صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۸۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

در جریان درگیریهای مردم ایوان غرب با ماموران یگان ویژه، حداقل 10 نفر از تظاهرکنندگان به قتل رسیدند
روز گذشته مردم خشمگین ایوان غرب در استان ایلام به بانك ها و ادارات دولتی تهاجم كرده و شماری از آنها را تخریب كرده یا به آتش كشیدند. مردم كه با استفاده از درگیری باندهای رژیم بر سر نمایش انتخابات دست به تظاهرات زده بودند، با مأموران یگان ویژه درگیر شده و تعدادی از خودروهای دولتی را به آتش كشیدند. مردم با كوكتل مولوتوف و سایر مواد آتش زا ساختمان فرمانداری رژیم را مورد تهاجم قرار دادند. مأموران گارد ویژه به سوی تظاهركنندگان تیراندازی كردند، 10نفر را به قتل رسانده و 15نفر را مجروح ساختند. گفته میشود اسامی 3 تن از كشته شدگان عبارتند از: کسری میری، اشکان بی باک و حامد اسدی. برخی از اخبار دریافتی حاكی است كه شمار كشته شدگان بیشتر است. تعدادی از مجروحان نیز به دلیل وخامت وضعیتشان به بیمارستان ایلام و سایر شهرها منتقل شده اند. رژیم در وحشت از اوجگیری این حركت اعتراضی از شهرهای ایلام و مهران نیروهای خود را روانه ایوان كرد و در این شهر یك حكومت نظامی اعلام نشده را برقرار نمود. شورای تأمین استان نیز با شركت كلیه ارگان های امنیتی، انتظامی و نظامی رژیم تشكیل جلسه داد تا برای این وضعیت چارهجویی كند. عادل آذر عضو مجلس رژیم از دهلران با وحشت زدگی گفت: اتفاقات ایلام قابل پیش بینی بود و ما بارها هشدار داده بودیم که ممکن است نا آرامی و بحران به وجود آید. این خبر که توسط منابع خبری مقاومت ایران انعکاس یافته می افزاید: براساس آخرین گزارش های دریافتی، در حال حاضر فضای شهر ایوان ملتهب است و مأموران حکومتی در تمامی سطح شهر مستقر هستند. دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران امروز اطلاعیهیی درباره درگیریهای ایوان غرب صادر كرد و جزییات آن را به اطلاع افكار عمومی رساند. در این اطلاعیه پس از اشاره به كشته شدن 10تن از شهروندانی كه در مقابل فرمانداری رژیم تجمع كرده بودند و مجروح شدن شماری دیگر آمده است: مقاومت ایران كلیه سازمان های و مجامع مدافع حقوق بشر را به محكوم كردن اعمال سركوبگرانه رژیم علیه مردم ایران فرا می خواند.

******
خبرگزاری همبستگی ملی 8 اردیبهشت خبر داد: دانشجويان، كارگران و ساير اقشار مردم در شهرهاي مشهد، زنجان، كرج و اراك با تظاهرات و تجمهاي اعتراضي خشم خود را عليه رژيم ابراز داشتند. در مشهد دانشجويان دانشگاه آزاد در اعتراض به تغيير چارت درسي رشته طراحي صنعتي در مقابل ساختمان مركزي اين دانشگاه تجمع كردند. دانشجويان معترض كه حدود 150 نفر بودند، خواستار تغيير چارت درسي شدند. سركرده حراست دانشگاه، دانشجويان را تهديد كرد كه تجمع و تحصن غيرقانوني است و اگر ادامه پيدا كند با آنان برخورد مي شود. اما دانشجويان بي اعتنا به اين تهديد، به اعتراض خود ادامه دادند. در مهرشهر كرج 200 تن از اعضاي تعاوني مسكن صنعت نفت و گاز اعتراض كردند. معترضان گفتند با شركت تعاوني چندمنظوره صنعت نفت و گاز وابسته به وزارت نفت براي خريد زمين يا ساختمانهاي نيمه كاره قرارداد امضا كرده اند اما با گذشت شش سال هيچ ساختماني به آنها تحويل داده نشده است. در زنجان دانشجويان دانشگاه اين شهر با برگزاري يك تجمع اعتراضي خواستار آزادي 3دانشجوي زنداني دانشگاه پلي تكنيك تهران شدند. در اراك رانندگان تاكسي در روز 4 ارديبهشت در اعتراض به پايين بودن نرخ كرايه در مقابل ساختمان شوراي قلابي اين شهر تجمع كردند. تجمع كنندگان گفتند نرخ كرايه هاي امسال متناسب با نرخ تورم نيست و در وضعيت معيشتي سختي به سر مي بريم. اين رانندگان روز پنجشنبه نيز در ابتداي خيابان محسني اراك محل ايستگاههاي تاكسي تجمع اعتراضي برگزار كرده بودند.

