صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۱۶، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

"از خون پسرم تنها به شرط آزادی بی قید و شرط زندانیان سیاسی می گذرم"

بر اساس گزارشهای منتشر شده، خانم آمنه خاتون (پروين) فهيمى، مادر سهراب اعرابى از کشته شدگان پس از انتخابات سال گذشته با اشاره ضمنى به تهديد مقامات امنيتى براى عدم برگزارى مراسم سالگرد براى پسرش گفت: «غم از دست دادن سهراب و سهرابها غمى جانکاه و فراموش نشدنى است از همه جوانانى که شجاعانه ايستادهاند تا نام سهرابها در غبار زمان از بين نرود صميمانه تشکر مىکنم و در حالى که ماموران امنيتى به در خانه ى من مراجعه کردند و گفتهاند مبادا اغفال شوم و در سالروز شهادت فرزند نازنينم از منزل بيرون بيايم و سخنرانى کنم به آنها مىگويم من از خون پسرم تنها به شرط آزادى بىقيد و شرط زندانيان سياسى مىگذرم» وى افزود: «سهراب را به جرم صلح طلبى، عشق و آزادى از دست دادم بگذاريد فرزندان ديگر اين سرزمين زنده بمانند و زندگى کنند». خانم فهيمى در ادامه شعرى را به همين مناسبت اضافه کرد:
«ارغوانم ارغوانم! لاله ام
در غمت خون مىچکد از ناله ام
هر کجا مشتى گره شد مشت من
زخمى هر تازيانه پشت من
هر کجا فرياد آزادى منم
من درين فريادها دم مى زنم»

دانشجویان علم و صنعت به مناسبت بزرگداشت کیانوش آسا، دست به تظاهرات زدند

گزارشها حاکی است، ساعت۱۲روز سه شنبه برنامه در برابر دانشکده شیمی شروع شد و تا ساعت ۱۳۳۰ ادامه داشت. جمعيت حدود ۴۰۰ الى ۵۰۰ نفر بودند. دانشجويان سپس به سمت پارک آسا حرکت کرده و شعار مىدادند: « برادر شهيدم خونت رو پس مىگيرم» رئيس حراست دانشگاه جلوى دانشجويان را سد کرده و ضمن تهديد گفت که از اين‌جا جلوتر برويد مسئوليت هر اتفاقى با خودتان است. نگذاريد ۸ دى تکرار شود. نيروهاى حراست و دانشجويان بسيجى اطراف دانشجويان شرکت کننده در مراسم را گرفته بودند و مستمر از آنها فيلم و عکس مىگرفتند و آنها را تهديد مىکردند. دانشجويان عکس شهيد کيانوش و اخراجيهاى دانشگاه را در دست داشتند. آنان عکس کیانوش آسا و گل بين دانشجويان پخش می کردند. مراسم که قرار بود در پارک آسا برگزار شود، توسط بسیج و با حمایت حراست دانشگاه اجازه حضور دانشجویان در پارک را ندادند. دانشجویان شعار می دادند:

- واى بر علم و صنعت اگر ذلت پذيرد
- برادر شهيدم حق تو پس مىگيرم
- دانشجو مىميرد ذلت نمىپذيرد
- دانشجوى با غيرت حمايت حمايت
-استاد علم و صنعت حمايت حمايت
آنان همچنین هنگام حمله ماموران حکومتی شعار می دادند: مرگ بر جيرهخوار.

گزارشها فضا به شدت امنيتى ذکر کردند. بهدليل اين که دانشجويان امکان ورود به پارک آسا را نداشتند به آمفى تئاتر رفته و در دانشگاه و در آن جا فاتحه خوانده شد. بسيجيها شعار می دادند: حیدر، حیدر و دانشجویان با الله اکبر گفتن، صدای بسیجیان را می پوشاندند. دانشجويان بسيجى با دانشجويان آزادیخواه درگير شدند و يکى از دانشجويان توسط حراست دستگير شد. دانشجويان جلوى انجمن تجمع کرده و می گفتند تا آزادش نکنید، ما از اینجا نمی رویم.

مردم سنندج در مقابل تعرض ماموران حکومتی به مقاومت برخاستند

روز چهارشنبه (۱۲خرداد ۸۹ ) گروهى از ماموران اداره اماکن رژيم در سنندج، که جهت پلمپ مغازه فردی به نام "پيمان جوانمردان" واقع در خيابان فرودسى سنندج مراجعه کرده بودند، با مقاومت مردم روبرو شدند. نيروهاى ضدشورش رژيم براى مقابله با مقاومت مردم وارد عمل شدند. این گزارش که از طریق منابع خبری مقاومت ایران انتشار یافته می افزاید: این خبر رسیده از سنندج حاکى است که، پس از حضور نيروهاى ضدشورش، ماموران رژيم تصميم به بازداشت پيمان و ساير فرزندان "محى الدين جوانمردان" گرفتند اما مردم اجازه اين کار را به آنان ندادند و يک زن ميانسال پلاکارد پلمپ مغازه را پائين کشيد و پاره کرد. برغم اعتراض و مقابله طولانى مردم با ماموران رژيم، سرانجام، نيروهاى ضدشورش مردم را متفرق و مغازه را پلمپ کردند.

