صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اسفند ۱۴، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


روز چهارشنبه 9 اسفند، نیروهای ضدشورش رژیم برای پراکنده کردن کشاورزان معترض خوراسگان اصفهان، آنها را با گاز اشک آور مورد یورش قرار دادند و به سوی آنها تیراندازی کردند که این حمله به درگیری با کشاورزان منجر شد. زنان نیز همراه با مردان به مقابله با عوامل نیروهای ضدشورش پرداختند که دست کم 5 تن از جمله یک زن بر اثر تیراندازی ماموران حکومتی کشته شدند و صدها تن از آنان نیز مجروح گردیدند. 7 تن از مجروحان بر اثر اصابت گلوله به چشمهایشان نابینا شده اند. صدها تن از کشاورزان نیز در این حمله به دست عوامل اطلاعاتی و لباس شخصی رژیم بازداشت شده و به نقطه نامعلومی منتقل شدند. در جریان این درگیریها یک ساختمان دولتی و سه دستگاه اتوبوس ماموران نیز توسط معترضان به آتش کشیده شد. اعتراض کشاورزان اصفهان علیه غارتگریهای سپاه پاسداران از سالها پیش آغاز شده است. از زمانی که سپاه پاسداران با ایجاد سدهایی بر روی زاینده رود، آب آن را برای استفاده در تاسیسات منحرف کرد و کشاورزان این منطقه را از آب کشاورزی محروم نمود. کشاورزان خواهان برچیدن تمامی پروژه های سپاه پاسداران و حکومت هستند که آب آنها را قطع کرده و موجب خشکسالی و نابودی کشاورزی که وسیله تامین زندگی مردم این منطقه است، شده است. درگیریهای روز 9 اسفند پس از اعتراضات ماههای گذشته کشاورزان و پس از آن صورت گرفت که کشاورزان شهرستان ورزنه و توابع آن در روز جمعه 4 اسفند بخشی از تاسیسات آبرسانی وابسته به سپاه پاسداران را منهدم کردند. در روز 9 اسفند هنگامی که عوامل رژیم قصد راه اندازی مجدد این تاسیات را داشتند، با اعتراض مردم رو به رو شدند. مردم به رغم پرتاب گاز اشک آور و تیراندازیهای آنان، به درگیری با مامورن حکومتی پرداختند و سرانجام آنان را مجبور به فرار کردند. مردم بار دیگر با لودر به این تاسیسات حمله کرده و باقیمانده آنها  را نیز تخریب کردند. در خوراسگان کشاورزان که توسط گروههای زیادی از جوانان حمایت می‌شدند به پاسدارانی که با چند اتوبوس برای سرکوب آنها آمده بودند حمله نموده و بین سه تا 5 اتوبوس را به آتش کشیدند و آنان را وادار به عقب نشینی کردند. پاسداران بار دیگر با نیروهای تقویتی بازگشتند و درگیری شدیدی میان آنان و مردم درگرفت. از ساعت 9 شب خطوط تلفن همراه در خوراسگان اصفهان قطع شد. کشاورزان با تجمع در فلکه مرکزی شهر یک کانکس دولتی را به آتش کشیدند متعاقبا ماموران رژیم ضمن قطع برق شهر به مردم حمله ور شدند. تعداد مجروحان صدها نفر گزارش شده است.

کشاورزان به دنبال دستگیری یکی از کشاورزان در مقابل کلانتری خوراسگان دست به اعتراض زدند. ماموران حکومتی از ترس حمله کشاورزان، فرد دستگیرشده را آزاد کردند اما این ماموران پس از شناسایی معترضان، شبانه شمار زیادی از معترضان را بازداشت نمودند. بر اساس اطلاعیه های شورای ملی مقاومت عوامل نیروهای حکومتی به طور فشرده در نقاط مختلف شهر مستقر شده اند. روز پنجشنبه کشاورزان قیام کننده ضمن سر دادن شعار "ولایت یزیدی آب ما را دزدیدی"، شهرداری خوراسگان را تصرف کرده و شیشه های چند بانک را شکسته و دو کیوسک نیروی انتظامی را از جا کندند. رژیم از ترس گسترده شدن اعتراضات کشاورزان و حمایت مردم اصفهان از این خیزش یک حکومت نظامی اعلام نشده در شهر اصفهان برقرار کرده و یکان ویژه ضدشورش، نیروهای بسیج و افراد لباس شخصی را در خیابانهای اصلی شهر، میدان انقلاب، چهار باغ بالا و دروازه دولت تا سی و سه پل مستقر کرده است. روز شنبه 12 اسفند، کشاورزان شرق اصفهان(خوراسگان) طی یک اطلاعیه از مردم منطقه دعوت به تجمع در مقابل استانداری اصفهان کردند. در ادامه خیزش کشاورزان اصفهان،  شب جمعه بیش از 400 تن از مردم یزد در اعتراض به بی آبی و مشکلات کشاورزان درمقابل استانداری این شهر تجمع کردند. 

