صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

شنبه، مرداد ۲۷، ۱۳۸۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

دستگاه قضائیه رژیم، حكم اعدام 3 نفر را در تهران صادر كرد. دو تن از این افراد ابوالفضل 31 ساله و غلامرضا 28 ساله می باشند. یكی دیگر از محكوم شدگان به اعدام، علی اكبر نام دارد.


******
منابع خبری مقاومت ایران خبر دادند: رژیم، قصد دارد 3 جوان را كه اعضای یك خانواده هستند، به بهانه آخوندساخته اراذل و اوباش در شهرستان ساوه در ملا عام حلق آویز كند. این در حالی است كه مردم ساوه نسبت به این حكم اعتراض دارند و با امضای طوماری بیگناهی آنان را اثبات كرده اند. این 3 جوان محمد 24 ساله. محمود 27 ساله و داوود 28 ساله می باشند. روزنامه حكومتی اعتماد ملی در شماره روز پنجشنبه خود به بیگناهی این جوانان اعتراف كرد و نوشت: این حكم در حالی قرار است اجرا شود كه متهمان هیچ‌گونه سابقه كیفری نداشته و تاكنون حتی یك شكایت توسط اهالی محل از آنها مطرح نشده است؛ ولی قرعه نخستین اوباشان ساوه به نام آنها درآمده است. وكیل‌مدافع متهمان در مورد زندگی آنها گفت: محمود جوان‌‌ترین متهم این پرونده، 24‌ساله است. او در مغازه پدرش شاگردی می‌كرد و اهالی محل برای محمود هم مانند پدرش احترام قائل بودند. پدر محمود معتمد محله است. او با شنیدن حكم اعدام تنها پسرش به‌شدت شوكه شد. وضعیت مادر محمود بدتر از پیرمرد است. او به غیر از شنیدن خبر اعدام پسرش، خبر اعدام دو نوه‌اش را هم تحمل كرد. محمود، دایی محمد و داوود است. وكیل‌مدافع این سه جوان گفت: نه‌تنها در محله، در كل شهرستان ساوه هیچ‌كس تا به حال از این سه جوان شكایت نكرده و آنها پیش از این حادثه حتی پایشان هم به كلا‌نتری باز نشده بود. این روزنامه حكومتی بدون توضیح بیشتری در مورد علت دستگیری این سه جوان، افزود: دوشنبه هفته آینده قرار است این افراد به عنوان اولین اشرار و اوباش ساوه در این شهرستان به دار آویخته شوند. نه ‌تنها خانواده متهمان، بسیاری از اهالی ساوه از اجرای این حكم نگرانند و با امضای طوماری صلاحیت اخلاقی این افراد را تائید كرده اند. ‌ بدون شك با اعدام این افراد، نگرانی اهالی این شهرستان به بسیاری استان‌ها و شهرستان‌های دیگر سرایت می‌كند.


******
سخنگوی دستگاه قضاییه رژیم، از صدور احكام اعدام و زندان برای جوانان، دانشجویان، روزنامه نگاران و فعالان كارگری دفاع كرد. علیرضا جمشیدی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعتراف كرد كه شماری از دانشجویان دانشگاه پلی تكنیك تهران همچنان در اسارت هستند و خانوادههای آنها نسبت به شكنجه و اذیت و آزار این دانشجویان شكایت كرده اند و علیرضا آوایی رئیس كل دادگستری رژیم در استان تهران مأمور رسیدگی به وضعیت این دانشجویان شده است. سخنگوی دستگاه قضاییه رژیم در مورد یورش مأموران حکومتی به تجمع 18مرداد در مقابل منزل منصور اسانلو، دبیر كل سندیكای شركت واحد اتوبوسرانی گفت: این تجمع به صورت غیرقانونی برگزار شده بود و پنج تا شش نفر در این رابطه دستگیر شدهاند. جمشیدی به دستگیری تعدادی از جوانان كرج در یكی از پارك های این شهر به اتهام برگزاری كنسرت نیز اعتراف كرد و مدعی شد كه این پرونده عادی نیست و اهدافی پشت پرده آن بوده است. وی همچنین به صدور حكم اعدام برای دو روزنامه نگار كرد ایرانی كه موجی از اعتراضات بین المللی را برانگیخته اذعان كرد و مدعی شد كه اتهام این دو نفر " محاربه از طریق مبارزه با نظام و جرایم علیه امنیت كشور" بوده است.