وضعيت جسمى زندانى سياسى، منصور اسانلو وخيم است

خانم پروانه اسانلو همسر آقای اسانلو گفت: از پنج روز پيش با اتهامى جديد تحت عنوان "ارتباط با گروههاى معاند نظام" در سلول انفرادى سپاه تحت بازجويى و فشارهاى شديد روحى است. وى در بازجويى اعلام کرده که از دو سال پيش در زندان بهسر مىبرد و چنين اتهامى کاملا بىاساس است. وى افزود: "بارها و بارها در مورد مرخصى، نامه نوشتهايم و وکلايشان هم درخواست کرده‌اند اما حتى با يک روز مرخصى هم موافقت نشده است و جاى سؤال است که بعد از چهارسال بايد دوباره ايشان را به بند اطلاعات منتقل کنند و دوباره مورد بازجويى قرار بگيرند؟"

در آستانه سالگرد قیام مردم ایران در خرداد 88، 321نفر در تهران دستگير شدند

خانچرلى، معاون عمليات فرماندهى انتظامى رژيم در تهران بزرگ به خبرنگار خبرگزارى حکومتى شهر گفت در ۲۷۰ نقطه تهران ۲۹۰ نفر مرد و ۳۱ نفر زن را دستگير کرده است. خانچرلى دستگير شدگان را فروشندگان خٌرد مواد مخدر نام برد که از آنها مقاديرى سلاح نيز کشف کردهاند.

دو نفر دیگر در ایران حلق آویز شدند

خبرگزاري فرانسه 2 ژوئن گزارش داد: يك روزنامه روز چهارشنبه گزارش كرد، ايران دو مرد را بعد از محكوميت به جرم قاچاق مواد مخدر در شهر شيروان در شمال شرق اين كشور حلق آويز كرد. روزنامه شرق بدون دادن توضيحات بيشتري گفت اين دو مرد كه نام آنها داده نشده است به جرم حمل حدود 6 كيلوگرم مواد مخدر "كريستال" روز دوشنبه حلق آويز شدند. براساس آمار خبري خبرگزاري فرانسه، با در نظر گرفتن اين دو اعدام انجام شده، تعداد اعدامهاي صورت گرفته در ایران در سال 2010 حداقل 70 نفر ميباشد. این خبرگزاری افزود: در سال 2009, حداقل 270 نفر در ايران حلق آويز شدند.

نمايندگان پارلمان اروپا، متكى را قاتل خطاب كردند

تلويزيون يورونيوز گزارش داد: يك گروه از پارلمانترهاى اروپايى مسير ورودى وزير خارجه رژيم ايران به سالن پارلمان اروپا در بروكسل را موقتا مسدود كرده و فرياد "قاتل، قاتل" آنها نشاندهنده خشمشان از حضور متكى در پارلمان بود. متكى در يك سفر رسمى به منظور گفتگو بر سر مسائل مختلف از جمله حقوقبشر، حكم اعدام و منع تكثير هستهيى به اروپا رفته است. پارلمانترها از اين كه رئيس پارلمان اجازه نداد پوستر بزرگ «ندا» يك دانشجوى جوان رشته موسيقى را كه توسط شبهنظاميان وابسته به رژيم ايران در جريان انتخابات مورد منازعه سال گذشته كشته شد، در تالار پارلمان آويزان كنند، خشمگين بودند. اما نمايندگان به‌رغم اين كار، تصاوير ندا را حمل كردند. استراون استيونسون، نماينده پارلمان اروپا از انگلستان گفت: ”آنها به زنان تجاوز مىكنند. زنان و كودكان و مردان را اعدام مىكنند. زندانيان سياسى را اعدام مىكنند. آنها تظاهر كنندگان صلحآميز را اعدام مىكنند. مىخواهم از او بپرسم كه همين هفته گذشته چند نفر را (در ايران) اعدام كردند. اين فردى است كه با حضورش رسوايى و خفت به اين پارلمان مىآورد. حضور او در اين‌جا خشمگين كننده و ظالمانه است“. سفر وزير خارجه رژيم ايران به بروكسل بخشى از ابتكار اين رژيم براى احياى ديالوگ با اتحاديه اروپا بود. ولى نمايندگان پارلمان خواستار وارد كردن فشار بيشتر روى آن براى متابعت از حقوقبشر هستند. سايت سركرده پيشين سپاه پاسداران با عنوان «جنجال افراطيون اروپايى همزمان با حضور متکى» در واکنش نسبت به استقبال بی سابقه نمایندگان پارلمان اروپا نوشت: «جلسه پرسش و پاسخ نمايندگان پارلمان اروپا با منوچهر متکى وزير امور خارجه ايران بعدازظهر سهشنبه در حالى آغاز شد که بهمحض ورود وى به جلسه، تعداد معدودى از نمايندگان پارلمان اروپا به ويژه انگليسى ها، به حضور وى اعتراض کردند. اين افراد با توجه به نزديکى سالگرد انتخابات در کشورمان، تصاويرى از ندا آقا سلطان را در دست داشتند و تلاش مى‌کردند مانع توجه ديگر نمايندگان به سخنان وزير خارجه کشورمان شوند». استروان استيونسون نماينده انگليس در پارلمان اروپا… بهمحض ورود متکى به سالن با فريادهاى بلند، شروع به اعتراض کرد.

