صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۲۹، ۱۳۸۸

منتظرى درگذشت
خبرگزارى فرانسه با عنوان ”مخالف ايرانى آيتالله ارشد فوت كرد” نوشت: خبرگزاريهاى ايران روز يكشنبه گزارش كردند كه مخالف ايرانى حسينعلى منتظرى در اثر يك بيمارى شب گذشته فوت كرد. اين خبرگزارى افزود: او مدتى جانشين خمينى و يك منتقد جدى رژيم ايران بود. شبكه جهانى بى.بى.سى نيز با پخش اين خبر گفت: منتظرى در سال 1988 بهخاطر انتقاد از سياست رسمى دولت در مورد حقوقبشر و ديگر مسائل از رهبرى فاصله گرفت. وى اين موضع مخالف را تا لحظه فوت خود حفظ كرد. خبرگزارى فارس وابسته به سپاه پاسداران با اعلام خبر فوت منتظرى، او را بهخاطر مخالفتش با خمينى مورد حمله قرار داد و نوشت: حسينعلى منتظرى پس از انقلاب به توصيههاى حضرت امام كه خواستار پاك كردن دفتر نامبرده از عناصر ناسالم بود، گوش نكرد و در نهايت بعد از ارتحال امام اجازه داد نيروهاى مخالف امام راحل خاطراتى را براى او تنظيم كنند. در اين خاطرات نسبتهاى ناروايى به امام وارد شد. حسینعلی منتظری زمان فوت 87 سن داشت و در خانه اش در شهر قم درگذشت. در همین رابطه خانم مريم رجوي درگذشت آيت الله منتظري را تسليت گفت و افزود: آقاي منتظري كه از دوران رژيم شاه نماينده خميني درايران بود، بعد از انقلاب و روي كار آمدن رژيم، به مدت ده سال قائم مقام و جانشين خميني در رهبري نظام بود. اما درسال 1367 به خميني به خاطر صدور فرمان قتل عام زندانيان مجاهد، اعتراض كرد و به صراحت به خميني نوشت اعدام چند هزار نفر درچند روز و اعدام زنان باردار و آنچه كه توسط هيات مرگ منصوب شده توسط خميني واطلاعات آخوندي درجريان اين قتل عام صورت گرفته روي ساواك شاه وجنايات ديكتاتوري سابق را سفيد كرده است. رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران افزود: آقاي منتظري پس از بركناري، پيوسته تحت فشاررژيم بود و درحالت حصر و محدوديت درقم بسربرد. درمقاطع مختلف به انتفاد واعتراض عليه خامنه اي و حاكميت مبادرت كرد و در پي بالا گرفتن قيام سراسري مردم ايران عليه حاكميت جبار آخوندي، طي فتوايي كه روز20تير1388 منتشرگرديد، بدون نام بردن از خامنه اي، حكم به عزل او داد و ولايت او را بخاطر فقدان عدالت و امانتداري و برخوردار نبودن از رأي اكثريت مردم “موجب سقوط قهري” شناخت و حكومت خامنه اي را “جائر” و ولايت او را “جائرانه” خواند. وی در پیامی که از سیمای آزادی، تلویزیون ملی ایران، پخش گردید، از مردم خواست تا در مراسم تدفین و عزاداری منتظری برای نفی ولایت فقیهی خامنه ای، استفاده کنند.
