صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۲۶، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

مردم شهرهاى مختلف كردستان در اعتراض به اعدام پنج زندانى سياسى روز پنجشنبه دست به اعتصاب عمومى زده و از باز كردن مغازههاى خود، خوددارى نمودند. شهرهاى كردستان از جمله سنندج، كامياران، سقز، مريوان، بوكان، مهاباد، اشنویه، پیرانشهر، بانه و دیواندره، شاهد یک اعتصاب عمومی بود. از چند روز پيش، هزاران نسخه فراخوان برای اعتصاب در شهرهای کردستان ايران در اعتراض به اعدام فرزاد کمانگر، زندانی سياسی و معلم در کامياران، و شيرين علم‌هویی، علی حيدريان، فرهاد وکيلی، مهدی اسلاميان و ديگر زندانيان سياسی، در شهرهای کردستان پخش شده بود. بر اساس اين فراخوان‌ها، از مردم خواسته شده بود تا در اعتراض به اعدام اين پنج زندانی سياسی، که چهار نفر از آنها کرد بودند، در روز پنج‌شنبه دست به اعتصاب سراسری بزنند. از سوی دیگر نيروهای گارد ويژه رژیم در برخی از شهرهای کردستان مستقر شده‌ بودند. در پيرانشهر مردم در اعتراض به اعدام زندانيان سياسى و همچنين اعتراض به انتقال بازارچه مرزى به شهر محمديار نقده به خيابانها ريخته و با نيروهاى حکومتی به زدو خورد پرداختند. مردم خودروهاى آنان را به آتش کشيده و فرماندار و نماينده مجلس رژیم را کتک زدند.
همچنین در شهر دهگلان جوانان با سردادن شعارهاى ضد حکومتى، دست به تظاهرات زدند و با مامورانى که به سوى آنها حمله ور شدند، درگير شدند. نيروهاى حکومتی براى ممانعت از گسترش تظاهرات به سوى آنها تيراندازى کردند.
در بوکان، ميدان اصلى شهر و بسيارى از خيابانها مملو از ماموران انتظامى، وزارت اطلاعات و لباس شخصيها بود. در کامياران و مريوان کليه مغازهها بسته بود و در اعتصاب بهسر مىبردند. گزارشها حاکی است که اکثر دانش آموزان از رفتن به مدارس امتناع کرده بودند و مدارس تقريبا خالى بود.

******
بنابه گزارش کمپين دفاع از زندانيان سياسى و مدنى، در پى اعتراضات مردمى در سنندج و اعتصاب عمومى در کل شهرهاى کردستان، در شهر سنندج و در خيابان کمربندى اين شهر، در پى درگيرى مردم با نيروهاى حکومتی و تيراندازى اين نيروها دو نفر از تظاهرکنندگان زخمىشدند که رژيم با توسل بهزور و افزايش نيرو مردم را وادار به عقبنشينى ساخت. درگيرى زمانى آغاز شد ‌که‌ نيروهاى ضدشورش براى متفرق کردن تظاهرکنندگان بسوى آنها آتش گشودند‌ و دستکم دو نفر را زخمىکردند.
به دنبال ضرب و شتم يک پيرمرد در محله شوشمى شهرستان نوسود توسط نیروهای حکومتی، درگيرى گستردهاى بين مردم و نيروى انتظامى رخ داد. چون ترخيص گمرک مرزى فقط در روزهاى پنجشنبهصورت مىگيرد کسبه بازار مرزى تنها براى ۱۰دقيقه اجناس را تحويل گرفته و کرکرهها را در حمايت از اعتصاب پايين کشيدند که فحاشى پليس روبه رو شدند اما درپى بىاعتنايى کسبه به هشدار پليس و پس از ضرب و شتم يک پيرمرد ناتوان توسط پليس درگيرى آغاز شد و شهر به خشونت کشيده شد. گفته می شود در محله شوشمى صداى تيراندازى شنيده مىشد و ساير نقاط شهر هم صحنه جنگ و گريز مردم و ماموران شده بود.
در خبری دیگر و به گزارش خبرنگار آژانس ايران خبر از شهر سقز، در جريان اعتراضات نسبت به اعدام 5 فعال سياسي اخير، نيرو هاي حكومتي درمحله حمال آباد سقز، 5 جوان زير 15 سال را دستگير نمودند.
اعدام 5 زندانی سیاسی، خشم ایرانیان آزادیخواه خارج از کشور را نیز برانگیخت. ایرانیان از جناحهای سیاسی مختلف در هفته گذشته با تجمعات اعتراضی در برابر سفارتخانه های رژیم در کشورهای مختلف، انزجار خود را نسبت به اعدام 5 زندانی سیاسی نشان دادند. ایرانیان با شعارهای ضد حکومتی خواستار برچیده شدن حکومت ملاها در ایران شدند. در برخی کشورها ایرانیان با پرتاب سنگ و شکستن شیشه های سفارتخانه های رژیم به اعتراض پرداختند. در اتاوا روز جمعه 14 مه، جمعی از ایرانیان در مقابل سفارت رژیم در این شهر تجمع کرده و اعتراض خود را نسبت به اعدامهای 19 اردیبهشت به نمایش گذاشتند.
همچنین شهروندان کرد ترکیه و شهروندان افغانستان نیز در اعتراض به اعدام 5 زندانی سیاسی هفته گذشته دست به تظاهرات زدند. در افغانستان 6 مه، به دعون حزب همبستگی افغانستان در اعتراض به اقدام اخیر رژیم، با حمل کردن عکسهای 5 زندانی سیاسی دست به راهپیمایی اعتراضی زدند. آنان همچنین در اعتراض به احکام اعدام برای هموطنانشان در ایران با شعار: مرگ بر استبداد چه در کابل چه در تهران، با مردم ایران ابراز همدردی نمودند. زنان افغان تصاویر خامنه ای را در مقابل کنسولگری رژیم ایران در ولایت شرقی جلال آباد، به آتش کشیده و مردم معترض با تخم مرغ و سنگ و چوب به این مرکز حمله نمودند.

