صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۲۲، ۱۴۰۱


اخباری از کانادا؛

******

ملانی ژولی، وزیر خارجه کانادا روز سه‌شنبه 8 نوامبر= 17 آبان طی پیام توئیتری در حمایت از قیام سراسری مردم ایران و محکومیت مجازات اعدام نوشت: کانادا تصمیم رژیم ایران برای مجازات اعدام برخی از معترضان که به‌صورت خودسرانه بازداشت شده‌اند را به‌شدت محکوم می‌کند. این توییت در واکنش به اعلام تقاضای نمایندگان مجلس رژیم برای اعدام دستگیرشدگان انقلاب 1401 می باشد. 


******

انجمن خانواده های قربانیان هواپیمای اوکراینی 752، در فراخوانی با نام کشتار خاموش آبان 98، از عموم خواسته است تا در تظاهرات جهانی برای انقلاب ایران، شرکت کنند. این تظاهراتها در روز 19 نوامبر برگزار خواهند شد. برای اطلاعات بیشتر به وب سایت rally.ps752justice.com مراجعه کنید. 







******

بامداد پنجشنبه 19 آبان= 10 نوامبر، هزاران تن از مردم و جوانان مهاباد، برای ادای احترام به شهید قیام، فایق مام قادری در مقابل منزل او تجمع کردند. رژیم در وحشت از خشم مردم و جوانان قصد داشت که او را شبانه و مخفیانه به خاک بسپارد. فایق مام قادری، روز ۲۳مهر به ضرب گلوله نیروهای سپاه پاسداران به‌شدت زخمی شده بود، و روز چهارشنبه ۱۸ آبان، پس از گذراندن ۲۵روز در کما، در بیمارستانی در ارومیه جان باخت. مام قادری ۳۷سال سن داشت و یک پسر ۱۳ساله به نام آژوان و یک دختر هفت ساله به نام آوان بود.


******

یکی دیگر از شهدای انقلاب 1401، خدانور لجه ای است که یک روز پس از جمعه خونین زاهدان در منطقه شیرآباد به‌شدت مجروح شده بود و در ۱۰مهر در بیمارستان تأمین اجتماعی زاهدان، قلبش از تپش ایستاد. خدانور در ۲۳تیر ۱۴۰۱ توسط مأموران حکومتی دستگیر شده بود و نیروهای نظامی، تصویر وی که پس از شکنجه به یک تیر در بازداشتگاه بسته شده بود، را منتشر کردند. هدف از انتشار عکس او گسترش فضای خفقان در جامعه بود. اما اینک این عکس به نمادی برای همبستگی با قیام سراسری تبدیل شده است. پس از شهادت خدانور لجه ای، برخی از شهروندان در شهرهای مختلف کشور، با حرکات نمادین و با حلقه کردن خود بدور میله یا تنه درخت، یاد او را گرامی داشتند.

******

رژیم روز سه‌شنبه 8 نوامبر= 17 آبان در آستانه چهلمین روز شهدای زاهدان، دو زندانی سیاسی بلوچ به ‌نامهای راشد بلوچ و اسحاق آسکانی را در زندان مرکزی زاهدان به‌دار آویخت. خبرگزاری قضاییه رژیم، اتهام این دو جوان را که از سال۹۶ زندانی بودند، کشتن 4 تن از عوامل سرکوب عنوان کرده است. روز یکشنبه 15 آبان نیز سه زندانی بلوچ به نامهای نعمت الله براهویی، امان‌الله عالی زهی و عزیز نارویی را در زندان زاهدان حلق‌آویز کرد. گفتنی است، هنگامی که ماموران حکومتی، نعمت الله براهویی را برای اعدام صدا کردند او مقاومت کرد و مأموران با جسم سخت به گردن او زده و او را به‌قتل رساندند، سپس جسد بی‌جان او را به‌دار آویختند. یادآوری می شود روز جمعه ۸مهر 1401 پاسداران مردم زاهدان را که پس از نماز جمعه تظاهرات کرده بودند به رگبار بستند. سازمان مجاهدین خلق ایران اسامی ۱۰۷تن از هموطنان بلوچ که در این روز به‌شهادت رسیدند را منتشر کرده است. شماری از مجروحان این جنایت بزرگ در روزهای بعد به‌شهادت رسیدند. جمعه ۱۳آبان نیز در حمله پاسداران به نمازگزاران در خاش دست کم ۲۰تن از هموطنان بلوچ به‌شهادت رسیدند.