چهارمین گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل، بر ادامه نقض حقوق بشر در ایران تاکید می کند

هرانا 11 اسفند خبر داد که گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امر حقوق بشر در ایران که تا ده روز دیگر به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه می‌شود رژیم ایران را مسؤل ادامه نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران دانسته است. هرانا افزود: این مفصل ترین گزارشی است که وی در طول 2 سال ماموریتش در مورد نقض حقوق بشر در ایران منتشر کرده است. احمد شهید درگزارش خود از اعدام دست کم 487 نفر در سال2012  خبر می دهد. وی که در آبان ماه خواستار تعلیق اعدام ها شده بود در گزارشش از ادامه این روند و عدم دسترسی محکومین به وکیل و برگزار نشدن دادگاه منصفانه ابزار نگرانی کرده است.
احمد شهید می نویسد: "در پاسخ به گزارش پیشین که از شکنجه مخالفین در ایران ابراز نگرانی شده بود مقام های جمهوری اسلامی اتهام شکنجه را بی اساس خواندند و استدلال کردند که براساس قوانین ایران شکنجه غیر قانونیست. ولی من تاکید می کنم که قوانین به تنهایی نمی تواند به اتهام استفاده از شکنجه پایان دهد". او برای نمونه به بازداشت ستار بهشتی در 9 آبان ماه و مرگ او در زمان حبس اشاره می کند و می نویسد: "صورت و سینه آقای بهشتی پیش از مرگش با باتوم ضربه دیده است".
احمد شهید همچنبن از شکنجه
76 درصد از شاهدانی که با او گفتگو کرده اند خبر داده است.
او در فصلی دیگر نفض گسترده آزادی بیان، اجتماعات و احزاب را بسیار نگران کننده خوانده و به بازداشت گسترده روزنامه نگاران به عنوان نمونه نقض آزادی ها اشاره کرده است.
این گزارش در بخش حقوق "اقلیت ها" به نقض حقوق بهاییان، مسیحیان، دراویش و اقوام بلوچ، کرد و اعراب اهواز نیز اشاره کرده است.
احمد شهید بیش از 50 صفحه از این گزارش را به فهرستی از نام و اتهامات وارده به زندانیان سیاسی مذهبی و قومی اختصاص داده و در این فهرست نام بیش از 150 زندانی منتشر شده است.
 

کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد به سلامت و امنیت ساکنان کمپ لیبرتی فراخوان داد

کمیساریای عالی پناهندگان سازملل ملل متحد روز جمعه اول مارس= 11 اسفند طی یک بیانیه ای اعلام نمود: کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد نگرانی عمیق خود را درباره امنیت و سلامت ساکنان کمپ لیبرتی در عراق تجدید میکند. این بخاطر تهدیدات همان گروهی است که ادعا کرد مسئولیت حمله موشکی به لیبرتی در 9 فوریه را بعهده دارد و در آن حمله 7 تن کشته و دهها نفر مجروح شدند. کمیساریا ی عالی پناهندگان ملل متحد باز تاکید میکند که جمعیت لیبرتی طبق قانون بین المللی از حفاظت بین المللی برخوردار هستند. کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد قویا کشورها را به مضاعف کردن تلاش هایشان برای پیدا کردن راه حلهای انساندوستانه برای این جمعیت در خارج از عراق فرا میخواند و اصرار دارد تا آن زمان دولت عراق هر چیزی را که امکانپذیر است در رابطه با تضمین یک محیط امن و سالم برای این جمعیت بعمل بیاورد.


