صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۰۸، ۱۴۰۱

 

اخباری از کانادا؛

******

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و همسرش روز شنبه 29 اکتبر= 7 آبان، در تجمع همبستگی با اعتراضات ایران در اتاوا، پایتخت کانادا، شرکت کرد و تأکید کرد از ورود عاملان سرکوب به کانادا جلوگیری به‌عمل خواهد آورد. ترودو گفت: زمانی که حکومت در ایران تغییر کند و وضعیت در ایران بهتر شود، آنانی که امروز مسئولند، هرگز فراموش نخواهند شد و اجازه ورود به کانادا را نخواهند داشت. وی افزود: ما می‌دانیم افرادی هم اینک در کانادا حضور دارند که از حکومت فاسد و هولناک در ایران سود برده‌اند و اکنون در این جامعه خود را پنهان کرده و از آزادی و فرصت‌های کانادا بهره می‌گیرند. آنها ثروتی را که از مردم ایران دزیده‌اند، آورده‌اند تا برای بهترین زندگی در اینجا استفاده کنند. نخست وزیر کانادا تأکید کرد که این افراد باید به ایران برگردند. جاستین ترودو در ادامه افزود: «ما همه ابزارهایی را که در اختیار داریم به کار خواهیم گرفت تا نگذاریم هرگز کانادا به پایگاه امنی برای قاتلان و سرکوبگران بدل شود». او با اشاره به سرکوب اعتراضات توسط رژیم ایران گفت: بی‌رحمی، سرکوب و نقض حقوق اساسی بشر بس است.

روز چهارشنبه 26 اکتبر= 4 آبان، نخست وزیر کانادا، جاستین ترودو در توئیتی به ‌مناسبت چهلم شهادت مهسا امینی به‌دست مأموران رژیم ایران نوشت: «امروز چهل روز از مرگ مهسا امینی می‌گذرد. همان‌طور که مردم ایران و سایرین در سراسر جهان گردهم می‌آیند، می‌خواهم به ‌صراحت بگویم: ما در کنار شما هستیم. ما فراخوانهای شما را برای اقدام می‌شنویم. و ما به پاسخگویی رژیم ایران برای رفتار منفور و شنیع خود ادامه خواهیم داد».

در خبری دیگر به نقل از خبرگزاری فرانسه 27 اکتبر= 5 آبان، وزرای خارجه زن ۱۲کشور در بیانیه‌یی که روز چهارشنبه 26 اکتبر= ۴ آبان در حمایت از اعتراضات سراسری در ایران و محکومیت شدید سرکوب توسط نیروهای دولتی صادر کردند. این بیانیه که به‌دنبال برگزاری جلسه وزیران امور خارجه زن در کانادا و به میزبانی ملانی جولی؛ وزیر خارجه این کشور صادر شد همچنین با اعلام همبستگی با اعتراضات سراسری در ایران اعلام می‌کند که «ما به‌عنوان وزرای امور خارجه زن، برای همبستگی با زنان شجاع ایران که از حق خود برای شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز استفاده کرده و از حقوق انسانی خود دفاع می‌کنند، گردهم آمده‌ایم تا از زنان ایرانی که برای آینده‌ای بهتر خود و همه ایرانیان مبارزه می‌کنند، پشتیبانی کنیم. ما هم‌چنین تشخیص می‌دهیم زنان ایرانی برای یک آینده بهتر برای همه ایرانیها می‌جنگند و وظیفه اخلاقی ماست از آنها دفاع کنیم». بیانیه وزاری خارجه ۱۲کشور هم‌چنین با پشتیبانی از درخواستهای کمیساریای عالی حقوق‌بشر نسبت به تحقیقات مستقل پیرامون سرکوب اعتراضات اضافه می‌کند: «ما درخواست‌های کمیساریای عالی حقوق‌بشر سازمان ملل را برای تحقیقات سریع، بی‌طرفانه و مستقل در مورد استفاده از زور توسط مقامات علیه معترضان و هم‌چنین اعمال محدودیت‌های شدید اینترنتی و مخابراتی تکرار می‌کنیم». این بیانیه به‌دنبال برگزاری جلسه وزاری خارجه زن در کانادا در روز پنجشنبه ۲۰ اکتبر صادر شده که شامل کشورهای آلبانی، آندورا، استرالیا، فرانسه، آلمان، ایسلند، کوزوو، لیبی، لیختن اشتاین، نیوزیلند و نروژ می‌باشد.