در خبری دیگر از زندانهای رژیم، بنا به اطلاعیه شورای ملی مقاومت ایران 17 آبان = 8 نوامبر، صبح سه‌شنبه ۱۷آبان، زندانیان در زندان تربت‌جام برای جلوگیری از انتقال ۲تن از زندانیان برای اعدام، دست به اعتراض زدند. نیروهای گارد ویژه به زندانیان حمله کردند. زندانیان درهای چند بند زندان را شکسته و به مقابله با نیروهای مهاجم پرداختند. در جریان این درگیری بخشهایی از زندان به آتش کشیده شد. گارد ویژه دستکم ۲۰تن از زندانیان را با ضرب و جرح و دست بند و پا بند به زندان مشهد منتقل کردند تا تحت عنوان «اخلال در زندان» محاکمه کنند.

******

روزنامه حکومتی مردم‌سالاری روز پنجشنبه ۱۹ آبان نوشت: التهاب و اعتراضات این روزهای ایران، نشان از جسم تیماری دارد که ما آن‌ را نادیده گرفتیم، صدایش را نشنیدیم و توجهی هم نکردیم و حالا شد آنچه که می‌توانست نباشد و اکنون فغان این درد چرک آلود، دل هر دردمندی را به درد می‌آورد. مردم‌سالاری افزود: بی‌تعارف باید گفت که این معترضان، ایرانی هستند و حاکمیت بایستی بدون فرافکنی و کتمان مسأله، درصدد شنیدن صدای اعتراضها بربیاید و هشدار داد: در عصری که فشردگی زمانی و مکانی، دهکده جهانی را به‌وجود آورده، خطاست اگر فکر کنیم به آسانی می‌توان هر صدایی را خاموش کرد و هر نوع رفتاری را به‌وسیله ارعاب و تبلیغ انجام داد. https://tinyurl.com/762hw96n

******

دانشجویان در پشت درهای بسته نسبت به حضور بهادری جهرمی سخنگوی دولت رئیسی روز پنجشنبه ۱۹آبان که به دعوت بسیجیهای دانشگاه فردوسی مشهد به این دانشگاه رفته بود، با شعار مهمان قاتل نمی خوایم، استقبال کردند. در این جلسه تعدادی از دانشجویان که توانستند شرکت کنند خطاب به بهادری جهرمی شعارهای بیشرف بیشرف و هیز توی هرزه توی زن آزاده منم سر دادند. این چندمین باریست که سخنگوی دولت رئیسی بعد از آغاز قیام در دانشگاهها هوایی می شود. خبرگزاری حکومتی دانشجوی رژیم در این رابطه بخشهایی از سخنان دانشجویان معترض را منتشر کرده است. یکی از دانشجویان دختر خطاب به بهادری جهرمی گفت: بنده به شخصه همین الان اعلام می کنم من یک دانشجوی ساده هستم و نه از قبل وقت گرفتم و نه می‌دانم بی بی سی، می می سی چی هست فقط به شرایط کنونی داخل کشورم اعتراض دارم و نه بیماری زمینه‌ای دارم نه میل به خودکشی دارم و نه کسی خصومت شخصی با من داره که فردا روز خبر مرگم بیاید و خانواده‌ام بگویند توی دانشگاه خودکشی کرد من میل به زندگی دارم و میل به زندگی در یک کشور آزاد و آزادی بیانی که بعدش گونی در انتظار ما نباشد. وی در پاسخ به حرف بهادری که دم از آزادی بیان زد گفت: اگر آزادی بیان هست ۱۸دانشجوی دستگیر شده دانشگاه فردوسی چرا دستگیر شدند؟ اگر آزادی بیان هست چرا ۳نفرشان هنوز آزاد نشدند. اگر آزادی بیان هست چرا آزاد شده‌ها را که گفتند باشه شما بیگناه هستید آزاد می‌کنیم را ستاره‌دار کردید. این آزادی بیان است که من از این سن بروم پایین ممنوعیت نداشته باشم. مادرم به من صدها بار به من گفت رفتی حرف نزن که به خانه نمی‌رسی، چرا این ترس را در دل خانواده‌ها گذاشتید؟ (دست زدن)

