صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۰۸، ۱۳۸۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روزنامه العرب الیوم، چاپ اردن نوشت: محمود عثمان نماينده پارلمان عراق از ائتلاف كردستان از نورى مالكى خواست درباره انفجارات اخير و آنچه در حق ساكنان اشرف- اپوزيسيون ايران- دستور آنرا داده در پارلمان جواب بدهد.
محمود عثمان گفت: كسى كه بايد بيش از همه در مورد حوادث خونينى كه اخيرا در عراق بوقوع پيوست و هم‌چنين در مورد بحران قرارگاه اشرف حساب پس بدهد و جوابگو باشد نخستوزير نورى مالكى است و او بايد استعفاى خود را تقديم كند. العرب اليوم افزود: اين نماينده كرد، پارلمان عراق را فراخواند كه يك جلسه اضطرارى براى بحث حول اين موضوع تشكيل دهد و با قيد ضرورت اورژانس از دولت مالكى بخواهد كه تمامى محدوديتهاى اعمال شده بر سازمان مجاهدين خلق و اعضاى آنرا بردارد و تمامى بازداشتشدگان و ربودهشدگان را آزاد كند، و بهخصوص در اين ايام ماه مبارك رمضان حريم مقبرهها را محترم بدارد و تمام آنچه كه از خانوادهها و از قرارگاه سرقت شده از خودروها و كاميونها و امكانات ديگر كه در خلال حملهها به سرقت رفته بود برگرداند، و به حقوق آنها احترام بگذارد. وى هم‌چنين از مالكى خواست از مايملك آنها حفاظت كند، و آنچه اتفاق افتاده ديگر نبايد اتفاق بيفتد زيرا جنايتى است كه بر طبق قانون و عرف بينالمللى بخشودنى نيست.

******
خبرگزارى يونايتدپرس بينالمللى گزارش داد: يك گروه از قانونگذاران آلمانى مؤكدانه از صدراعظم آلمان آنگلا مركل خواستند در ارتباط با تبعيديان ايرانى در اشرف سريعاً دست به اقدام بزند. هفده قانونگذار از حزب محافظهكار متعلق به آنگلا مركل در اين نامه از صدراعظم آلمان خواستند تا براى آزادى 36 ايرانى زندانى كه بنابه گزارش سازمان عفو بين‌الملل مورد شكنجه توسط ارتش عراق قراردارند اقدام كند. اين ناراضيان در ماه گذشته وقتى كه نيروهاى عراقى اشرف را مورد حمله قرار دادند، بازداشت شدند. قانونگذاران آلمانى، هم‌چنين مصرانه از مركل خواستند ايالات متحده را متقاعد سازد تا كنترل اشرف را برعهده بگيرد. آنها درعين حال خواستار حضور يك تيم مانيتورينگ بين‌المللى در اشرف گرديدند. در خبری دیگر، شماری از زنان استان دیالی عراق با برگزاری کنفرانسی در همبستگی با 1000 زن مجاهد در اشرف، در بیانیه ای اعلام کردند: «از جانب همه زنان آزادیخواه عراقى از شمال تا جنوب، صدايمان را با صداى زنان اشرف پيوند داده و اعمال جنايتكارانه و غيرانسانى و غيراخلاقى نيروهاى مزدور در تهاجم به قرارگاه اشرف در روزهاى 28 و 29 ژوئيه 2009 را كه در آن از همه وسائل مرگبار استفاده شد و منجر بهشهادت تعدادى از برادران مجاهد و مجروح شدن تعداد زيادى از زنان و مردان مجاهد گرديد بهشدت محكوم مىكنيم. از همه سازمانهاى انسانى و حقوقبشرى جهان اين موارد را خواستاريم
- خروج همه نيروهاى عراقى از اشرف.
- آزادى 36 گروگان از زندان.
- اجازه ورود مواد غذايى و امكانات پزشكى.
- مؤاخذه و محاكمه همه كسانى كه دستشان به خون شهداى اشرف آلوده شد.
- تأمين حفاظت قرارگاه توسط نيروهاى آمريكايى.