******
براساس آمار ثبت شده توسط مقاومت ایران، اقشار مختلف مردم طي فروردين ماه امسال 575 حركت اعتراضي را عليه رژیم و سياستهاي سركوبگرانه آن برگزار كردند. در فروردين ماه امسال، شهرهاي مختلف ميهن، شاهد بيش از 20 رشته درگيري مردم با نيروهاي رژيم، اعتصاب گسترده معلمان، اعتصاب غذاي دامنه دار زندانيان سياسي و صدها اعتصاب، تحصن و تجمع اقشار مختلف عليه آخوندهاي حاكم بود. آمار ثبت شده در اين ماه نشان مي دهد به رغم تعطيلات نوروزي و بسته بودن دو هفته يي بسياري مراكز دانشگاهي و كارگري، حركات اعتراضي نسبت به ماههاي قبل، از افزايش چشمگيري برخوردار بود و به 575 مورد رسيد. كارگران با نزديك به 80 فقره اعتصاب، تحصن و تجمع بيشترين اعتراضات را عليه آخوندهار سازمان دادند. مهمترين اعتراض كارگري، 4 روز تظاهرات كارگران كيان تاير در جنوب تهران بود كه به درگيري با مأموران گارد ويژه و نيروهاي امنيتي و انتظامي رژيم كشيده شد. در جريان اين تظاهرات 3هزار تن از مردم به حمايت از كارگران برخاستند و با سنگ و كوكتل مولوتف با مأموران نيروي انتظامي كه تمامي منطقه را محاصره كرده بود به مقابله برخاستند. مأموران سركوبگر بيش از 400 نفر را در جريان اين درگيري دستگير كردند، اما بعد از چند روز تظاهرات و اعتراض مردم، مجبور شدند عقب نشيني كنند و آنها را آزاد سازند. در فروردين ماه هم چنين 3 هزار تن كارگران كارخانه نيشكر هفت تپه خوزستان نيز 9 روز اعتصاب كردند. در جريان اين اعتصاب، كارگران جاده بين المللي شوش- اهواز را مسدود كردند. رژيم در وحشت از گسترش اين حركت اعتراضي نيز مجبور شد مزاياي كارگران را بپردازد. كارگران اخراجي كارخانه ايران صدرا در بوشهر نيز 10روز متوالي به تجمع و تحصن در مقابل ارگانهاي رژيم دست زدند. در جريان اين اعتراضات نيز كارگران جاده مواصلاتي به جزيره صدرا را مسدود كردند. معلمان نيز در فروردين ماه، به اعتراضات خود كه از ماه اسفند شروع شده بود، ادامه دادند و خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده گرديدند. در زندان اروميه، در بند زندانيان سياسي همه زندانيان كه بيش از 300 نفر مي باشند در مقابل حمله گارد زندان براي انتقال زندانيان اهل حق به سلولهاي انفرادي به مقاومت برخاستند. 4 زنداني اهل حق در زندان اروميه از روز 10 فروردين تا پايان ماه فروردين در اعتصاب غذا به سر بردند. هم چنين در زندان عادل آباد شيراز 11 زنداني سياسي اين زندان اعتصاب غذا كردند. در اواخر فروردين ماه مردم شهرهاي استانهاي لرستان و بوشهر با مأموران حکومتی درگير شده و شماري از مراكز دولتي و خودروهاي آنها را به آتش كشيدند. به اين ترتيب فروردين ماه نيز به رغم اقدامات گسترده رژيم، ماه خيزش و مقاومت اقشار مختلف، عليه حكومت بود.


