صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۱۶، ۱۳۹۹

کانادا؛


بنا به سایت سی تی وی، آمار ویروس کرونا یا کووید-19 تا روز یکشنبه 6 سپتامبر= 16 شهریور: از 131،858 کیس کرونا، 116,311 بهبود یافته و 9,145 جان باخته اند. 


******

سازمان مجاهدین خلق ایران بعدازظهر یکشنبه ۱۶شهریور= ۶ سپتامبر اعلام کرد آمار جانگداز جان‌باختگان کرونا در۴۱۰ شهر ایران از ۹۹هزار و ۶۰۰نفر بیشتر است. گزارش دکتر حسین جهانسوز درباره ویروس کرونا و ساخت واکسن را در اینجا در دقیقه 2:12 بشنوید.

******


با رسانه ای شدن حکم دو بار اعدام برای قهرمان کشتی، نوید افکاری و احکام زندان طولانی مدت برای برادارنش حبیب و وحید، هشتگهای #اعدام_نکنید، #آزادشان_کنید و حمایت برخی از ورزشکاران ایرانی و خارجی، مقاومت ایران، ریچارد گرنل سفیر سابق آمریکا در آلمان و شخصیتهای سیاسی جهانی و رهبران گروههای سیاسی در خارج کشور، فضای مجازی را پر کرده است. برای نمونه می توان به فراخوان 79 تن از ورزشکاران و ملی پوشان ایرانی، از جمله پهلوان مسلم اسکندر فیلابی، حسن نایب آقا، بهرام مودت، و فیروزه اجاق، اشاره کرد که در نامه ای از آقای توماس باخ رئیس کمیته بین‌المللی المپیک، آقای نناد لالوویچ رئیس فدراسیون بین‌المللی کشتی، آقای آنتونیو گوترز، دبیرکل ملل متحد، خانم میشل باشله، کمیسرعالی حقوق‌بشر و خانم الیزابت تیچی فیسلبرگر، پرزیدنت شورای عالی حقوق‌بشر، خواستند تا برای نجات فوری جان نوید افکاری کشتی گیر ایرانی دخالت کرده و به رژیم ایران بفهمانند که دیگر نمی‌تواند به دلایل واهی جان انسانها، و در این مورد خاص، جان کشتی‌گیر قهرمان کشور را بگیرد. کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون بین‌المللی کشتی باید به‌وضوح به رژیم ایران بگویند که در صورت انجام این جنایت تمام ورزش آن کشور با محرومیتهای جدی مواجه خواهد شد. مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۱۳شهریور در توئیتر خود نوشت: "ما در خشم علیه حکم اعدام که رژیم ایران علیه نوید افکاری داده به جهانیان می‌پیوندیم. ما نیز مانند [مردم] جهان، از بابت صدور حکم اعدام برای نوید افکاری، که پس از شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز در سال ۲۰۱۸ تحت شکنجه مجبور به اعتراف دروغین شد، خشمگین هستیم. رژیم ایران همچنین دو برادر او را شکنجه داد و به دهها سال زندان محکوم کرد. آنها را رها کنید!" نوید افکاری به‌دنبال شرکت در اعتراضات صلح‌آمیز آبان۹۸ دستگیر شد و برای دادن اعتراف ساختگی مورد شکنجه قرار گرفت. این رژیم همچنین دو نفر از برادرانش را به دهها سال زندان محکوم کرد. آنها را آزاد کنید!

******

ارژنگ داوودی ۶۷ساله از سال۱۳۸۲ به اتهام «توهین به خامنه‌ای» در زندان به سر می‌برد و به ۱۵سال حبس و ۵سال محرومیت از حقوق اجتماعی و تبعید به زندانهای جنوب ایران محکوم شده است و تمام اموالش هم مصادره شده است. در سال ۱۳۹۵ در زمان زندانی بودن، مجدداً برایش پرونده‌ ساخته و به اتهام هواداری از مجاهدین او را به ۵سال زندان دیگر محکوم کردند. مقاومت ایران خواهان رسیدگی به وضعیت وخیم پزشکی زندانی سیاسی ارژنگ داوودی تبعیدی در زندان زابل و دیدار نماینده ملل متحد و شورای حقوق بشر با او میباشد. بر اساس گزارشهای دریافتی مقاومت ایران روز چهارشنبه ۱۲شهریور، زندانی سیاسی ارژنگ داوودی، در زندان زابل در یک سلول انفرادی بدون برخورداری از کمترین امکانات محبوس است. وی بر اثر شرایط غیرانسانی حبس و اسارت مبتلا به عفونت روده شده و درد زیادی را تحمل می‌کند. اما مسئولین زندان وی را به بیمارستان و مراکز درمانی منتقل نمی‌کنند و او را از درمان محروم کرده‌اند.

