صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۲۸، ۱۴۰۰

 

سازمان مجاهدین خلق ایران روز یکشنبه 28 آذر = 19 دسامبر، اعلام کرد که آمار جانباختگان کرونا در 547 شهر ایران از 490،100 تن بیشتر است. گفتنی است که روز 28 آذر= 19 دسامبر، ستاد مقابله با کرونای وزارت بهداشت رژیم در ایران، در جلسه ای اضطراری با حضور بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، محمد هاشمی سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی بهداشت رژیم، ورود سویه جدید ویروس کرونا، اومیکرون را تایید کرد. 

به نقل از سایت سی تی وی نیوز، تا روز یکشنبه 19 دسامبر از 1،883،217 کیس مثبت کرونا در کانادا، 1،790،996 تن بهبود یافته و 30،045 تن دیگر فوت کرده اند. 




در خبری دیگر از کانادا، خبرگزاری رویتر 16 دسامبر = 25 آذر از اتاوا نوشت: کانادا، سوئد، اوکراین و انگلستان روز پنجشنبه گفتند، در صورتی که رژیم ایران تا ۵ ژانویه 2022 به درخواستهای غرامت پس از سرنگونی هواپیمای مسافربری در سال گذشته پاسخ ندهد، آنها قادر به اتخاذ گامهای جدید در راستای قوانین بین‌المللی علیه ایران می‌باشند. اکثر ۱۷۶ نفری که هنگام سرنگونی جت اوکراینی توسط ایران در ژانویه ۲۰۲۰ کشته شدند، شهروندان این چهار کشور بودند که با ایجاد یک گروه هماهنگی، به‌دنبال مورد حسابرسی قرار دادن تهران هستند. این گروه در بیانیه‌یی گفت: «صبر گروه هماهنگی رو به پایان است» و افزودند تهران را برای آغاز مذاکرات در مورد غرامت و اجرای عدالت تحت فشار قرار داده است، اما گفت رژیم ایران نشان داده است که تمایلی به دادن پاسخ به موقع ندارد. رویتر افزود: تهران می‌گوید که سپاه پاسداران به‌طور تصادفی هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ را سرنگون کرد و در زمانی که تنش بین تهران و ایالات متحده بالا بود، تنظیم نادرست رادار و خطای اپراتور پدافند هوایی را مقصر می‌داند. این درحالیست که خانواده های قربانیان هواپیمای اوکراینی ps752 رژیم ایران را مقصر دانسته و خواهان عدالت برای عزیزان خود هستند. 

******

سایت سازمان ملل روز 16 دسامبر اعلام کرد: قطعنامه نقض حقوق‌بشر در ایران که در کمیته سوم تصویب شده بود در مجمع عمومی ملل متحد با ۷۸ رأی موافق، تصویب شد. گفتنی است که این شصت و هشتمین محکومیت رژیم در ارگانهای ملل متحد می باشد.

 

******

روز یکشنبه 28 آذر، زندانی سیاسی کرد، حیدر قربانی بدون اطلاع قبلی به خانواده و وکیلش توسط رژیم وبه‌رغم فراخوانهای گسترده داخلی و بین‌المللی، در سنندج اعدام شد. دادگستری استان کردستان در اطلاعیه‌یی اعلام کرد حکم اعدام حیدر قربانی به اتهام بغی و مشارکت در قتل سه نفر از شهروندان کرد و عضویت در حزب دموکرات در زندان سنندج اجرا شد (ایرنا ۲۸آذر). به گفته اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقومت 28 آذر، رژیم حتی از تحویل پیکر حیدر به خانواده‌اش خودداری نموده و تنها محل دفن او را به خانواده‌اش اطلاع داده است. گروه زیادی از مردم سنندج در اعتراض به اعدام حیدر قربانی در مقابل منزل وی دست به تجمع اعتراضی زدند. در همین روز دو زندانی دیگر به نامهای نعیم شه بخش و عبدالخالق سالارزهی، در زندان مرکزی شیراز اعدام شدند. 