******
ماموران نيروي انتظامي رژیم در گيلان در چارچوب طرح موسوم به امنيت اجتماعي به بهانة بدحجابي بيش از 25 هزار نفر را مورد بازجويي خياباني قرار داده و 3925 نفر را دستگير كرده اند. پاسدار يدالله حسيني از سركردگان نيروي انتظامي در استان گيلان ضمن اعلام اين آمار گفت: از اين تعداد، 2 هزار و 77 نفر به مراجع قضايي معرفي شدند.


******
دستگاه قضائيه رژیم براي 242 نفر كه در يك مهماني در كرج دستگير شدند قرار مجرميت صادر كرده است.علي صمدي از قوه قضاييه در كرج در مصاحبه با روزنامه حكومتي قدس گفت: "مأموران پليس، هفته گذشته پس از اطلاع از برگزاري يك مهماني، در يك باغ در محمدشهر كرج، بلافاصله راهي محل شده و با هماهنگي دادستان كرج، 242 نفر از افراد حاضر در ميهماني را دستگير كردند. اين تعداد 142 نفر مرد و 100 نفر دختر بودند كه ميانگين سني آنها بين 18 تا 22 سال است".


******
دبیرخانه شورای ملی مقاومت در اطلاعیه ای بتاریخ 25 مرداد، اعلام کرد: "سردژخيم حسن زارع معروف به قاضي حداد معاون امنيت دادستان تهران در يك ركورد بي سابقه از وقاحت، در مصاحبه با خبرگزاري رسمي رژيم آخوندي بند 209 زندان مخوف اوين را بعنوان "يکی ازبهترين بازداشتگاه‌های دنيا" توصيف كرد. وي كه معاون سعيد مرتضوي دادستان جنايتكار تهران است افزود: "بند ‪ ۲۰۹به هيچ عنوان با زندان‌های ديگر قابل مقايسه نيست، اين بند به صورت کاملا مجهز نگهداری می‌شود." این اطلاعیه افزود: " وي سلولهاي انفرادي را بعنوان "سوئيت‌های مجهز" توصيف كرد و گفت: ما "بهترين زندان‌های امنيتی را در همه دنيا داريم و مسئولانی که از اين زندان‌ها بازديد کرده‌اند اين موضوع را تاييد کرده‌اند.". (خبرگزاري حكومتي ايرنا يكشنبه 12اوت) اطلاعیه شورا ادامه داد: " اظهارات مضحك معاون دادستان تهران در حاليست كه همه ميدانند بند 209 زندان اوين محل شكنجه و نگهداري زندانيان سياسي است. سردژخيم مرتضوي در همين زندان كه هيچ ناظر خارجي اجازه بازديد از آن را ندارد خانم زهرا كاظمي خبرنگار ايراني كانادايي را زير شكنجه به قتل رساند." اطلاعیه شورای ملی مقاومت تاکید کرد: " قاضي حداد از سال ‪ ۱۳۵۹تاکنون در قوه قضاييه بوده است. سابقه طولاني در زنداني كردن و شكنجه زندانيان سياسي دارد. وي قبل از اينكه در سال 1384به معاونت امنيت دادستاني تهران منصوب شود قاضي شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب بود كه اكثر پرونده هاي "امنيتي" در آن بررسي ميشدند. با تشكيل ‌معاونت امنيت پرونده‌های مخالفين سياسي بطور متمركز به اين معاونت منتقل شد. پرونده بسياري از فعالان سياسي، دانشجويان، روزنامه نگاران و بازداشت شدگان در تجمعات اعتراضي توسط وی ساخته و پرداخته شده است. او شخصا در بازجويي و شكنجه بسياري از زندانيان سياسي بويژه مجاهدين شركت داشته است. وي در يك مصاحبه گفته بود: "پرونده حدود ‪ ۲۰تن از اراذل و اوباش که اتهامات آنها سنگين بود به دادگاه کيفری استان تهران برای رسيدگی ارسال شده ‌است. در اين پرونده‌ها دادستان، درخواست اشد مجازات، يعني اعدام کرده است. او اعلام كرده است كه پرونده حدود 200 تن ديگر نيز به اتهام "اراذل و اوباش" تحت بررسي است."