دانشجویان دانشگاه شیراز خواستار لغو احضاریه های دانشجویی شدند
دانشجویان دانشگاه شیراز طی نامه سرگشاده یی خواستار لغو احضاریه های دانشجویان توسط کمیته انضباطی این دانشگاه شدند. دانشجویان تهدید كردند اگر تا روز یكشنبه هشتم اردیبهشت احضاریه های دانشجویان پس گرفته نشود، تجمع خود را به صورت نامحدود ادامه خواهند داد. دانشجویان در این نامه سرگشاده گفتند احضار این دانشجویان جهت سرکوب حرکت های دانشجویی از طریق ایجاد فضای رعب و وحشت و در راستای برآورده نکردن خواسته های به حق دانشجویان بوده است. همچنین رژیم به منظور ایجاد فضای رعب و وحشت در دانشگاه تهران، 12 تن از دانشجویان كوی دانشگاه را به مراكز سركوبی نیروی انتظامی احضار كرد.

تحصن 500دانشجوي دانشگاه سهند تبريز وارد دومين روز خود شد
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران به تاریخ 6 اردیبهشت در اطلاعیه ای اعلام کرد: به قرار اطلاع دانشجويان دانشگاه صنعتي سهند تبريز وارد دومين روز از تحصن خود شدند. مقامات دست نشانده اين دانشگاه به روال هميشگي خود براي تهديد و ارعاب دانشجويان دختر كه در اين تحصن، شركت فعال دارند و شبها را همراه با ساير دانشجويان در ساختمان هاي اصلي دانشگاه سپري مي كنند اقدام به تماس هاي مکرر و تهديد کننده با خانواده هايشان نمودند. دانشجويان خواستار استعفاي مقامات دست نشانده اين دانشگاه از جمله زاهد معاونت فرهنگي و دانشجويي و حسيني رئيس حراست دانشگاه سهند شدند. این اطلاعیه افزود: همچنين دانشجويان دانشگاه آزاد اراك در اعتراض به احضار دانشجويان به كميته هاي انضباطي و رفتار وقيحانه رئيس حراست اين دانشگاه، سرهنگ پاسدار عبدالحسين دارايي، در درگيري با دانشجويان دختر دست به اعتراض زدند. دانشجويان تهديد كردند كه اگر به خواسته هايشان مبني بر استعفاي اين فرد كه سوابق رشوه خواري نيز دارد پاسخ مناسب نگيرند به اعتراضات خود ادامه خواهند داد. شورای ملی مقاومت ايران در این اطلاعیه از كليه سازمانها و مجامع مدافع حقوق بشر بويژه اتحاديه ها و سنديكاهاي دانشجويي و دانشگاهي خواستار محكوم كردن اعمال رژيم و دفاع از حقوق آنان گرديد. لازم به یادآوریست که تحصن دانشجویان دانشگاه سهند تبریز همچنان ادامه دارد. دانشجویان به دستهای گره خورده به هم شعار می دهند: ما زن و مرد جنگیم بجنگ تا بجنگیم.