******

آیدا یونسی خواهر زندانی سیاسی علی یونسی دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی که از ۵ماه پیش در زندان رژیم تحت فشار به سر می‌برد روز شنبه در توئیتی از لندن اعلام کرد: «روز چهارشنبه (۱۲شهریور) به برادرم علی یونسی گفتند که با اعتراف تلویزیونی اتهامات را قبول کن تا اعدامت را بکنیم حبس ابد. بعد از ۵ ماه بازداشت، شکنجه انفرادی و بازجویی عمومی سه هفته است که با تهدید و فشار اصرار بر مصاحبه تلویزیونی دارند». سایت مجاهدین خلق که این خبر را انعکاس داده می افزاید: یادآوری می‌کنیم که قضاییه آخوندها در ۱۶ اردیبهشت امسال ناگزیر دستگیری امیر حسین مرادی و علی یونسی دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف را که سه هفته بود ناپدید شده بودند و از آنها هیچ خبری نبود، پذیرفت. امیرحسین برنده مدال نقره المپیاد سال۱۳۹۶ است. علی مدال طلای دوازدهمین المپیاد جهانی نجوم را که در سال۱۳۹۷ در چین برگزار شد کسب کرد و قبل از آن مدالهای نقره و طلای المپیاد کشوری نجوم را در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ به‌دست آورد

******

وزارت خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۱۳شهریور جمعا ۳مهره و ۱۱شرکت مستقر در ایران، امارات، هنگ کنگ و چین را به جرم انتقال و فروش محصولات پتروشیمی برای رژیم ایران تحریم کردند. اداره کنترل دارایی های خارجی خزانه داری آمریکا ـ اوفک ۶شرکت شامل زاگروس، پتروتک، جینگو، دایناپکس انرژی و تریو انرژی را بدلیل کمک رسانی عملی و تامین مالی و مادی یا پشتیبانی تکنولوژیک از شرکت پتروشیمی تریلیانس Trilianceتحریم کرد. شرکت پتروشیمی تریلیانس Triliance در ژانویه ۲۰۲۰ = دی ۹۸ توسط خزانه داری آمریکا نامگذاری شده بود. فروش محصولات پتروشیمی رژیم ایران کماکان یک منبع درامد کلیدی برای این رژیم است که با آن، به رژیمهای فاسد و گروههای تروریستی در سراسر خاورمیانه و اخیرا ونزوئلا کمک می کند.

******

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، صبح یکشنبه ۱۶شهریور بر اثر ریزش معدن هجدک hojedk راور در استان کرمان ۴ کارگر معدن جان باختند. در این حادثه یک کارگر نیز مصدوم شد. 



******

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه ۴ سپتامبر= ۱۴شهریور گزارش داد: در مقابل ساختمان کنگره آمریکا زری سریری اقدام به تزئین نمایشگاه یادبود شهیدانی را که به‌دست رژیم ایران کشته شدند می کرد. این یادبود شامل تصاویر زندانیان سیاسی است که در سال۶۷ اعدام شدند و همچنین تظاهرکنندگانی که در قیام آبان۹۸، به‌دست عوامل رژیم کشته شدند. واشنگتن اگزمینر نیز در همان روز، در گزارشی نوشت: چهره هزاران تن از شهیدان مقاومت ایران در یک نمایشگاه عکس در برابر ساختمان کنگره آمریکا به نمایش گذاشته شد. رامش سپهرراد، مشاور هیأت‌رئیسه «سازمان جوامع ایرانیان مقیم آمریکا» به واشنگتن اگزمینر گفت: «نمایشگاه امروز تصاویر ۱۲۰هزار تن از کسانی که به‌خاطر آزادی در ایران شهید شده‌اند را عرضه می‌کند. این نمایشگاه بیانگر عزم مردم ایران برای رسیدن به آزادی است». وی از جامعه بین‌المللی خواست تا فشار حداکثری را علیه رژیم ایران، شامل ارجاع پرونده نقض حقوق‌بشر این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال کنند. قتل‌عام سال۶۷ توسط رژیم ایران موضوع کانونی این نمایشگاه بود. در آن سال هزاران فعال سیاسی که علیه رژیم سخن گفتند به‌طور سری، بدون محاکمه و به‌طور جمعی اعدام شدند. علاوه بر تصاویر قتل‌عام شدگان، تصاویر ۱۵۰۰تن از قربانیان تظاهرات توده‌یی علیه رژیم در نوامبر ۲‍۰۱۹ –آبان۱۳۹۸ به نمایش گذاشته شده بود. در این مراسم، سخنرانان متعددی شامل شماری از نمایندگان کنگره از هر دو حزب شرکت کردند. از جمله نمایندگان جمهوریخواه، جان کاتکو (Katko)، دبی لسکو (Debbie Lesko) و نمایندگان دموکرات استیو کوهن (Steve Cohen) و انجی کرگ (Angie Craig) و راجا کریشنامورتی (Raja Krishnamoorthi) خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت به این مراسم پیامی فرستاد . او گفت: این هزاران تصویر «تنها بیانگر یک جزء کوچک از جنایات و تروریسم رژیم فاشیست مذهبی حاکم بر ایران است». خانم رجوی افزود: «من پیوسته از جامعه بین‌المللی خواسته‌ام تا رژیم مذهبی حاکم بر ایران را محکوم کنند و دست به اقدامات فوری برای توقف اعدامها بزنند».

