صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، فروردین ۰۷، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

سازمان ملل متحد تعیین گزارشگر ویژه برای نقض حقوق بشر در ایران را تصویب کرد

شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنو در شانزدهمین اجلاس خود براساس منشور سازمان ملل، اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون جهانی حقوق بشر به انتخاب یک گزارشگر ویژه برای نقض حقوق بشر در ایران مبادرت می ورزد. شورای حقوق بشر از گزارش دوره ای بان کی مون دبیر کل ملل متحد به این شورا استقبال کرد و نسبت به تحولات مندرج در این گزارش نگرانی جدی خود را ابراز داشت. شورا بر قطعنامه مجمع عمومی ملل متحد (۶۵/۲۲۶) بتاریخ ۳۰ آذر ۸۹ که به موجب آن رژیم ایران بخاطر نقض حقوق بشر محکوم شد، تاکید ورزید. شورای حقوق بشر ملل متحد از عدم همکاری رژیم ایران با شرایط مندرج در قطعنامه مجمع عمومی ابراز تاسف کرد. شورای حقوق بشر با اتکا به قطعنامه های پیشین در مورد رژیم ایران، اعلام کرد:

۱- شورا تصمیم به انتخاب یک گزارشگر ویژه برای وضعیت حقوق بشر در ایران میگیرد. این گزارشگر گزارشهای دوره ای به شورای حقوق بشر و مجمع عمومی تسلیم میکند. یک گزارش دوره ای به شصت و ششمین اجلاس مجمع عمومی و یک گزارش دوره ای نیز به اجلاس نوزدهم شورای حقوق بشر ارائه خواهد شد.

۲- از رژیم ایران میخواهد با این گزارشگر همکاری کامل کند و به او اجازه دیدار از کشور بدهد. همچنین برای اینکه او قادر به انجام ماموریتش شود، رژیم ایران امکان دسترسی به اطلاعات لازم را برایش فراهم کند.

۳- از دبیرکل درخواست میکند برای گزارشگر منابع مورد نیاز را فراهم کند تا ماموریتش را براساس منابع موجود انجام دهد.

در همین رابطه کشورهای عربی که تا کنون به نفع رژیم ایران رای می دادند، در اقدامی بی سابقه، رای ممتنع دادند.

در همین رابطه موریس کاپیتورن، گزارشگر سابق سازمان ملل در مورد حقوق بشر ایران در مصاحبه ای در پاسخ به این سوال که مشخصات یک گزارشگر ویژه که کار خود را به خوبی انجام داده و تاثیرگذار باشد چیست، گفت: یکی از ویژگیهای فردی که عهده‌دار این مقام می‌شود دانش و سابقه کار حقوقی و قضایی است. اکثر کسانی که برای این پست انتخاب شده‌اند، شاید نه تمامی آنها، سابقه مطالعات و کار حقوقی داشتند. مشخصه دیگر این است که باید پوست کلفتی داشته باشند. بدون شک این افراد به‌طور مستمر توسط حکومتها، و در این مورد مشخص از سوی حکومت ایران، مورد حمله قرار خواهند گرفت. باید تمامی این حملات شخصی و حرفه‌ای را تحمل کرد و نادیده گرفت چون وظیفه و تمرکز اصلی این فرد باید تنظیم گزارش باشد. تحمل حملات حکومت و انواع و اقسام توجیه‌ها و حیله‌های آن، بخشی از وظایف این مقام است. . .». گفتنی است که عفو بین‌الملل از تصمیم شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در انتصاب گزارشگر ویژه برای کنترل وضعیت رو به وخامت حقوق‌بشر در ایران و گزارش آن به ملل‌متحد استقبال کرد. در خبری دیگر نقض حقوق بشر ایران در پارلمان کانادا محکوم شد. صدای آمریکا 3 فروردین گزارش داد: طرح پیشنهادی نماینده لیبرال پارلمان کانادا در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران با اکثریت آرای یک کمیته پارلمانی این کشور تصویب شد. این طرح پیشنهادی به ابتکار اروین کاتلر، وزیر دادگستری پیشین و نماینده لیبرال پارلمان در کمیته فرعی حقوق بشر بین الملل، کمیته دائمی امور خارجه و توسعه بین الملل مجلس عوام دولت فدرال کانادا مطرح شد و براساس شواهدی که در اختیار این کمیته قرار گرفت، وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در ایران محکوم شده است.

