صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۲۰، ۱۳۸۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



بنا به گزارشهاي تكميلي مأموران حکومتی به تجمع زنان آزادة ميهنمان به مناسبت روز جهاني زن در مقابل مجلس رژیم تهاجم كرده و شماري را دستگير نمودند. مأموران انتظامي با باتون و گاز اشك آور به تجمع كنندگان حمله كرده و تظاهركنندگان را مورد ضرب و شتم قرار دادند كه براثر اين حملة ، شماري از زنان مجروح و عده يي نيز دستگير شدند. گفته مي شود بازداشت شدگان را به كلانتري 109بهارستان منتقل كردند.همچنين موبايل و دوربين عده اي از افراد نيز توسط نيروهاي رژیم حاضر در مقابل مجلس ضبط شد.بنا به اين گزارش بعد از سركوب زنان تجمع كننده در مقابل مجلس رژیم، زنان آزاده در تهران مراسم روز زن را در گردهماييهاي متعدد در 5نقطه تهران برگزار كردند.در سنندج نيز بيش از هزار و پانصد تن از زنان ميهنمان روز جهاني زن را به رغم مخالفت رژيم زن ستيز برگزار كردند.مأموران نيروي انتظامي از ابتداي شكل گيري اين تجمع, منطقه را محاصره كرده و قصد جلوگيري از برگزاري اين مراسم را داشتند اما زنان و مردان مدافع آزادي و حقوق زنان به تظاهرات ادامه داد ه و با نيروهاي انتظامي و لباس شخصيها درگير شدند.در اين درگيري 50نفر از تظاهركنندگان توسط مأموران نيروي انتظامي رژيم دستگير شدند. در همین رابطه دولت آلمان رئيس دوره يي اتحاديه اروپا, با صدور بيانيه اي از رژيم ايران خواست تا زنان فعالي را كه به مناسبت روز جهاني زن بازداشت كرده است آزاد كنددر اين بيانيه,دولت آلمان خواستار آزادي فوري و بدون قيد و شرط زنان بازداشت شده و عدم پيگرد آنهايي شده كه تاكنون آزاد گرديده اند.” همچنین کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت در اطلاعیه ای روز یکشنیه گذشته اعلام کرد: خانم سروناز چیت ساز, مسئول كمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران دستگیری ده ها تن از فعالان زن در تهران را قویا محكوم نمود و تمامی فعالان جنبش زنان و سازمان های مدافع حقوق زنان و حقوق بشر را به محكوم كردن رژیم زن ستیز آخوندی و تلاش برای نجات جان دستگیر شدگان و آزادی بلادرنگ آنان فراخواند. در این اطلاعیه آمده است:" صبح یكشنبه نیروهای سركوبگر رژیم آخوندی ده ها زن را كه در آستانه روز جهانی زن, در اعتراض به محاكمه شماری از فعالان زن در مقابل بیدادگاه های رژیم آخوندی, تجمع كرده بودند، با ضرب و شتم دستگیر كرده و به محل نامعلومی منتقل كردند. شماری از دستگیر شدگان بشدت مصدوم و مجروح شدند, اما نیروهای سركوبگر از انتقال آنها به بیمارستان امتناع كردند. "خانم چیت ساز, گفت از آنجایی كه زن ستیزی وجه ممیزه رژیم و لازمه استمرار سلطه ننگین آن می باشد, این رژیم حتی تحمل تجمع مسالمت آمیز زنان آن هم در آستانه روز جهانی زن را ندارد. بنابراین تا این رژیم قرون وسطایی بر سر كار است بهبود وضعیت زنان سرابی بیش نیست. وی افزود به همین خاطر جنبش برابری و مبارزه مردم ایران برای تغییر دمكراتیك در ایران پیوندی ناگسستنی دارد. مسئول كمیسیون زنان شورا از عموم زنان و جوانان بویژه در تهران خواست به عنوان یك وظیفه ملی به یاری زنان دستگیر شده وخانواده های آنها بشتابند.

******

رژیم در وحشت از اعتراضات چهارشنبه سوری، پیشاپیش دستگیری مردم به ویژه جوانان در مهاباد را آغاز كرده است. پاسدار اكبر اشرفی سركرده منطقه انتظامی مهاباد خبر این دستگیری را اعلام كرد. وی مدعی شد 250 هزار عدد مواد محترقه و ترقه را نیز در مهاباد توقیف كرده اند.