(شعار دانشجویان خطاب به بهادری: بی شرف بی شرف)

دانشجوی دختر: دوستان گوش بدهید شما که شکر خدا دست به توجیه مسئولان نظام همیشه خوب بوده و هست چه توجیهی برای ۱۵۰۰کشته آبان ۹۸ دارید؟ غیر از آبان ۹۸ چه توجیهی برای بی‌آبی بلوچستان دارید لابد آن هم تقصیر غرب بوده.

شعار دانشجویان: مرگ بر دیکتاتور

******

روز چهارشنبه ۱۸آبان شمار زیادی از خانواده های جوانان دستگیر شده انقلاب، در مقابل زندان تهران بزرگ تجمع کردند. بر اساس اطلاعیه‌های شورای ملی مقاومت در جریان قیام سراسری مردم ایران دست کم تاکنون ۳۰هزار نفر دستگیر شده‌اند. 

******

سایت حکومتی صدای ایران 21 آبان نوشت که معاونت روابط عمومی و تبلیغات سپاه کربلای استان مازندران در اطلاعیه‌یی اعلام کرد که پاسدار وجیه‌الله آذرنگ از سرکردگان لشگر ویژه عملیاتی ۲۵ ضدکربلا ظهر امروز شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ در مرز‌های شمالغرب کشور که از خرداد ماه امسال برعهده لشکر کربلاست، کشته شده است.


******

کاترین کولونا وزیر خارجه فرانسه طی یک پیام توئیتری یکشنبه ۲۲آبان نسبت به نقض حقوق‌بشر در ایران و تحریم‌های جدید علیه ۳۰نفر از مسئولان سرکوب در ایران نوشت: تحریم‌ها علیه رژیم ایران قبلاً اعمال شده است. ما خواستار تحریم‌های جدید اروپا شده‌ایم که حدود ۳۰نفر را که مسئول سرکوب هستند، هدف قرار می‌دهد. آنها فردا توسط وزرا نهایی خواهند شد. https://tinyurl.com/mtvwabnh


******

خانم میشل تیلور، نماینده دائم آمریکا در شورای حقوق‌بشر در ژنو طی پیام توئیتری شامگاه شنبه ۲۱ آبان در اعتراض به سرکوب قیام کنندگان و وضعیت حقوق‌بشر در ایران اعلام کرد: جامعه جهانی باید گردهم آید برای این‌که به وضعیت رو به وخامت حقوق‌بشر در ایران، به‌ویژه برای زنان، دختران و کودکان رسیدگی کند. ما از ایسلند و آلمان بابت رهبری آنها در درخواست یک جلسه ویژه شورای حقوق‌بشر تشکر می‌کنیم. https://tinyurl.com/yeyrmwch

******

ملیسا لنتسمن عضو پارلمان کانادا روز یکشنبه ۲۲آبان درباره نقض حقوق بشر و سرکوب معترضان در ایران در توئیتی نوشت: رژیم ایران صدها معترض را به‌قتل رسانده و صدها تن دیگر را تهدید به اعدام کرده است.

توئیت ملیسا لنتسمن: طی ۵۷روز گذشته، رژیم ایران تقریباً ۱۵۰۰۰ مبارز آزادی را زندانی کرده، صدها معترض را به‌قتل رسانده و صدها تن دیگر را تهدید به اعدام کرده است، اما قدرت آنها پابرجاست. مردم اینجا هر روز به مبارزه ادامه می‌دهند در حالی که دولت ما این کار را نمی‌کند.

