صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۱۴، ۱۴۰۲

 


به نقل از ای یو ریپورتر، 2 نوامبر، در یک چرخش تکان‌دهنده وقایع، رژیم ایران، ناقض بدنام حقوق‌بشر، ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد را به عهده گرفت و مدافعان حقوق‌بشر به‌شدت آن را محکوم کردند. این منبع افزود: بسیاری از این‌که به‌رغم سابقه سرکوب، شکنجه و اعدام رژیم، در اوایل سال جاری از سوی شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد چنین موقعیت معتبری به آن داده شد، شوکه شده‌اند. طاهر بومدرا، رئیس سابق دفتر حقوق‌بشر سازمان ملل متحد در عراق و بهزاد نظیری، نماینده شورای ملی مقاومت ایران در سازمانهای بین‌المللی، طی یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو این انتصاب را محکوم کردند. آقای بومدرا گفت: "این تصمیم ننگین، توهینی به مردم ایران است که حقوق‌بشر آنها توسط رژیم در ۴۴ سال گذشته به‌طور آشکار نقض شده است و اصولی را که سازمان ملل بر اساس آن بنا شده است به سخره می‌گیرد." همچنین اعلام شد که ۱۸۰ کارشناس حقوق‌بشر، حقوقدان، قانونگذار، برندگان جایزه نوبل از جمله مقامات فعلی و سابق سازمان ملل و سازمانهای غیردولتی در نامه‌یی به ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل، خشم خود را از این انتصاب ابراز کرده و پیامدهای نگران‌کننده آن را برجسته کرده‌اند. این نامه می‌افزاید: «اجازه دادن به یک رژیم منفور و مسئول ارتکاب قتل‌عام ۶۷، اعدام‌های روزانه و جنگ‌افروزی که ریاست بر یک پلتفرم معتبر سازمان ملل را برعهده بگیرد، خنجری به قلب حقوق‌بشر است، به تروریسم دامن می‌زند و صلح منطقه‌یی و جهانی را به خطر می‌اندازد. این به‌شدت اصول بنیادینی را نقض می‌کند که سازمان ملل متحد بر اساس آن تأسیس شده است و میلیون‌ها انسان جان خود را برای به‌دست آوردن آن فدا کرده‌اند». ای یو ریپورتر افزود: یکی از نگرانی‌های خاص امضاکنندگان، قتل‌عام ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ بود که عمدتاً اعضای جنبش اصلی اپوزیسیون ایران، مجاهدین خلق بودند. ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کنونی حکومت ایران که در آن زمان معاون دادستان بود، یکی از اعضای «کمیسیون مرگ» در تهران بود که هزاران زندانی عقیدتی را به پای چوبه‌های دار فرستاد. این درحالیست که آنتونیو گوترز، گزارش جدید سازمان ملل متحد درباره اعدامها در ایران را اعلام کرد. گوترز گفت که اعدامها در ایران در سال جاری، 30 درصد افزایش یافته است. https://tinyurl.com/5nr8e964 

از سوی دیگر کانونهای شورشی در داخل کشور با پخش تراکت، و ایرانیان آزادیخواه در محکومیت واگذاری ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق‌بشر به نماینده رژیم ایران روز جمعه 12 آبان، تظاهرات بزرگی را ترتیب دادند. آنها از جمله شعار می دادند: جنگ و ترور تو دنیا حاصل کار ملاست، عامل هر جنایت سر مار ولایت، غرب حمایت می‌کنه ملا جنایت می‌کنه و دستی که امروز توی دست ملاست اونم شریک جرم این آخونداست. https://tinyurl.com/msbswz53

خبرگزاری سوئیس اینفو گزارش داد: مخالفان تبعیدی شورای ملی مقاومت ایران «پاداش جنایات علیه بشریت» توسط تهران را محکوم کردند. ده‌ها شخصیت و سازمان غیردولتی از چندین کشور، از جمله برنده جایزه نوبل فیزیک، میشل مایور، در نامه‌یی به ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل، «فرایند غیردموکراتیک» را هدف قرار دادند که منجر به ریاست ایران شد. آنها افزودند که رژیم ایران این تصمیم را چراغ سبزی برای "شکنجه و کشتار بیشتر" تلقی کرده و تصریح کردند که رژیم ایران مکرراْ در سازمان ملل به‌خاطر نقض حقوق‌بشر محکوم شده است.