******

انجمن خانواده های قربانیان هواپیمای اکراینی، در فراخوانی به نام "وقتش رسیده است"، تظاهرات دیگری را به شکل زنجیره انسانی، روز شنبه 29 اکتبر، در کشورهای مختلف جهان، برگزار کردند. در اتاوا این حرکت ساعت 2 بعد از ظهر از نشنال گالری کانادا تا پل الکساندرا بریج، برگزار شد. 








******

روز یکشنبه هشتم آبان، در چهل و پنجمین روز قیام سراسری مردم ایران، اعتراضها و اعتصابها همچنان استمرار دارد. تاکنون تظاهرات و قیام سراسری در بیش از ۲۰۳شهر با ۴۵۰شهید و ۲۵۰۰۰دستگیری به ثبت رسیده است. اسامی ۳۰۷تن از این شهیدان از سوی سازمان مجاهدین اعلام شده است. سنندج- نیروهای سرکوبگر اطلاعات  قصد دستگیری دختران خوابگاه دخترانه فرشتگان  را داشتند کە استادان دانشگاه کردستان در حمایت از دانشجوها به خوابگاه  آمدند و مانع بازداشت  آنها شدند-یک‌شنبه ۸ آبان ۱۴۰۱

روز پنجشنبه ۵آبان در چهل و دومین روز قیام سراسری، مردم مهاباد در اعتراض به‌شهادت اسماعیل مولودی (سمکو) که روز چهارشنبه به‌دست پاسداران به‌شهادت رسیده بود، دست به تظاهرات زدند. چهارشنبه شب مأموران امنیتی قصد ربودن پیکر آقای مولودی را داشتند تا او را مخفیانه دفن کنند و بدین سان از مراسم خاکسپاری مردم، ممانعت به عمل آورده باشند ولی خانواده او مقاومت کرده و اجازه اینکار را ندادند. مردم مهاباد پس از خاکسپاری اسماعیل مولودی در حالی‌که هر لحظه به جمعیت آنها اضافه می‌شد فرمانداری و کلانتری ۱۱ و برخی دیگر از مراکز حکومتی را تصرف کردند. در همین روز همچنین اعتصابات و اعتراضات سراسری در 198 شهر با  بیش از 400 شهید و 20هزار دستگیری، ادامه داشت. https://tinyurl.com/ytw5hh2f

******

بدنبال حمله فردی به شاهچراغ در شیراز و کشته شدن برخی از زائرین، دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران 4 آبان، اعلام کرد: در بحبوحه قیام سراسری، هیچکس بیشتر از رژیم در جنایت ضدانسانی در شیراز منفعت ندارد. هر چند داعش مسئولیت جنایت در شیراز را به‌عهده گرفته اما موضوع مشکوک است و تا وقتی خلاف آن ثابت نشده باید بنا را بر این گذاشت که مانند بسیاری موارد دیگر کارگردان پشت صحنه رژیم آخوندها است. خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران، فاجعه شوکه‌کننده و ضدانسانی کشتار زائران بیگناه در شاهچراغ را به مردم شیراز و عموم مردم ایران تسلیت گفت.


******


بنا به اطلاعیه کمیسیون امنیت و ضدتروریسم شورای ملی مقاومت ایران 4 آبان، در ابلاغیه ای، سرکرده کل سپاه خامنه ای به فرماندهان سپاه حفاظت تهران بزرگ، سپاه استان تهران و سپاه استان البرز، دستور داده است: با توجه به روند افزایشی اقدامات عناصر کانو‌های شورشی علیه اماکن دارای طبقه‌بندی، علی‌الخصوص مراکز سپاه و نظر به دستور سردار فرمانده محترم کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مبنی بر سازماندهی فراگیر و به کارگیری گشتهای اطلاعاتی هدفمند و کمین در اطراف مراکز احتمالی، جهت مقابله و برخورد با این عناصر؛ ضروری است ضمن شناسایی تمامی اماکن دارای طبقه‌بندی اعم از نظامی، دولتی، قضایی، مستعد انجام اقدامات ایذایی؛ نسبت به راه‌اندازی گشتهای اطلاعاتی منسجم، هدفمند و برنامه‌ریزی شده به‌صورت محسوس و نامحسوس و هم‌چنین کمین‌گذاری در حریم امنیتی و حفاظتی اماکن مربوطه اقدام نمایید. لازم به ذکر است که  ابلاغیه مشابهی در تاریخ 28 مهر از سوی حسین نجات، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله تهران به فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ، فرمانده سپاه سیدالشهدا استان تهران و فرمانده سپاه امام حسن مجتبی البرز ابلاغ شده بود. 