به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت 25 آذر، روز چهارشنبه ۲۴آذر، ۶زندانی در زندانهای گوهردشت کرج، قاین و اردبیل توسط رژیم اعدام شدند. حامد موسوی، کوروش مظاهری، داوود و یک زندانی دیگر در گوهردشت، محمد خدایی در اردبیل، و علی نهتانی (نورزهی) در زندان قاین اعدام شدند. روز یکشنبه ۲۱آذر نیز یک زندانی جوان به‌نام محمد تازه‌کار در مشکین‌شهر، و دو زندانی به‌نامهای بختیار سرمدی و حسین حیدرزاده در زندان عادل‌آباد شیراز و روز شنبه ۲۰آذر جوان دیگری به‌نام سیوان حسینی ۳۵ساله در زندان سنندج به‌دار آویخته شدند. به این ترتیب در ۵روز گذشته ۱۰زندانی و از ابتدای آذرماه ۳۱زندانی از جمله ۵زن در زندانهای مختلف اعدام شدند.

******

شقایق باپیری بازیکن تیم هندبال زنان ایران که برای مسابقات جهانی هندبال در اسپانیا شرکت کرده بود، محل اقامت تیم را ترک کرد. روزنامه حکومتی شرق روز 25 آذر نوشت: شقایق باپیری، بازیکن تیم هندبال زنان ایران، روز سه‌شنبه ۲۳آذر ​محل اقامت تیم را ترک کرده است. گردانندگان مسابقات معتقدند وی برای دریافت پناهندگی از کشورهای اروپایی تیم خود را ترک کرده است.

******

باب بلکمن نمایندهٔ پارلمان انگلستان در مقاله‌ای در تاون‌هال سه شنبه 14 دسامبر = 23 آذر نوشت: انتظار می‌رود دادگاه فدرال بلژیک درخواست تجدید نظر سه عامل (رژیم) ایران را که در سال۲۰۱۸ تلاش کردند در یک تجمع سیاسی در نزدیکی پاریس بمب‌گذاری کنند، بررسی کند و تصمیم خود را ظرف چند هفته اعلام کند. این سه نفر در ماه فوریه مجرم شناخته شدند و به ۱۵ تا ۱۸سال زندان محکوم شدند. مغز متفکر این توطئه، یک دیپلمات ارشد بود که در سفارت (رژیم) ایران در وین کار می‌کرد و به‌طور جداگانه به ۲۰سال زندان محکوم شد و بعداً پس از این‌که دادگاه استدلال او را مبنی بر معافیت از تعقیب به‌دلیل مصونیت دیپلماتیک رد کرد، از درخواست تجدید نظر خودداری کرد. وی افزود: در تابستان سال۶۷ مقامات (رژیم) ایران ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی را اعدام کردند. آگاهی‌بخشی نسبت به‌این قتل‌ها به‌سرعت در سطح جامعهٔ بین‌المللی صورت گرفت، اما با واکنش اندکی از سوی رهبران غربی مواجه شد که به‌عادی‌سازی روابط با جمهوری اسلامی امیدوار بودند. وی که خود در اجلاس مقاومت ایران در تابستان 2018 شرکت کرده بود، افزود: مجموع شرکت‌کنندگان در آن رویداد حدود ۱۰۰۰۰۰نفر تخمین زده شد که اکثراً متشکل از ایرانیان مقیم خارج بودند اما توسط مقامات سیاسی از سراسر جهان حمایت می‌شدند. این گردهمایی توسط مقاومت ایران سازماندهی شد و بنا بر گزارشها، (هدف بمب‌گذاری) مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران، بود. اگر خواسته این افراد محقق می‌شد تردیدی وجود ندارد که صدها یا حتی هزاران نفر از شرکت‌کنندگان نیز کشته می‌شدند. دادستانهای بلژیکی در حصول اطمینان از محکومیت اولیهٔ توطئه‌گران به‌صراحت اعلام کردند که دستورات حمله از سوی سران رژیم ایران صادر شده است. تمایل آنها به‌کشتار این میزان در خاک اروپا گواهی بر این است که چه‌قدر از واکنش غرب انتظار کمی داشتند. ضروری است که رژیم ایران درک کند مصونیت از مجازاتش در چنین موضوعاتی به‌پایان رسیده است. 