******

به گزارش رویتر، روز جمعه 3 نوامبر = 12 آبان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، پس از دیدار از اسراییل، بار دیگر به رژیم ایران و گروههای نیابتی‌اش، از جمله حزب‌الله لبنان هشدار داد جبهه دوم یا سوم در منطقه باز نکنند. وی گفت: ایالات متحده به حملات گروههای نیابتی جمهوری اسلامی پاسخ داده است و پاسخ خواهد داد. وزیر خارجه افزود: ایالات متحده هم‌چنان معتقد است بهترین راه برای صلح از طریق راه‌حل دو کشوری است. شرکای خاورمیانه و فراتر از آن، نقش مهمی در اجتناب از تشدید تنش ایفا می‌کنند، که محور اصلی سفر من خواهد بود. وزیر خارجه آمریکا گفت: ما باید برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی تلاش بیشتری کنیم. باید از تشدید این درگیری به مناطق و پهنه‌های دیگر جلوگیری کرد.

https://tinyurl.com/mryydxdd

این درحالیست که بر اساس اعلام مقامات بهداشتی غزه، بیش از ۹هزار فلسطینی کشته شده‌اند. پاپ فرانسیس در سخنانی در کانال تلویزیونی دولتی RAI ایتالیا درباره درگیری بین اسراییل و حماس بر حمایت خود از راه‌حل دو کشوری تأکید کرد و در عین‌حال تأیید کرد که امسال در نشست مهم آب و هوایی سازمان ملل شرکت خواهد کرد. پس از بخش خبر با میمهان رادیو ایرآوا به موضوع فلسطین و اسرائیل خواهیم پرداخت.

******

خبرگزاری نیروی تروریستی قدس تسنیم روز جمعه ۱۲آبان نوشت: در آتش سوزی مرکز ترک اعتیاد در کلیدبر لنگرود، ۳۲نفر جان باختند و ۱۷نفر مصدوم شده که ۱۶نفر به بیمارستان منتقل شدند. رژیم علت وقوع آتش‌سوزی و کشته و مجروح شدن دهها تن را اعلام نکرد. این حادثه در ساعت ۵:۴۵ دقیقه صبح جمعه۱۲ آبان رخ‌داد. خبرگزاری حکومتی فارس در این‌خصوص ادعا کرده، این کمپ در ابتدای جاده کومله قرار دارد و در هنگام حادثه ۴۰نفر در آن بستری بوده‌اند. خانم رجوی در پیامی در شبکه ایکس، آتش سوزی در کمپ لنگرود را نمونه دیگری از جنایات ضد انسانی رژیم ولایت‌فقیه دانست و با تسلیت‌های صمیمانه به خانواده‌های داغدیده و آرزوی سلامتی برای مجروحان، از مردم لنگرود خواست به کمک مجروحان بشتابند.

******

کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا AFC حکم نهایی درباره بازی سپاهان-الاتحاد عربستان را صادر کرد. بر اساس این حکم سپاهان ۳بر صفر بازنده است و باید ۲۰۰هزار دلار جریمه بپردازد و از میزبانی ۳بازی نیز محروم شود. سپاهان و الاتحاد در چارچوب بازیهای آسیایی قرار بود در استادیوم اصفهان بازی کنند، اما به ‌علت وجود تندیس قاسم سلیمانی، الاتحاد از زمین خارج شد.

سایت حکومتی تابناک این حکم را شوک‌آور و سنگین توصیف کرد و نوشت: «چنین شکست سیاسی که بعد از تماسهای مستقیم حسین امیرعبداللهیان با وزیر خارجه عربستان حاصل شده، بهیچ عنوان قابل هضم نیست». گفتنی است که تماشاچیان به سمت مجسمه قاسم سلیمانی، سنگ پرتاب کردند و رو به ماموران رژیم، با شعار بی شرف بی شرف و برش دار برش دار، خواهان برداشته شدن مجسمه سلیمانی شدند. 

اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

مریم فروغ منش، سحرگاه چهارشنبه 10 آبان در زندان مرکزی یاسوج به دار آویخته شد. خانم فروغ منش اهل دهدشت از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد بود که به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شد. اما مشخص نیست او چند سال در زندان بوده است. بر اساس اطلاعات گردآوری شده توسط کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران، این ۲۲۱مین زنی است که از سال ۲۰۰۷ در ایران اعدام می شود. با احتساب مریم فروغ منش، تاکنون ۱۸ زن از ابتدای سال ۲۰۲۳ در ایران اعدام شده اند. ابراهیم رئیسی هر سال شش زن بیشتر اعدام کرده است. https://tinyurl.com/yuud6daw