******

درجریان درگیریها در مهاباد 5 آبان، سرهنگ پاسدار محمد توحیدی فرمانده انتظامی مهاباد، و سرگرد پاسدار امیر کمندی در ستارخان تهران بدست مردم کشته شد. روز چهارشنبه نیز پاسدار علی نظری در حین تعقیب عده ای از لیدرهای قیام، در ملایر به ضرب گلوله مستقیم، کشته شد.






******

تلویزیون سازمان ملل متحد روز پنجشنبه 27 اکتبر= ۵ آبان کنفرانس مطبوعاتی جاوید رحمان را بطور مستقیم پخش کرد. جاوید رحمان گفت که ایران در آشوب است بخشی به‌خاطر قتل مهسا از اقلیت کرد. من از ایران می‌خواهم تا سرکوب و خشونت را متوقف کند و قتل مهسا را تحقیق کند، این فراخوانها نادیده گرفته شده و تصمیم به سرکوب اعتراضات گرفته‌اند، دیروز چهلم او بود امروز هم اعتراضات بوده که معترضان خواهان عدالت و حسابرسی هستند، او نه یک زن اول و نه زن آخر است که قربانی سرکوب دولتی می‌شوند.


******

سایت اکسپرس روز پنجشنبه 27 اکتبر= ۵ آبان نوشت: رژیم وحشت‌زده ایران «به‌دنبال پاسپورتهای انگلیسی» برای خانواده‌های مقاماتی است که از تهران در حال فرار هستند. این منبع افزود: در حالی که معترضان در روز چهلم کشته شدن مهسا امینی ۲۲ساله عزاداری می‌کنند، ناآرامی‌های گسترده در ایران ادامه یافت. به گفته اکسپرس، در حالی‌که مقامات ایرانی «پنج پرواز در روز» را در حال فرار از این کشور منزوی با پرواز چارتر انجام می‌دهند، آنها به‌دنبال «گذرنامه انگلیسی» برای خانواده‌های خود هستند. اکسپرس نوشت: رژیم ایران در گذشته هر گونه مخالفت را وحشیانه سرکوب کرده است، اما ناآرامی‌های اخیر هیچ نشانه‌ای از فروکش نشان نداده است. اکسپرس مطلع شده است که بخش‌هایی از فرودگاه اصلی تهران توسط نیروهای رژیم به‌ عنوان منطقه‌ای سریع برای فرار خانواده و دوستان خود از کشور تصرف شده است.

******

رویتر خبر داد وزارت خزانه‌داری آمریکا روز چهارشنبه 26 اکتبر= ۴آبان، ۱۴تن از سرکردگان و سه نهاد رژیم را به‌دلیل سرکوب اعتراضات تحریم کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌یی اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه مقامات سپاه پاسداران، مسئولان زندانهای استانی و ایرانی و همچنین دو نهاد متهم به «تلاش برای مختل کردن آزادی دیجیتال» در ایران اعمال کرده است. این تحریمها از جمله شامل هدایت فرزادی، مدیر زندان اوین، سید حشمت الله حیات الغیب مدیرکل زندانهای استان تهران، محمد کاظمی و عباس نیل فروشان فرمانده سپاه و جانشین فرماندهی عملیات سپاه می شود.

******

عصر چهارشنبه ۴ آبان بقایای برج متروپل در آبادان بار دیگر فرو ریخت. گفته می‌شود تعدادی از شهروندان آبادانی در جریان ریختن سومین بار این برج آسیب دیده‌اند. بخشی از باقی‌مانده ساختمان متروپل آبادان، روز ۲۳ شهریور در زمان سبک‌سازی سازه فروریخته بود. در حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان که دوم خرداد 1401 رخ داد رژیم آمار واقعی جانباختگان را منتشر نکرد.



