهوری اسلامی تمدید مأموریت گزارشگر ویژه ‌ایران را واجد هیچ ضرورت و وجاهت حقوقی ندانسته و تصویب آن را با اهداف سیاسی و تنها بر مبنای خصومت با ایران می‌داند..." 

اخبار اعتراضی؛

 رانندگان استیجاری اهواز 7 فرودین، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق اسفندماه و عیدی، با خودروهای خود به سمت اداره کار استان خوزستان در اهواز تجمع کردند. 

- روز پنجشنبه 5 فروردین، بیش از دو هزارتن از اهالی منطقه مَه سُنبلی هفتگِل در استان خوزستان در اعتراض به ساخت سد بهشت آباد و کوهرنگ سه، دست به تجمع اعتراضی زدند. تجمع‌کنندگان تأکید کردند با احداث سدها و تونلهایی هم‌چون گلاب، کوهرنگ۳ در منطقه بیرگان و بهشت آباد، ونک رفسنجان در سرشاخه‌ها، زندگی و زمینهای ما و مردم چهارمحال بختیاری و اصفهان در مزایده‌های سیاسی به تاراج می‌رود. 



******
پاسدار علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم روز 7فروردین طی سخنانی در آمل اعتراف کرد: "اکنون بیکاری مشکل عام کشور است و تا زمانی که موتور تولید کشور راه نیفتد، مشکلات کنونی حل نمی‌شود. پاسدار عماد افروغ نیز روز جمعه 6فروردین در مصاحبه با خبرگزاری نیروی تروریستی قدس ـ تسنیم گفت: وقتی مردم ببینند که به اخلاق و معنویت هم توجه نمی‌شود و اینها تنها ابزار کلاه برداری هستند، طبیعی است که ممکن است به یک‌باره طغیان کنند. 






اخبار زندان؛

 زندانیان سیاسی ایرج حاتمی و فرید آزموده که از روز 23اسفند 94 تا کنون در زندان گوهردشت کرج اقدام به اعتصاب‌غذای اعتراضی نموده‌اند، روز شنبه 7 فروردین وارد سیزدهمین روز اعتصاب‌غذای خود شدند. این دو زندانی سیاسی در اعتراض به تبعید خود به بند زندانیان عادی اقدام به اعتصاب‌غذا نموده‌اند و خواستار بازگشت به بند زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت هستند. علیرغم وعده و وعیدهای مسئولین زندان، آنان اعلام کرده اند تا برگشت به بند زندانیان سیاسی و رسیدن به خواسته‌های قانونی خود به اعتصاب‌غذا ادامه می‌دهند. وضعیت جسمی هر دو زندانی ضعیف گزارش شده است. 

 روز پنجشنبه ٥ فروردین، عفو بین‌الملل در بیانیه ای برای اقدام فوری نسبت به اعدام قریب‌الوقوع یک نوجوان کرد توسط رژیم ایران هشدار داد. در بیانیه عفو بین الملل آمده است: "یک نوجوان ایرانی، به نام هیمن اورامی نژاد، در انتظار حکم اعدام به‌خاطر جرمی است که هنگام کودکی مرتکب شده است. گفته می‌شود او بعد از تعطیلات سیزده بدر اعدام خواهد شد". 




 نورالله قدرتی رئیس دادگستری استان خراسان شمالی از صدور حکم اعدام 4زندانی خبر داد. این زندانیان در شهر آشخانه به اتهام محاربه به اعدام محکوم شدند. اسامی و هویت محکومان هنوز اعلام نشده است. شهر ۳۰ هزار نفری آشخانه در ۴۵ کیلومتری غرب بجنورد مرکز استان خراسان شمالی قرار دارد. 


 ارژنگ داوودی زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج اعلام کرده است که حکم اعدامش شکسته شده و به ۵ سال حبس در تبعید کاهش یافته است. او باید آماده باشد تا ۲۵ خرداد به زندان زابل تبعید گردد. ارژنگ داوودی زندانی سیاسی سالخورده که محکومیت ۱۰ ساله اول خود را به پایان رسانده، طی تحمل دوران محکومیت در احکام دیگری به ۲۰ سال و ۸ ماه زندان و سپس از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب رژیم در کرج به اتهام "هواداری و فعالیت موثر در پیشبرد اهداف سازمان مجاهدین خلق در زندان" به اعدام محکوم شده بود. 