******

به نقل از روزنامه حکومتی همشهری، روز یکشنبه ۷ آبان، ۶۷ دختر دانش آموز در یکی از مدارس زنجان با علائم مسمومیت در بیمارستان بستری شدند. حسن اسمخانی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان اعلام کرد در پی وقوع مسمومیت در هنرستان دخترانه کوثر زنجان، ۳۶ دانش آموز به بیمارستان موسوی، ۲۹ دانش آموز به بیمارستان ولی عصر، یک دانش آموز به بیمارستان بقیه الله و یکی به بیمارستان امام حسین زنجان منتقل شدند. اسمخانی گفت علت این مسمومیت در دست بررسی است «مشکل عمده‌ دانش‌آموزان بستری شده در مراکز درمانی، بار روانی و اضطراب ناشی از این حادثه بود.»  https://tinyurl.com/2zetux4e

اخبار کولبران و سوختبران؛

روز پنجشنبه ۱۱ آبان، مأموران خامنه‌ای در نوار مرزی نوسود به سوی گروهی از کولبران با شلیک مستقیم آتش گشودند که دست‌کم ۹کولبر از اهالی شهرهای ثلاث باباجانی و جوانرود در پی تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی از ناحیه پا، پشت و کمر به‌شدت زخمی شدند. این کولبران زخمی جهت مداوا به بیمارستان قدس شهر پاوه منتقل و وضعیت عمومی چند تن از آنان نامساعد گزارش‌شده است. خانم مریم رجوی رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت برای دوران گذار در این رابطه در پیامی با ابراز انزجار از این جنایت مکرر سپاه پاسداران، گفت که مردم و جوانان شورشگر، پاسخ این جنایات را به رژیم و پاسدارانش خواهند داد. 

کانونهای شورشی؛

کانونهای شورشی پنجشنبه 11 آبان، در پاسخ به خامنه ای، با شعار "میدان" ما ایران است، سر مار در تهران است، قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران در شمال تهران به فرمانده پاسدار سلامی را با انفجارهای سنگین، مورد حمله قرار دادند. قرارگاه ثارالله، مسئولیت حفاظت و امنیت تهران بزرگ، استان تهران و استان البرز در برابر اعتراضها و شورش و قیام را برعهده دارد https://tinyurl.com/mwtcmt8e

کانونهای شورشی همچنین روز 11 آبان در اعتراض به سفر ابراهیم رئیسی به سنندج، بنرهای اعتراضی پخش کردند. 

اخبار اعتراضی و اعتصاب؛

روز پنجشنبه 11 آبان در جریان درگیری نیروهای یگان حراست اداره راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با کارکنان دانشگاه شهرکرد که به‌منظور تخریب دیوار شرقی دانشگاه آمده بودند، یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه دستگیر شده است. درگیری با نیروهای حکومتی برای تصرف 12 هکتار اراضی دانشگاه شهرکرد، و در پی به تشنج کشیده شدن گفتگوی رئیس و معاونان دانشگاه با یگان حفاظت اداره شهرسازی صورت گرفت. نیروی سرکوب حراست با باتوم وشوکر و کتک کاری به دانشجو و استاد حمله کرد.

در خبری دیگر جمعی از بازنشستگان ایلام در همین روز نسبت به پایمال شدن حقوق خود توسط رژیم، با شعارهایی چون: مرگ بر رئیسی، قالیباف دروغگو حاصل وعده‌هات کو، عزاعزاست امروز، روز عزا است امروز، حقوق جمعی ما زیر عباست امروز- مرگ بر مجلس انقلابی و  دولت جنایت می‌کند مجلس حمایت می‌کند، تجمع کردند.

اخبار زندان؛

رژیم در وحشت از قیام مردم و به‌منظور ایجاد جو رعب و وحشت، بی‌وقفه به اعدام زندانیان ادامه می‌دهد. به نقل از هرانا، سحرگاه چهارشنبه دهم آبان حکم اعدام شش زندانی در زندان قزل‌حصار کرج به اجرا درآمد. جاوید رحمان، گزارشگر ویژه شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد در ایران، اخیراً افزایش اعدامها در ایران را «نگران‌کننده» خوانده و گفته بود: «در سال ۲۰۲۲، دست‌کم ۵۸۲ تن اعدام شدند که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ به‌شدت بالاتر بوده است». او در گزارشی که روز دوم آبان در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران به مجمع عمومی این سازمان ارائه داد، وضعیت حقوق‌بشر در ایران را «واقعیت تلخ» عنوان کرد.