خامنه ای نیز در پیام تسلیت خود در 29 آذر گفت: اطلاع یافتیم که فقیه بزرگوار آیت الله آقای حاج شیخ حسینعلی منتظری رحمۀ الله علیه دارفانی را وداع گفته و به سرای باقی شتافته اند. ایشان فقیهی متبحّر و استادی برجسته بودند و شاگردان زیادی از ایشان بهره بردند. دورانی طولانی از زندگی آن مرحوم در خدمت نهضت امام راحل عظیم الشأن گذشت و ایشان مجاهدات زیادی انجام داده و سختی های زیادی در این راه تحمل کردند. در اواخر دوران حیات مبارک امام راحل امتحانی دشوار و خطیر، پیش آمد که از خداوند متعال میخواهم آن را با پوشش مغفرت و رحمت خویش بپوشاند و ابتلائات دنیوی را کفاره ی آن قرار دهد. اینجانب درگذشت ایشان را به همه ی بازماندگان بویژه همسر مکرّمه و فرزندان محترم آن مرحوم تسلیت میگویم و رحمت و مغفرت الهی را برای وی مسألت میکنم.بر اساس گزارش جنبش راه سبز، وزارت ارشاد رژیم طي دستور العملي خطاب به روزنامه ها، محدوديت هاي فراواني را براي انتشار اخبار مربوط به درگذشت منتظري اعلام كرد. در دستور العمل وزارت ارشاد آمده است " با توجه به مواضع آقاي منتظري از سال 68 به اين سو و لزوم نگه داشتن آرامش در فضاي فعلي جامعه، مطالب و گزارشهاي مرتبط با اين موضوع نبايد بر خلاف بند 2 قانون مطبوعات باشد." در اين دستور العمل همچنين آمده: "با توجه به احتمال بروز اتفاقاتي در جريان برگزاري مراسم آقاي منتظري، جرايد در گزارشها و خبرهاي خود بايد به اختلاف نظرهاي امام با ايشان اشاره كنند". اين دستور العمل همچنين از روزنامه ها خواسته است كه در گزارشها و خبرهاي خود تنها به شخصيت فقهي منتظري اشاره كرده و از پرداختن به وجوه سياسي شخصيت وي خودداري كنند.
منتظری، تنها آخوندی بود که اعدام زندانیان در سال 67 را زیر سوال برد و از خمینی خواست از "اعدام چند هزار نفر در چند روز"، دست بردارد و یا حداقل از اعدام زنان باردار خودداری ورزد. خمینی در فتوایش مبنی بر اعدام دهها هزار زندانی سیاسی که اکثرا از هوادران سازمان مجاهدین خلق ایران بودند، چنین نوشته بود:
" بسم الله الرحمن الرحیم
از آنجا که منافقین خائن به هیچ وجه به اسلام معتقد نبوده و هر چه میگویند از روی حیله و نفاق آنهاست و به اقرار سران آنها از اسلام ارتداد پیدا کرده اند، و با توجه به محارب بودن آنها و جنگهای کلاسیک آنها در شمال و غرب و جنوب کشور با همکاریهای حزب بعث عراق و نیز جاسوسی آنان برای صدام علیه ملت مسلمان ما، و با توجه به ارتباط آنان با استکبار جهانی و ضربات ناجوانمردانه آنان از ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی تاکنون، کسانی که در زندانهای سراسر کشور بر سر موضع نفاق خود پافشاری کرده و میکنند محارب و محکوم به اعدام میباشند و تشخیص موضوع نیز در تهران با رای اکثریت آقایان حجه الاسلام نیری دامت افاضاته (قاضی شرع) و جناب آقای اشراقی (دادستان تهران) و نماینده ای از وزارت اطلاعات می باشد، اگر چه احتیاط در اجماع است، و همین طور در زندان های مراکز استان کشور رای اکثریت آقایان قاضی شرع، دادستان انقلاب و یا دادیار و نماینده وزارت اطلاعات لازم الاتباع میباشد، رحم بر محاربین ساده اندیشی است، قاطعیت اسلام در برابر دشمنان خدا از اصول تردیدناپذیر نظام اسلامی است، امیدوارم با خشم و کینه انقلابی خود نسبت به دشمنان اسلام رضایت خداوند متعال را جلب نمائید. آقایانی که تشخیص موضوع به عهده آنان است وسوسه و شک و تردید نکنند و سعی کنند [اشداء علی الکفار] باشند. تردید در مسایل قضایی اسلام انقلابی نادیده گرفتن خون پاک و مطهر شهدا میباشد. والسلام.
