صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، شهریور ۲۹، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

شورای حقوق بشر ملل متحد نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران را شدیداً محکوم کرد
خبرگزاری همبستگی ملی، 27 شهریور گزارش داد: اجلاس رسمی شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنو، نقض سیستماتیک حقوق بشر و شکنجه و احکام اعدام صادرشده از سوی رژیم را شدیداً محکوم کرد. نمایندگان کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا واسترالیا، درمحکومیت ستم جنسی، قومی و مذهبی و محکومیت سنگسار و احکام قرون وسطایی اعدام حتی درمورد اعضای خانواده های مخالفان صحبت کردند. نمایندگان دولتها در شورای حقوق بشر برضرورت نظارت بین المللی بروضعیت حقوق بشر درایران و اعزام گزارشگران ویژه برای بازدید از زندانهای رژیم تأکید نمودند.

ورود پاسدار احمدىنژاد به نيويورک ، باعث افزایش اعتراضها عليه وى شده است

پاسدار احمدىنژاد امروز یکشنبه وارد نيويورک شد. گفته می شود دولت آمریکا اجازه ورود دهها تن از همراهان وى را نداده است. از سوی دیگر ایرانیان در نیویورک، هفته هاست که خود را برای اعتراض به ورود احمدی نژاد به این شهر، آماده می کنند و بر اعتراضات خود افزوده اند. شمار زيادى از آمريکاييان نيز با برپايى تظاهراتى عليه حضور وی اعتراض کردند. گفتنی است که احمدی نژاد در این سفر نیز با مشکل هتل مواجه می باشد. به همین منظور به نماینده رژیم در مقر ملل متحد ماموریت داده شده تا با تمام امکانات برای رزرو هتل اقدام کند. بنا به گزارش سایت مجاهدین خلق، ترشيزى، نماينده رژيم در مقر ملل متحد، در گزارشى به تهران نوشته است: با توجه به مسائل سياسى به سختى هتل در اختيار جمهورى اسلامى مىگذارند. با تلاشهاى فراوان، دفتر نمايندگى موفق شده در هتل هيلتون در منهتن يک جا رزو کند ولى تا روز آخر هم نمىشود روى آن حساب کرد، زيرا فشارها مى‌تواند موجب کنسل شدن آن بشود. البته اين هتل بهلحاظ جا محدويت دارد و کوچک است و در سطح رياست‌جمهورى نيست. این گزارش می افزاید: به قرار اطلاع، دفتر نمايندگى رژيم در نيويورک به شدت تلاش مىکند که رزرو جا در همين هتل کوچک منهتن را هم تا آخرين لحظات مخفى نگهدارد. زيرا به شدت نگران است که شهروندان نيويورک، وارد عمل شوند و از مديريت هتل خواستار لغو جاى رزرو شده براى احمدىنژاد بشوند. این گزارش یادآوری می کند: سال گذشته، ميز شام رزرو شده براى احمدىنژاد در هتلى به نام هلمسلى که با پوشش يک گروه دانشجويى رزرو شده بود، بهمحض اطلاع مديريت هتل از اين که مربوط به احمدىنژاد است، لغو گرديد.

"سکینه محمدی به هیچ وجه به سنگسار محکوم نشده‌است"

خبرگزاری هرانا گزارش داد: محمود احمدی‌نژاد، روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «ای‌بی‌سی» آمریکا در باره حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی گفت: «این خانم به هیچ وجه به سنگسار محکوم نشده‌است، خبری که در رسانه‌های امریکایی منتشر شده کاملاً جعلی است و این تاثیر همان چیزی است که متاسفانه دولتمردان آمریکائی به دنبال خبر منفی و غیرواقعی از ایران هستند.» احمدی‌نژاد در ادامه این گفت و گو افزود: «اگر این فرد محکوم هم شده باشد، می‌تواند با اعتراض، مراحل چهارگانه تجدید نظرخواهی را طی کند، بنابراین وقتی حکمی صادر نشده‌است، چطور می‌تواند، انتشار خبر سنگسار واقعی باشد.»