******
تلویزیون سی.ان.ان گزارشی درباره تصمیم آمریكا برای گنجاندن نام سپاه پاسداران در لیست سازمان های تروریستی پخش كرد و تصریح نمود این اولین بار است كه ارگان رسمی نظامی یك دولت، در این لیست قرار می گیرد.سی ان ان گفت: جرج بوش مستمراً تأكید كرده است كه رژیم ایران یك نیروی بی ثبات كننده در جهان است. او به دلیل این كه به اندازه كافی علیه رژیم ایران سختگیری نكرده، مورد انتقاد شدید قرار دارد. دولت بوش در گذشته به دنبال افراد، یا مؤسسات و بانك ها میرفت. تاكنون دیده نشده كه دولت آمریكا بطور مستقیم به دنبال یك ارگان نظامی وابسته به یك دولت برود. كاخ سفید در بیانیه یی كه روز چهارشنبه منتشر شد، از رژیم ایران خواست دست از حمایت از تروریسم بردارد. تلویزیون سی.ان.ان به تناقض اظهارات نوری مالكی با اظهارات مقام های آمریكایی درباره رژیم ایران و فعالیتهای آن در عراق اشاره كرد و افزود: شرایط برای دولت آمریكا نسبت به تحولاتی كه بین ایران و عراق صورت مى گیرد، بسیار پیچیده است. دولت نوری مالكی متهم است كه روابط بسیار نزدیكی با رژیم ایران برقرار كرده است. دولت نوری مالكی بین آمریكا و ایران در حال مانور میباشد. زیرا هر دو كشور منافع زیادی در عراق دارند. دولت بوش به خاطر سختگیری نكردن علیه رژیم ایران نه تنها از سوی جامعه جهانی، بلكه از داخل خود نیز زیر فشار فزاینده یی قرار دارد كه نتوانسته است رویكرد رژیم ایران را تغییر دهد و آنچه كه تاكنون انجام داده، مؤثر نبوده است. رژیم ایران به تسلیح شبه نظامیان شیعی در عراق ادامه می دهد. از سوی دیگر جاه طلبیهای هسته یی رژیم ایران نیز متوقف نشده است. دولت بوش همچنین می داند كه دولت های عرب خلیج فارس رژیم ایران را كه درحال گسترش نفوذ و دخالت های خود می باشد یك منبع نگرانی می دانند. این مجموعه شرایط باعث شده است كه دولت آمریكا تصمیم به گنجاندن نام سپاه پاسداران در لیست تروریستی بگیرد.



******
سایت سازمان مجاهدین خلق ایران خبر داد: خبرگزاری اخبار عراق با استناد به اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت اعلام كرد: اظهارات جعفر موسوی زمینه سازی برای كشتار مجاهدین و به مثابه یك جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است. اظهارات موسوی به دنبال اظهارات محسنی اژه ای وزیر اطلاعات رژیم ایران بود كه در روز 7 اوت گفت: مجاهدین خلق تروریست هستند و اولین گام عراق و آمریكا باید اخراج و تعقیب مجاهدین خلق باشد.


******
روز دوشنبه 23 مرداد، جمعی از ایرانیان شهر اتاوا، در اعتراض به موج اعدامها در ایران، در اجتماع اعتراضی که از طرف کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران، برگزار شده بود، شرکت کردند. این آکسیون طبق اعلام قبلی در برابر بنای یادبود حقوق بشر در خیابان الگین این شهر اجرا شد. تظاهرکنندگان با در دست داشتن عکسهاي اعدام شدگان اخير علیه نقض حقوق بشر در ايران ، عليه رژيم و سياست مماشات شعار مي‌دادند. در این تجمع، عده زیادی از شهروندان کانادایی بیانیه محکومیت اعدامها و سرکوب در ایران را امضا کردند. در قطعنامه پایانی این اجتماع اعتراضی تاکید شد که دولت کانادا موظف به موضع گيري عليه نقض حقوق بشر در ايران است و ايرانيان مقيم كانادا از آن مي‌خواهند كه از قطعنامه محكوميت رژيم در سازمان ملل متحد حمايت كند.