******

روز جمعه گذشته بعد از مسابقه فوتبال بین دو تیم از باشگاه های تهران تماشاچیان صحنه مسابقه را بهاعتراضات ضد حكومتی تبدیل كردند. روزنامه حكومتی جمهوری در شماره روز یكشنبه خود نوشت: تماشاگرنماها پس از بازی فوتبال روز جمعه تیمهای پیروزی و سایپا به 78 دستگاه اتوبوس شركت واحد خسارت زدند.

کارگران در شهرهای مختلف ایران تجمعات اعتراضی برپا کردند
روز یكشنبه گذشته كارگران كارخانه قند یاسوج در مقابل استانداری رژیم در این شهر تجمع اعتراضی برگزار كردند.كارگران تجمع كننده كه بیش از 300نفر بودند، خواهان پرداخت حقوق و مزایای عقبافتاده خود شدند.كارگران معترض اعلام كردند تا تحقق خواستههای بهتحصن ادامه خواهند داد.- تحصن كارگران كارخانه ساریت در نكا وارد چهل و چهارمین روز خود شد.این تحصن كه از اول بهمن شروع شده، همچنان ادامه دارد.متحصنین كه بیش از 75نفر می باشند، در اعتراض به واگذاری این كارخانه به بخش خصوصی تحصن كرده اند..- روز یكشنبه جمعی از كامیونداران معترض به ترخیص نشدن كامیونهای خود از گمرك استان های آذربایجان شرقی و غربی, در مقابل مجلس رژیم تجمع اعتراضی برگزار كرده و خواستار حل مشكلات خود شدند. كامیونداران معترض گفتند: از 13 خردادِ امسال گمرک استان های آذربایجان شرقی و غربی ورود کامیونهای جدید به کشور را ممنوع کرده است و این موضوع در حالی اتفاق می افتد که ما پیش از این موعد, کامیونهای خود را خریداری کرده بودیم .- کارکنان کشتی‌ سازی‌ اروندانِ‌ آبادان كه بیش‌ از دو ماه‌ است‌ حقوق دریافت نكردند، اعتراض نمودند.معترضین گفتند باتوجه به‌ نزدیک‌ بودن‌ ایام‌ نوروز پرداخت نشدن حقوق ها، آنان را به شدت در تنگنا قرار داده است.- بیش از 400تن از مردم زحمتكش روستاهای ارسنجان در اعتراض بهتعویق آبگیری سد سیوند در مقابل مجلس ارتجاع تجمع كردند. آنان شعار می دادند: آبگیری سد سیوند اجرا باید گردد- این‌ پروژه‌ حیاتی‌ اجرا باید گردد‌

قطع دست در ملاء عام
رژیم حاکم بر ایران در یك اقدام ضدانسانی دست یك نفر را در ملاءعام در كرمانشاه قطع كرد. طی یك هفته گذشته این سومین قطع دست است كه دركرمانشاه انجام میشود.

******

در یك اقدام ضد مردمی مجلس رژیم قیمت آب, برق ,گاز و سوخت هواپیما را افزایش داد و قانون تثبیت قیمت ها را لغو كردروزنامه حكومتی اعتماد نوشت: نمایندگان مجلس هفتم از مصوبه دو سال پیش خود عقب نشینی کرده اند و به افزایش قیمت ها رأی مثبت داده اند. افزایش قیمت آب و برق و گاز در شرایطی به تصویب مجلس رسیده است که پیشتر کمیسیون تلفیق مجلس هم به گران شدن بنزین رأی مثبت داده است و احتمال تصویب گرانی بنزین در جلسه علنی مجلس هم وجود دارد. برخی از نمایندگان گفتند: در سال آینده حداقل تورم 17 درصدی در انتظار اقتصاد ایران است. كارشناسان اقتصادی اعلام كردند: نرخ تورم در ایران در حال حاضر حداقل بالای 17 درصد است.

دستگيرى دانشجويان ايرانى توسط نیروهای امنیتی سوریه
روزنامه كویتی السیاسه نوشت: منابع آگاه در كمیساریای امور پناهندگان درسوریه فاش ساختند كه روز سه شنبه نیروهای امنیتی سوریه به دانشگاه دمشق حمله كرده و شماری از دانشجویان ایرانیِ اهل اهواز را دستگیركرده و توضیحی هم درمورد دلائل این اقدام ندادهاند.السیاسه خاطرنشان كرد: مقامات سوریه درسال 2005 نیز تعدادی از دانشجویان ایرانیِ اهلِ اهوازی را دستگیر كردند و به رژیم ایران تحویل دادند، امری كه خشم سازمان های حقوقی در سرتاسر جهان را برانگیخت.