رژيم 5جوان را در زندان اوين به دار آويخت
رژيم حاکم بر ایران صبح روز 4 ارديبهشت87 پنج زنداني جوان را در زندان مخوف اوين به دار آويخت. اين پنج زنداني عبارت بودند از حميد 29ساله، محمد 32ساله، اسفنديار 35ساله، احمد 38ساله و محمد 40ساله. خبرگزاري فرانسه كه روز 4 ارديبهشت87 خبر اعدام 5 زنداني را مخابره مي كرد، گفت: با اين اعدامها شمار كل اعدام در سال‌ جاري ميلادي در ايران به 70 نفر مي‌رسد. رژيم هم چنين روز 3 ارديبهشت87 يك زنداني جوان را در زندان دستجرد اصفهان به دار آويخت. بنا به خبر ديگري دستگاه قضائية رژیم، حكم اعدام يك جوان بنام نورآقا را صادر كرد. اين جوان 22 ساله مي باشد. در خبری دیگر، خبرگزاری حکومتی ایرنا 2 اردیبهشت خبر داد: 4 زندانی در زندان کرمان بدار آویخته شدند. این خبرگزاری حکومتی افزود: حكم اعدام اين چهار نفر از سوي دادگاه انقلاب كرمان صادر و پس از تأييد از سوي دادستان كل كشور به مرحلة اجرا در آمد.

اعتصاب غذاي زندانيان اروميه ادامه دارد
بر اساس گزارش منابع خبری مقاومت ایران، چهار تن از زندانيان اهل حق در زندان اروميه اعلام كردند تا رسيدن به خواسته هاي خود به اعتصاب غذا ادامه خواهند داد. سهندعلي محمدي، بخشعلي محمدي، عبادالله قاسم زاده و مهدي قاسم زاده از دهم فروردين ماه در اعتراض به صدور احكام غيرقانوني و شكنجه هاي وحشيانه در زندان وزارت اطلاعات در اروميه دست به اعتصاب غذاي خشک زده بودند. به دنبال وعده مسئولین زندان اروميه مبني بر اين كه خواسته هاي زندانيان اهل حق را برآورده خواهند كرد، آنها از روز چهارشنبه 28فروردين اعتصاب غذاي خشک خود را به اعتصاب تر تبديل كردند و اعلام نمودند تا اين وعده ها بصورت صورت جلسه و رسما امضا و ابلاغ نشود آنها به اعتصاب غذاي خود ادامه خواهند داد. بنا به اين گزارش خواسته زندانيان اهل حق به اين قرار است: به رسميت شناختن حقوق اهل حق، پايان دادن به کشتار، دستگيري، زندان ومصادره اموال آنها، ابلاغ رسمي تقليل حکم اعدام به 13 سال، و لغو حکم تبعيد اين زندانيان به زندان يزد. بر اثر مقاومت و ايستادگي زندانيان اعتصابي بر خواستهايشان، روز شنبه 31 فروردين ماه رژيم در يك عقب نشيني مجبور شد اجازه بدهد كه خانواده هاي زندانيان اهل حق با حضور مأمورين و شكنجه گران وزارت اطلاعات با اين زندانيان ملاقات كنند. اعضاي اين خانواده ها گفتند وضعيت جسمي 4 زنداني وخيم است و چندين کيلو وزن کم کرده اند و تا حدودي بينائي خود را نیز از دست داده اند.