اتحاديه اروپا اعدام پنج زندانى سياسى را شديداً محكوم كرد
اتحاديه اروپا اعدام پنج زندانى سياسى به شدت محكوم كرد و خواهان لغو اعدام دو زندانى سياسى به نامهاى زينب جلاليان و حسين خضرى شد. كاترين اشتون گفت اتحاديه اروپا اعدام 5نفر را شديدا محكوم مىكند. خبرگزارى فرانسه که این خبر را انعکاس داده افزود: در بيانيه كاترين اشتون گفته شده است: " اتحاديه اروپا اعدامهاى صورت گرفته، شيرين علم هولى، فرزاد كمانگر، على حيدريان، فرهاد وكيلى و مهدى اسلاميان در 9 مه 2010 در زندان اوين را شديدا محكوم مىكند." كاترين اشتون تأكيد كرد اتحاديه اروپا ”به‌طور عميقى نگران احكام مكرر اعدام، صادر شده در رابطه با اقليتها و افرادى مىباشد كه در تظاهراتهاى بعد از انتخابات در ايران شركت داشتند... ". وى هم‌چنين از رژيم ايران خواست تا براى زينب جلاليان و حسين خضرى كه در حال حاضر در زندان در انتظار اعدام هستند… . مجازاتهاى ديگرى را در نظر بگيرد. خبرگزارى فرانسه افزود: اين فراخوان بعد از اعدام 5 فعال مبارز، در روز يكشنبه كه براى جرم مشابهى حلق آويز شدند مطرح گرديده است. گفتنی است که جان 17 زندانی کرد دیگر از جمله: حبيب الله لطيفى، شيرکو معارفى، رستم ارکيا، انور رستمى، محمد امين عبداللهى، قادر محمد زاده، مصطفى سليمى، حسن طلعى، ايرج محمدى، رشيد اخکندى، محمد امين اگوشى، احمد پولادخانى، سيد سمى حسينى، سيد جمال محمدى و عزيز محمد زاده که حکم اعدامشان صادر شده است، در خطر می باشد. همچنین حکم اعدام محمد ولیان 20 ساله، به اتهام سنگ پرانی به خودروی نیروی انتظامی رژیم در روز عاشورا، حامید روحی نژاد بیمار 23 ساله مبتلا به ام. اس. به اتهام عضویت در انجمن پادشاهی ایران، امیررضا عارفی معروف به پیمان، زندانی 21 ساله به اتهام عضویت در انجمن پادشاهی ایران، صادر شده و جانشان در خطر می باشد. خبرها حاکی است که زندانیان بدون حکم نیز در خطرند. سايت رجانيوز وابسته به جناح خامنه ای، پس از اعدام‌هاى روز ۱۹ ارديبهشت گزارشى منتشر کرد که در آن مدعى شده بود که شيوا نظرآهارى عضو کميته گزارشگران حقوقبشر وابسته به سازمان مجاهدين خلق است. شيوا نظرآهارى که از آذرماه سال ۸۸ در زندان است، يکى از بنيان‌گذاران کميته گزارشگران حقوقبشر می باشد. سايت رجانيوز مدعى شده که وى از سال ۱۳۸۴ بهطور مستقيم با سرپل گروه مجاهدين ارتباط داشته است. کوهيار گودرزى نیز يکى ديگر از اعضاى کميته گزارشگران حقوقبشر است که هم‌اکنون در زندان بسر می برد و با اتهامات مشابهى روبهرو شده است. مهديه گلرو دانشجوى محروم از تحصيل دانشگاه علامه نيز به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدين خلق، زندانی می باشد. وى عضو شوراى دفاع از حق تحصيل است. از سوى ديگر انتقال برخى ديگر از زندانيان از جمله عيسى سحرخيز، احمد زيدآبادى و مسعود باستانى به زندان گوهردشت نيز موجب نگرانى فعالان حقوقبشر شده است. اين افراد که همه روزنامه‌نگار هستند در کنار مجرمان خطرناک و متهمان به قتل نگهدارى مى‌شوند.
در خبری دیگر و به نقل از خبرگزاری فرانسه، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان رژیم، حکم اعدام 6 فعال سیاسی که بعد از انتخابات رژیم دستگیر شدند، تایید کرد. خبرگزاری فرانسه گفت: اين 6 متهم متعلق به گروه تبعيدى غيرقانونى مجاهدين خلق هستند، گروه اپوزيسيونى كه جمهورى اسلامى آنرا ”منافقين“ مىنامد. این خبرگزارى افزود: دولت آبادى گفت، 3نفر بعد از سلسله تظاهرات مخالفان در روز عاشورا، ايام مقدس شيعيان در دسامبر گذشته، دستگير شدندكه نامهاى آنها عبارت است از: ”احمد دانش پور مقدم، محسن دانشپور مقدم و عليرضا قنبري“.خبرگزارى فرانسه به نقل از دادستان رژيم عباس جعفرى دولت آبادى مىافزاید: حكم اعدام براى سه نفر ديگر، مجمد على صارمى، جعفر كاظمى و محمد على حاجآقايى كه در دسامبر گذشته (آذرماه سال 88) دستگير شدند نيز تائيد شده است.

