صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۲۴، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


یک دانشجوی جهرمی زیر شکنجه به قتل رسید

بنا به اطلاعیه اتحادیه دانشجویان دمکرات کردستان، مأموران اطلاعات رژیم ایران کرامت الله زارعيان اهل جهرم و دانشجوی سال آخر رشته کارگردانی دانشگاه تهران که  در قيام 88 دستگیر شده بود، را در زير شکنجه به قتل رساندند. وی سه بار توسط اداره اطلاعات بازداشت شده بود. آخرين بار حدود دو ماه پيش توسط اطلاعات رژیم در تهران بازداشت و پس از گذشت يک ماه و طبق گواهی پزشکی قانونی نامبرده زير شکنجه شديد، قطع نخاع شده و بر اثر شدت شکنجه جان سپرد. این منبع افزود که بعد از کشته شدن، جسد کرامت الله به منزل اجاره ايش در خيابان نظام آباد تهران برده می شود و پيکر نامبرده را در وان حمام انداخته و آب جوش را بر رويش باز می گذارند. بعد از 4روز از چکه کردن آب و بوی تعفن، همسايگان به آتش نشانی و پليس اطلاع می دهند. بنا به اين گزارش مأموران بعد از باز کردن در حمام با جسد زارعیان روبه رو می شوند که قابل شناسايی و حتی قابل حمل نبود. بر اساس این گزارش به خانواده زارعیان پیشنهاد مبلغ هنگفتی پول در قبال سکوت آنها شده و در گزارش پليس علت مرگ کرامت الله خودکشی عنوان شده است. این اطلاعیه می افزاید که خانواده زارعیان به شدت تحت کنترل وزارت اطلاعات می باشند و به آنها اعلام شده که چون اين دانشجو به رهبر توهين کرده، تنبيه فيزيکی شده است. به این خانواده همچنین هشدار داده شده تا با رسانه ها صحبت نکنند.


******
ديوانعالی رژيم، حکم اعدام پنج زندانی سياسی جوان در رامشير را مورد تأييد قرار داده است. اتهام اين زندانيان محاربه و فساد فی الارض و تبليغ عليه نظام و اقدام عليه امنيت ملی عنوان شده است. اسامی دو تن از اين زندانيان عبارتند از هادی راشدی و هاشم شعبانی نژاد.





يک شهروند بهايی در زاهدان دستگیر شد
بر اساس گزارشها مأموران اطلاعات رژیم ایران يک شهروند بهايی به نام فرشيد داوری را روز سوم دی ماه در شهر زاهدان بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.









مقاومت دختران جوان در تهران ماموران حکومتی را فراری داد 
سایت مجاهدین خلق در خبری نوشت: بنا به گزارشهای دريافتی مأموران گشت نيروی انتظامی در خيابان فاطمی تهران، قصد دستگيری چند دختر جوان را به بهانه بدحجابی داشتند که با مقاومت آنان روبه رو شدند. در اين هنگام مردمی که شاهد اين صحنه بودند، به کمک دختران شتافتند و ماموران گشت انتظامی را فراری دادند. بنا به گزارش ديگری مأموران گشت انتظامی در تپه لواسان نيز قصد دستگيری دو دختر جوان را داشتند که با مقاومتهای مردمی، مجبور به عقب نشينی شدند.



دوهزار تن از مردم ورامین در مقابل فرمانداری رژیم در این شهر تجمع اعتراضی برپا کردند
به نقل از خبرگزاری همبستگی ملی، 22 دی، روز چهارشنبه 20 دیماه 2000 تن از  مردم ورامین برای پس گرفتن پول هایشان که چند سال پیش برای گرفتن زمین به دولت داده بودند اجتماع کردند. محل این اجتماع در برابر فرمانداری ورامین بود. آنها می گفتند: زمینی به آنها داده نشده و پولهایشان راهم پس نمی‌دهند.





