صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، مهر ۱۵، ۱۳۸۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

مجمع پارلمانى شوراى اروپا، برمسئوليت نيروهاى آمريكا در حفاظت از شهر اشرف تاكيد كرد
مجمع پارلمانی شورای اروپا كه 636نماینده از مجالس سنا و پارلمانهای 47 كشور را در سراسر اروپا و آسیای مركزی دربر می گیرد. طی بیانیه یی حفاظت اشرف را مسئولیت نیروهای آمریكا دانست و تأكید كرد: انتقال حفاظت اشرف تحت شرایط كنونی ناقض اصل نان رفولمان، كنوانسیون چهارم ژنو، كنوانسیون پناهندگی، كنوانسیون علیه شكنجه، قانون انساندوستانه بین المللی و قوانین بین المللی است، بنابراین ما از نیروهای آمریكایی میخواهیم كه تا زمانی كه در عراق هستند به حفاظت از ساكنان اشرف ادامه دهند و از صیانت حقوقی آنها بر اساس قوانین بین المللی حفاظت كنند. بیانیه حمایت از حقوق قانونی ساكنان اشرف كه به امضای 4 تن از رهبران گروههاى مختلف سیاسی مجمع پارلمانی شورای اروپا و شماری از برجسته ترین اعضای این مجمع رسیده بود، توسط آقای لوئیز ماریا دپوچ رئیس مجمع پارلمانی شورای اروپا در اجلاس رسمی مجمع در استراسبورگ اعلام گردید. در متن بیانیه مجمع پارلمانی شورای اروپا که 2 اکتبر انتشار یافته درباره حفاظت اشرف از جمله آمده است: عفو بین الملل دربیانیه 28 اوت 2008، پارلمان اروپا درقطعنامه 4 سپتامبر 2008 و فدراسیون بین المللی حقوق بشر در 8 سپتامبر از تهدیداتی كه متوجه 3500 پناهنده سیاسی ایرانی كه در كمپ اشرف در عراق، مستقر هستند و افراد حفاظت شده تحت كنوانسیون چهارم ژنو میباشند، ابراز نگرانی كرده اند. ارگانهای ذیربط بین المللی و مقامات آمریكایی اصل عدم بازگشت اجباری و حفاظت های تحت قوانین انساندوستانه بین المللی و قوانین بین المللی را در مورد ساكنان اشرف تایید كرده اند. ما بشدت نگران این هستیم كه حفاظت اشرف ممكن است از نیروهای چند ملیتی تحت فرماندهی آمریكا در عراق به نیروهای عراقی منتقل شود كه این امر باعث گذاردن فشار بیشتر از سوی رژیم ایران برای سركوبی و یا استرداد اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در اشرف و دادن امكان به رژیم ایران برای افزایش حملات تروریستی اش علیه اشرف میگردد. انتقال حفاظت اشرف تحت شرایط كنونی ناقض اصل نان رفولمان، كنوانسیون چهارم ژنو، كنوانسیون پناهندگی، كنوانسیون علیه شكنجه، قانون انساندوستانه بین المللی، و قوانین بین المللی است، بنابراین ما از نیروهای آمریكایی میخواهیم كه تا زمانی كه در عراق هستند به حفاظت از ساكنان اشرف ادامه دهند و از صیانت حقوقی آنها بر اساس قوانین بین المللی حفاظت كنند.
كميته دفاع از اشرف در فرانسه آغاز به كار كرد
روز پنجشنبه 11مهر87، در يك كنفرانس در پاريس، شخصيتهاي مدافع حقوق بشر با حضور دكترصالح رجوي نماينده شوراي ملي مقاومت ايران آغاز كار كميته دفاع از اشرف در فرانسه را اعلام كردند. سازمان حقوق بشر نوين كه برگزار كننده اين كنفرانس بود بيش از سي سال قدمت در فعاليت حقوق بشري در فرانسه دارد و يك سازمان غير دولتي ثبت شده در شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد محسوب مي شود. پیر برسی، رئیس سازمان حقوق بشر نوین، دکتر صالح رجوی، عضو شورای ملی مقاومت ایران، فرانسوا كولكومبه، قاضی و نماینده سابق مجلس ملی فرانسه، خانم انیسه بومدین، بانوی اول الجزایر در دوران ریاست جمهوری هواری بومدین، غالب بن شيخ, اسلام شناس معروف فرانسوي، خانم بتول فكار، اولين زن عضو شوراي مسلمانان فرانسه و اسقف ژاك گايو، روحاني مترقي فرانسوي، در این کنفرانس حضور داشتند و سخنانی ایراد کردند.

