روز پنجشنبه وزیر خارجه کانادا خانم میلانی جولی، اعلام کرد که دولت کانادا 17 شخص و 3 نهاد مرتبط با رژیم را به دلیل نقض نظام مند حقوق بشر و بی اعتنایی آشکار به جان ایرانیان، تحریم کرده است. در این لیست جواد ظریف، حسن روحانی، زینب سلیمانی(دختر قاسم سلیمانی کودک کش)، و سعید مرتضوی قاتل زهرا کاظمی، به چشم می خورند. کانادا در جریان قیام مردم، بیش از ده هزار نفر از فرماندهان سپاه را از ورود به خاک خود، ممنوع کرد و گشت ارشاد را نیز مورد تحریم قرار داد. گفتگوی رادیو ایرآوا درباره منع ورود ده هزار نفر از فرماندهان سپاه تروریستی پاسداران را اینجا بشنوید.
******
دبیرخانه شورای ملی مقاومت 22 مهر= 14 اکتبر، اعلام کرد در روز جمعه و دو هفته پس از كشتار بزرگ در زاهدان، هزاران تن از هموطنان بلوچ بعد از نماز جمعه، در خیابانهای این شهر با شعار مرگ خامنه اي، مرگ بر ديكتاتور دست به تظاهرات زدند. جمعيت از محل نماز جمعه به سمت خیابان خیام و مسجد مکی حرکت کردند و در مقابل کلانتری ۱۶ که در کشتار ۸ مهر مردم را به رگبار بسته بود شعار های «میکشم میکشم آن که برادرم کشت» و «مرگ بر بسیجی بی ناموس» سر دادند. تظاهركنندگان خواستار آزادی همه بازداشت شدگان بخصوص دختران و جوانان شدند. خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران خطاب به مردم زاهدان گفت نیروهای سرکوبگر رژیم در برابر عزم شما محکوم به شکستاند. امروز مردم ايران متحدتر از هميشه، با فرياد مرگ بر خامنه ای در مقابل نظام منحوس ولايت صف آرايی كرده و از تبريز تا سنندج، از اهواز تا زاهدان و از تهران تا سراسر ايران برای آزادی ميجنگند. اين نويد بخش ايران دمكراتيك فردا است. اتحاد امروز مبشر برابری و عدالت در ايران فرداست. طرح ۱۰ماده ای كه در بيانيه ۴۱امين سالگرد شورای ملی مقاومت نيز آمده برابری كامل زنان و مردان و خودمختاری و رفع ستم مضاعف از اقوام و مليتهای ايرانی را تضمين ميكند.
******
جمعه شب تا ساعاتی بعد از نیمهشب دست کم ۱۹شهر با شعارهای مرگ بر خامنهای و مرگ بر دیکتاتور و پرتاب کوکتل و آتش زدن مظاهر حاکمیت رژیم و خودروهای نیروی انتظامی از جمله تهران، کرج، ایلام، فولادشهر، شاهین شهر، اراک، بانه، قم، یزد، شهر قدس، اهواز، بوکان، مشهد، ابهر، شیراز، کرمانشاه، مریوان، سقز و میرجاوه به اعتراضات ادامه دادند. دانشجویان دانشگاه بابل نیز در محوطه بیرون دانشگاه اقدام به شعار دادن علیه حکومت آخوندها کردند. جوانان در قلعه حسن خان در تهران در جنگ و گریز با مأموران رژیم بودند و آنها را وادار به فرار و ترک صحنه کردند.
******
اعتراضات برای تغییر رژیم در ایران، کشورهای غربی و مماشاتگر را نیز تحت تاثیر قرار داده. از جمله به نقل از سایت وزارت خارجه آلمان 14 اکتبر،خانم آنالنا بربوک وزیر خارجه این کشور در مصاحبه با زود دویچه سایتونگ گفت: امیدوارم که تکتک ما بدون استناد به سیاست خارجی فمینیستی، این خشونت وحشیانه را قاطعانه محکوم کنیم. روش وحشیانهای که رژیم به مدت تقریباً چهار هفته با زنان رفتار میکند نشاندهنده عدم توجه آن به جمعیت کشور است. نمونههای وحشتناکی را هر روز میبینیم و میشنویم: زنان در خیابان ربوده میشوند، مورد ضرب و شتم قرار میگیرند، شکنجه میشوند، دختران ۱۵ساله از خانههایشان برده می شوند. در ایران فقط شاهد سرکوب سیستماتیک زنان نیستیم. آنالنا بربوک افزود: من به سختی تلاش میکنم تا تضمین کنم که عاملان این جنایات حقوقبشری مورد حسابرسی قرار بگیرند، که آنها اجازه ورود به اروپا را نداشته باشند و داراییهای آنها در اتحادیه اروپا مسدود شود - علاوه بر ۵۵۰فرد و سازمانی که در حال حاضر تحریم شدهاند. و این اولین بسته تحریمی بهعنوان واکنشی به سرکوب زنان تنها شروعی برای کمکهای مؤثر به مردم خواهد بود.