روح الله موسوی الخمینی"
احمد خمینی در پشت فتوی از پدرش می پرسد :
" بسمه تعالی
پدر بزرگوار حضرت اما مد ظله العالی
پس از عرض سلام، آیت الله موسوی اردبیلی در مورد حکم اخیر حضرتعالی درباره منافقین ابهاماتی داشته اند که تلفنی در سه سؤال مطرح کردند:
1 – آیا این حکم مربوط به آنهاست که در زندان ها بوده اند و محاکمه شده اند و محکوم به اعدام گشته اند ولی تغییر موضع نداده اند و هنوز هم حکم در مورد آن ها اجرا نشده است، یا آنهایی که حتی محاکمه هم نشده اند، محکوم به اعدامند؟
2 – آیا منافقین که محکوم به زندان محدود شده اند و مقداری از زندانشان را هم کشیده اند ولی بر سر موضع نفاق میباشند محکوم به اعدام میباشند؟
3 – در مورد رسیدگی به وضع منافقین آیا پرونده های منافقینی که در شهرستانهایی که خود استقلال قضایی دارند و تابع مرکز استان نیستند باید به مرکز استان ارسال گردد یا خود میتوانند مستقلاً عمل کنند؟"
و خمینی با شقاوتی کم نظیر در زیر نامه می نویسد:
" بسمه تعالی"
در تمام موارد فوق هر کسی در هر مرحله اگر بر سر نفاق باشد حکمش اعدام است. سریعاً دشمنان اسلام را نابود کنید. در مورد رسیدگی به وضع پرونده ها در هر صورت که حکم سریعتر انجام گردد همان مورد نظر است.
روح الله الموسوی الخمینی".
امروز هزاران تن از مردم نجف آباد در سوگ درگذشت منتظری، با شعار "منتظری مظلوم، راهت ادامه دارد"، دست به یک راهپیمایی زدند.

رژيم، دادگاه فاطمه ضيايى، زندانى سياسى را جهت اعمال فشار بيشتر براى چهارمين بار به تعويق انداخت
فاطمه ضيايى زندانى سياسى 52ساله بيش از ده ماه است بدون هيچ اتهامى دستگير شده و به مدت سه ماه در سلول انفرادى بسر برده است. وی از بيمارى ام. اس رنج مىبرد و مسئولین زندان در اين مدت داروهاى او را قطع كردهاند. پزشك معالج وى در نامهيى به دادگاه اعلام كرده كه به علت شدت بيمارى و در اثر فشارهاى زندان، جان خانم ضيايى در معرض خطر جدى قرار گرفته است. با اين حال در بند 209 زندان اوين هيچ توجهى به اين مسأله نمىشود. لازم به ذکر است که خانم ضيائى از زندانيان سياسى دهه 60 مىباشد و بهمدت 5سال در زندانهاى رژيم تحت شكنجه قرار داشت.

دانشجويان با ماموران حراست و نگهبانان كوي دانشگاه درگیر شدند
به نقل از آژانس ایران خبر بامداد امروز يكشنبه ساعت 7:10 بوقت محلی يكي از دانشجويان به دليل مخالفت نگهبانان درب اصلي با ورود ميهمان وي به داخل كوي با آنها درگير شد. در اين هنگام تعدادي ديگر از دانشجويان كه منتظر سرويس بودند نيز با حمايت از دانشجوي مذكور با نگهبانان درگيري لفظي پيدا كردند. ایران خبر افزود: نگهبانان مانع از پذيرش ميهمان در كوي مي شوند و از اين بابت سختگيري بسيار زيادي صورت مي گيرد به طوري كه گاهي اوقات از ورود خويشاوندان نزديك هم جلوگيري مي كنند.
در خبری دیگر دانشجویان دانشگاه آزاد کرمانشاه نیز با ماموران بسیجی درگیر شدند. دانشجويان دانشگاه آزاد كرمانشاه در اعتراض به حضور ماموران بسيجى در دانشگاه تظاهرات كردند. دانشجويان شعار ميدادند: ’توپ تانک بسيجى ديگر اثر ندارد’، ’بسيجى دروغگو کارت دانشجوييت کو’. آنها با ماموران بسيجى كه با باتون، چاقو و زنجير وارد دانشگاه شده بودند درگير شدند.