******

هیلل نوئر مدیر دیدبان سازمان ملل، روز یکشنبه ۲۲آبان درباره نشست اضطراری شورای حقوق‌بشر درباره نقض حقوق‌بشر در ایران نوشت: «فوری- شورای حقوق‌بشر سازمان ملل برای اولین بار در تاریخ، نشستی اضطراری در مورد ایران برگزار می‌کند. ما خواستار ایجاد یک کمیسیون بین‌المللی تحقیق و درخواست رسمی برای اخراج جمهوری اسلامی از نهاد عالی حقوق زنان سازمان ملل هستیم». https://tinyurl.com/bddwbyft


******

کمیسیون روابط خارجی پارلمان بلژیک طرح حمایت از زنان و اجرای حقوق‌بشر در ایران را تصویب کرد. دریا صفایی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک، در حساب توئیتر خود از تصویب یک قطعنامه در حمایت از زنان ایران و رعایت حقوق‌ بشر در این کشور، در کمیته روابط خارجی پارلمان بلژیک خبر داد. این طرح، روز جمعه۲۰آبان، برای تصویب نهایی در پارلمان بلژیک به رأی گذاشته شد.

پارلمان فدرال آلمان نیز روز چهارشنبه ۱۸آبان لایحه دولت ائتلافی این کشور درباره حمایت از معترضان در ایران و افزایش فشارها بر رژیم ایران را تصویب کرد. این طرح توسط سه حزب دولت ائتلافی آلمان؛ شامل سوسیال دمکرات؛ سبزها و دموکرات آزاد ارائه شده بود.

این طرح که با عنوان «از جنبش اعتراضی در ایران حمایت کنید! فشار بر رژیم تهران را افزایش دهید» به پارلمان آلمان ارئه شده بود با هدف حمایت از جنبش اعتراضی مردم ایران و افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر جمهوری اسلامی؛ ممنوعیت صدور ویزا برای عوامل سرکوب و تشدید تحریم‌های تجاری و مالی بود. در قسمتی از این طرح از دولت آلمان خواسته شده است که تا از برگزاری نشست ویژه شورای حقوق‌بشر سازمان ملل درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران و تمدید مأموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد ایران حمایت کند. طرح تصویب شده هم‌چنین از دولت آلمان می‌خواهد که تحریم‌های بیشتری در سطح اتحادیه اروپا برای پاسخگو کردن رژیم ایران در قبال اعمال خشونت علیه مخالفان از جمله در زمینه ممنوعیت صدور ویزا برای افراد مسئول در این خشونتها و تشدید تحریم‌های تجاری و مالی را بررسی کند. این طرح در حالی در مجلس آلمان به تصویب رسید که نوربرت روتگن از حزب دموکرات مسیحی این کشور در نطقی ضمن انتقاد شدید از دولت آلمان به‌دلیل ناکافی و اندک دانستن اقدامات دولت آلمان در حمایت از اعتراضات سراسری خواهان اقدامات بیشتری در این زمینه شد و با تأکید بر این‌که آنچه در ایران جریان دارد اعتراض نیست بلکه یک انقلاب است و نه برای رفع حجاب اجباری که برای تغییر رژیم در ایران است از دولت آلمان خواست که در این برهه تاریخی وظیفه خود را ادا کند و از یک تغییر تاریخی در ایران حمایت کند». روتگن در ادامه سخنان خود در مجلس اضافه کرد: «اگر این انقلاب شکست بخورد، بزرگترین موج اعدام در ایران به راه می‌افتد. آنوقت برنامه دولت آلمان چیست؟ می‌خواهید چکار کنید؟ پس منتظر آن لحظه نمانید، الآن عمل کنید».(دویچه وله فارسی ۱۸آبان)

******

نمایندگان احزاب دولت ائتلافی آلمان چهارشنبه 9 نوامبر= 18 آبان، با ارائه طرحی به مجلس این کشور خواستار تعطیلی مرکز اسلامی‌ هامبورگ وابسته به رژیم ایران و حمایت از اعتراضات سراسری مردم ایران شدند. در طرح نمایندگان سه حزب دولت ائتلافی آلمان که در اختیار سایت تی-آنلاین (t-online) قرار گرفته آمده است خواستار تحقیقات در رابطه با فعالیتهای این مرکز شدند که آیا محلی برای عملیاتهای برون‌مرزی رژیم ایران تبدیل شده است یا نه و اگر اثبات شود به چه صورتی بوده است. احزاب ائتلافی با ارائه طرحی ۲۵ماده‌ای با عنوان "از جنبش اعتراضی در ایران حمایت کنید" فشار بر رژیم تهران را افزایش دهید" چهارشنبه ۹نوامبر در مجلس فدرال به رأی گذاشته می‌شود.