جوانان تهرانی با ماموران نیروی انتظامی درگیر شدند
روزنامه حكومتی جمهوری به درگیری جوانان متعرض با مأموران نیروی انتظامی در جریان مسابقه فوتبال در تهران اعتراف كرد و نوشت: پس از آنكه یك تماشاگر توسط ماموران انتظامی به بیرون از زمین انتقال یافت گروهی از تماشاگران با ماموران انتظامی درگیر شدند. ضمن آنكه نیروهای ویژه پلیس نیز در اطراف زمین مستقر شدند. تماشاگران، تعدادی از صندلی های ورزشگاه آزادی را به درون زمین پرتاب كردند. خبرگزاری حكومتی ایلنا هم گزارش داد: با توجه به حضور گسترده هواداران بیشمار تیمها در ورزشگاه آزادی، فرماندهان نیروی انتظامی مستقر در ورزشگاه از نیروهای پشتیبانی درخواست کمک کردند، این امر باعث شد تا در دقایق آغازین مسابقه، نیروهای بیشتری کنترل جو ورزشگاه را در دست بگیرند. خبرگزاری همبستگی ملی در اینباره گفت: به رغم اقدامات سركوبگرانه رژیم و بسیج مامورانش ازصبح روز جمعه 12 مهر، در ورزشگاه آزادی، پس از پایان مسابقه فوتبال در این ورزشگاه، جوانان خشمگین در اعتراض به پادگانی كردن استادیوم آزادی، تمامی صندلیهای ورزشگاه را شكستند. زمانی كه مأموران نیروی انتظامی عده یی از جوانان معترض را بازداشت كردند، جمعیت ناگهان یك صدا، علیه نیروی انتظامی شعار دادند كه مأموران نیروی انتظامی در وحشت از خشم جوانان، جوانان دستگیر شده را آزاد كردند. این خبرگزاری افزود: بنا به گزارشهای دریافتی همچنین در مسیرهای منتهی به استادیوم آزادی ماموران یگان ویژه تیپ خمینی مستقر بودند. بنا به این گزارش در راه مسیر بازگشت از جلوی استادیوم تا میدان امام حسین به فاصله های یک کیلومتری و در تقاطع ها، یگان ویژه با لباس های مخصوص مستقر و در داخل اتوبوس ها نیز دو سرباز همراه یک درجه دار با گاز اشک آور و اسلحه مستقر بودند. همبستگی ملی ادامه داد: گزارشهای دریافتی حاكی است، ماموران نیروی انتظامی به بهانههای مختلف جوانان با باتون مورد ضرب و شتم قرار می دادند. خانچرلی یكی از سركردگان نیروی انتظامی با تأیید اعتراض جوانان در ورزشگاه آزادی، وحشت رژیم را از اعتراض جوانان پس از پایان مسابقه نیز در سطح شهر تهران نشان داد و گفت: ماموران نیروی انتظامی در 150 نقطه پایتخت مستقر هستند و برای برخورد با افراد خاطی حضور فعال دارند.

******رژیم یك زندانی را در همدان به دار آویخت و حكم اعدام یك زندانی 27 ساله را بنام حمید در تهران صادر كرد. زندانی كه در همدان به دار آویخته شد، نصرت نام داشت و 43 ساله بود.

سیل در آستارا دو کشته بر جای گذاشت
خبرگزاریهای حكومتی اعلام كردند كه سیل روز جمعه در روستای چلوند آستارا جان دو برادر 5ساله و 14ساله را گرفت. این سیل همچنین خسارت زیادی به منازل و مزارع كشاورزان و دامهاى مردم این منطقه وارد آورد. در خبری دیگر و به اعتراف تلویزیون رژیم آسیب دیدگان طوفان گنو در استان سیستان و بلوچستان با گذشت بیش از یك سال همچنان زیر چادر زندگی می كنند. به اعتراف كارگزاران رژیم هنوز تسهیلات بانكی به برخی از روستاییان آسیب دیده از طوفان پرداخت نشده است این در حالی است که قرار بود بازسازی واحدهای مسكونی آسیب دیده در نیمه نخست امسال به پایان برسد. سیل و طوفان سال گذشته 30هزار واحد مسكونی را در جنوب سیستان و بلوچستان تخریب كرد.