از سوی دیگر سایت یو اس صرف (USCIRF) کمیسیون آزادی بینالمللی مذهبی وزارتخارجه آمریکا، روز 22 مهر= 14 اکتبر خواستار تشکیل کمیسیون تحقیق سازمان ملل در مورد ایران پس از سرکوب اعتراضات شد. این کمیسیون از دولت بایدن خواست تا پس از هفتهها سرکوب، دستگیری و کشتار وحشیانه زنان، معترضان مسالمتآمیز، کمیسیون تحقیق سازمان ملل در مورد ایران را رهبری کند.
قوانین اجباری حجاب. پس از آنکه گشت موسوم به ارشاد در ایران، مهسا امینی ۲۲ساله را در ۱۶سپتامبر پس از بازداشت او بهدلیل بدحجابی بهقتل رساند، ایرانیان در اعتراض به این قوانین به خیابانها ریختند. از آن زمان، نیروهای امنیتی رژیم ایران وحشیانه معترضان را سرکوب کرده و اعضای اقلیتهای مذهبی، از جمله ۱۹نمازگزار اهل سنت را که در ۳۰سپتامبر مسجد مکی زاهدان را ترک کردند، کشتند.
-
همچنین سناتور مارشا بلکبرن و چند سناتور دیگر یک قطعنامه دو حزبی را در حمایت از قیام سراسری مردم ایران ارائه کردند. سایت سنای آمریکا روز پنجشنبه 21مهر= 13 اکتبر نوشت: واشینگتن دی. سی - سناتور آمریکایی مارشا بلکبرن، جمهوریخواه از تنسی (R-Tenn.) و رئیس کمیته روابط خارجی سنا باب منندز، دمکرات از نیوجرسی (D-N. J.) به همراه سناتورها باب کیسی، دمکرات از پنسیلوانیا (D-Pa.)، بیل کسیدی، جمهوریخواه از لوئیزیانا (R-La.)، جکی روزن، دمکرات از نوادا (D-Nev).)، تد کروز جمهوریخواه از تگزاس و کوین کریمر، جمهوریخواه از داکوتای شمالی، یک قطعنامه دو مجلسی سنا را ارائه کردند که در آن حمایت ایالات متحده از معترضان ایرانی که قویاً برای آزادی و حقوق اساسی بشر خود مبارزه کردهاند، تأیید شد. https://tinyurl.com/44c6397k
-
روز ۵شنبه 13 اکتبر نیز هشت عضو پارلمان استرالیا در نامهای از وزیر خارجه استرالیا خواستند که دولت این کشور علیه رفتار انزجارآور رژیم ایران با تظاهر کنندگان قاطعانه وارد عمل شود. در این نامه سه خواسته مطرح شده است:
اول: استرالیا با توجه به قانون مگنیتسکی تحریمهای هدفمندی از جمله مسدود کردن داراییها و ممنوعیت سفر برای اعضای سپاه پاسداران و گشت ارشاد را اعمال کند.
دوم: هم سو با ایالات متحده، سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
سوم: برای حذف رژیم ایران از کمیسیون زن سازمان ملل متحد به سایر کشورها بپیوندند.
******
یکی از سرکردگان سپاه که خبرگزاری حکومتی فارس از او با نام «سرگرد نورالدین جنگجو» نام میبرد به همراه یک آخوند حکومتی به نام «احمدرضا عرفانینیا» که فارس او را طلبه بسیجی اهل بیرم معرفی کرده است در درگیری با جوانان معترض بیرم لارستان در استان فارس کشته شدند. معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس به خبرگزاری حکومتی ایسنا گفت سحرگاه جمعه ۲۲مهر در درگیری با مجاهدین در بیرم لارستان فارس دو نفر از عوامل رژیم کشته شده اند. خبرگزاری سپاه پاسداران روز ۲۲مهر درباره نحوه کشته شدن این دو نفر نوشت: این مأموران هنگام روبهرو شدن با دو نفر که در حال نوشتن شعارهای هنجارشکنانه بودند اقدام به تعقیب آنان کرده که در این عملیات دو جوان اقدام به تیراندازی با اسلحه کمری کلت به سمت آنان کردند که منجر به کشته شدن سرگرد نورالدین جنگجو و احمدرضا عرفانینیا شد.******
حمایتها از قیام مردم ایران، به خارج کشور منتهی نمی شود. برخی از هواداران سازمان مجاهدین خلق که در زندان گوهردشت زندانی هستند در بیانیه ای حمایت خود را از قیام مردم ایران، اعلام کردند. در این بیانیه از جمله آمده است: جوانان ایران آنچنان متهورانه به خیابانها آمدهاند که جهانیان را به شگفتی و حمایت گسترده از قیام برای سرنگونی وادار کردهاند. آنان از هیچ قدرتی تقاضای حمایت نکردند ولی همه را به حمایت برانگیختند و همین دلیل بر حقانیت و اصالت این قیام و انقلاب است. این بیانیه ادامه می دهد: ویژگی بارز این رژیم قرونوسطایی در زنستیزی