"خامنه‌اى را مسئول تمام جنايات مىدانيم"

مدرسين و طلاب قم و نجف در اطلاعيهاى خامنهاى را مسئول تمام جنايات جارى در ایران معرفى کردند و مردم را به شرکت در خيزش در خرداد ماه فراخواندند. در بخشى از اين بيانيه آمده است: بدينوسيله ما با قاطعيت تمام، ضمن رد صلاحيت جمهوريت و اسلاميت اين حکومت، بار ديگر شخص سيد على خامنه‌اى را مسئول تمام وقايع انتخابات (خصوصا تقلب بزرگ) و جنايت بعد از انتخابات، انزواى روحانيت، بى آبرو شدن ايران در جهان و انحراف کامل حکومت از اسلام مىدانيم و ايشان را به روز رستاخيز که روز محاکمه در دادگاه خالق در پيشگاه خلق است متذکر مى‌شويم و به روز رستاخيز ملت هشدار مىدهيم، رستاخيرى که آغاز شده است و تا سرنگونى ستم، به حول و قوه الهى، ادامه خواهد داشت.


سالمرگ خمینی و درگیری بین جناحهای مختلف رژیم، مورد توجه رسانه ها قرار گرفت
راديو صداى آلمان در اینباره گفت: بيستو يکمين سالروز درگذشت خمينى به صحنه‌ى نمايش قدرت حاميان حکومت به معترضان ماههاى گذشته تبديل شد. خامنه‌اى به شدت به معترضان تاخت و حاميانش مانع سخنرانى نوه‌ خمينى شدند. رژيم ايران همه امکانات خود را بسيج كرده بود تا بيستو يکمين سالروز درگذشت خمينى را به مراسم حاميان «ولايت فقيه» و دولت مورد تاييد او تبديل کنند. … ظاهرا حکومت بهدليل نگرانى از تبديل شدن مراسم به يک همايش اعتراضى، سازماندهى برنامه‌هاى امسال را به دولت و سپاه پاسداران سپرده بود. روزنامه واشنگتن پست نیز نوشت: سخنرانيهاى اين مراسم كه به‌طور زنده از چندين كانال تلويزيون دولتى پخش مىشد، به نظر مىرسيد خبر از فاز نهايى نبردى ده ساله در مورد مسير سياسى جمهورى اسلامى مىداد. اين روزنامه افزود: درميان سخنرانيهاى احمدىنژاد و خامنهاى هواداران تندرو آنها، مزاحم سخنرانى حسن خمينى، شدند. اين جمعيت كه عمدتاً از واحدهاى شبهنظامى بسيجى جمع‌آورى شده بودند، سخنرانى را براى وى غيرممكن كرده، وى را مجبور به كوتاه كردن تجليل خود از پدربزرگش نمودند. بعد از آن، تلويزيون تصوير حسن خمينى نشان داد كه در ميان حضار نشسته و به‌طور مشهودى غمگين به نظر مىرسيد. سايت سپاه پاسداران موسوم به جوان آنلاين درباره مراسم سالمرگ خمينى نوشت: درگيريهاى لفظى و فيزيکى ميان تنى چند از مسئولين برگزار کننده مراسم بوجود آمد. پس از اتمام سخنان احمدىنژاد، درگيرى لفظى شديدى ميان محمدعلى انصارى و نجار در مىگيرد، حسن خمينى نيز در اين درگيرى به نفع انصارى وارد ماجرا شده و به برخورد با نجار مىپردازد. بر اساس اين گزارش حسن خمينى با محمد نجاروزير كشور پاسدار احمدىنژاد درگيرى فيزيکى پيدا کرده وسه سيلى و يك ضربه مشت به بينى وى مىزند.

ساخت زندان بسیار بزرگ حسن آباد قم، در حال اتمام است

آژانس ایران خبر 16 خرداد گزارش داد که رژیم مدتهاست در حال ساختن زندانی در بین راه چرم شهر وحسن آباد قم ميباشد كه ساختنش رو به اتمام است. این منبع افزود: يك مسير رسيدن به اين زندان از جاده قم از طريق ورامین قرچک و از راه چرم شهر به سمت حسن آباد قم ميباشد. بر اساس این گزارش، اين زندان بسيار بزرگ و طویل است وتمامي امكانات امنيتي را دارا ميباشد. این زندان با ديوارهاي بتوني محصور شده است.