۵۰ تن از زندانیان اعدامی از قزلحصار به اوین منتقل شده اند

خبرگزاری هرانا روز پنجشنبه چهارم فروردین ماه گزارش داد: ۵۰ نفر از زندانیان محبوس در زندان قزلحصار کرج، به زندان اوین منتقل شدند. گفته می‌شود که این ۵۰ زندانی متهم به راه اندازی شورش در زندان قزلحصار و دارای حکم اعدام هستند، که جهت اجرای حکم به زندان اوین منتقل شده اند. در درگیریهای ۲۴ اسفندماه ۸۹ در واحد ۲ و ۳ زندان قزلحصار کرج که در پی اعتراض به قصد اجرای حکم اعدام ده زندانی از سوی سایر زندانیان شروع شد، ۱۵۰ تن دچار جراحات جدی به خصوص در اثر استفاده نیروهای گارد زندان از گلوله‌های واقعی شدند که از این تعداد دستکم ۸۰ تن جان باختند. منابع نزدیک به دولت البته ۴۷ کشته و زخمی را آمار این حادثه اعلام کرده‌اند که تفاوت فاحشی با گزارشهای منابع مستقل دارد. هرانا افزود: بر اساس گفته رئیس سازمان زندانها، زندان قزلحصار با داشتن ۲۰ هزار زندانی، که حدود ۱۳ هزار تن از ایشان را محکومان مواد مخدر تشکیل می‌دهند، بزرگترین زندان کشور به حساب می‌آید. گفتنی ست که پس از این کشتار سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه‌ای یک تحقیق و تفحص فوری در خصوص این کشته شدگان را ضروری دانست.

۵نفر در زندان اوین، مخفیانه اعدام شدند

آژانس ايران خبر گزارش داد: سحرگاه روز دوشنبه ۲۳ اسفند ماه یک زوج کلیمی -ارمنی به همراه یک زن و دو مرد در زندان اوین به صورت مخفیانه اعدام شدند. این منبع افزود: بنا به اطلاع گزارشگران هرانا «ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» دفتر کشیک شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب ضمن تائید اجرای حکم اعدام ۵ نفر در سحرگاه دوشنبه از ارائه هرگونه توضیحی در خصوص نحوه تحویل اجساد و تدفین پیکر این زوج خودداری کرد. خانم آدیوا میرزا سلیمان کلیمی از ایرانیان کلیمی به همراه همسرش وارژان پطروسیان از ایرانیان ارمنی به همراه یک زن و دو مرد با هویت نامعلوم به صورت مخفیانه در زندان اوین اعدام شدند. از اتهام اعدام شدگان اطلاعی در دست نیست. اقوام زوج اعدامی که قصد داشتند بر اساس آداب و رسوم خود مراسم تدفین ایشان را اجرا کنند از سوی نیروهای اطلاعاتی و امنیتی تهدید به بازداشت شدند.

مراسم چهلم محمد مختاری برگزار شد

خانواده محمد مختاری، که در قیام 25 بهمن بدست نیروهای حکومتی کشته شد مراسم چهلم وی را روز جمعه پنجم فروردین در بهشت زهرا برگزار کردند. گفته می شود این مراسم در حالی برگزار شد که مأموران یگان ویژه با حضور در بهشت زهرا، قصد ایجاد رعب و وحشت و جلوگیری از مراسم را داشتند.

پدر شهید صانع ژاله رشوه ۷۵ میلیون تومانی را نپذیرفت

به گزارش دانشجو نیوز پنجشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۰، سایت میزان خبر از تطمیع و تهدید خانواده شهید صانع ژاله از سوی دو مسئول بسیج و مخالفت پدر این شهید با پرداخت هرگونه رشوه و حق‌السکوت خبر داده و نوشته است: پدر شهید ۲۵ بهمن بعد از شهادت پسرش حق السکوت ۷۵ میلیونی بسیج را رد کرده است. بنا به این گزارش پس از رد رشوه ۷۵ ملیون تومانی، مسئولین بسیجی به تهدید این پدر پرداختند و از سرنوشت مشابه برادر بزرگتر‌ با صانع ژاله ابراز نگرانی کردند که در جواب پدر صانع ژاله می‌گوید: یک پسرم در راهی که فکر می‌کرد درست است کشته شد و پسر دیگرم هم کاری را کرده که اعتقاد دارد درست است و هر هزینه‌ای را هم می‌پردازد.