رژیم تدابیر امنیتی جدیدی ویژه محرم در سنندج اندیشیده است
آژانس ایران خبر امروز گزارش داد: یک عضو مجمع هیاتهای مذهبی سنندج به خبرنگار این آژانس گفت: همه هیاتهای مذهبی موظف شده اند در حسینیه سنندج اقدام به عزاداری کنند و از برگزاری آیینهای سوگواری در محلات خودداری کنند. وی دلیل این امر را ساماندهی آیینهای عزاداری محرم عنوان کرد و اظهار داشت که با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد. ایران خبر افزود: وي همچنين گفت که مراکز دانشگاهی نیز فقط با هماهنگی با ستاد ساماندهی شئون مذهبی می توانند اقدام به عزاداری در معابر عمومی و خیابانهای شهر نمایند. به گفته این مسئول در محرم امسال به شدت با دستجات متخلف که اقدام به سد معبر و راه بندان بنمایند برخورد خواهد شد ولی نگفت که این تخلفات شامل چیست. هیاتهای عزاداری از استفاده از لوازم موسیقی برای عزاداری منع شده اند و نیروی انتظامی اقدام به ضبط این گونه وسایل در حین عزاداری نیز خواهد کرد. کتابچه ای حاوی اشعار مورد نظر و مناسب نیز چاپ و در اختیار هیاتها قرار داده شده که در آیینهای سوگواری مداحان از این اشعار استفاده کنند.

عفو بينالملل، خواستارى آزادى دانشجوى زندانى، مجيد توكلى شد
مجيد توكلى، يكى از فعالان دانشجويى، روز 16آذر، پس از سخنرانى در دانشگاه پلىتكنيك مورد حمله ماموران حکومتی قرار گرفت و پس از ضرب و شتم شديد، دستگير شد. از آن زمان تاكنون اطلاعى از وى در دست نيست.
عفو بينالملل در بيانيه خود گفت مجيد توكلى در معرض شکنجه و ساير بدرفتاريها است. برادر مجيد توکلى گفت با گذشت بيش از ده روز از بازداشت او، خانوادهاش هيچ خبرى از نهاد بازداشت کننده و محل بازداشت وى ندارند. معاون بخش خاورميانه و شمال آفريقاى عفو بينالملل، گفت مقامهاى ايران بايد فورا و بدون قيد و شرط مجيد توکلى و ساير دانشجويان بازداشت شده را آزاد کنند.

تظاهرات هفتگی مادران شهدای قیام بار دیگر در تهران برگزار شد
سايت هرانا در اینباره گزارش داد: روز شنبه 28آذرماه مادران شهداى قيام سراسرى بهرغم حضور گسترده مأموران امنيتى - انتظامى در پارک لاله تهران تجمع اعتراضى برگزار كردند و از در پارک به سوى خيابان امير آباد و چهار راه فاطمى اقدام به راهپيمايى نمودند. حضور مأموران انتظامى، بسيج و لباس شخصى طى مسير گسترده بود طورى که مادران در محاصره آنها حرکت مىکردند. آنان در طول مسير به مادران يورش مىبردند و آنها را متفرق مىکردند. حداقل 3 بار مأموران  به مادران شهدا حمله کردند ولى مادران مجددا به هم مىپيوستند و حرکت خود را ادامه مىدادند. هرانا افزود: نيروهاى لباس شخصى و بسيج، مادران عزادار را مورد اهانت و تهديد قرار مىدادند و به آنها کلمات غيراخلاقى و شرمآور مىگفتند. ولى مادران با بلند کردن دستهاى خود بر سرشان به نشانه پيروزى حرکت اعتراضى خود را ادامه دادند. آنها در پايان به‌صورت دست جمعى به خانه يکى از شهداى قيام مردم ايران رفتند تا همبستگى خود را با آنها اعلام دارند.

