صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، فروردین ۱۴، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

جوانان در پارک قیطریه تهران، مراسم 13 بدر را با شعارهای ضد حکومتی آغاز کردند

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران گزارش داد که روز شنبه ۱۳ فرودین ماه حوالی ساعت ۱۴:۰۰ تعداد زیادی از مردم تهران در پارک قیطریه مشغول برگزاری جشن ۱۳ به در بودند که مورد یورش نیروهای ولی فقیه قرار گرفتند و منجر به درگیری بین جوانان و این نیروها گردید. در این درگیری حداقل ۲ نفر از جوانان دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شدند. بدنبال این اقدام، مردم نسبت به برخورد نیروهای حکومتی اعتراض کرده و خواستار آزادی این ۲ جوان شدند. ولی نیروهای حکومتی از آزادی آنها خوداری می کردند. این مسئله باعث شد که مردم به سر دادن شعارهای اعتراضی علیه رژیم ولی فقیه اقدام نمایند. شعارهای که سر داده می شد عبارت بود از؛ مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر خامنه ای. بر اساس گزارشهای دیگری از درگیری در پارک قیطریه تهران، جوانان یکی از ماموران حکومتی را کتک زدند. در خبری دیگر و بنا به گزارش آژانس ایران خبر، بدلیل اعتراض مردم به سیاستهای غلط دولت و افزایش خشکی ارومیه در میدان آذربایجان تبریز، ماموران حکومتی در روز سیزده بدر 70 نفر را دستگیر کردند. این گزارش می افزاید که عده ای نیز در جریان این درگیری مجروح شدند.

یک مامور نیروی انتظامی رژیم در سمیرم، بدست افراد مسلح کشته شد

به گزارش سایت حکومتی تابناک ۹فروردین، در جریان درگیری بین افراد مسلح و ماموران نیروی انتظامی در سمیرم، یک مامور نیروی انتظامی رژیم کشته شد.

اعتراضات کارگران شرکت لوله‌سازی خوزستان ادامه دارد

کارگران شرکت لوله‌سازی خوزستان علیرغم همه پیگیریها و تجمعات و اعتراضات همچنان ۲۰ ماه حقوق معوقه طلب دارند. یکی از کارگران دراین رابطه گفت: ”چند ماه قبل بعد از چندین تجمع اعتراضی در مقابل استانداری، شرکت و خیابانهای اطراف استانداری، حقوق ۵ ماه را به کارگران دادند تا ساکت شویم. اما طولی نکشید و مجدداً همه وعده‌های داده شده توسط مقامات به فراموشی سپرده شد... “. این کارگر در ادامه افزود: ”در شروع سال جدید همچنان ۲۰ ماه حقوق طلب داریم، همه می‌آیند و وعده حل شدن مشکلات را می‌دهند، اما فقط پول کارگران را به جیب خود می‌زنند و آنچه که این وسط فراموش می‌شود و به حساب نمی‌آید کارگران و مشکلات آنها می‌باشد“.

اتحادیه اروپا خواستار آزادی هفت رهبر بهایی در ایران شد

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیه‌ای گفت: «من از شنیدن اینکه حکم اولیه ۲۰ سال زندان برای هفت رهبر پیشین بهایی ممکن است مجدداً تأیید شده‌ باشد نگران هستم». وی افزود: «از مقامهای ایرانی می‌خواهم تا هفت رهبر بهایی که از قرار معلوم انگیزه صدور این احکام برای آنها به‌خاطر تعلق داشتن‌شان به یک اقلیت مذهبی است را بی‌درنگ آزاد کرده و به آزار اقلیتهای مذهبی در ایران پایان دهد». هفت رهبر جامعه بهاییان ایران که از دو سال و نیم پیش در زندان به‌سر می‌برند، ابتدا در دادگاه بدوی به بیست سال زندان محکوم شدند، اما دادگاه تجدید نظر با حذف اتهاماتی چون جاسوسی و همکاری با دولت اسرائیل، این حکم را به ده سال تقلیل داد. اما سازمان عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه اعلام کرد که قوه قضاییه ایران با تغییر حکم دادگاه تجدید نظر برای این هفت تن، حکم اولیه بیست سال زندان را برای آنها تأیید کرده است. فریبا کمال‌آبادی، جمال‌الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، مهوش ثابت، بهروز توکلی و وحید تیزفهم، هفت‌تن از رهبران جامعه بهایی ایران هستند که از حدود دو سال و نیم پیش در زندان به‌سر می‌برند.