مریم رجوی در اجلاس مقر ملل متحد در ژنو ، حضور یافت

رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، روز پنجشنبه 10 اسفند= 28 فوریه در اجلاسی در مقر ملل متحد، که توسط بنیاد فرانس لیبرته و سازمان مراپ و با شرکت شخصیتهای سیاسی، سازمانهای غیر دولتی و فعالان حقوق بشری، از جمله استرون استیونسون، نماینده پارلمان اروپا- آنه ماری لیزن، آلفرد دو زایاس، سید احمد غزالی نخست وزیر سابق الجزایر، ریچارد چارنسکی نماینده پارلمان اروپا از لهستان، خوان گارسه، پائولو کازاکا و کریستین سیمرمن برگزارشد شرکت نمود. خبرگزاری همبستگی ملی در این مورد گزارش داد که مریم رجوی، در این اجلاس با اشاره به خطر عاجلی که هر لحظه جان 3000 تن ساکنان زندان لیبرتی را تهدید می کند، گفت: «به‌دلیل بحرانهای حکومت آخوندی و قیام مردم عراق علیه مالکی تکرار جنایتهایی همچون کشتار 9 فوریه در لیبرتی قریب الوقوع است. بنابراین باید با تمام قوا از بروز یک فاجعه دیگر علیه مجاهدان‌ لیبرتی جلوگیری کنیم بخصوص که سقف و دیوارهای غیرمقاوم و اشتعال پذیر، تراکم بسیار زیاد جمعیت، ضریب آسیب پذیری این محل را به شدت بالا برده است. در نتیجه ناامنی این کمپ یک خطر مبرم و اضطراری است، و یک راه حل فوری طلب میکند. عراق رسماً اعلام کرده که نمی‌تواند جلوی حملات بیشتر را بگیرد. و تضمین حفاظت به وسیله عراق یک گزینه نیست». مریم رجوی تنها گزینه های موجود برای حل این فاجعه انسانی را «انتقال یکباره تمام افراد به آمریکا توسط ایالات‌متحده» یا «بازگرداندن‌ تمام افراد به اشرف تا اعزامشان به کشور ثالث» خواند و افزود: «در چنین شرایطی کمیساریا تنها مرجع ذیصلاح بین‌المللی است که باید سریعا مسئولیت کامل ساکنان لیبرتی و اشرف را به عنوان پناهنده بدست بگیرد، رسما خواستار بازگشت آنان به اشرف شود و با همه دولتهای ذیربط و سازمان‌ملل برای محقق‌کردن این ضرورت امنیتی وارد گفتگو شود».
در خبری دیگر خبرگزاری آسوشیتدپرس 27 فوریه گزارش داد: اپوزيسيون ايران، سازمان ملل را به فراهم کردن حفاظت بهتری برای اعضايش در عراق فرا می خواند. مريم رجوی رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ايران با شهردار ژنو گفتگو کرد. او در يک کنفرانس مطبوعاتی که در کاخ انارد ژنو در سوئيس برگزار شد شرکت داشت.

 

15 زندانی در گچساران، ارومیه، کرمانشاه و داراب اعدام شدند
رژيم صبح روز پنجشنبه چهار زندانی را در گچساران در ملاعام بدار آويخت. سحرگاه روز چهارشنبه و پنجشنبه نيز دو زندانی در شهرهای ساری و کاشان حلق آويز شدند. در ارومیه رژیم روز 25بهمن يک جوان اهل اروميه به نام پرويز آذر، را در زندان مرکزی تبريز اعدام کرد. وی 20 ساله بود.
رژيم روز شنبه پنجم اسفند، 8زندانی را در زندان ديزل آباد کرمانشاه و زندان داراب در استان فارس بدار آويخت. اين اعدامها بصورت مخفيانه صورت گرفته و اسامی و هويت اعدام شدگان اعلام نگرديده است. بر اساس گزارش دریافتی منابع خبری مقاومت ایران، رژیم قصد دارد تا خرداد ماه 37نفر را تنها در استان کهکيلويه و بوير احمد اعدام کند. طی دو ماه گذشته نيز در اين استان 20نفر اعدام شده اند.


تظاهرات میلیونی روز جمعه درعراق باشعارهای سرنگونی مالکی وخلع ید از رژیم ایران

یکبار  دیگر مردم عراق تظاهرات میلیونی خود در روز جمعه تحت عنوان ”عراق گزینه ماست” در استانهای بغداد، الانبار، صلاح الدین، نینوا، تأمیم و دیالی برگزار کردند. تظاهرات فراگیر روز جمعه در عراق توسط شبکه های الجزیره، الشرقیه، التغییر، الرافدین و بغداد مستقیما پخش شد. در تظاهرات مردم تکریت یکی از شیوخ سخنران تظاهرات گفت: هرچه بلا و شر است از رژیم ایران و حاکمان ایرانی است و اکنون ما پرچم متعلق به رژیم ایران را به دست شما میدهیم که آنرا پاره کنید و تظاهرکنندگان نیز آن را پاره می کنند و زیرپا له میکنند.