ماده ۲۳ این طرح در ارتباط با مرکز اسلامی‌ هامبورگ است. این مرکز سال‌هاست تحت‌نظر اداره حفاظت از قانون اساسی آلمان (سازمان امنیت داخلی) قرار دارد. نهاد حفاظت از قانون اساسی آلمان در گزارش خود درباره این مرکز نوشته است: «مرکز اسلامی‌ هامبورگ از نظر عقیدتی و پرسنلی شاخه‌ای خارجی از رژیم تهران است». لازم به ذکر است که دکتر کاظم موسوی سخنگوی حزب سبزهای ایران، سالهاست برای تعطیل کردن مرکز مزبور در آلمان، تلاش کرده است.

******

به گزارش سایت واشینگتن فری بیکن؛ روز چهارشنبه پت فالون عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان کنگره در نامه ای به کاخ سفید، ضمن درخواست برکناری رابرت مالی؛ نماینده ویژه آمریکا در امور ایران؛ از دولت بایدن خواست با توجه به اصلاح ناپذیر بودن رژیم ایران؛ حمایت خود از مردم ایران را در عمل نشان دهد. وی در این نامه همچنین خواستار انزوای بیشتر رژیم ایران و توقف تمام روابط سیاسی و تجاری با این رژیم گشته و از دولت بایدن خواسته که فوراً در زمینه کمک به معترضان ایرانی جدیت نشان داده و هدف آنها یعنی براندازی جمهوری اسلامی را درک کند.

به گزارش واشنگتن فری بیکن؛ پت فالون در نامه خود همچنین ضمن تلاش دولت آمریکا برای فراهم کردن اینترنت در ایران خواستار اعمال مجدد تحریمهای سازمان ملل علیه رژیم ایران و تقویت تحریمهای بانکی، تجارت نفت، تحریمهای مربوط به بخش فلزات گران‌بها و دیگر مؤسساتی شد که تحت نظارت علی خامنه‌ای، فعالیت می‌کنند.

  چند خبر از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

******



الهام افکاری، خواهر قهرمان ملی شهید نوید افکاری، صبح پنجشنبه ۱۹ آبان توسط مأموران امنیتی در شیراز بازداشت شد. همسر و دختر ۳ساله الهام نیز همراه با او دستگیر شدند اما دو ساعت بعد، دادستان شیراز اعلام کرد که آزادشان کرده اند. نوید افکاری در ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ به خاطر شرکت در اعتراضات در زندان عادل آباد شیراز برغم فراخوانهای بین المللی حلق آویز شد.

******



به گزارش رسانه های اجتماعی، مدیر مدرسه فنی حرفه ای دخترانه ارمینه مصلی نژاد در شهرری، دانش آموزان را برای گرفتن تعهد از کلاسها صدا می کند. وقتی دانش آموزان حاضر نمی شوند تعهد بدهند آنها را تهدید کرده، و آنها را مورد ضرب و شتم قرار می دهد و یکی از دانش آموزان را از پله ها به پایین پرتاب می کند که بیهوش می شود. ایمن پور، مدیر مدرسه، که همسر یکی از اعضای سپاه پاسداران است با اداره حراست تماس می گیرد که آنها دو آمبولانس برای بردن نفرات می فرستند. بنا به گفته شاهدان عینی و فیلمهای که در رسانه های اجتماعی منتشر شده آمبولانسهای مذکور پلاک نداشتند. رژیم از آمبولانس برای انتقال بازداشت شدگان به زندان استفاده می کند. https://tinyurl.com/2wdmmm56