سازمان همبستگى جهانى مسيحى، مجازات مرگ، به اتهام ارتداد را محكوم كرد
سازمان همبستگی جهانی مسیحی با صدور بیانیهیی لایحه رژیم، برای مجازات مرگ به اتهام ارتداد را محكوم كرد و خواستار لغو این لایحه شد. در این بیانیه آمده است: ما اقدام اتحادیه اروپا در مخالفت با تصویب لایحه رژیم ایران برای مجازات به اتهام ارتداد را مورد حمایت قرار می دهیم. مجلس رژیم روز 9 سپتامبر برابر با 19 شهریور امسال، کلیات لایحه مجازات اسلامی را تصویب کرد و رسیدگی به مواد و جزییات این لایحه را در دستور کار خود قرار داد. این لایحه پس از تصویب نهایی و تایید شورای نگهبان به قانونی الزام آور تبدیل خواهد شد. در لایحه مذكور برای كسانی كه متهم به ارتداد می شوند مجازات مرگ درنظر گرفته شده است. تینا لامبرت، مدیر سازمان "همبستگی جهانی مسیحی" گفت: تصویب نهایی این لایحه، "عواقب وخیمی برای هزاران تن از مسیحیان و بهائیان ساکن ایران در پی خواهد داشت." گفتنی است روز 26سپتامبر اتحادیه اروپا با صدور بیانیهیی نگرانی عمیق خود را نسبت به نقض آزادیهای مذهبی و همچنین تصویب لایحه مجازاتهای اسلامی توسط رژیم ابراز كرد. اتحادیه اروپا تأكید كرد: از ماه آوریل سال جاری، شماری از مسلمانانی که به مسیحیت گرویده اند و همچنین تعدادی از اعضای جامعه بهائیان ایران بازداشت و زندانی شده اند.

افتضاح جعل مدرك دكترای پاسدار كردان در رسانههاى خارجى، نیز منعکس شد
روزنامه لس آنجلس تایمز نوشت: به دنبال آن كه وزیر كشور رژیم ایران كه متحد احمدی نژاد می باشد تصدیق نمود كه مدركی جعلی از طرف دانشگاه آكسفورد ارائه كرده تا شغلی در سطوح بالای كشوری كسب كند، سیاستمداران به او حمله كردند. كردان گفت او از سوی یك فرد واسط كه به وی چنین مدركی را اعطا كرده، فریب خورده بوده. لس آنجلس تایمز افزود: مناقشه برسر اعتبارنامه كردان، در تابستان سال جاری پدیدار شد؛ هنگامی كه نمایندگان مجلس رژیم ایران، شروع به زیرسوال بردن ادعای او در مورد برخورداری از چنین رتبه ای نمودند. این مساله، سوالاتی را در مورد قابلیت افراد نزدیك به احمدی نژاد برانگیخته است. دولت او از داخل، به دلیل بی كفایتی در امر مدیریت كشور در زمینه اقتصادی و برباد دادن ثروت های نفتی كشور برای پیشبرد پروژه های مشكوك، زیرضرب انتقاد است. روزنامه نیویورك تایمز نیز نوشت: یكی از عناصر رژیم ایران كه در كار تحقیقات پرونده كردان شركت داشت گفت، به نظر می رسد علی كردان در مورد لیسانسیه خود، دروغ گفته باشد. علی عباسپور به خبرنگاران گفت تصمیم برسر وضعیت كردان، برعهده رییس مجلس- علی لاریجانی و سایر اعضای هیات رییسه است. او اضافه نمود كردان تا سطح دانشگاه درس خوانده، و دوره اش را در دانشگاه آزاد گذرانده و لیسانسیه یا درجه بالای تحصیلی كه مدعی آن می باشد، به او اعطا نشده است. نیویورك تایمز اضافه كرد: احمدی نژاد طی ماه های اخیر زیر انتقادات شدید مخالفانش در مجلس قرار داشته و در نهایت هم خامنه ای كه حرف آخر را در امور كشور می زند، از او به طور علنی پشتیبانی كرده است. در همین رابطه و به دنبال اعتراف صریح پاسدار علی كردان به قلابی بودن مدرك تحصیلی اش، منابع خبری مقاومت ایران خبر دادند: درگیریهای درونی رژیم شدت بیشتری پیدا كرد. محمد دهقان، عضو مجلس رژیم گفت: فضای مجلس آماده استیضاح کردان است. عاقلانهترین راه این است که کُردان به سرعت استعفا بدهد و اگر حاضر به استعفا نباشد طبیعتاً کسانی که او را بالا برده اند و بر کرسی نشانده اند او را پایین خواهند کشید. علی مطهری عضو مجلس رژیم گفت: اگر خود كردان استعفا ندهد و كنار نرود و یا احمدی نژاد، وی را بركنار نكند، نمایندگان باید وارد صحنه شده و نسبت به این قضیه عكس العمل نشان دهند. وی افزود: چنین فردی صلاحیت وزیر كشور بودن را ندارد و این امكان وجود دارد كه نمایندگان طرح استیضاح وزیر كشور را در آینده مطرح كنند. علی عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش مجلس رژیم كه مأمور بررسی مدرك جعلی پاسدار علی كردان شده بود در یك تسویه حساب باندی فاش ساخت: وزیر کشور نه تنها مدرک دکترا ندارد، بلکه مدرک لیسانس وی نیز جعلی بوده است. امیدوار رضایی یکی دیگر از اعضای مجلس رژیم گفت: وزیر کشور صادقانه بگوید چقدر قصور داشته است. باهنر نایب رئیس مجلس رژیم نیز گفت: مجلس وظیفه‌‏ای در قبال وضعیت کردان ندارد و به دنبال استیضاح علی کردان نیست. بادامچیان قائم مقام باند مؤتلفه گفت: اکثریت مجلس از ادامه وزارت کردان حمایت می‌‏کند وی كه از مهرههای نزدیك به ولیفقیه است، مدعی شد: روابط کردان با مجلس، بعد از این بهتر و قوی‌‏تر خواهد بود.