در ۳ماه آخر ۸۹ بیش از ۲۲۵نفر از مردم محروم کردستان کشته، زخمی یا بازداشت شده‌اند

به گزارش سایت کوردستان و کوردنیوز، در مدت 3ماه زمستان نیروهای امنیتی و انتظامی رژیم در کردستان ۳۰تن از مردم کردستان را کشتند که ۲۳تن از این کشته‌ها کاسبکاران مناطق مرزی کردستان بوده‌اند که با شلیک مستقیم نیروهای رژیم کشته شده‌اند. بنابراین گزارش، در این مدت ۱۴نفر دیگر از کاسبکاران زخمی‌شده‌اند. از سوی دیگر نیروهای رژیم با گذاشتن کمین در سر راه کاسبکاران و با شلیک به سوی آنان دهها رأس از احشام بارکش آنان را کشته‌اند که هدف از این کار تنها زیان‌رساندن به کاسبکاران کرد است که جز این راهی و وسیله‌ای برای امرارمعاش در مناطق مرزی ندارند. در این مدت نیز بیش از ۸۰۰میلیون تومان بار کاسبکاران از سوی نیروهای رژیم مصادره شده است. بر اساس خبرهای رسیده به کردستان و کردنیوز در مدت 3ماهه‌ی زمستان ۸۹ حداقل ۱۶۵تن از فعالان مدنی و شهروندان کرد از سوی نیروهای امنیتی رژیم به اتهام فعالیت سیاسی دستگیر شده‌اند که ۳۴تن از این بازداشت‌شدگان از سوی دادگاههای رژیم به ۶سال تا ۲۰سال و ۶ماه زندان محکوم شده‌اند. در مدت 3ماه زمستان ۸۹ همچنین دهها دانشجوی کرد به کمیته‌های انضباطی و حراست دانشگاه احضار شده‌اند که در میان آنها حداقل ۱۳تن با محرومیت از چند ترم تحصیلی و اخراج از دانشگاه روبه‌رو شده و ۴دانشجو نیز به ۲سال زندان محکوم شده‌اند. همچنین دستگاه قضایی رژیم در مدت 3ماهه‌ی ۸۹، 2فعال سیاسی کرد را اعدام و حکم اعدام 2فعال کرد را صادر نمود. این منابع یادآوری کردند که این آمار تنها آمار و گزارشهایست که مستقیمأ به مرکز خبری کردستان و کردنیوز رسیده است.

گزارش پزشکی قانونی در باره علت قتل بهنود رمضانی: ضربات متعدد شی سخت به سر (جمجمه)

همبستگی ملی یکشنبه 29 اسفند گزارش داد: "علت قتل بهنود رمضاني: ضربات متعدد شی سخت به سر (جمجمه). این منبع افزود: مطابق گزارشهای منتشره در رسانه های مجازی، روز ۲۶ اسفند، خانواده بهنود رمضانی که در آخرین ساعت شب چهارشنبه سوری توسط ماموران بسیجی به شهادت رسیده بود، پیکر بی جان وی را از پزشک قانونی تحویل گرفته و برای تشیع جنازه و دفن او به روستای قراخیل از توابع شهرستان قائمشهر منتقل کردند." خبرهای اینیترنتی در این رابطه حاکی است، در آخرین ساعات شب چهارشنبه سوری، ماموران بسیجی و لباس شخصی بهنود رمضانی را که در این حرکت اعتراضی شرکت داشت، شناسایی کرده و در منطقه یی خلوت به او یورش برده و مورد ضرب و شتم قرار می دهند. بهنود رمضانی با آمبولانس به اورژانس منتقل می شود. اما ساعاتی بعد براثر شدت ضربات وارده جان می سپارد.