مادران و خواهران اعدام شدگان ۱۹ اردیبهشت، روز چهارشنبه دست به تجمع خواهند زد
آژآنس ایران خبر امروز گزارش داد: خواهران و مادران تنی از زندانیان اعدام شده ۱۹ اردیبهشت ماه، در اعتراض به عدم تحویل پیکر عزیزانشان از سوی دستگاه قضایی- امنیتی روز چهارشنبه ۲۹ اردی بهشت ماه، دست به تجمع اعتراضی خواهند زد. ایران خبر افزود: بنابه اطلاع گزارشگران هرانا، با توجه به عملی نشدن وعده های مکرر مسولان و حتی ایراد اظهارات غیررسمی مبنی بر دفن شدن این جان باختگان و با توجه به اینکه خانواده ۵ زندانی سیاسی اعدام شده، تحویل گرقتن اجساد را جزئی از حقوق خود می دانند؛ ایشان امروز اعلام داشتند از ساعت ۱۱ صبح چهارشنبه مورخ 29 اردیبهشت ماه، مقابل استانداری کردستان واقع در شهر سنندج براى تحویل گرفتن پیکر عزیزان خود دست به تحصن خواهند زد. لازم به ذکر است خانواده زندانیان جان باخته، از روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه در سفرهای متعدد به تهران خواهان تحویل پیکر عزیران خود شده اند اما مسئولان در این رابطه علیرغم وعده ها، اقدام موثری انجام نداده اند و عدم تحویل پیکر جان باختگان دوچندان بر ناراحتی خانواده های داغدار افزوده است. اعدام شدگان ۱۹ اردیبهشت اشاره به واقعه اعدام ۵ زندانی سیاسی به نامهاى فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی، علی حیدریان، فرهاد وکیلی و مهدی اسلامیان دارد که در تاریخ مذکور در زندان اوین بصورت مخفیانه صورت گرفت.