محسن دگمه‌چی، از زندانیان سیاسی بر اثر عدم رسیدگی عمدی پزشکی به‌شهادت رسید

محسن دگمه‌چی به اتهام کمک به خانواده‌های زندانیان سیاسی و حضور فزرندش در اشرف دستگیر شده بود. مسئولین زندان به‌رغم این‌که وی مبتلا به بیماری سرطان بود و نیاز به رسیدگیهای فوری و مداوم پزشکی داشت مانع این رسیدگیها می‌شدند. حتی هنگام انتقال وی به بیمارستان چهار تن ازمأموران اطلاعات او را تحت کنترل داشتند تا مانع از تماس خانواده و بستگانش شوند. در مراسم یادبود محسن دگمه چی که روز پنجشنبه ۱۱فروردین برگزار شد، زندانیان سیاسی، محروم کردن این زندانی سیاسی از دارو و درمان پزشکی را محکوم کردند. خانم مریم النگی، همسر آقای دگمه چی روز چهارشنبه بعد از مراسم خاكسپاری بازداشت شد و پس از ساعتها بازجویی به وی گفته شد كه نبایستی هیچ مراسمی برای همسرش برگزار كند. ماموران امنیتی همچنین به این خانواده گفته اند كه تا یك هفته نیز مجاز به ماندن در خانه شان نیستند و بایستی خانه را ترك كنند. این در حالی است که قرار بوده مراسم یادبودی بمناسبت روز سوم آقای دگمه چی در مسجد حجت ابن الحسن واقع در خیابان سهروردی برگزار گردد كه از سوی ماموران امنیتی دولت تاكید شده كه چنین مراسمی مجاز نیست و از خانواده دگمه چی هم تعهد گرفته شده كه برنامه ای برگزار نکنند. محسن دگمه چی از بازاریان سر‌شناس تهران، به اتهام کمک مالی به خانواده‌های زندانیان سیاسی توسط قاضی صلواتی مورد محاکمه قرار گرفت و به ده سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجایی شهر کرج محکوم شد. وی به دلیل عدم رسیدگی پزشکی و تعلل مسئولین زندان در سن 53 سالگی جان باخت.

یک نفر به اتهام محاربه در بهبهان اعدام شد

خبرگزاری هرانا 14 فروردین خبر داد: یک شهروند به نام "ابوالحسن.ر" به اتهام محاربه در زندان شهرستان بهبهان به دار آویخته شد. در عین حال جان هشت نفر بشدت در معرض خطر مرگ می باشد. این افراد عبارتنداز: منصور اسانلو، آرش صاقی، حسین رونقی ملکی، زینب جلالیان، ضیاء نبوی، حبیب الله لطفی، شیرکوه معارفی، حامد روحی نژاد.

یک فعال عرب اهوازی در زندانهای اهواز در زیر شکنجه کشته شد

سایت مجاهدین خلق خبر داد: بنابر گزارشات دریافتی، یک فعال عرب اهوازی به نام ”رضا مغامسی“ از ساکنان شهر دزفول در یکی از زندان‌های مخفی شهر اهواز، زیر شکنجه به‌شهادت رسیده است. گویا وی روز چهارشنبه سوم فروردین هزارو سیصد و نود بر اثر ضربه‌های شدید بر روی لگن خاصره و خونریزی داخلی به دست نیروهای امنیتی کشته می‌شود. بر اساس گزارش اهواز نیوز هم‌چنین حال هادی راشدی که طی روزهای اخیر دستگیر شده بر اثر شکنجه‌های پیاپی، وخیم است و زیر اکسیژن قرار دارد و هم‌اکنون بیهوش است.

عفو بین الملل از احتمال اعدام زندانی سیاسی شیرکو معارفی ابراز نگرانی کرد

صدای آمریکا گفت: سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای از احتمال اعدام شیرکو معارفی شهروند کرد ایرانی در روزهای آینده خبر داده است. در این بیانیه آمده است شیرکو معارفی دو سال پیش در پاییز سال ۲۰۰۸ به دلیل عضویت در یک حزب مخالف جمهوری اسلامی بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه با خدا به اعدام محکوم شد.

