صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

شنبه، اردیبهشت ۲۲، ۱۳۸۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز جمعه 21 اردیبشهت هزاران تن از مردم مشهد در يك حركت اعتراضي گسترده، با مأموران سركوبگر رژيم كه قصد اذيت و آزار زنان به بهانه بدحجابي را داشتند، درگير شدند. اين درگيري زماني رخ داد كه مأموران حکومتی در چهارراه بزرگمهر مشهد, براي يك زن ايجاد مزاحمت كرده و قصد بازداشت وي و جواني را داشتند كه به حمايت از او برخاسته بود. مردم مشهد كه برخي گزارشها شمار آنان را 6 هزار نفر تخمين ميزند , با ديدن اين صحنه با ماموران رژيم درگير شدند. در جريان اين درگيري جوانان معترض، مأموران رژيم را هو كرده و آنان را به شدت گوشمالي دادند. در اين درگيري كه در ساعت8 شب رخ داد, هر لحظه بر شمار مردم معترض افزوده مي شد. مردم با موبايل, دوستان خود را به صحنه درگيري فرا مي خواندند. زن هموطن و پسر جواني كه مورد تعرض ماموران قرار گرفته بودند، به كمك مردم معترض از منطقه خارج شدند. منابع خبری مقاومت ایران که این خبر را انعکاس داده اند، افزودند: مأموران انتظامي رژيم كه از اوجگيري اعتراض مردم به شدت وحشت كرده بودند, اقدام به شليك گاز اشك آور كردند.به گزارش شاهدان, ابعاد اين درگيري به حدي بود كه نيروهاي كمكي و گارد ضد شورش منطقه را به محاصره درآوردند. شمار زيادي از ماموران در ساختمان هلال احمر در نزديكي چهارراه بزرگمهر, بانك سپه و بانك ملي مستقر شده بودند.آخرين گزارشها حاكي است كه فضاي شهر مشهد همچنان ملتهب است.


3زنداني در استان هرمزگان بدار آويخته شدند
خبرگزاری حکومتی ایرنا 13 اردیبهشت خبر داد: روز 12 اردیبهشت دو زندانی در شهر رودان از توابع هرمزگان در محوطه زندان این شهر بدار آویخته شدند. بنا به گزارش همین منبع خبری در روز 5 اردیبهشت، یک زندانی در بندر عباس مرکز استان هرمزگان بدار آویخته شد. دستگاه قضائیه رژیم همچنین حكم اعدام دوجوان بنام های اكبر و مجید را در تهران صادر كرد.