سه زندانى كرد دست به اعتصاب غذا زدند
سه زندانى کرد که دوران ۱۳ساله محکوميت خود را در يزد بهصورت تبعيد بهسر مىکنند در اعتراض به شرايط نامناسب زندان دست به اعتصاب غذا زدند. عباداله قاسم زاده، بخشعلى محمدى و سهند على محمدى سه‌ شهروند کرد اهل روستاى اوچتيه در مياندواب در زندان بهسر مىبرند. اين سه تن بهخاطر عقايدشان مستمرا در زندان مورد هتاکى و فحاشى قرار گرفتهاند.

مردم در گچساران تراکتهای ضد حکومتی پخش کردند
به نقل از خبرگزاری آژانس ایران خبر،جوانان گچساران در آستانه سفر احمدى نژاد به این شهر، دست به پخش تراكت هاي ضد حكومتي زدند. اين تراكتها در نقاط مختلف شهر از جمله در دانشگاه، خيابان بشارت، خيابانهاى هلال احمر، مدرس و کوى حاتمى پخش شده است.

******
سايت آتى نيوز از سايتهاى زنجيرهاى وابسته به ولىفقيه رژیم، از واکنش خامنهاى نسبت به مجسمههاى سلسله هخامنشى در ديدار از نمايشگاه کتاب خبر داد و نوشت: «به گزارش خبرنگار فرهنگى ـ اجتماعى آتى نيوز، در پى بازديد رهبرى از بيستوسومين نمايشگاه بين‌المللى کتاب، خامنه‌اى تذکرى نيز به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى دادند. برپايه اين خبر رهبر انقلاب در جريان اين بازديد و هنگام عبور از غرفه انتشارات، مجسمه‌هاى دو مترى هخامنشى را ديدند که بعد از لحظاتى با لحنى جدى خطاب به وزير ارشاد خواستار جمع‌آورى اين مجسمه‌ها شدند و فرمودند در غيراين صورت برخورد مى‌کنم. بنابراين گزارش اين مجسمه‌ها در ابتداى ورودى به سالن‌ ناشران خارجى قرار داده شده بود که طول آنها به دو متر نيز مىرسيد. درحال حاضر و در پى اين تذکر مقام رهبرى به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى، حسينى که خود نيز مخالف وجود اين مجسمه‌ها بود فوراً دستور جمعآورى مجسمه‌هاى هخامنشى را داده و در حال حاضر مجسمه‌ها از نمايشگاه کتاب جمعآورى شدند». طى هفتههاى اخير رسانههاى حکومتى از ربوده شدن مجسمههاى مشاهير ايران از پارکها خبر مىدادند. به گفته شاهدان، افراد ناشناس با جراثقال و فرز در روز روشن مجسمه ها را از پارکهاى تهران جمع آورى مىکردند. به اين ترتيب عامل پشت پرده «دزدى» مجسمه مشاهير کشور نيز شناخته مىشود.

"بی حجابی در حال رشد است و با بی تفاوتی راه را برای حذف انقلاب اسلامی باز می کنیم"
جنگ خبر در سایت خود نوشت: روزنامه حکومتی کیهان نوشت: امام جمعه اصفهان با اظهار این مطلب در جلسه هماهنگی شورای فرهنگی عمومی استان با اشاره به حضور زنان بدحجاب در مساجد تاریخی اصفهان افزود: معضل کنونی حجاب، بدحجابی نیست بلکه بی حجابی است. آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد اضافه کرد: مردم و مسئولان باید در مقابله با ترویج فساد در جامعه قاطعانه بایستند تا این قشر از جامعه بدانند با این پوشش در جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتباری ندارند. امام جمعه اصفهان اظهار داشت: در حالی که مفاسد اجتماعی به خصوص مفسده بی حجابی و اختلاط های دختر و پسر و روابط نامشروع در حال رشد است با بی تفاوتی برخی مردم و مسئولان، راه را برای حذف انقلاب اسلامی باز می کنیم. وی افزود: تا سی سال آینده دیگر از نسل اول انقلاب خبری نیست و انقلاب به دست نسلی می افتد که با بی همتی و بی توجهی ما به سوی اهداف غرب حرکت می کنند که اگر با همین سبک پیش رویم انقلاب را دو دستی به آمریکا تقدیم می کنند.