******
دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران روز 6 ارديبهشت87 طي اطلاعيه يي اعلام كرد: انتخابات مجلس ارتجاع در مرحله دوم با بي اعتنايي بيشتر مردم رو به رو شد. بنا به گزارش هاي رسيده از حوزه هاي مختلف اخذ رأي در تهران و شهرهاي مختلف كشور ابعاد تحريم اين انتخابات توسط عموم مردم بسيار گسترده تر و عمومي تر از مرحله اول نمايش انتخابات رژيم بود. درتهران در بسياري از حوزه هاي راي گيري از جمله آريا شهر، بلوار كاشاني، مسجد نظام مافي، اسلام شهر، خيابان آزادي - منطقه هاشمي، نارمك، مسجد النبي، مسجد صاحب زمان، مسجد جامع، تعداد رأي دهندگان از چند تن تجاوز نكرده است. دوربينهاي تلويزيونهاي حكومتي كه در ساعات اوليه صبح در برخي از حوزه ها كارگذاشته شده بودند، بدليل كسادي شديد قادر به تهيه گزارش و فيلم نشدند. در خيابان آزادي علاوه بر مدارس و مساجد، اتوبوسهاي سيار هم توسط وزارت كشور براي اخذ رأي بكار گرفته شده بودند. در كنار هر اتوبوس 6 مأمور مسلح به مراقبت مشغول بودند. اما هيچكس به آنها توجهي نمي كرد.در شهرهاي ديگر استانها از جمله اصفهان، گرگان، سراب، شبستر، كامياران، زنجان، رشت، ايلام، قوچان، عسلويه، همدان، اهواز، يزد و ساير مناطق نمايش انتخابات رژیم با بي اعتنايي مردم مواجه شد. این اطلاعیه افزود: كانديدهاي باندهاي مختلف با بكارگيري شيوه هاي دور اول، نظير توزيع ناهار وكارتهاي تلفن براي كشاندن مردم به پاي صندوقهاي راي تلاش كردند.


******
وزیر كشور كابینه پاسدار احمدی نژاد 7 اردیبهشت اعتراف كرد كه در تهران تنها 725 هزار نفر در دور دوم نمایش انتخابات شركت كردهاند، كه این رقم حدود 10 درصد واجدان شرایط را براساس آمار اعلام شده توسط مركز آمار رژیم تشكیل میدهد. مركز آمار رژیم در سرشماری سال 1385 میزان افراد بالای 18سال را بیش از 49 میلیون و پانصد هزار نفر كه دارندگان حق رأی در تهران حدود7,235,000 تن می شود اعلام كرد. به این ترتیب طبق سرشماری رسمی و منتشر شده رژیم، میزان شركت در دور دوم نمایش انتخابات تهران حدود 10 درصد می شود. آخوند پورمحمدی در جمع خبرنگاران همچنین اعلام كرد كه بیش از 83 درصد از كرسى های مجلس رژِیم در این نمایش انتخابات به قبضه باند ولی فقیه درآمده است و تنها 16 و 38 صدم در صد به باند رقیب رسیده است. پورمحمدی به پیامدهای حذف و جراحی در درون كابینه پاسدار احمدی نژاد نیز اعتراف كرد. خبرگزاری حكومتی ایسنا گزارش داد: وزیر كشور در پاسخ به سؤالی درباره تاثیر بحث تغییر كابینه در زمان بین دو انتخابات در كیفیت انتخابات گفت: اگر قرار بود بنده این كار را انجام دهم، این كار را انجام نمی‌دادم. سعی كردم با رفتار و حضور و توضیحات خودم كاری كنم كه آثار این مطلب را به حداقل برسانم. فكر می‌كنم تا حدی جلو آثار این مساله در روند انتخابات و مشاركت مردم گرفته شد اما نمی‌توانم ادعا كنم آن را به طور كامل كنترل كرده‌ام.