******

دانشجويان دانشگاه پلي تكنيك روز شنبه 15 اردیبهشت تجمع اعتراضي برپا كرده و با سر دادن شعارهاي ضدحكومتي با مأموران انتظامي دانشگاه درگير شدند. این اعتراض همچنین در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه ادامه داشت.
نیویورک تایمز روز سه شنبه در گزارشی از این صحنه اعتراضی خبر داد: دانشجويان دانشگاه پلي تكنيك در مقابل گاردهاي امنيتيِ چماقدار دانشگاه سد بستند تا انتخابات خود را براي تشكيل يك اتحاديه دانشجويي برگزار كنند. اين اتحاديه‌ها، يك مركز پرقدرت براي ارتباط دانشجويان حامي دموكراسي مي‌باشند و عنصر آزار دهنده براي دولت حاكم هستند كه در صدد كنترل شديد فعاليت سياسي و فرهنگي دانشجويان است.. دانشجويان دانشگاه تهران نيز عهد كردند كه چنين اقدامي را به عمل آورند. نيويورك تايمز كه گزارش خود را از تهران با اين عبارات شروع كرده، ادامه مي دهد: دانشگاه پلي تكنيك مدتهاي مديدي است كه يك مركز فعاليت دانشجويي بوده است. دانشجويان سال گذشته وقتي كه احمدي‌نژاد از اين دانشگاه ديدار كرده بود پوسترها و عكسهاي او را به آتش كشيدند و عليه وي شعار دادند.مهرداد خليل‌پور يكي از دانشجويان روز دوشنبه توسط مقامات امنيتي دستگير شد. اما دو نفر از رفقاي او موفق به فرار شدند. بابك زمانيان و احمد قصابان نيز دو دانشجوي دستگير شده ديگر هستند. بااينحال دانشجويان حامي دموكراسي گفتند كه آنها روز دوشنبه توانستند انتخابات سالانه‌شان را برگزار كنند و پيروز شدند.
روزنامه حكومتي جمهوري به درگيري در دانشگاه پلي تكنيك اعتراف كرد و نوشت: دانشگاه روز دوشنبه بار ديگر ناآرام بود و اين بار علت ناآرامي برگزاري انتخابات دانشگاه بود. این روزنامه حکومتی افزود: اغتشاشگران پس از ايجاد درگيري با انتظامات در مقابل دانشكده شيمي, در حاليكه دستان خود را به يكديگر حلقه كرده و سرود يار دبستاني را مي خواندند, به سمت در شرقي دانشگاه حركت كرده و قصد خروج از دانشگاه را داشتند، كه با ممانعت حراست دانشگاه مواجه شدند. اين منبع حكومتي همچنین نوشت: در ادامه درگيري هاي دانشگاه صنعتي اميركبير پنج تن از انتظامات دانشگاه در درگيري با دانشجوياني كه قصد خروج از دانشگاه را داشتند زخمي شدند.” همچنین روز یکشنبه دانشجويان دانشگاه پلي تكنيك با نيروهاي بسيجي و سركوبگر رژيم درگير شده و شعارهاي ضدحكومتي سر دادند. در اين درگيري كه در مقابل در حافظ دانشگاه پلي تكنيك جريان داشت، دانشجويان فرياد مي زدند «انصار برو گمشو» و «دانشجوي زنداني آزاد بايد گردد». رژيم از سراسر تهران اوباش چماقدار خود را به مقابل دانشگاه پلي تكنيك برای سرکوب دانشجویان گسیل داشت. ماموران رژیم شعار مي دادند دانشجوي غيرمسلمان اعدام بايد گردد. دانشجويان دانشگاه پلي تكنيك به مقابله با اين ماموران پرداخته و با آنها درگير شدند.
روز جمعه نيز دانشجويان دانشگاه پلي تكنيك تجمع اعتراضي برپا كرده و با سر دادن شعارهاي ضدحكومتي با مأموران انتظامي دانشگاه درگير شدند.
اعتراض دانشجويان هنگامي آغاز شد كه حراست دانشگاه از ورود 4دانشجو به محوطه دانشگاه جلوگيري كرد. دانشجويان بلافاصله با سردادن شعارهايي عليه رژيم به سمت كلاسي كه رئيس دانشگاه در آن بود در دانشكده مهندسي معدن، حركت كردند و در مقابل آن محل دست به تحصن زده و اعلام نمودند تا زماني كه دستور لغو ممنوعيت ورود چهار دانشجو صادر نشود، محل تحصن خود را ترك نخواهند كرد.دانشجويان شعار مي دادند,"رييس انتصابي استعفا استعفا"، "رهايي بيا بيرون رهايي بيا بيرون"، "دانشجوي زنداني آزاد بايد گردد, حراست حراست خجالت خجالت" و "دانشجوي آزاده حمايت حمايت. رهايي، رئيس دانشگاه، به طور مخفيانه از پنجره كلاس درس خود كه در طبقه دوم دانشكده عمران قرار داشت، خارج شد و از دانشكده فرار كرد. دانشجويان وقتي فهميدند كه رهايي از دانشكده فرار كرده است در حالي كه مي‌دويدند و سرود "يار دبستاني" و "اي ايران اي مرز پر گوهر" را مي‌خواندند به سمت در اصلي دانشگاه پلي تكنيك راهپيمايي كردند. انتظامات دانشگاه نيز براي خارج كردن دانشجويان از دانشكده معدن به ضرب و شتم دانشجويان پرداخت اما دانشجويان به مقابله برخاسته و به اعتراض خود ادامه دادند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی از اعتراضات دامنه دار دانشجویان دانشگاه پلی تكنیك تهران به نقل از دانشجویان معترض گفت: «این یك نبرد برای دموكراسی است. این مبارزه برای آزادی بیان است. كتك, زندان و تهدیدات, بهایی است كه ما برای دموكراسی میپردازیم». احسان منصوری به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «همكلاسیهای ما به جای اینكه سر كلاس باشند, وقت خود را پشت میلههای زندان میگذرانند, چرا كه حرف دلشان را گفته و خواستار دموكراسی بودند».آسوشیتدپرس افزود: «علیرضا رهایی, مدیر دانشگاه پلی تكنیك كه از سوی دولت احمدینژاد منصوب شده است, از سوی دانشجویان بعنوان بزرگترین حامی رژیم نگریسته میشود... ماه گذشته, خانوادههای ده ها دانشجو طی تماس های تلفنی ا ز سوی نیروهای افراطی تهدید شدند كه اگر فرزندانشان به فعالیتهای خود ادامه دهند, از دانشگاه اخراج خواهند شد». عباس حكیم زاده یكی از دانشجویان معترض گفت كه او و دوستانش حتی در اتاقهای خوابگاهشان با حملات ناگهانی روبرو می شوند. وی گفت: «رژیم ایران تاب تحمل هیچ صدای مخالفی را ندارد. هیچ نوع آزادی وجود ندارد, و تنها اختناق حاكم است. اما ما نمیتوانیم به دیكتاتوری تسلیم شویم. هر چند كه دشمن ما به روش های غیرانسانی متوسل میشود».