نماینده صدا و سیمای رژیم در پاریس، اخراج شد

سایت تابناک متعلق به پاسدار رضایی نوشت: «شنیده‌های موثق حاکی است که دولت فرانسه در پی اخراج سردبیر خبرگزاری فرانسه از جمهوری اسلامی ایران، کامران نجف‌ زاده – خبرنگار واحد مرکزی خبر – را از این کشور اخراج کرد. این کار در حالی صورت پذیرفته که جمعه گذشته سردبیر خبرگزاری فرانسه در تهران، به دستور مقامات کشورمان از جمهوری اسلامی ایران اخراج شده بود و این اقدام دولت فرانسه نوعی تلافی‌جویی نسبت به این اقدام است».

شرکت اتریشی، فروش سوخت به ایران ایر را متوقف کرد
رادیو آلمان گفت: با پایان سوخت‌رسانی به ناوگان هوایی ایران در وین، هواپیماهای ایران ایر مجبور به فرود در فرودگاههای بوداپست و پراگ هستند. تحریم‌ بین‌المللی تاثیر مستقیم خود را آشکار کرده و سفر هوایی از ایران به اروپا را مختل ساخته است. رادیو آلمان اضافه کرد: شرکت اتریشی "او ام فا" فروش سوخت به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی، "ایران ایر" را متوقف کرد. این کنسرن انرژی یکی از آخرین شرکتهایی به شمار می‌آمد که وظیفه سوخت‌رسانی به هواپیماهای ایرانی در اروپا را برعهده داشت.

******

در اولین روز از سال 1390، تظاهراتی مقابل سفارت رژیم در اتاوا تظاهراتی برگزار گردید. این تظاهرات در ادامه تظاهراتهایی که به‌دعوت خانم مریم رجوی برای حمایت از قیام مردم ایران و ساکنین اشرف برگزار می‌شود، صورت گرفت. آنها از جمله شعار می دادند: امسال سال آخره – خامنه وقت رفتنه.

در اولین روز از سال 90، ۴۷ دانشجوی دختر در یک تصادف کشته و مجروح شدند

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایرنا در نخستین روز سال ۹۰ براثر واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل کاروان دختران راهیان نور دانشگاه پیام نور کهنوج در حدفاصل محور کرمان جیرفت ۱۰ نفر کشته و ۳۷ نفر نیز مجروح شدند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت روز دوشنبه به ایرنا گفت: حال دو تن از مجروحان نیز وخیم بود که به کرمان اعزام شدند. رییس پاسگاه پلیس راه جیرفت نیز گفت: این حادثه در ۵۰ کیلومتری محور کرمان به جیرفت در منطقه ساردوئیه رخ داده است. سروان «نصیری» افزود: علت این حادثه عدم توانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی در سرعت مطمئنه بوده است. وی اظهار داشت: این اتوبوس حامل دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور کهنوج بوده است که در حال بازگشت از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس بودند.

پاکستان سوزاندن نسخه‌ای از قرآن در فلوریدای آمریکا را محکوم کرد

رادیو فردا گزارش داد: پاکستان سوزاندن قرآن در کلیسایی در فلوریدای آمریکا را قویاً محکوم کرد. تری جونز، کشیش کلیسایی در شهر گینزویل فلوریدا، روز یکشنبه گذشته در کلیسایی کوچک با اعلام اینکه به باور او کتاب قرآن «گناهکار» است، بر سوزاندن نسخه‌ای از قرآن نظارت کرد. تری جونز، که پیشتر خواستار سوزاندن نسخه‌هایی از قرآن در نهمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شده بود، شهریورماه سال گذشته گفته‌بود که «قطعاً هیچ زمانی» قرآن را آتش نخواهد زد. عمل سوزاندن نسخه‌ای از قرآن در حضور تری جونز و توسط کشیشی به نام «وینی سَپ» انجام شد. تری جونز «برنامه» سوزاندن قرآن را به‌صورت «محاکمه‌ای» ارائه کرد که طی آن این کتاب «مجرم» شناخته شده و «محکوم به اعدام» شد. . . . باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این با محکوم کردن این طرح، در تماسی تلفنی با تری جونز از او خواسته‌بود از این کار خودداری کند.