******
روز پنجشنبه شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي به اتفاق آرا, طرح كاهش كمكهاي تكنيكي به رژيم ايران را به عنوان بخشي از تحريمهاي ملل متحد, تصويب كرد.به گزارش تلويزيون سي.ان.ان, 35 عضو شوراي حكام در يك اجلاس محرمانه و به خاطر نگراني از اين كه رژيم ايران تحت پوشش يك برنامة صلح آميز هسته يي در صدد توليد بمب اتمي مي باشد، اين طرح را تصويب كردند.تنها موادي كه مجاز به ارسال به ايران مي باشند، موادي هستند كه به طور اخص به كشاورزي، غذايي و دارويي ايران مربوط مي شوند.به گزارش خبرگزاري فرانسه, اين طرح تقريباً نيمي از كمكهاي آژانس به رژيم ايران را متوقف مي كند.اين خبرگزاري به نقل از يك ديپلومات افزود, علي اصغر سلطانيه نمايندة رژيم ايران در آژانس, با حزن و اندوه تصميم شوراي حكام را مورد انتقاد قرار داده و گفت, ايران دخالت آژانس را در امور تكنيكي رد مي كند
.
حكم جلب پنج تن ازمقامات رژيم توسط پليس انترپل

پليس بين الملل پس از بررسيهاي طولاني، حكم جلب بين المللي پنج تن از مقامهاي رژيم را به جرم ارتكاب جنايت عليه بشريت و دخالت در انفجار تروريستي سال1994 بوئنوس آيرس صادر كرد.دبيركل انترپل در نامه يي به كميته اجرايي پليس بين الملل خواستار اجراي اين حكم و دستگيري مقامهاي رژيم ايران گرديد.لازم به يادآوري است روز 18مهرماه، قاضي فدرال آرژانتين رسماً عليه 7 تن از مقامهاي بلندپايه رژيم بهعنوان طراحان و مجريان انفجار تروريستي سال 1994 بوئنوس آيرس كه به كشته شدن 85نفر انجاميد، حكم جلب بين المللي صادر نمود.سايت متعلق به پاسدار محسن رضايي دبير تشخيص مصلحت رژيم روز دوشنبه در واكنش به اين حكم مدعي شد: موضوع پرونده آرژانتين، در كنار موضوع هسته يي، ابزاري است براي فشار بيشتر به ايران.

******

پس از 8 ماه تحصن در دويست و بيست و يكمين روز تحصن هموطنان و خانواده هاي مجاهدان مستقر در اشرف در ژنو, هيأتي از سوي كميسارياي عالي پناهندگان ملل متحد كه توسط آقايان محمد محدثين, مسئول كميسيون خارجه شورا, و علي صفوي, عضو اين كميسيون همراهي مي شد در جمع متحصصين حضور يافت و بر ضرورت رعايت كليه قوانين بين المللي ناظر بر حفاظت از مجاهدين در شهر اشرف, از جمله ممنوعيت اخراج, بازگرداندن, رفولمان و استرداد و نيز ضرورت تضمين امنيت و سلامت آنان تأكيد كرد. هموطنانمان در ژنو 221 روز در مقابل کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد در ژنو تحصن کرده و خواستار تاکید بر حقوق پناهندگی ساکنان شهر اشرف در عراق شدند.