تحصن و اعتصاب غذای ایرانیان در اعتراض به حمله نیروهای عراقی به کمپ اشرف، وارد دومین ماه خود شد
بدنبال حمله نیروهای عراقی رژیم ایران، به ساکنین کمپ اشرف که به موجب آن، بیش از 500 تن مجروح، 11 نفر کشته و 36 تن توسط نیروهای عراقی به گروگان گرفته شدند، ایرانیان آزاده، هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران و شورای ملی مقاومت در شهرهای مختلف جهان، به تحصن و اعتصاب غذای خود ادامه می دهند. در کانادا، در شهر اتاوا، ایرانیان، در برابر سفارت آمریکا در این شهر، به تحصن خود ادامه می دهند. با گذشت سی و سومین روز از اعتصاب غذا، آنها دچار مشکلات جسمی از قبیل ضعف شدید، مشکلات گوارشی، درد مفاصل، تار شدن بینایی و سردرد می باشند. روز گذشته با توجه به سردی هوا و بارش شدید باران، متحصنین اما همچنان در برابر سفارت آمریکا حضور داشتند و مجددا بر خواسته های خود پای فشردند. آنان خواهان آزادی 36 گروگان بدست نیروهای عراقی، خروج نیروهای عراقی از اشرف و امکان ورود وکلا به این کمپ می باشند. ایرانیان از دولت آمریکا و شخص باراک اوباما خواهان دوباره حفاظت اشرف، تا زمانی که یک نیروی بین المللی از سوی سازمان ملل حفاظت اشرف را بطور کامل بعهده بگیرد بوده و خواستار محاکمه عاملان و آمران حمله به اشرف و آنچه که جنایت علیه بشریت نامیده شده است، می باشند.
******
بنا به اطلاعیه شورای ملی مقاومت بتاریخ 7 شهریور، حسن ترلانى، 22ساله، دانشجو، از زندانيان بند 209 در زندان اوين
تحت عنوان محاربه، اقدام عليه امنيت ملى و تبليغ عليه نظام، به 10سال حبس همراه با تبعيد در زندان كرمان محكوم شده است. این اطلاعیه افزود: وى نوه مجاهد شهيد حسنعلى صفايى، از بازاريان خوشنام هوادار سازمان مجاهدين خلق مىباشد كه در سال60 به همين جرم توسط فاشيسم دينى حاكم بر ايران اعدام شد. وى در دوم اسفند1387 به همراه گروه ديگرى از خانوادههاى مجاهدين اشرف دستگير و به زندان اوين منتقل شد. دژخيمان آقاى ترلايى را متهم كردهاند كه عكسهاى مادر و برادرش را، كه از مجاهدان ساكن شهر اشرف هستند، در منزلش نگهدارى مىكرده است. در این اطلاعیه همچنین آمده است: در يك تحول ديگر، وضعيت جسمى زندانى ديگرى به نام خانم مهسا نادرى، دانشجوى 19ساله رشته اقتصاد، كه وى نيز در روز 2اسفند87 در يورش به خانهاش دستگير شد، رو به وخامت نهاده است. وى در ابتداى دستگيرى به سلولهاى انفرادى بند مخوف209 اوين منتقل شد و تحت شديدترين شكنجههاى روحى و جسمى قرار گرفت. او به دليل شرايط طاقتفرساى سلولهاى بند209اوين، از بيماريهاى كليوى و سردردهاى شديد رنج مىبرد. دژخيمان بند209 از جمله سعيد شيخان، از كمترين رسيدگى پزشكى به او ممانعت مىكنند.

سعيد مرتضوى بركنار شد
قاتل زهرا کاظمی، عکاس خبرنگار ایرانی- کانادایی و قاتل دهها تن از فرزندان ایران در زندانهای و شکنجه گاههای مخوف آخوندها، بدنبال شکاف در درون رژیم، برکنار شد. تلويزيون رژیم درباره جانشين مرتضوى گفت: «عباس جعفرى دولت آبادى با حكم رئيس قوه قضاييه، دادستان عمومى و انقلاب تهران شد».