اجساد سه زن فعال کرد در پاریس کشف شدند
به نقل از اخبار منتشر شده حوالی ساعت 2 بامداد روز 21 دیماه= 10 ژانویه 2013، اجساد سه زن کرد در داخل انستیتو کرد پاریس کشف شدند. یک منبع پلیس در این رابطه گفت: «این صحنه شبیه یک اعدام است». پلیس پرفکتور در حومه پاریس به کانال یک فرانسه اعلام کرد: «تنها چیزی که مطمئن هستیم این است که این یک قتل است». وزیر کشور فرانسه با حضور در محل انستیتوی کرد این جنایت را غیرقابل قبول خواند و آنرا محکوم کرد. وی گفت: «آنها بدون شک اعدام شده اند». یک پرونده قضایی در بخش ضدتروریستی در مورد این قتلها گشوده شده است و بریگاد جنایی پاریس و پلیس قضایی مسئول تحقیقات در این مورد میباشند. صبح روز پنجشنبه صدها تن از اعضای جامعه کردها در مقابل انستیتوی کرد پاریس دست به تظاهرات زدند. یکی از زنان به قتل رسیده سکینه کانسیز از بنیانگذاران پ کا کا و کسی که چندین سال را در زندان بسر برده بود و از 20 سال پیش در فرانسه پناهنده بوده است. قربانی دیگر لیلا سلیمز یک فعال جوان کُرد و سومین قربانی فیدان دوگان، یکی از مسئولان کنگره ملی کردستان بود که از بلژیک آمده بود. جمعیتی که در مقابل انستیتوی کرد در خیابان لافایت گرد آمده بودند شعار میدادند: «آنها نمرده اند»، «ما همه پ کاکا هستیم». لازم به ذکر است که تظاهراتهایی در کشورهای اروپایی و همچنین در کانادا در محکومیت ترور سه فعال کرد برپا شده است. برخی از کارشناسان اما از احتمال دست داشتن رژیم ایران یا دولت سوریه در ترور سه فعال زن کرد در فرانسه سخن می گویند. دولت ترکیه همچون بسیاری از مفسران ترک، انگیزه قتل سه زن فعال کرد در پاریس را منحرف کردن گفت وگو میان دولت ترکیه و عبدالله اوجالان رهبر حزب کارگران کردستان دانسته‌است. پ‌ک‌ک در سال 1984 فعالیت مسلحانه‌اش را آغاز کرد و خواستار احقاق حقوق سیاسی ــ ملی کُردها در ترکیه می‌باشد. کُردهای ترکیه، 25 تا 30 درصد از 75 میلیون نفر جمعیت ترکیه را تشکیل می‌دهند. لازم به ذکر است که کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ترور سه فعال زن کرد در فرانسه را محکوم کرده است.
 

اعضای سازمان مجاهدین خلق در کمپ لیبرتی خواستار بازگشت به اشرف هستند

به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت 23 دیماه، اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در کمپ لیبرتی بار دیگر خواهان بازگشت به اشرف محل سکونت 26 ساله خود هستند. نزدیک به یک سال از جابجایی اجباری ساکنان اشرف می‌گذرد و چشم اندازی برای انتقال 3200 تن به کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود ندارد. تا کنون بیش از 2600 تن از ساکنان لیبرتی توسط کمیساریا احراز هویت شده و نزدیک به 1750 تن در آن سوی دیوارها به طور خصوصی و انفرادی مصاحبه شده اند. مصاحبه های پایان ناپذیری که گاه 8 یا 12 و 17 نوبت در مورد برخی از ساکنان ادامه یافته است. این اطلاعیه افزود که بر خلاف فریبکاری و اقدامهای مجرمانه مارتین کوبلر برای بی‌خانمان کردن ساکنان اشرف، هفته گذشته در یک سند تکاندهنده فاش شد که کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد در 19 ژانویه 2012 تصریح کرده است که نمی تواند سالم بودن زیرساختها و برآورده شدن استانداردها را در لیبرتی تأیید کند. همچنین گروه کار بازداشتهای خودسرانه شورای حقوق بشر به تازگی برای دومین بار لیبرتی و شرایط حاکم بر آن را یک زندان خواند. در روز 26 دسامبر 2012 پس از بارندگی شدیدی که آب و فاضلاب، سراسر لیبرتی را فرا گرفت، ساکنان طی نامه ای از دبیرکل ملل متحد خواهان بازگشت به اشرف شده بودند. آنان بار دیگر خواستار بازگشت به اشرف از کمپ لیبرتی که "مکان موقت ترانزیت" نام گرفته، می باشند.