******

عفو بین الملل استرالیا در یک فراخوان با فوریت بالا در مورد وضعیت در ایران، روز پنجشنبه 27 اکتبر= 5 آبان، در توییتر خود نوشت: ما از بیانیه آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا، استقبال می‌کنیم اما وضعیت ایران نیاز به اقدام فوری دارد. ما از دولت می‌خواهیم که از اقدامات قاطع در ایران از جمله تحقیقات مستقل و حسابرسی از کسانی که مسئول نقض حقوق‌بشر علیه زنان و معترضان هستند، حمایت کند. نخست وزیر استرالیا، نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرده و همبستگی کشورش با مردم ایران را اعلام کرده بود. 







  چند خبر از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

******

روز شنبه ۷ آبان، چهل و چهارمین روز قیام ایران با اعتراضات پرشور دانشجویان ایران در دانشگاه‌های سراسر کشور آغاز شد. همچنین اعلام شد که دکتر پریسا بهمنی، جراح عمومی، بر اثر اصابت گلوله و مجروح شدن در اعتراض روز چهارشنبه ۴ آبان ماه در تهران در بیمارستان جان خود را از دست داد. پزشکان ایرانی روز چهارشنبه مقابل ساختمان سازمان نظام پزشکی در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. با این حال ده ها موتورسوار و مأموران امنیتی به تجمع آنها حمله و به سوی آنها تیراندازی کردند. دکتر بهمنی نیز از جمله مجروحان بود. او روز جمعه ۶ آبان ماه در بیمارستان درگذشت. فرشته احمدی، ۳۲ ساله، مادر یک دختر خردسال، در ۵ آبان ۱۴۰۱ در مهاباد در حالی که در بالکن منزلش ایستاده بود مورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان باخت.  https://tinyurl.com/ypyj9sys

******

روز یکشنبه اول آبان، مأموران وزارت اطلاعات به روی ماشینی که در نزدیکی سراوان در حال حرکت بود آتش گشودند و یک دختر بلوچ به نام مونا نقیب را کشته و دیگری را مجروح کردند. روز پنجشنبه ۲۸ مهر، مأموران اطلاعات ایرانشهر یک دختر بلوچ محصل پایه سوم راهنمایی در مدرسه «بنت الهدی صدر» را دستگیر کردند. این دختر ۱۵ساله در فضای مجازی از اعتراضات حمایت کرده بود. مدیر مدرسه به مأموران اطلاع داده و آنها دخترک بلوچ را در محل مدرسه دستگیر کردند. از محل بازداشت این دختر هنوز اطلاعی در دست نیست. روز سه شنبه ۱۹مهر، مأموران امنیتی ماندانا نعمتی، دانش آموز پایه یازدهم در مدرسه فرقانی کرج، را بازداشت کردند. ماندانا روی تابلوی سفید کلاس درس شعار ضدحکومتی نوشته بود. روز یکشنبه اول آبان، شش دختر دبیرستانی پس از چند روز حبس با تودیع وثیقه از زندان آزاد شدند. اسامی این شش دختر عبارت هستند از کیمیا علی مرادی، سندوس یعقوبی، هیرو نوری، الینا رنجبر، رها صبوری و سارا کرمی. این دختران ۱۷ساله در جریان حمله نیروهای انتظامی به دبیرستان شان در جوانرود دستگیر شده بودند.

******

مأموران امنیتی در سنندج، شیلان کردستانی، فعال حقوق زنان را روز یکشنبه اول آبان در خیابان دستگیر کردند. از محل بازداشت این فعال حقوق زنان خبری در دست نیست. در آذربایجان غربی، هیچ اطلاعی از معصومه هژبری، ۳۱ساله که روز ۱۵ مهر به شکل قهرآمیز ناپدید شد، در دست نیست. مأموران امنیتی او را با خشونت در منزلش بازداشت کرده بودند. کژال وطن پور، اهل گیلان غرب و دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته حقوق در دانشگاه ایلام، نیز بیش از یک ماه است که در بازداشت به سر می برد. به رقم تعیین وثیقه، ضابط قضایی با آزاد کردن وی مخالفت کرده اند.