افغانهای ساکن ایران، به جرم اقدام علیه امنیت ملی دستگیر می شوند
بنا به گزارشهای منتشر شده، نيروهاى حکوتی امنيتى و انتظامى رژيم، در جریان قیام سراسری مردم بيش از ۲۰ شهروند افغانى را به اتهام اقدام عليه امنيت ملى و تبليغ عليه رژيم، دستگير و روانه زندان کرده اند. اين شهروندان افغانى پس از تحمل ماهها زندان در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات ايران سرانجام در اختيار سازمان زندانها قرار داده شدند. آنها را براى مدتى در ميان زندانيان سياسى ايران در بند ۳۵۰ نگهدارى کردند و در نهايت پانزده نفر از آنها را از مرز رد کردند. گفته می شود تمامى اين افراد کارگر بوده و در بخش ساختمانسازى فعاليت داشتند و در روزهايى که خيابانهاى تهران شلوغ شده بود و مردم در اعتراض به تقلب در نتيجه انتخابات به خيابانها آمده بودند، اين افراد هم از روى کنجکاوى به حوادث خيابانهاى تهران توجه مىکردند. اما يورش ماموران به مردم معترض، آنها را هم درگير اين ماجرا كرد. هم اکنون پنج تن از اين افغانيها با اتهام اقدام عليه امنيت ملى ايران و تبليغ عليه نظام به حبسهايى از يک سال تا سه سال محکوم شدهاند. اين افغانيها هفته گذشته از بند ۳۵۰ زندان اوين به بندهاى هفت وهشت منتقل شدهاند. در تمام اين مدت ۹ ماهى که از بازداشت و زندانى شدن آنها مىگذرد آنها هيچ ملاقاتى نداشته و از نظر مالى به شدت در مضيقه هستند. آنها براى تامين نيازهاى مالى خود مجبورند در زندان کارهاى خدماتى زندانيان را انجام دهند تا هزينههاى خود را تامين کنند. گزارشها حاکی است که تا کنون سفارت افغانستان در تهران کارى براى آنها نکرده و ترتيب ملاقاتى را با آنها نداده است. زندانيان سياسى بند ۳۵۰ در ديدار با خانوادههاى خود مىگويند: رفتار مقامات زندان هم با اين افراد در مقايسه با ديگر خارجيهايى که به همين اتهامها و يا اتهامهايى چون جاسوسى در زندان اوين هستند، به مراتب بدتر است. در همین رابطه در يک ماه گذشته تظاهرات متعددى در شهرهاى افغانستان در اعتراض به رفتار رژيم ايران با زندانيان افغانى صورت گرفته و آنها در برابر سفارت و کنسولگريهاى رژيم، انزجار خود را از رفتار حكومت آخوندها نشان دادهاند.

رژيم، كلوتيد ريس، شهروند فرانسوى را آزاد كرد
كلوتيد ريس، شهروند فرانسوى كه از سال گذشته در بازداشت رژیم بهسر مىبرد، آزاد شد و بهزودى به كشور متبوع خود بازخواهد گشت. آزادى كلوتيد ريس يك هفته پس از آزادى مجيد كاكاوند مأمور رژيم توسط دادگاهى در پاريس صورت گرفت كه دو سال پيش در جريان خريد تكنولوژى دوگانه در فرانسه دستگير شده بود و آمريكا خواستار استرداد و محاكمه وى به اين كشور شده بود. پاسدار احمدىنژاد چندى پيش طى مصاحبه تلويزيونى در جريان سفرش به دانمارك، خواستار آزادى مأمور رژيم در مقابل آزادى كلوتيد ريس شده بود.

******
به گزارش خبرگزارى حکومتى جهان نيوز، تعدادى از ايادى رژيم روز شنبه هنگامى که يک زن روسى «بى حجاب!» را در بالکن مشرف به خيابان در حال تماشاى مراسم دفن بقایای اجساد کشته شدگان جنگ ایران و عراق، هراسان برخاستند و «نسبت به اين اقدام درحاليکه موضوع حجاب و رعايت ارزشهاى جامعه از حساسيت خاصى برخوردار شده، واکنش نشان داده و خواستار برخورد وزارتخارجه با موضوع شدند». در ادامه اين خبر آمده است: «گفته مىشود علاوه براين کارمند زن تعداد ديگرى از کارکنان سفارت نيز با تجمع در بالکن اين سفارت علاوه بر تماشاى كارناوال استخوان، اقدام به فيلمبردارى از مراسم مذکور نمودند».