شرکت تِرِکْس فروش جرثقیل به رژیم ایران را متوقف کرد

وال استریت ژورنال ۴ فروردین گزارش کرد گروه اتحاد علیه اتمی شدن رژیم ایران، اعلام کرد نسبت به توقف تحویل جرثقیل ها توسط شرکت ترکس قانع شده است. مارک والاس رئیس این گروه در این باره گفت: ما این اقدام شرکت ترکس مبنی بر توقف معاملات با رژیم ایران را تحسین کردیم. هر شرکتی که نسبت به امور اجتماعی احساس مسئولیت کند، باید از اینکه محصولاتش برای اعدامهای نفرت انگیز در ملاء عام استفاده میشود، وحشت زده شود. وال استریت ژورنال اضافه کرد: گروه اتحاد علیه اتمی شدن رژیم ایران که در نیویورک مستقر است، در این مجموعه فعالیت، علیه اعدامهای علنی در ایران که ”کارزار جرثقیل” نام گرفته، شرکت ترکس را بعنوان اولین هدف انتخاب کرده و شرکتهای دیگری را نیز در این رابطه در دستور کار خود گذاشته است.

******

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران 14 فروردین در اطلاعیه ای اعلام کرد: از نیمه شب شنبه۱۳فروردین، نیروهای لشکر پنجم عراق به دستور نوری مالکی نخست وزیر این کشور، با ستونهای زرهی بخشهایی از اشرف را به اشغال خود در آورده‌اند. تاکنون دست کم ۳۰زرهپوش بی ام پی و هاموی در اشرف مستقر شده اند. در قسمتی از این اطلاعیه آمده است: لشکرکشی و اشغال نظامی اشرف که یک منطقه کاملا غیر نظامی و خلع سلاح شده است، ناقض قوانین و کنوانسیونهای بین المللی از جمله کنوانسیون چهارم ژنو است.

پناهندگان سیاسی در مقابل دفتر سازمان ملل در ترکیه، دست به اعتصاب غذای خشک زدند

هشت پناهنده سیاسی ایرانی و افغان، از روز سه شنبه ۹ فروردین ماه در مقابل دفتر سازمان ملل در شهر "وان" کشور ترکیه اقدام به اعتصاب غذای خشک کرده اند. پناهندگی این فعالین سیاسی همگی ‌از طرف کمیساریای عالی‌ پناهندگان سازمان ملل متحد واقع در ترکیه مورد قبول قرار گرفته است اما با گذشت سالها پروسه انتقالشان به کشوری امن مورد تعلل سازمان ملل قرار گرفته است». در خبری دیگر شماری از پناهندگان ایرانی در اعتراض به وضعیت و عدم رسیدگی به درخواست پناهندگیشان در باکو با دوختن چشم، دهان و گوش خود دست به اعتراض زدند. پناهجویان مزبور که بین ۱۰تا۱۸سال است که از ایران گریخته و در آذربایجان به سر می برند، اوایل بهمن ماه گذشته نیز در حرکت اعتراضی مشابهی که چهار روز به طول انجامید خواستار رسیدگی به خواستهای خود شده بودند.

هند هرگونه معامله‌ای که در خدمت برنامه تسلیحات اتمی رژیم ایران باشد را ممنوع کرد
هند هرگونه معامله‌ای که در خدمت برنامه تسلیحات اتمی رژیم ایران باشد را ممنوع کرد. وال استریت ژورنال گزارش داد هند صادرات تمامی کالاها و خدماتی که به توسعه تسلیحات اتمی رژیم ایران کمک کند را ممنوع اعلام کرد. بیانیه دولت هند اعلام کرد تغییرات در سیاست تجارت خارجی این کشور تا سال ۲۰۱۴ (3سال آینده) ادامه خواهد داشت. بیانیه که توسط وزارت بازرگانی و صنایع هند روز پنجشنبه صادر شد تصریح می‌کند این تصمیم در راستای تحریمهای ملل‌متحد علیه رژیم ایران و در ارتباط با برنامه اتمی و موشکی این رژیم می‌باشد.

******

رد شدن بودجه سال 2011 از طرف احزاب کانادا، منجر به برگزاری انتخابات دیگری در این کشور گردید. روز دوم ماه مه 2011 مردم کانادا یکبار دیگر به پای صندوقهای رای خواهند رفت تا دولت مطلوب خویش را برگزینند. هم اکنون حزب محافظه کار کانادا به ریاست آقای استیون هارپر دولت اقلیت این کشور را در دست دارد. حزب نیو دموکرات به ریاست آقای جک لیتن، حزب لیبرال به ریاست آقای مایکل ایگناتیف و حزب بلاک کبکوآ بریاست آقای ژیل دوسپ برای بدست آوردن صندلی نخست وزیری با هم به رقابت می پردازند. حزب سبز کانادا بریاست خانم الیزابت می، که در دور قبلی انتخابات نتوانست هیچ صندلی در پارلمان به خود اختصاص دهد، نیز در این انتخابات شرکت خواهد داشت اما اعلام شده است که به همین دلیل در مناظره های تلویزیونی نمی تواند شرکت کند. مناظره انگلیسی احزاب در 12 آوریل و مناظره فرانسوی در 14 آوریل برگزار و بطور مستقیم از رسانه های کانادا پخش خواهد شد.