 زندانی سیاسی و معلم بازنشسته محمد امین آگوشی پس از گذراندن ۷ سال و ۸ ماه از دوران محکومیت خود به زندان تبریز منتقل شد و از سوم فروردین در این زندان محبوس می باشد. محمد امین آگوشی در اول مهر ٨۶ در ارومیه دستگیر شد و به ده سال تبعید در زندان زاهدان محکوم گردید. وی به مدت 7ماه و ۲۰ روز در سلول‌های انفرادی قرارگاه رمضان وزارت اطلاعات واقع در شهرستان ارومیه تحت بازجویی و شکنجه قرار داشت. 




******
حملات تروریستی روز سه شنبه 22 مارس در بروکسل پایتخت بلژیک که 31 نفر در
جریان آن به قتل رسیدند، با محکومیتهای جهانی روبرو گشت.



جان کری وزیر خارجه آمریکا روز جمعه 6فروردین در مصاحبه‌یی با سی.ان.ان در بروکسل با اشاره به کشته شدن تعدادی آمریکایی در جریان حمله تروریستی در این شهر گفت این حمله‌یی علیه آمریکا، حمله‌یی علیه اروپا و حمله‌یی علیه مردم متمدن در سراسر جهان است. این حمله‌یی است علیه کسانی که حتی این‌جا نبودند، زیرا حمله علیه هر کسی است که می‌خواهد بدون ترس زندگی کند. در کانادا جاستن ترودو نخست وزیر این کشور ساعاتی پس از حملات تروریستی در پاریس این حملات را محکوم کرد و با مردم و دولت فرانسه ابراز همدردی نمود. آقای ترودو اما در گفتگو با رادیوی سی بی سی و استفان دیان وزیر خارجه این کشور در پارلمان کانادا، اعلام کردند که درگیری با داعش، در تعریف واقعی جنگ نمی گنجد و کانادا در جنگ یا "ات وار" نیست. ترودو بمباران مواضع داعش در عراق و سوریه را علیرغم مخالفتها در ماه فوریه 2016 متوقف کرد. خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده شورای مقاومت ایران نیز روز 22 مارس، حملات تروریستی در فرودگاه و متروی بروکسل را به‌مثابه جنایت علیه بشریت خواند و آنرا قویا محکوم کرد و گفت: سودبرنده اصلی این جنایتهای ضدبشری، فاشیسم دینی حاکم بر ایران و جریانهای تروریستی با باندرول شیعه یا سنی در منطقه هستند که موجودیت آنها به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به این رژیم گره خورده است. بنیادگرایی و تروریسم تحت نام اسلام تنها بعد از ظهور دیکتاتوری دینی در ایران به یک تهدید جهانی و منطقه‌یی تبدیل شد و همچنان ‌که مقاومت ایران از سه دهه پیش بارها هشدار داده است این پدیده شوم تنها با سرنگونی این رژیم و استقرار دموکراسی و حاکمیت مردمی در ایران ریشه‌کن می‌شود.
مقامات رسمی ترکیه می گویند، ابراهیم البکراوی، یکی از بمب گذاران انتحاری فرودگاه بروکسل سال گذشته ۲ بار دستگیر و مسترد شده و به مقامات بلژیک نیز درباره احتمال همکاری او با گروههای تروریستی هشدار داده شده بود. انفجارهای روز سه شنبه در فرودگاه و متروی بروکسل ۳۱ کشته و ۲۷۰ مجروح برجا گذاشت. تا بحال 9 نفر در رابطه با حملات تررویستی در بلژیک دستگیر شده اند.  




******
دادگاه جنایی بین‌المللی لاهه روز پنجشنبه 5فروردین حکم 40سال حبس برای رادوان کاراجیچ رهبر سابق صربهای بوسنی را صادر کرد. کاراجیچ به نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی، کشتار و نقض قوانین جنگی، متهم شناخته شده است. 
در جریان نسل‌کشی بوسنی هزاران مسلمان توسط نیروهای تحت فرمان کاراجیچ قتل‌عام شدند. هنگام وقوع این جنایت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل‌متحد در صحنه حضور داشتند اما چشم خود را بر این جنایت بستند.