حضور و سخنراني خانم رجوی، رئيس جمهور برگزيده مقاومت در سمينار "روابط اتحاديه اروپا و ايران، چشم انداز يك تغيير دموكراتيك" كه در محل مؤسسه پارلماني اروپايي در استراسبورگ برگزار شد مورد توجه رسانه هاي خبري قرار گرفت
خبرگزاری همبستگی ملی 6 اردیبهشت گزارش داد: هفته نامه فرانسوی ژورنال دودیمانش نوشت: "پارلمانترهاي اروپايي در استراسبورگ از نيكولا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه خواستند هنگامي كه در نيمه دوم سال 2008 رياست اتحاديه اروپا رابه‌دست مي گيرد به حرفهايش مبني بر قاطعيت در مقابل رژيم ايران جامه عمل بپوشاند. استراون استيونسون نايب رئيس گروه احزاب مردم و دموكرات مسيحي درپارلمان اروپا تأكيد كرد، من به فرانسه گفتم: فقط حرف زدن از سختي و قاطعيت كفايت نميكند، بايد آن را در عمل به اجرا گذاشت. اولين قدم در اين راستا، خارج ساختن نام سازمان مجاهدين خلق ايران از ليست سازمانهاي تروريستي است". راديو بين المللي فرانسه خبر داد: گروهي از نمايند گان پارلمان اروپا از ساركوزي رئيس جمهور فرانسه خواستند به هنگام رياست دوره اي فرانسه در اتحاديه اروپا در مقابل رژيم ايران قاطعيت بيشتري نشان دهد. به گفته اين منبع، آنها خواستار خارج كردن نام سازمان مجاهدين از ليست تروريستي شدند. هفته نامه فرانسوي ژورنال دوديمانش نوشت: « راديوي مونت كارلو نيز گزارش مشروحي از حضور و سخنراني مريم رجوي در استراسبورگ پخش كرد. اين راديو گفت: خانم رجوي بر ضروت اتخاذ يك سياست قاطع عليه رژيم ايران تأكيد كرد و خواستار حذف نام مجاهدين از ليست تروريستي گرديد. روزنامه كويتي الوطن درشماره 5 ارديبهشت87 خود گزارش داد: مريم رجوي، پرزيدنت شوراي ملي مقاومت ايران، خواهان آن شد که فرانسه نام سازمان مجاهدين خلق ايران را از ليست سازمانهاي تروريستي خارج سازد. خانم رجوي طي يک گردهمايي در مورد روابط اتحاديه اروپا با ايران تأكيد كرد قاطعيت دولت فرانسه در قبال رژيم ايران تنها زماني جدي گرفته خواهد شد که مقاومت مردم ايران به رسميت شناخته شود و نام سازمان مجاهدين خلق ايران از ليست سازمانهاي تروريستي حذف گردد. آدريان زلر، رئيس شوراي منطقه آلزاس فرانسه از حزب حاکم اين كشور و نماينده سابق پارلمان اروپا، در اين گردهمايي ابراز نظر کرد که حفظ نام سازمان مجاهدين خلق ايران در ليست تروريستي "مايه افتخار حكومت قانون در كشورهاي ما نيست". خبرگزاري فرانسه نوشت: آلخو ويدال کوادراس، نايب رئيس پارلمان اروپا نيز اظهار داشت "با حفظ نام سازمان مجاهدين خلق ايران در ليست تروريستي"، اروپا "در واقع به رژيم ايران خدمت مي کند". استراون استيونسون نماينده پارلمان اروپا از انگلستان نيز از "سياست قاطع کنوني رئيس جمهور فرانسه تقدير کرد و ابراز نظر کرد بايد "با خارج كردن نام سازمان مجاهدين خلق ايران از ليست تروريستي پيام واضحي را فرستاد". روزنامه هاي الرأي و العرب اليوم چاپ اردن نيز اين خبر را منعكس كردند. مركز اطلاع رساني الملف نوشت: خانم مريم رجوي طي يک گردهمايي در رابطه با روابط اتحاديه اروپا وايران ضمن افشاي جنبه ناعادلانه انتخابات مجلس خاطرنشان کرد سازمان مجاهدين خلق ايران و شوراي ملي مقاومت ايران "از روز اول براي انتخابات آزاد و عادلانه مبارزه مي کردند". در همین رابطه رژیم در تلویزیون خود نسبت به گسترش حمایتهای بینالمللی از مقاومت ایران بهویژه حضور و سخنرانی خانم رجوی در استراسبورگ، نمایندگان پارلمان اروپا را مورد حمله قرار داد كه چرا از خانم رجوی در شهر استراسبورگ فرانسه پذیرایی كردهاند. تلویزیون رژیم با اشاره به سخنرانی رئیس جمهور برگزیده مقاومت گفت : «او در این جلسه خواست اسم این گروهك از لیست گروه های تروریستی اتحادیه اروپا خارج بشود. همزمان سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه از ایران خواست كه آزادی بیان و حقوق بشر را رعایت كند».