رژیم حاکم بر ایران برای پنجاه وششمین بار به خاطر «نقض جدی، مستمر و پی در پی حقوق بشر»، در مجمع عمومی ملل متحد، محکوم گردید در این قطعنامه که قویترین قطعنامه ملل متحد در محکومیت رژیم است، جامعه جهانی، با ابراز «نگرانی عمیق خود را از نقض جدی و سیستماتیک حقوق بشر» توسط دیکتاتوری آخوندها، ازجمله براین موارد تأکید کرده است:- «شکنجه و رفتارهای بیرحمانه، ضدانسانی و تحقیرآمیز شامل شلاق زدن و قطع اعضای بدن» - «شمار فزاینده اعدامها از جمله اعدام در ملأعام و اعدام کودکان» -
« سنگسار»، «سرکوب وحشیانه زنان و ادامه تبعیض علیه زنان و دختران»، «تبعیض فزاینده و دیگر موارد نقض حقوق بشر علیه اقل یتهای مذهبی، قومی، زبانی و اقلیتهای دیگر»- «استمرار سیستماتیک و جدی اعمال محدودیت علیه آزادی برگزاری اجتماعات و محافل صلح آمیز، آزادی بیان ازجمله فشارهایی که بر رسانه ها، کاربران اینترنت، مخالفان سیاسی، مدافعان حقوق بشر، رهبران و اعضای اتحادیه های کارگری و دانشجویان تحمیل میشود».قطعنامه مصوب مجمع عمومی ملل متحد، در ارتباط با سر کوب قیام سراسری مردم ایران نسبت به «آزار و اذیت، ارعاب، تعقیب، دستگیریهای خودسرانه یا ناپدید شدن» تظاهرکنندگان، از اقشار و گروههای مختلف، «استفاده از خشونت و ارعاب توسط شبه نظامیان دولتی» که «منجر به تعداد بیشماری مرگ و جراحت شده است»؛ « برگزاری محاکمه های جمعی» «گرفتن اعترافات اجباری از طریق شکنجه و تجاوز» ابراز نگرانی کرده است.پنجاه و ششمین قطعنامه ملل متحد در محکومیت رژیم حاکم بر ایران، همچنین ممانعت این رژیم از بازدید گزارشگران و متخصصان حقوق بشر از ایران را محکوم میکند و از گزارشگران ویژه ملل متحد، به ویژه گزارشگر اعدامهای فراقانونی، خودسرانه و بدون محاکمه، گزارشگر ویژه شکنجه، گزارشگر ویژه حفاظت از حق آزادی بیان و عقیده، گزارشگر ویژه در امور وضعیت مدافعان حقوق بشر، گروه کاری دستگیریهای خودسرانه و گروه کاری ناپدیدشدگان اجباری، میخواهد که به تهیه گزارش در باره «موارد متعدد نقض حقوق بشر، از ۱۲ ژوئن۲۰۰۹ به بعد» مبادرت کنند. قطعنامه مصوب مجمع عمومی، از دبیرکل ملل متحد نیز خواسته است که «یک گزارش کامل از وضعیت حقوق بشر در ایران» به اجلاس اینده مجمع عمومی ملل متحد ارائه کند. این قطعنامه با استقبال شورای ملی مقاومت ایران روبرو گشت و خانم رجوی بعنوان رئیس جمهور برگزیده این شورا، این قطعنامه را سند بین‌المللی دیگری توصیف کرد که طرد این رژیم ضدانسانی از جامعه جهانی را ایجاب می‌کند. وی همچنین گفت: پیام رای امروز مجمع عمومی ملل متحد، به دولتهای مختلف جهان این است که دیگر به موضعگیریهای لفظی درباره نقض حقوق بشر در ایران بسنده نکنند و گامهای عملی در مخالفت با آن بردارند. مردم ایران از آنها می‌خواهند که روابط سیاسی و اقتصادی خود با این رژیم را تا توقف سرکوب و کشتار قیام‌کنندگان معلق کنند. وی تأکید کرد: اکنون زمان آن است که پرونده نقض وخیم حقوق بشر توسط دیکتاتوری آخوندها از جمله قتل عام سی هزار زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷، به شورای امنیت ملل متحد ارجاع شود و این رژیم به خصوص خامنه‌ای و احمدی نژاد به جرم جنایت علیه بشریت در محاکم بین‌المللی محاکمه شوند.