******
سایت سازمان مجاهدین خلق ایران در خبری اعلام کرد: يكى از شكنجهگران زندان عادل آباد شيراز كه عضو سپاه پاسداران و از زندانبانان بند چهار اين زندان است معرفى شد. این سایت افزود: وى كه از بدنامترين شكنجهگران زندان عادل آباد شيراز مىباشد، يزدان پناه نام دارد. اين دژخيم، گرداننده بند مخوف موسوم به ٤٩، مسئول انفراديهاى مخوف اندرزگاه در عادل آباد، داماد مجيد تراب پور رئيس زندان عادل آباد و رئيس سازمان زندانهاى فارس، کهکيلويه و بويراحمد و عضو کميسيون قتل عام زندانيان شيراز در سال ۶۷ مىباشد. به گفته زندانيان زندان عادل آباد، وى در شكنجه زندانيان در دهه شصت و تجاوز به دختران نقش داشته و مسئول مستقيم قتل نوجوان شانزده هفده سالهاى به نام مصطفى دشتبان در انفرادى اندرزگاه عادل آباد در سال شصتو پنچ مىباشد. بر اساس گزارش سایت سازمان مجاهدین، يزدان پناه بعد از قتل عام سال شصتوهفت به دليل بد نامى، نام خود را تغيير داد و با نام ديگرى در سمت مسئول دفتر زندان عادل آباد شيراز جنايات خود را در زندان ادامه داد.

******
سایت سازمان مجاهدین خلق ایران در خبری گفت: خانوادههاى دستگير شدگان قيام سراسرى روز شنبه در مقابل زندان اوين و دادگاه رژيم تجمع كرده و خواستار آزادى فرزندان و بستگان خود شدند. ماموران نيروى انتظامى در مقابل زندان اوين ضمن تهديد خانوادهها مىگفتند: ”رفتن و آمدن شما هيچ مشكلى را حل نمىكند برويد خانههايتان كنار تلفن بنشينيد به شما خبر مىدهند“. این سایت افزود: "در برابر اين برخورد دژخيمان، خانوادهها به آنها پاسخ مىدادند: تا تمامى دستگيرشدگان آزاد نشوند ما آرام نخواهيم گرفت و هر روز و هر ساعت اينجا خواهيم آمد. هم‌چنين بيش از 100نفر از اعضاى خانوادههاى دستگيرشدگان قيام سراسرى كه بيش از 70روز است در مقابل بيدادگاه رژيم، زندان اوين، ‌ دفتردادستانى و قوه قضاييه رژيم تجمع مىكنند، از اين كه تاكنون پاسخى دريافت نكردند به شدت خشمگين بودند و خواستار روشن شدن وضعيت فرزندان و بستگان خود شدند. خانوادهها خامنهاى و احمدىنژاد را لعن و نفرين مىكردند
لاريجانى، رئيس جديد قوه قضاييه، غلامحسين محسنى اژهاى را بهعنوان دادستان كل رژيم منصوب كرد
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران 2 شهریور اعلام کرد: اژهاى، در چهار سال گذشته بهعنوان وزير اطلاعات و جاسوسى رژيم از بالاترين مسئولان اعدام و كشتار و شكنجه بوده است. این اطلاعیه افزود: در اين دوران شمار زيادى از زندانيان در شكنجهگاههاى مختلف رژيم بهشهادت رسيدند. وى در دهه60، در سمتهاى مختلف از جمله نماينده دادستانى انقلاب در وزارت اطلاعات و رئيس شعبه سوم دادگاه انقلاب در دستگيرى و شكنجه و اعدام يا صدور احكام اعدام هزاران زندانى سياسى و بهطور خاص در قتل عام زندانيان سياسى در سال 67 نقش جدى داشته است. اژهاى در سال74، بهعنوان قائممقام دادستان دادگاه ويژه روحانيت و از سال77 بهعنوان دادستان ويژه روحانيت، در دستگيرى، حبس و اعدام شمار زيادى از روحانيان مخالف نیز دست داشته است. اطلاعیه شورای ملی مقاومت در پایان تاکید کرد: انتصاب اين سر دژخيم بهعنوان دادستان كل كشور، زمينهسازى براى افزايش بازداشتها و اعدامهاى سياسى از سوى رژيمى است كه از استمرار و گسترش قيام سراسرى مردم ايران سخت به وحشت افتاده است.