رژیم، شیوا نظرآهاری را که با قید وثیقه آزاد شده بود، به شش سال زندان و تحمل 76 ضربه شلاق محکوم کرد

رادیو فردا خبر داد: به نوشته سایت اینترنتی کلمه، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب شیوا نظرآهاری را به شش سال حبس در زندان ایذه و تحمل ۷۶ ضربه شلاق محکوم کرده است. این رسانه افزود: شیوا نظرآهاری در سال گذشته و تنها یک روز پس از انتخابات جنجال برانگیز ریا‌ست جمهوری در ایران بازداشت شده و پس از سه ماه حبس با قرار وثیقه دویست میلیون تومانی آزاد شده بود. وی بار دیگر در روز ۲۹ آذر ماه سال گذشته، زمانی که برای شرکت در مراسم تشییع جنازه آیت‌الله منتظری راهی قم بود، بازداشت و چند روز پیش با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود. این عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، بیش از ۱۰۰ روز از دوران بازداشت خود را در سلولهای انفرادی سپری کرده بود. جلسه رسیدگی به اتهامات این فعال حقوق بشر، در روز سیزدهم شهریور ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شده و اتهاماتی از قبیل «تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی و تبلغ علیه نظام و محاربه» به وی تفهیم شده بود. انتساب اتهام محاربه به این فعال حقوق بشر و حامی حقوق کودکان در ایران با واکنش گسترده سازمان‌ها و مجامع حقوق بشری روبه‌رو شده بود.

مجید توکلی به هشت و نیم سال زندان محکوم شد

رژیم، مجید توکلی دانشجوی زندانی را به هشت و نیم سال زندان محکوم کرد.
تایید کامل حکم اولیه هشت سال و شش ماه حبس تعزیری مجید توکلی، بهصورت تلفنی به محمدعلی دادخواه، وکیل وی ابلاغ شده است.

حکم اعدام یک زن کرد به دایره اجرای احکام ابلاغ شد

خبرگزاری هرانا گزارش داد: محبت محمودی طی تماسی تلفنی با اعضای «سازمان حقوق بشر کردستان» اعلام کرده است که حکم اعدام وی به دایره اجرای احکام ابلاغ شده و وی ممکن است بزودی اعدام شود. هرانا افزود: به گزارش «خبرگزاری حقوق بشر کردستان»، وی ضمن ارسال نامه‌ای به این سازمان خواستار تعیین یک وکیل جدید برای خود شده و از سازمان‌های حقوق بشری و مردم درخواست کرده که برای آزادی وی تلاش کنند. خانم محبت محمودی از سال ۱۳۷۹ به جرم قتل مردی که قصد تجاوز به وی را داشت در زندان مرکزی ارومیه دوران محکومیت خود را می گذراند. این زن متاهل پس از تحمل ۹ سال زندان سرانجام توسط دادگاه ارومیه در آستانه‌ اعدام قرار گرفت که حکم قطعی اعدام او توسط دیوان عالی نیز تایید شد. تایید حکم اعدام محبت توسط دیوان عالی در ۲۰ تیرماه سال جاری در زندان ارومیه به وی ابلاغ شد که با دستور قوه‌ قضائیه به اجرا درخواهد آمد. هرانا گفت: آنگونه که در خبرها آمده است، تا کنون هر دو همسر مرد مقتول مخالف اعدام محبت هستند اما برادر مقتول خواهان اجرای حکم اعدام محبت محمودی می باشد.

زینب جلالیان به زندان کرمانشاه انتقال داده شد

رهانا 25 شهریور گزارش داد: زنیب جلالیان زندانی کرد که به اعدام محکوم شده است بعد از ماهها حبس در بند ۲۰۹ زندان اوین طی هفته‌های گذشته به زندانی در کرمانشاه منتقل شده است. بر اساس این گزارش، مسئولین قضایی و امنیتی در پی این نقل و انتقالات به صورت «شفاهی» به وی اعلام کرده‌اند که حکم وی از اعدام به زندان تبدیل خواهد شد. این مسئولین میزان این حکم راه ۱۰ سال زندان عنوان کرده‌اند. محمدعلی شریف، وکیل زینب جلالیان در این خصوص به رهانا، سامانه خبری خانه حقوق بشر ایران گفت: «هنوز هیچ حکمی به صورت رسمی دست‌کم تا دوشنبه به وی ابلاغ نشده است، فقط در این زمینه بحث صحبتهای شفاهی است، که این صحبتهای شفاهی هم بسیار متناقض است.» شریف ، وکیل دادگستری ادامه می‌دهد که «مسأله این است که در ابتدا گفتند که حکم جلالیان در دیوان عالی کشور تأیید شده است، ولی بعد از اینکه او را منتقل کردند به زندان کرمانشاه به صورت شفاهی به جلالیان گفتند که حکمش تبدیل به حبس شده است. اما چندی قبل وی دوباره با من از زندان تماس گرفت و گفت که خبر داده‌اند که حکم اعدام تأیید شده است. بنابراین هیچ مسأله قابل مستند و اتکایی تاکنون به وی ابلاغ نشده است.» وی می افزاید: «با توجه به این‌که من هنوز به پرونده دسترسی پیدا نکردم، من هم نمی‌توانم هنوز خبر موثقی در این زمینه به شما بدهم. همانطور که گفتم این اخبار مبتنی بر اظهارات شفاهی بوده که با خود جلالیان در میان گذاشته شده است. امیدوارم که در طی این هفته بتونم به پرونده دسترسی پیدا کنم و خبر مستندی در این زمینه به دست بیاورم.»