هشت کارمند سازمان ملل در مزار شریف کشته شدند

رادیو آلمان در اینباره گفت: در حمله ‌گروهی از تظاهرکنندگان افغانی به دفتر سازمان ملل در مزارشریف در اعتراض به "قرآن‌سوزی" در آمریکا، دستکم ۸ تن از کارمندان سازمان ملل به طرز فیجعی به قتل رسیدند. سر چند تن از کارمندان از تن جدا شده‌ است. تظاهرات در مزار شریف در اعتراض به "قرآن‌سوزی" در یک کلیسا در آمریکا برگزار شده بود، اما به یک خونریزی هولناک در افغانستان بدل شد. به گزارش آسوشیتدپرس، مهاجمان سر دو تن از کارمندان سازمان ملل را از تن‌شان جدا کردند. به گفته پلیس مزار شریف، همه‌ی قربانیان این کشتار، کارمندان خارجی سازمان ملل بودند. شماری از قربانیان سربازان نپالی سازمان ملل و نگهبان این مقر بودند. به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از فرماندار منطقه در این تظاهرات در مجموع ۱۲ نفر کشته شده‌اند که ۵ تن از آنها سربازان نپالی، ۲ کارمند اروپایی سازمان ملل و ۵ تظاهرکننده‌ی افغانی بوده‌اند. دو هفته پیش یک کشیش افراطی در کلیسایی در ایالت فلوریدا اقدام به سوزندان نسخه‌ای از قرآن در صحن کلیسا کرد. در این اقدام، تری جونز، کشیش افراطی نیز شرکت داشت. تری جونز همان کشیشی هست که پائیز گذشته اعلام کرده بود در سالگرد ۱۱ سپتامبر نسخه‌ای از قرآن را خواهد سوزاند. این تصمیم جونز با واکنش منفی بین‌المللی مواجه شد و او ناگزیر شد از انجام آن منصرف شود. شهر مزار شریف در شمال افغانستان یکی از مراکز اصلی استقرار فرماندهی نیروهای بین‌المللی کمک به تامین امنیت در افغانستان (آیساف) است و جزو مناطق نسبتا آرام افغانستان به شمار می‌رود. بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل ضمن ابراز تأسف این حمله‌ی خونین به دفتر سازمان ملل را به شدت محکوم کرد. وی گفت که «این حمله‌ی بزدلانه تحت هیچ شرایطی قابل توجیه نیست.»

******
زیر فشار اعتراضهای مردمی، بشار اسد مجبور شد یکشنبه‌
۲۷مارس، قانون وضعیت فوق‌العاده را که حدود ۵۰سال بر کشور سایه افکنده بود، لغو کند. این قانون به مدت 5دهه هرگونه حقوق شهروندی را از مردم سلب کرده بود. لغو این قانون مدتها خواست نیروهای اپوزیسیون بوده است. البته هنوز مشخص نیست که لغو این قانون چه زمانی اجرایی خواهد شد. بشار اسد پس از مرگ پدرش، حافظ اسد، از سال ۲۰۰۰ زمام امور کشور را در دست گرفته است. وی که چشم‌پزشک است، در آغاز کار، مجموعه‌ای از اصلاحات را اعلام کرده بود، ولی امیدی که مردم به تحقق این اصلاحات بسته بودند را ناکام گذارد. از سوی دیگر در ليبي در حاليكه نيروهاي آزاديبخش شوراي ملي ليبي در برابر حملات ارتش قذافي مقاومت مي كنند، مقامات اپوزيسيون از شروع فروپاشي حكومت قذافي خبر مي دهند. یک روز پس از استعفای موسی کووسا وزیر خارجه لیبی، علی عبدالسلام التِرِیکی، وزیر خارجه پیشین لیبی از قذافی جدا و وارد مصر شد. امروز رسانه های غربی خبر دادند که اوگاندا اعلام آمادگی کرده تا به معمر قذافی پناه دهد. از سوی دیگر گفته می شود که ونزوئلا نیز احتمال دارد پیشنهاد مشابهی اعلام کند.