اخبار اعتراضی و اعتصاب؛

******

- روز یکشنبه ۱۶ شهریور، کارکنان مخابرات روستایی از پانزده استان از جمله خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، قزوین، گیلان، همدان، خوزستان، لرستان و هرمزگان، در مقابل مجلس رژیم، نسبت به وضعیت حقوق و مزایای خود برای همسان سازی و رفع تبعیض، کارگران شهرداری سربندر مقابل اداره شهرداری شهر، مرغداران استان ایلام نسبت به تأمین نهاده و اصلاح قیمت مرغ زنده،

- روز چهارشنبه کارگران شهرداری آغاجاری و 150 تن از کارگران حمیدیه در استان خوزستان به‌طور جداگانه نسبت به عدم پرداخت چندین ماه دستمزد معوقه، جمعی از کارگران معدن آق دربند سرخس نسبت به عدم پرداخت ۹ماه دستمزد معوقه، شماری از شهروندان مشکین‌شهر و طرفداران محیط‌زیست نسبت به ساخت جاده در دامنه‌های ساوالان در استان اردبیل، که با وارد شدن نیروی انتظامی روبرو شد، در محل احداث جاده، تجمعات اعتراضی برگزار کردند.


اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت؛

******

دادگاه تجدیدنظر استان تهران یک خبرنگار زن به نام نادا صبوری را به اتهام «اجتماع و تبانی» به تحمل ۳ سال و ۶ماه حبس تعزیری محکوم کرد. وی از تاریخ ۱۷مرداد ۱۳۹۹ در بند زنان زندان اوین در حال سپری کردن دوران محکومیت خود می باشد. نادا صبوری همراه با خانواده های زندانیان سیاسی در اعتراض به حمله گارد زندان به بند۳۵۰  اوین در فروردین ماه ۹۳ در تجمعات اعتراضی در مقابل مجلس، دادستانی و دفتر ریاست جمهوری شرکت کرده بود. وی در جریان این اعتراضات همراه با  ۶ تن دیگر بازداشت شد. روز ۲۸فروردین ۱۳۹۳ گارد ویژه زندان اوین به بهانه بازرسی به بند۳۵۰ زندان اوین که محل نگهداری زندانیان سیاسی بود، حمله کرد و آنها را مورد ضرب و شتم شدید قرار داد. در جریان این حمله، تعدادی از زندانیان زخمی و سپس به سلول انفرادی منتقل شدند. یکی از این زندانیان سیاسی به نام غلامرضا خسروی متعاقباً اعدام شد.

******

در تاریخ ۱۰ شهریور ۹۹ مأموران امنیتی تهران بدون ارائه حکم قضایی، فعال مدنی شکیلا منفرد را هنگام خروج از منزل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری و وضعیت این فعال مدنی اطلاعی در دست نیست. در تحولی دیگر شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سنندج قرار بازداشت فرانک جمشیدی و همسرش افشین شیخ الاسلامی را به بهانه ادامه تحقیقات اداره اطلاعات به مدت یک ماه دیگر تمدید کرد. خانم جمشیدی روزها جهت بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل و شب ها به کانون اصلاح و تربیت برگردانده می شود. فرانک جمشیدی از فعالان مدنی و محیط زیست است که با اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت شده است.