******

رژیم در زیر ضرب محکومیتهای بین‌المللی و به‌دنبال جلسه اخیر شورای امنیت و گزارش دبیرکل درباره قطعنامه۲۲۳۱، به دوفقره عقب‌نشینی در مذاکرات برجامی مبادرت کرد. روز چهارشنبه 25 دسامبر مدیر کل آژانس اعلام کرد رژیم ایران نصب دوربینهای آژانس در سایت سازنده سانتریفیوژها در کرج را قبول کرده است.

روزنامه سپاه پاسداران (جوان) ۲۵آذر زیر عنوان «قطعنامه ۲۲۳۱و چهار ضلعی غرب علیه برجام»، از فشار چند بعدی غرب علیه نظام به‌ویژه طی ۴۸ساعت گذشته خبر داد و اضافه کرد: آنها تلاش می‌کنند با افزایش فشار‌های متنوع ما را وادار به تغییر ریل کنند. پاسدار شریعتمداری نماینده خامنه‌ای در کیهان روز ۲۵آذر، خطاب به امیر عبداللهیان، وزیر خارجه رژیم نوشت: اگر قرار است لغو تحریم‌ها فقط شامل تحریم‌های برجامی باشد و همان تحریم‌ها به‌بهانه‌های نظیر حقوق‌بشر و تروریسم و صنایع موشکی باقی بمانند مذاکرات وین چه سودی دارد؟مگر قرار نبود همه تحریم‌ها لغو شود، پس چرا فقط به لغو تحریم‌های برجامی تن دادید؟

******

دفتر صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا (BIS) روز پنجشنبه 16 دسامبر= ۲۵آذر به‌منظور مقابله با تهدیدات مداوم علیه امنیت ملی و سیاست خارجی خود ۳شرکت متعلق به کشورهای گرجستان، مالزی و ترکیه را بخاطر توسعه و بکارگیری فن‌آوری بیوتکنولوژی و سایر فناوریها که کاربردهای نظامی دارند و در نقض حقوق‌بشر ایجاد شده، به‌دلیل تلاش برای ارسال صنایع آمریکا به برنامه‌های نظامی رژیم ایران، تحریم کرد. نام این سه شرکت عبارتند از «وِیولِت الکترونیکز»، «کام‌تل» و «اچ‌اس‌جی الکترونیکز». همچنین وزارت بازرگانی آمریکا شبکه‌ای مرکب از هشت شرکت دیگر را به دلیل مشابه یعنی حمایت مادی از صنایع دفاعی ایران از طریق صادرات فرآورده‌ها به این کشور از چین، مالزی، ترکیه و گرجستان در فهرست سیاه خود قرار داد.

******

سایت حکومتی عصر ایران 24 آذر نوشت که سید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات در دولت ابراهیم رئیسی با وحشت از گسترش اعتراضات گفت: دشمن و معاندین برای ایجاد بحرانهای داخلی، تجمعات و اعتراضات و بهره‌برداری از آن، تلاش وافری انجام می‌دهند. هوشیاری نسبت به نفوذ و توطئهٔ دشمنان علیه نظام ضرورت دارد. 