چهار فعال دانشجویی کرد به زندان مریوان منتقل شدند

این چهار دانشجوی فعال کرد، سوران دانشور، داود قاسمی، محمد کهنه‌پوشی و سامان محمودی نام دارند و از شکنجه گاه اداره‌ی اطلاعات شهرستان مریوان که در ماه گذشته به اسارت گرفته شدند و در آنجا تحت شکنجه و بازجویی بوده اند به زندان مرکزی این شهر انتقال یافتند. همزمان نیروهای امنیتی ضمن تهاجم و تفتیش منازل این فعالان دانشجویی، کامپیوتر و بسیاری از وسایل شخصی آنان را ضبط کرده بودند.

120 نفر در مناطق شمالی تهران دستگیر شدند
به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر، ماموران حکومتی به مناطق شمالی تهران هجوم برده و  120تن را دستگير کرد. نيروی انتظامی از اين اقدامات، که در مناطق شمالی تهران از جمله ولنجک، تجريش و دربند انجام شد، تحت عنوان «يازدهمين مرحله» از اقدامات خود، نام برد. رژیم اعلام کرد، طی يازده مرحله پيشين 1557 نفر را دستگير کرده است. ماموران حکومتی در یک رفتار ضد انسانی، جمعی از دستگیرشدگان را در میدان تجریش در ملاعام گرداندند.


شبکه عرب زبان العالم رژیم ایران از ماهواره حذف شد

به گزارش سایت العالم: "یوتل‌ست" از ساعت 29 دقیقه بامداد روز جمعه 11 اسفند 1391 پخش برنامه‌های این شبکه را از ماهواره "AB۷”متوقف کرد. میشل دروزن، رئیس شرکت یوتل‌ست تصمیم حذف شبکه‌های ایرانی را در راستای تحریم‌های اروپا و آمریکا علیه رییس سازمان صدا و سیمای رژیم ایران  اتخاذ کرده است.


 یکی از سردمداران سپاه پاسداران درسنندج کشته شد

کردپا 8 اسفند خبر داد که "ابراهیم محمدی" یکی از اعضای با سابقه سپاه پاسداران از اهالی روستای "برودر" در سنندج بر اثر اصابت گلوله کشته شد. این اقدام در 7 اسفند و در نزدیکی روستای "اجگره" از توابع بخش مرکزی شهرستان سنندج رخ داد. به گفته‌ی منابع محلی، ابراهیم محمدی از اعضای با سابقه‌ی سپاه پاسداران بوده که در دستگیری و قتل جوانان این منطقه دست داشته است.

 

یورش به زندانیان زاهدان

بنا به گزارش فعالین حقوق بشر 9 اسفند، بیش از 70 نفر از گارد ویژه پاسدارها 7 اسفند به بند 3 زندان زاهدان یورش برده و زندانیان را با ضرب و شتم به محوطه زندان منتقل کردند. این در حالی است که تعداد زیادی از زندانیان بیمار و مسن می باشند و برای مدت طولانی و عدم امکان استفاده از سرویس بهداشتی در محیط خارج بند نگه داشته شدند. گارد ویژه تمامی وسایل شخصی زندانیان را به عمد پخش و تخریب کرده و وسایل شخصی زندانیان را به سرقت بردند. از جمله وسایل شخصی که از زندانیان به سرقت برده شد کارت تلفن می باشد که تنها وسیله تماس زندانیان با خانواده هایشان می باشد. بعد از مدتی همین کارتها به قیمت گرانتری به زندانیان فروخته می شود. بر اساس این گزارش، این حمله زیر نظرخسروی رئیس زندان، غلامی رئیس اطلاعات زندان و محمد ناروئی رئیس بازرسی زندان صورت گرفت. زندانی سیاسی ایرج محمدی در این بند زندانی می باشد و به عمد تمامی کارتهای تلفن وی و سایر وسایل شخصی وی را به سرقت بردند. فعالین حقوق بشر در خبری دیگر اطلاع دادند که روز یکشنبه ۷ اسفند ماه، زندانیان در اعتراض به غذایی که به آنها داده شد بود و بوی بد و نفت می داد از گرفتن غذا خوداری کرده و در ادامه اعتراضات گسترده در بندهای 2، 3، و 5  صورت گرفت. شام زندانیان در حد گوجه فرنگی سرخ شده بود. زندانیان به دلیل کاهش کمی و کیفی غذای زندان دچار سوء تغذیه می باشند.