زنیب جلالیان در سال ۱۳۸۶ به اتهام «همکاری با پژاک» در کرمانشاه بازداشت و در دادگاه به اعدام محکوم شده است. دادگاه رسیدگی به اتهامات زینب جلالیان بدون حضور وکیل مدافع برگزار شده و تنها چند دقیقه به طول انجامیده است.

يک زندانى سياسى از زندان گوهردشت به نقطه نامعلومی منتقل شد

رژيم زندانى سياسى کريم پورصمدى را در شرف آزادیش از زندان گوهردشت کرج، به نقطه نامعلومى منتقل کرده است. کريم پورصمدى در روز 23دیماه به اتهام اقدام عليه امنيت ملى و شرکت در قيام سراسرى دستگير شد. وى مدت پنج ماه در سلولهاى انفرادى بند 209 و 240 زندان اوين بازداشت بود و مدتى نيز در بند 350 زندان اوين محبوس بود.

سه جوان بلوچ با خطر اعدام مواجه هستند

منابع خبری مقاومت ایران گزارش دادند: انجمن فعالان حقوقبشر بلوچستان خبر داد که سه جوان بلوچ به نامهاى "ناصر شه بخش"، "لعل محمد شه بخش" و "خالد شه بخش" با خطر اعدام روبرو هستند. این منابع افزودند: به گزارش دريافتى، اين افراد صرفاً بخاطر داشتن نسبت فاميلى با «حاج خدابخش شه بخش» رهبر يک سازمان مسلح مخالف رژيم حدود شش ماه قبل دستگير و اکنون با خطر اعدام مواجه هستند. خانواده ناصر بعد از تلاشهاى فراوان اخيرا موفق به ملاقات وى شده‌اند. آنها وضغيت فرزند خود را بسيار وخيم اعلام کرده‌اند. هنگام ملاقات مشاهده شده که ناصر بهدليل شکنجه و نگهدارى در مکان نامناسب دچار اختلالات شديد تنفسى شده است. مادر ناصر به همراه خانواده‌هاى دو دستگير شده ديگر نگران آن هستند که فرزندانشان به سرنوشت يکى از بستگانشان (شيرمحمد شه بخش) که همزمان با اين سه نفردستگير شده بود و در زير شکنجه در بازداشتگاه اطلاعات زاهدان جان داد دچار نشوند. گفتنى است چندى پيش تلويزيون حکومتى هامون تصاويرى از ناصر شه بخش را پخش کرده و از او بهعنوان يکى از افراد دستگير شده جنبش مقاومت مردمى ايران ياد کرده است.

قيمتها در ایران همچنان رو به افزایشند

قيمت بليطهاى اتوبوسهاى تندروى شرکت واحد اتوبوسرانى در تهران از 25 تومان به 100 تومان، افزایش یافته است. از مدتى پيش رژيم قيمت بليط اتوبوسهاى تند روى شرکت واحد در مسيرهاى ميدان آزادى تهرانپارس، آزادى، خاوران، ترمينال خاوران –ميدان رسالت و ميدان جمهورى – پل پارک وى را افزايش داده است. همچنین در پى طرح هدفمند کردن يارانهها، قيمت نان در تهران و برخى شهرها چندين برابر افزايش يافته که با اعتراض مردم مواجه شده است.