تحصن ایرانیان در ژنو و نیویورک همچنان ادامه دارد
ایرانیان وارد چهلمین روز تحصن خود در ژنو شدند. ایرانیان و خانواده های ساکنین اشرف در عراق، بیش از یک ماه است که ضمن اعلام حمایت از ساکنین اشرف، خواستار تضمین حفاظت شهر اشرف از سوی نیروهای آمریکایی شده اند. این تحصن با استقبال شخصیتهای پارلمانی، حقوق بشری و افراد عادی فرانسه و دیگر کشورها روبرو شده. همچنین شخصیتهای سیاسی، مذهبی و حقوق بشری در نامه هایی از سازمانهای ذیربط خواسته اند تا حفاظت اشرف در دست نیروهای آمریکا و ائتلاف در عراق باقی بماند. کاردينال مارک اوئِلِه، بالاترين مقام مذهبي کاتوليک درکانادا درنامه يي خطاب به کميسارياي عالي پناهندگي ملل متحد تأكيد كرد: ما اميدواريم که شما يک گام محکم برداشته و اين موضع را تصريح کنيد که حفاظت ساکنان اشرف بايد در دست نيروهاي امريکايي و ائتلاف در عراق باقي بماند. و اين امري است که با تعهدات شما براي محافظت از حقوق پناهندگان مشمول حفاظت، منطبق است. دیروز همسایگان اورسوراواز نیز در این تحصن شرکت کردند. همچنین خانواده های مجاهدان اشرف در مقابل ملل متحد در نیویورک، پانزدهمین روز تحصن خود را پشت سر می گذرانند. این تحصنها از آنجا آغاز شد که آهنگ انتقال حفاظت اعضای مجاهدین در شهر اشرف در عراق، به دولت عراق، در رسانه های رژیم شنیده شد. ایرانیان حامی مقاومت و خانواده های ساکنین اشرف در ژنو و نیویورک خواستار تضمین حفاظت شهر اشرف از سوی آمریکا می باشند و بر این باورند که انتقال حفاظت اشرفیان به دولت عراق با توجه به دخالتهای رژیم ایران در این کشور می تواند باعث بروز یک فاجعه انسانی شود.

رژیم ایران در هرج و مرجهای افغانستان نقش دارد
روزنامه گاردین چاپ انگلستان با عنوان كابل و هرج و مرج در پیشِ رو، به نقش رژیم ایران در هرج و مرج در افغانستان اشاره كرد و نوشت: اعتقاد بر این است كه سال گذشته در یك ملاقات سری در پیشاور، رژیم ایران پذیرفت تا یك مسیر پشتیبانی از سلاح و آموزش نظامی برای طالبان در جنوب‌غربی افغانستان را راه‌اندازی نماید، از آن زمان وابستگان طالبان عملیات خود را گسترش داده اند، كه برجسته‌ترین آنها انفجار هتل ماریوت در اسلام آباد پاكستان در هفته گذشته بوده است.