چند خبر از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت؛

******

گزارشات رسیده در روز ۲۵ آذر از ایران حاکی است که دادگاه انقلاب تهران مجموعاً ۶۰ماه حبس برای پرستو معینی، زهرا صفائی، فروغ تقی پور و مرضیه فارسی صادر کرده است. این به اصطلاح دادگاه در روز ۳ آذرماه ۱۴۰۰ تشکیل شد. مسئولین زندان قرچک به دلیل این که این چهار زن زندانی سیاسی در ماه خرداد به تحریم انتخابات نمایشی ریاست جمهوری رژیم آخوندی فراخوان داده بودند، برای آنها پرونده سازی کردند. به این خاطر هر یک از آنها اکنون به ۱۵ماه حبس اضافه بر محکومیت قبلی محکوم شده اند. https://tinyurl.com/455s3n7v

******

صغری خدادادی، رئیس زندان قرچک، زندانی سیاسی زهرا صفائی را از درمان در یک بیمارستان خارج از زندان به خاطر مشکلات قلبی محروم کرده است. زهرا صفائی از بهمن ۱۳۹۹ در وضعیت وخیمی به سر می برد. با این همه، درمان او با موانع بسیاری روبرو بوده است. صغری خدادادی روز 16 آذر همراه با چند نهاد و شخص در ایران، توسط وزارت خزانه داری آمریکا در ارتباط با نقض شدید حقوق بشر و اقدامات سرکوبگرانه علیه شهروندان، مخالفان سیاسی و معترضین مسالمت آمیز، مشمول تحریم قرار گرفت. 

******

روز دوشنبه معلمان برای سومین روز متوالی در روز دوشنبه ۲۲ آذر در ۱۱۴ شهر در ۲۹ استان کشور ادامه یافت. تحصن ها و تظاهرات روزهای شنبه 20 آذر و یکشنبه 21 آذر به اعتراضات خیابانی در روز سوم بالغ شد و هزاران تن از معلمین ایران در آن شرکت کرده و خواستار حق و حقوق خود شدند. زنان تقریباً در همه جا حضور برجسته ای داشتند. نیروی انتظامی، مأموران لباس شخصی و وزارت اطلاعات تلاش کردند از تجمعات معلمین جلوگیری کنند و در چند شهر به آنها حمله کردند. در تهران، نیروهای حکومتی به تجمع معلمین حمله کرده و تلاش کردند آنها را متفرق کنند اما با مقاومت معترضین که فریاد می زدند «بی شرف، بی شرف»‌ روبرو شده و مجبور به عقب نشینی شدند.

کانونهای شورشی؛

******

کانونهای شورشی در ادامه فعالیتهای خود، پایگاههای بسیج و حوزه‌های آخوندی و تصاویر خمینی و خامنه‌ای را از جمله در مشهد، تهران، تبریز، ابهر، شیراز، کرج، زاهدان، سبزوار، نیشابور و ایرانشهر، آتش زدند. 



اخبار اعتراضی و اعتصاب؛

******

روز یکشنبه 28 آذر، بازنشستگان مخابرات سراسر کشور با شعار «این همه بی‌عدالتی، هرگز ندیده ملتی» نسبت به عدم اجرای کامل آیین‌نامه مصوب در هنگام خصوصی‌سازی در مقابل وزارت ارتباطات در تهران، بیماران مبتلا به تالاسمی مقابل ساختمان وزارت بهداشت نسبت به عدم تامین دارو، مقابل ساختمان وزارت بهدشات، پرسنل "شرکت خدمات دریایی سینا" نسبت به اعلام پایان کار شعبه بندر خمینی این شرکت و اخراج کارکنان آن با کمترین میزان حقوق، مالباختگان ریگان خودرو جهت مطالبات خود، بازنشستگان فولاد در کرمانشاه، مشهد، تهران، خوزستان، بجنورد، خراسان شمالی، اصفهان، خرم آباد، و اراک نسبت به وضعیت نامساعد معیشتی و دیگر مطالبات، تبریز، رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی نسبت به طرح طبقه‌بندی مشاغل، حقوق پایین و دیگر مطالبات خود، مالباختگان صرافی کریپتولند جهت مطالباتشان در برابر حوزه ریاست قوه قضایه رژیم تجمعات اعتراضی برپا کردند.