عفو بين الملل شاخه كشورهاي مختلف, طرح جابجايي اشرف را محكوم ميكنند
دبيركل عفو بينالملل در كانادا طى نامهيى به وزير خارجه اين كشور، نگرانى خود را نسبت به وضعيت در اشرف ابراز كرد. آلكس نيو به دبيركل عفو بينالملل در نامه خود به لارنس كانن وزيرخارجه كانادا مىنويسد: عفو بينالمللى شرايط کمپ اشرف را در طول چند سال دنبال کرده و مکررا توصيههايى را با جامعه بينالمللى از جمله دولت کانادا در مورد اقدامات مورد نياز براى حفاظت از حقوق حدود 3400عضو و هوادار سازمان مجاهدين خلق ايران که از سالهاى 1980 در آن‌جا ساکن بودهاند مطرح کرده است. اكنون ما به فوريت نگران اين واقعيت هستيم که ساکنين کمپ با تخليه اجبارى و جابجايى از کمپ مواجه هستند. جابجايى اجبارى از کمپ نگرانيهاى شديدى درباره مجموعهاى از نقض جدى حقوقبشر از جمله دستگيرى خودسرانه، شکنجه، ساير بدرفتاريها يا کشتار غيرقانونى را تشديد مىکند. به اين دليل عفو بينالملل از مقامهاى عراقى خواسته است که به اجبار هيچيک از ساکنين کمپ را جابجا نکنند. بنابراين اهميت حياتى دارد که صداى کانادا با قاطعيت و به روشنى در اين موضوع شنيده شود که به مقامهاى عراقى تاکيد کند جابجاييهاى اجبارى از کمپ را متوقف و اطمينان يابند کسى که با خطر نقض حقوقبشر در ايران مواجه است به اجبار به آن کشور منتقل نخواهد شد.
عفو بينالملل شاخه آمريكا نيز با صدور بيانيهاى، نگرانى جدى خود را از جابجايى اجبارى ساكنان اشرف ابراز داشت و به مقامهاى عراقى نسبت به نقض حقوق افراد حفاظت شده طبق كنوانسيون چهار ژنو و ساير قوانين انساندوستانه بينالمللى هشدار داد.
همچنین عفو بينالملل شاخه سوئد نسبت به طرحهاى دولت عراق براى جابجايى اجبارى ساكنان اشرف هشدار داد و با يادآورى حملههاى نيروهاى عراقى به اشرف در 6 و 7مرداد، افزود: عفو بينالملل ترس اين را دارد که اتفاقى که در تابستان گذشته افتاد، دوباره در مورد ساکنان اشرف در تهاجم و يورش براى مجبور کردن آنها آنها تكرار شود و خط، خشونت، شکنجه، تصميمات تکان دهنده و اعدامهاى بدون محاکمه نيز وجود دارد.
عفو بينالملل شاخه نروژ نیز با يادآورى اينكه مجاهدين به دليل سركوب رژيم در دهه 80 ميلادى به عراق مهاجرت و در شهر اشرف مستقر شدند اعلام كرد: عفو بينالملل از اين وحشت دارد که مقامهاى عراقى خود را براى يک حمله جديد عليه قرارگاه اشرف، که چند هزار تن از اپوزيسيون ايرانى بيش از 20سال است که در آن‌جا زندگى کردهاند، آماده مىکند. حمله اينچنينى مىتواند دستگيريهاى خودسرانه، شکنجه و قتل را به دنبال داشته و آغازى براى انتقال اجبارى اين پناهنده گان به ايران باشد.

ایرانیان با شعار احمدی نژاد تروریست است از پاسدار هزارتیر در کپنهاگ استقبال کردند
ایرانیان علیه حضور پاسدار احمدی نژاد، در کپنهاگ در محل برگزاری اجلاس سران کشورها در کنفرانس تغییرات آب و هوا که در کپنهاک در بلاسنتر جریان داشت، دست به تظاهرات زدند. آنها، در بنرها و شعارهای خود خطاب به برگزارکنندگان اجلاس آب و هوا گفتند: مردم ایران، رژیم حاکم و احمدی نژاد را رد کرده اند و خواهان سرنگونی آن هستند. در همین رابطه ملکه دانمارک که روز پنجشنبه ضیافتی برای پذیرایی از سران ۱۲۰کشور جهان در اجلاس آب و هوا در کپنهاگ ترتیب داده بود، از دعوت پاسدار احمدی نژاد، به این ضیافت خودداری کرد.