******
دو قاچافچی تجهیزات اتمی به ایران در اسپانیا دستگیر شدند. پليس اسپانيا اعلام کرد در ميان وسايل ضبط شده از اين دو نفر 44 سوپاپ که در فعاليتهای اتمی مورد استفاده قرار می گيرد، صورت حساب بانک و اطلاعات کامپيوتری به دست آمده است. در خبری دیگر و به گزارش خبرگزاری رویتر، کی ال ام و اتریش ایرلاین، دو شرکت هواپیمایی اروپایی روز شنبه اعلام کردند پروازهایشان را به ایران متوقف خواهند کرد. سخنگوی شرکت هواپیمایی KLM گفت این شرکت تعلیق پرواز آمستردام-ایران را از آوریل 2013 شروع می کند.


سازمان خبرنگاران بدون مرز، رژيم ایران را به دليل فشار بر روزنامه نگاران محکوم کرد
در بيانيه خبرنگاران بدون مرز با عنوان ”تهديد کارکنان رسانه ها و خانواده هايشان چهره واقعی جمهوری اسلامی را آشکار می کند“ آمده است طی دو ماه گذشته، نهادهای امنيتی در تهران، بوشهر، کرج و قزوين تعدادی از روزنامه نگاران و وبلاگ نويسان ايران، از جمله دو نوجوان 14 و 15 ساله را احضار، تهديد و بازجويی کرده اند.


******
قيام سراسری مردم عراق عليه حکومت مالکی تحت عنوان «عراقنا واحد» روز جمعه در  21 شهر عراق برپا شد. به نقل از خبرگزاری رويتر، مسلمانان سنی عراق بعد از نماز جمعه به خيابانهای بغداد و ساير شهرهای ديگر اين کشور آمدند که نمايش ديگری از نارضايتی از نوری مالکی می باشد. رویتر افزود که در فلوجه تظاهر کنندگان پلاکاردی را تکان می دادند که روی آن نوشته بود حلقه های طناب دار سرانجام يک ديکتاتور است. برخي نیز آدمکهايی از مالکی را حمل می کردند، يکی از آنها او را با بسته ای مملو از دلار که با يک هواپيمای ايران فرار می کند نشان می داد. مردم عراق مالکی را دست نشانده رژیم ایران در کشورشان می دانند و خوستار برکناری او از قدرت هستند.




******

به نقل از رسانه حکومتی باشگاه خبرنگاران، سردار پاسدار محمدعلی آسودی، اقدام اخیر دولت کانادا مبنی بر نامگذاری تروریستی نیروی قدس سپاه پاسداران، و خارج کردن نام سازمان مجاهدین از لیست گروههای تروریستی این کشور گفت: این سناریویی است که آمریکاییها طراحی کرده اند و در نهایت خودشان متضرر خواهند شد. آسویی افزود: در عالم سیاست به این می گویند حماقت در تصمیم گیری که یک گروه تروریستی کاملا مشخص را تروریست ندانسته و یک مجموعه قانونی را تروریست بنامند و کاناداییها این حماقت را انجام دهند.


مبادله زندانيان قيام سوريه با پاسداران حکومت ایران انجام گرفت
به گزارش رويتر،  آژانس کمک انسان دوستانه ترکيه گفت، روز چهارشنبه 20 ديماه، حکومت سوريه 2130 شهروند زندانی را ما به ازای 48 پاسدار رژيم ايران که توسط رزمندگان ارتش آزادی سوريه دستگيرشده بودند، آزاد می کند. تيپ البراء ارتش آزادی سوريه، در اواسط مرداد اين افراد را دستگير کرده بود. رويتر افزود رزمندگان می گويند، دستگير شدگان نفرات سپاه پاسداران بودند که توسط رژيم ايران برای کمک به نيروهای بشار اسد جهت سرکوب قيام فرستاده شده بودند. عثمان اتالای از آژانس کمک انسان دوستانه ترکيه به رويتر گفت، ”اکثر زندانيان رژيم سوريه که با پاسداران رژيم ايران مبادله می شود شهروندان سوريه هستند و چند تبعه ترکيه هم در ميان آنها هستند“. خبرگزاری دولتی آناتولی ترکيه گفت، اين تبادل توسط ترکيه و قطر ميانجيگيری شد.