رژیم ایران با ادامه فعالیتهای هسته ای خود، از پاسخ به سوالات و ابهامات خودداری می کند
آژانس بينالمللى انرژى اتمى در جديدترين گزارش خود كه در اختيار اعضاى شوراى حكام آژانس قرار داد اعلام كرد رژيم ايران هم‌چنان به فعاليتهاى هستهيى خود ادامه مىدهد و از پاسخ به سؤالات و ابهامات در مورد مطالعات تسليحاتى خوددارى مىكند. در بخشى از اين گزارش آمده است: رژيم ايران فعاليتهاى مرتبط با غنى‌سازى يا عملياتش روى پروژه‌هاى مرتبط با آب سنگين را آن گونه که از سوى شوراى امنيت الزام شده، بهحال تعليق درنياورده است. رژيم ايران برخلاف درخواست‌هاى شوراى حکام و شوراى امنيت، نه پروتکل الحاقى را به اجرا درآورده و نه با آژانس در ارتباط با موضوعات باقيمانده مورد ملاحظه که به منظور مرتفع ساختن احتمال ابعاد نظامى برنامه هسته‌اى ايران نيازمند روشن سازى هستند، همکارى داشته است. متاسفانه آژانس قادر نبوده است در طول يک سال، رژيم ايران را به هيچگونه مذاکرات محتوايى درباره اين موضوعات باقيمانده وارد كند. به گفته خبرگزارى فرانسه، آژانس ”معتقد است كه رژيم ايران اجازه دسترسى كافى به مدارك لازم در مورد برنامه هستهيىاش را نداده است. آژانس بينالمللى انرژى اتمى دادن تضمينهاى معتبر از سوى رژيم ايران در رابطه با نبود مواد اتمى و فعاليتهاى اعلام نشده را حياتى مىداند. خبرگزارى فرانسه اعلام نمود: ايالات متحده روز جمعه گفت رژيم ايران هم‌چنان با آژانس بينالمللى انرژى اتمى همكارى نمى‌كند.

یک محموله اسلحه کره شمالی به مقصد ایران، توقیف شد
روز جمعه (۲۸ اوت) روزنامه فایننشیال تایمز چاپ لندن، به نقل از محافل دیپلماتیک سازمان ملل متحد نوشت که یک کشتی حامل تسلیحات جنگی به مقصد ایران در خلیج فارس توسط ماموران دریائی امارات متحده متوقف شده است. به نوشته فایننشال تایمز محموله کشتی کره شمالی، به دروغ قطعات ماشین گزارش شده بود. بنا به گزارش دیپلمات‌های سازمان ملل متحد، امارات متحده عربی تقریبا دو هفته پیش، کمیته ویژه نظارت بر تحریم‌های کره شمالی را از ضبط کشتی حامل اسلحه به مقصد ایران آگاه و به این سازمان گزارش کرده بود. این کمیته اکنون در حال بررسی نقض قطعنامه سازمان ملل از سوی کشورهای کره‌شمالی و ایران است. از سوی این کمیته روز سه شنبه( ۲۵اوت) دو نامه جداگانه به دولت‌های ایران و کره شمالی ارسال شده است. در این نامه از دولت‌های تهران و پیونگ یانگ خواسته شده طی پانزده روز به سوالات این کمیته پاسخ داده شود. به گفته دیپلماتهای سازمان ملل متحد، حمل این سلاح‌ها در تناقض با تحریم‌های سازمان ملل متحد بوده و بنظر می‌رسد دولت‌های ایران و کره شمالی مفاد قطعنامه ۱۸۷۴ را نقض کرده‌اند. بر اساس این قطعنامه صدور سلاح از کره شمالی ممنوع است و کشورهای جهان باید با بازرسی کشتی‌ها، کالاهای ممنوع شده را توقیف و نابود کنند. تحریم‌ کره شمالی پس از دومین آزمایش اتمی این کشور در ماه اکتبر سال ۲۰۰۶ میلادی آغاز شد. در آخرین دور این تحریم‌ها سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای در ماه ژوئن هرگونه تجارت اسلحه با کره شمالی را ممنوع اعلام کرد. اندکی بعد نیروی دریائی آمریکا با تعقیب یک کشتی حامل اسلحه کره شمالی، مانع از تحویل آن در مقصد شد. کره شمالی و ایران بدلیل مناقشه اتمی با جامعه جهانی مشمول تحریم‌های سازمان ملل متحد شده‌اند.