******

دو زندانی سیاسی کرد مژگان کاوسی، نویسنده و محقق، و سکینه پروانه، در اعتراض به عدم موافقت با درخواست مرخصی زندانیان سیاسی، از روز ۱۱ شهریور در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده اند. یکی دیگر از خواسته های این زندانیان رفع تبعیض جنسیتی در حق استفاده از تلفن می باشد. در زندان اوین حق تماس تلفنی در بند مردان نامحدود است اما زنان زندانی فقط نیم ساعت در هفته حق استفاده از تلفن زندان را دارند. https://tinyurl.com/y5memth3

******

کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران به اقدام فوری جهت نجات سه زندانی سیاسی فراخوان داد. در این فراخوان آمده است که بنا به یک گزارش موثق بتاریخ 10 شهریور، جان زندانیان سیاسی در زندان قرچک در خطر جدی قرار دارد. مهدی محمدی، رئیس زندان قرچک و معاون او، زنی به نام میرزایی، با اجیر کردن زنان زندانی عادی با جرائم خطرناک تلاش دارند با ایجاد صحنه‌های درگیری و حمله جمعی به زندانیان سیاسی زهرا صفایی و دخترش پرستو معینی و زندانی سیاسی دیگر فروغ تقی پور، آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده و یا به قتل برسانند. در این گزارش موثق همچنین گفته شده است: «برخی زنان زندانی عادی گفته اند که رئیس زندان ما را اجیر کرده است تا این زندانیان را کتک بزنیم و با آنها درگیر شویم اما نمی دانیم به چه علت بایستی این کار را بکنیم چرا که این سه زن بسیار آرام و مهربان هستند و آزارشان به کسی نرسیده است.» منبع این گزارش افزود: «به این سه زن زندانی از جانب رئیس زندان ابلاغ شده اجازه صحبت با سایر زندانیان را ندارند. چون ممکن است در صورت ادامه ارتباط و صحبت، آنان نیز هوادار مجاهدین شوند. خانم صفایی، پرستو معینی و فروغ تقی پور برخی روزها مجبور می شوند برای اینکه از جانب زنان اجیر شده مورد تهدید و حمله قرار نگیرند، بند را ترک کرده و به کارگاه بروند. این سه زندانی سیاسی به طور مداوم در معرض فحش های رکیک از جانب عوامل زندان قرار دارند.» خانم صفایی به مسئولان زندان شکایت کرده و گفته است:‌ «ما اینجا احساس امنیت جانی نداریم و شبها در اتاق یا هنگام رفتن به سرویس بهداشتی هم احساس امنیت نمی‌کنیم.» زهرا صفایی، پرستو معینی و فروغ تقی پور در تاریخ ۵ اسفند ۱۳۹۸، بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات (بند ۲۰۹زندان اوین) منتقل و در آخرین هفته فروردین ۹۹ از زندان اوین به زندان قرچک تبعید شدند. پدر زهرا صفایی از بازاریان سرشناس تهران در سال 1360 به اتهام هواداری از مجاهدین اعدام شد. https://tinyurl.com/y5nae63j

******

فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران روز شنبه 29 اوت= ۸ شهریور از بازداشت کوثر کریمی خبرنگار خبرگزاری مهر خبر داد. کوثر کریمی خبرنگار ساکن استان خوزستان است و به دلیل اینکه نخستین کسی بود که تخریب منازل اهالی روستای ابوالفضل را که روز 5 شهریور رخ داد، رسانه ای کرد، بازداشت شد. وی پس از بازداشت در روز جمعه ۷ شهریور به دادسرا انتقال یافت و طی مراحل بازجویی با اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و در نهایت به طور موقت با تودیع قرار کفالت تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. روز چهارشنبه ۵ شهریور نیروهای امنیتی رژیم در صدد تخریب منازل مردم این روستا بر آمدند و به مردمی که مقاومت می کردند با تفنگ ساچمه ای وینچستر و گاز اشک آور حمله ور شدند. دست کم ده نفر از اهالی از جمله چند کودک مجروح و ده ها نفر بازداشت شدند. در مواردی نیز زنان این روستا در برابر هجوم لودرهای وابسته به بنیاد مستضعفان ایستادگی و لودر را مجبور به عقب نشینی کردند. 

اخبار منطقه و جهان؛

******

به نقل از اورینت نت 2 سپتامبر= 12 شهریور، کشور رومانی بزرگترین محموله مواد مخدر قاچاق به این کشور را کشف و ضبط کرد. این محموله توسط یک کشتی از مبدأ بندر لاذقیه سوریه وارد رومانی شده است. این منبع افزود: لاذقیه تحت کنترل رژیم ایران و اسد است. ارزش این محموله که شامل بیش از ۲۲۵۰ کیلو گرم مواد مخدر است بیش از ۷۱میلیون دلار برآورد شده است. پیش از این بارها نقش سپاه پاسداران رژیم ایران در قاچاق مواد مخدر به کشورهای اروپایی توسط رسانه‌های جهان افشا شده است.