آن بوده و تبعیض و ستم ۴۰ساله انباشته شده بر زنان میهنمان طبعاً پتانسیلی اینگونه انفجاری را ایجاد میکند. اما این، عامل و علت اصلی تداوم و استمرار قیام در شهرهای ایران نبوده و نیست. نباید علت قیام و شورش امروز را که در همه شهرها و روستاها جریان دارد، به حد یک تار مو و روسری کاهش و تقلیل داد. این تنها بهانه و بستر بروز آنهمه حقوق پایمال شده و سرکوب شده است. علت اصلی این شورش آتشین، فقدان آزادی یعنی آن گوهره وجودی انسان است که از عموم مردم ایران و بهویژه از زنان ایرانی سلب شده است و عامل اصلی این سلب آزادی و حقوق همانا استبداد حاکم و عمود خیمه آن «ولایت فقیه» است و بیجهت نیست که پایه و عمود خیمه این انقلاب و قیام هم در شعار مرگ بر دیکتاتور، مرگ بر خامنهای خود را نشان میدهد که سرمنشاء همه حقوق سلب شده، آزادیها و حاکمیت مردمی است.از آنجا که آزادی ودیعهای است که انسان به صفت آن به انسان مبدل گشته و گوهره بیبدیل انسانی تا تجربه نشود و طعم آن چشیده نشود، چندان قابل فهم نیست ولی آنگاه که در مجرایی و شکافی کوچک فوران میکند، مانند فوران آتشفشان، گدازههای آتشین آن سربه فلک کشیده و همه چیز را در خود ذوب میکند و هیچکس و هیچ نیرویی هم یارای ایستادگی در برابر آن را ندارد. حال این قدرت را جوانان و بهویژه زنان و دختران ایرانی طی این چند هفته تجربه کرده و جهانی را به حیرت درآوردهاند و این تجربه دیگر پس گرفتنی نیست به همین دلیل این قیام تا انقلابی دمکراتیک سر بازایستادن نخواهد داشت و ما هم در زندان همصدا با همه ایران فریاد میزنیم مرگ بر خامنهای مرگ بر خامنهای
هواداران مجاهدین در زندان گوهردشت – ۲۰مهر۱۴۰۱
چند خبر از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛
******
نیروهای امنیتی زندانی سیاسی گلرخ ابراهیمی ایرایی را روز دوشنبه ۱۸مهر از زندان قرچک به مکان نامعلومی منتقل کردند. ماموران گفتند او را به بازداشتگاه پلیس امنیتی تهران منتقل میکنند. گفتنی است که ماموران امنیتی روز ۴ مهر به خانه خانم ایرایی هجوم برده و با شکستن درب وارد خانه شدند. سپس وارد اتاق او شده و او را به کابینت کوبیدند و با لگد زدن به شکم و کمر، وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند. خانه را تفتیش و بخشی از وسائل شخصی وی را نیز مصادره کردند. گلرخ ابراهیمی ایرایی ۱۰مهرماه در تماس کوتاهی که با خانواده اش گرفت، گفت از درد شدید در ناحیه کمر و شکم رنج می برد. گزارش های بعدی حاکی است که او متهم به «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» از طریق فعالیت در شبکههای اجتماعی می باشد.اخبار منطقه و جهان؛
روزنامه دیلی استار روز جمعه 14 اکتبر= 22 مهر خبر از حضور پاسداران در کریمه برای دادن آموزش پرتاپ پهپادهای ساخت رژیم ایران به سربازان روسی داد. این روزنامه نوشت: پوتین از تیم ارتش ایران به نام «سازمان تروریستی» خواست تا به پیروزی در جنگ اوکراین کمک کنند. پس از حمله موشکی روسیه به کیف پایتخت اوکراین در اوایل این هفته، پوتین بهدنبال تشدید بیشتر جنگ با حضور بالقوه سپاه پاسداران برای کمک است. دیلی استار افزود: پس از حملات موشکی به کیف در اوایل این هفته، روسیه ممکن است بهدنبال تشدید درگیری با استخدام پرسنل وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران باشد. ولادیمیر پوتین احتمالاً این نیروهای مسلح را به مناطق اشغالی در اوکراین آورده است تا به نیروهای روسی آموزش دهد تا بتوانند از پهپادهای شاهد-۱۳۶ استفاده کنند. روز چهارشنبه (۱۲ اکتبر)، مرکز مقاومت اوکراین گزارش داد که نیروهای روسی تعداد نامشخصی از مربیان ایرانی را به دزانکوی در کریمه و بندر زالیزنی و هلادیوتسی در استان خیرسون آوردهاند. مرکز مقاومت اعلام کرد که مربیان ایرانی مستقیماً پرتاب پهپادها را در مناطقی مانند میکولایف و اودسا کنترل میکنند.