برخی انعكاسات بين المللي گسترده تظاهرات بزرگ ايرانيان عليه تصميم اتحاديه اروپا

• واشينگتن پست در شماره با عنوان ”اپوزيسيون ايران در بروكسل تجمع مي‌كند” نوشت: هزاران نفر از روز پنجشنبه در نزديكي خياباني كه در آن اتحادية اروپا تشكيل جلسه داده بود دست به تجمع زدند و خواستار متابعت اتحادية اروپا از حكم دادگاه عدالت اروپا گرديدند و هم چنين از اين اتحاديه خواستند تا سازمان مجاهدين خلق ايران را از ليست سازمانهاي تروريستي خارج كند. واشينگتن پست افزود: در اين حركت اعتراضي پرسروصدا تظاهركنندگان پرچمهاي ايران را تكان داده و شعار مي دادند ” آزادي و دموكراسي براي ايران” و ”حكم دادگاه عالي اروپا اجرا بايد گردد”.واشينگتن پست افزود: مريم رجوي پرزيدنت شوراي ملي مقاومت ايران ممنوعيت عليه اين سازمان را محكوم كرد و آن را ”تلاشي براي استمالت از آخوندهاي رژيم تهران خواند”. مريم رجوي افزود ”سياست مماشات با هدف ارتقاء مدراسيون در ايران بوده اما نتيجه‌يي نداشته و منجر به روي كار آمدن احمدي نژاد شد”. اين منبع در زير عكسي از نمايش سمبليك اعدام زنان در ايران نوشت: يك تظاهركننده طنابي را بر گردن يك زن به‌عنوان طناب دار طي تظاهرات 8مارس 2007 در بروكسل نگهداشته است.
• وال استريت ژورنال در آمريكا نيز با عنوان ”ايرانيان در تجمع خود مقابل محل اجلاس اتحاديه اروپا خواستار خارج كردن نام سازمان مجاهدين از ليست تروريستي شدند” از جمله نوشت: مريم رجوي پرزيدنت شوراي ملي مقاومت ايران به هواداران پرشور خود گفت: ” با تصميم شوراي اروپا، حكومت قانون در تمامي اروپا تضعيف مي‌گردد”.
• بوستون گلوب روزنامه ديگري چاپ آمريكا در گزارش مشروحي از تظاهرات بروكسل نوشت: در بروكسل و در جمع هزاران تظاهركننده مريم رجوي پرزيدنت شوراي ملي مقاومت محدوديت عليه سازمانمجاهدين را محكوم كرد و آن را”تلاشي براي استمالت از آخوندهاي تهران خواند”. بوستون گلوب افزود: جنبش خانم مريم رجوي از حمايت قابل‌توجهي در ميان تبعيديان ايراني متوسط در اروپا و ايالات متحده برخوردارند»
• روزنامة گاردين چاپ انگلستان نيز نوشت: «هزاران تن از ايرانيان در بروكسل خواستار تبعيت اتحاديه اروپا از حكم دادگاه عدالت اروپا و خارج كردن نام جنبش مقاومت ايران از ليست تروريستي شدند... گاردين افزود: «سازمان دهندگان تظاهرات گفتند ايرانيان ساكن انگلستان, فرانسه, بلژيك, هلند و آلمان براي شركت در اين تظاهرات به بروكسل آمده بودند. جنبش مريم رجوي از حمايت چشم گيري در ميان طبقة متوسط ايرانيان تبعيدي مقيم اروپا و ايالات متحده برخوردار است».
• مركز اطلاع رساني آريش تايمز نوشت: «برخي از صاحب نظران و شخصيتهاي حقوقي برتانيايي به بروكسل آمدند تا ازحقوق بنيادين سازمان مجاهدين خلق ايران( به دفاع بپردازند. . اين سازمان نقش مهمي در افشاي برنامه اتمي رژيم ايران داشته است و علناً از دموكراسي حمايت مي‌كند.آيريش تايمز افزود اين نگراني در ميان گروههاي حقوق بشري ومدني اروپا وجود دارد كه اتحاديه اروپا به بهانه مبارزه با تروريسم حقوق بنيادين اروپا را نقض كند.آيريش تايمز به نقل از عاليجناب لرد آرچر دادستان سابق انگلستان و داراي رتبه مشورتي ملكه نوشت: به مجاهدين هيچ امكاني داده نشد تا قبل از قرارگرفتن در ليست تروريستي نظرشان را ابراز كرده و از خود دفاعع نمايند. به ما هم گفته نشد كه به چه دليل آنها را در ليست تروريستي قرار داده اند. لرد آرچر افزود: از زماني كه مجاهدين در ليست تروريستي قرار گرفتند، تقاضاهاي بيشماري از جمله از طرف 2000وكيل در بريتانيا و نمايندگان مجلس براي تجديد نظر در اين نامگذاري صورت گرفته است. اين منبع همچنين به موضعگيري عاليجناب لرد فريزر و عاليجناب لرد راسل جانستون از اعضاي برجستة مجلس اعيان انگلستان در حمايت از مجاهدين اشاره نمود..راديو فرانسه گفت: سازمان مجاهدين خلق ايران با برپايي تظاهراتي در بروكسل پايتخت بلژيك و مقر اتحاديه اروپا، خواستار حذف نام اين سازمان از ليست سازمانهاي تروريستي اين اتحاديه شد. هزاران تن در اين تظاهرات در مقابل مقر اتحاديه اروپا شركت كردند. مريم رجوي در اين تظاهرات حضور يافت.