مراکز تربيت معلم در معرض نابودى قرار دارند
خبرگزاری حکومتی مهر گزارش داد: رئيس کميسيون آموزش مجلس با انتقاد از سياستهايى که منجر به خالى ماندن ظرفيت
۲۰هزار نفرى مراکز تربيت معلم شده است، گفت: اطلاعات رسيده درباره مراکز تربيت معلم بسيار نگران کننده است و اين مراکز به جاى اين‌که پاسخگوى داوطلبان باشند، به سمت انحلال مىروند. على عباسپور تهرانى افزود: متأسفانه سياستهاى مدونى راجع به مراکز تربيت معلم و آموزشکدههاى فنى و حرفهاى اتخاذ نشده است. بر اساس آخرين اطلاعاتى که داريم، ظرفيت مراکز تربيت معلم در کنکور سراسرى ۲۲هزار نفر اعلام شده اما اين ظرفيت مختص فرهنگيان اعلام شده است. اين درحالى‌ست که اطلاع داريم حدود ۲هزار فرهنگى بيشتر در کنکور شرکت نکردند. رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اضافه کرد: بنابراين ۲۰هزار ظرفيت مراکز تربيت معلم خالى مىماند و عملاً مراکز تربيت معلم به سمت انحلال پيش مىروند. اخبارى داريم که چندين مرکز تربيت معلم مهم منحل شده و در حال ادغام در مراکز ديگر هستند. عباسپور گفت: آزمون برگزار کردند و نتايج را نيز اعلام کردند اما باز ظرفيتهاى مراکز فنى و حرفهاى را به فرهنگيان محدود کردند. به اين ترتيب بسيارى از دانشجويان زبده که سطح علمى بالايى هم دارند از ورود به آموزشکدهها بازماندند در حالىکه در مراکز فنى و حرفهاى نيز ظرفيت بالا است و پر نمىشود.

******

العربیه گزارش داد: وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" خبری که توسط خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران در مورد دستگیری 7 سرباز آمریکایی در مرزهای جنوب شرقی ایران منتشر شده را تکذیب کرد. جیف موریل سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به خبرنگاران گفت: "هیچ سرباز مفقود نداریم." خبرگزاری فارس امروز یکشنبه 19 سپتامبر 2010 به نقل از یک منبع در سپاه پاسداران گزارش داد که هفت سرباز آمریکایی در حالی که به شکل غیرقانونی در حال ورود به خاک ایران بودند، توسط نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی در استان سیستان و بلوچستان دستگیر شدند. هیچ خبرگزاری ایرانی دیگری این خبر را منتشر نکرد اما شماری از خبرگزاریهای بین المللی، به سرعت خبر خبرگزاری فارس را مخابره کردند. العربیه افزود: پس از انتشار این خبر در رسانه های بین المللی، تلویزیون دولتی ایران، اقدام به تکذیب خبر کرد. پس از آن، خبر مذکور از صفحات خروجی خبرگزاری فارس حذف شد. تایید چنین خبری می تواند روابط میان تهران و واشینگتن را که از سال 1979 قطع است، بیش از پیش با تنش همراه سازد. اکنون جمهوری اسلامی ایران به دلیل برنامه های اتمی اش، به شدت تحت فشار غرب به ویژه ایالات متحده قرار دارد. مساله زندانیان نیز یکی از مسائل تنش زا میان ایران و آمریکا است. ایران ژوئن سال گذشته سه کوهنورد آمریکایی را با این اتهام که به طور غیر قانونی وارد ایران شده اند دستگیر و آنها را متهم به جاسوسی برای ایالات متحده کرد. زندانیان آمریکایی و دولت آمریکا اتهام جاسوسی را رد می کنند. برخی اخبار نیز حاکی از آن است که این سه آمریکایی در خاک عراق و در نزدیکی مرز ایران دستگیر شده اند و وارد خاک ایران نشده اند. سه شنبه یکی از این سه کوهنورد آمریکایی که یک زن است، آزاد شد. از طرفی دیگر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلويزیونی "ای بی سی" از مقامهای واشینگتن خواست تا 8 ايرانی بازداشت شده در اين کشور را آزاد کنند. وی این بازداشتها را "غیرقانونی" خواند. ايران پیشتر اعلام کرده بود که به تلاش خود جهت آزادی بازداشت شدگان ایرانی در امریکا از جمله جانشین وزیر دفاع سابق ایران علیرضا عسکری که در سال 2007 در ترکیه ناپدید شد وهمچنین امیرحسین اردبیلی بازرگان ایرانی که در گرجستان مفقود شد، ادامه خواهد داد. ایران اعتقاد دارد این افراد پس از ربوده شدن به آمریکا منتقل شده اند.