******

منابع خبری مقاومت ایران گزارش دادند: بنا به گزارش های دریافتی رژیم یك جوان 25ساله را در زندان سنندج به طرز مشكوكی به قتل رساند. این منابع افزودند: بنا به این گزارش وی كه رامیار مختار زاده نام دارد، روز چهارشنبه 5 اردیبهشت ماه به دلایل نامعلومی توسط مأموران زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت. به رغم وخیم بودن وضعیت این جوان، دژخیمان وی را به سلول انفرادی انتقال دادند، كه در آنجا به طرز مشکوکی درگذشت. ماموران رژیم در زندان سنندج ادعا كردند كه جسد رامیار مختار زاده صبح روز پنجشنبه 6 اردیبهشت در یک سلول انفرادی در زندان مرکزی سنندج کشف شده است. وی از دو ماه پیش به بهانه ارتکاب جرم دستگیر و به یک سال حبس و دو میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده بود.


******

رژیم در وحشت از اعتراضات عمومی, یك مانور 6 روزه را در استان اصفهان برگزار كرد. روزنامه حكومتی جمهوری در اینباره نوشت: این مانور برای مقابله با ناآرامی اجرا شده است. جانشین سركرده سپاه پاسداران در اصفهان گفت: «باتوجه به توطئههای دشمنان نیروهای مسلح باید آمادگی خود رابرای اجرای ماموریت های محوله حفظ نمایند».

******

رئیس دستگاه قضاییه رژیم , بر سركوب زنان, به بهانه بدحجابی اصرار كرد و گفت: برخورد با بدحجابی، تكلیفی قانونی و شرعی است و همه موظف به انجام آن هستند. شاهرودی افزود:” همه مسئولان و دست اندركاران نظام وظیفه دارند با كسانی كه ناامنی اجتماعی ایجاد می‌كنند برخورد كنند. یكی از آفت های اسلامی و اجتماعی جامعه ما بدحجابی است و دانشگاه ها ، مدارس و مراكز آموزشی و علمی كشور باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند. بدحجابی و آسیب‌های ناشی از آن نگران‌كننده است.” وی همچنین گفت: در دستگاه های دولتی و غیر دولتی وابسته به دولت باید با اعمال طرح تشویق و تنبیه از بدحجابی در ادارات جلوگیری كرد. ”

******

سایت سازمان مجاهدین خلق ایران خبر داد: مأموران نیروی انتظامی رژیم, با راه اندازی گشتهای موتور سوار تحت عنوان ”پلیس موبایل“ اقدام به كنترل و بازرسی تلفنهای همراه میكند تا از انعكاس اخبار اعتراضات ضدحكومتی جلوگیری به عمل آورند. این منبع افزود: پاسدار روزبهانی ازسركردگان نیروی انتظامی رژیم گفت چند شهروند طی تماس با پلیس از بازرسی موبایلهای خود توسط افرادی که خود را «پلیس موبایل» معرفی می‌کردند، شکایت کرده‌اند.ارگان متعلق به حسن روحانی در این باره نوشت:”پیش از این برخی از روزنامه‌ها به نقل از روزبهانی، از کنترل تلفن‌های همراه مردم در خیابان‌ جمهوری تهران توسط 33 موتورسوار که کاوِرِ پلیس برتن داشتند، خبر داده بودند!“.