صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۰۱، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 1 دی 98= 22 دسامبر 2019

در آستانه چهلمین روز شهادت بیش از ۱۵۰۰تن از قیام‌کنندگان در ایران به‌دست نیروهای امنیتی رژیم، بیش از ۲۰۰پارلمانتر از ۱۴کشور جهان، طی بیانیه‌یی ضمن همبستگی با خانواده شهدا، از تظاهرات ضدحکومتی میلیونها ایرانی در ۱۹۱شهر در سراسر ایران برای استقرار دموکراسی و حقوق‌بشر حمایت کرده و خواستار آزادی همه دستگیر ‌شدگان شدند.
امضا کنندگان که گرایشهای مختلف سیاسی در کشورهای اروپا از جمله انگلستان، ایتالیا، سوئیس، پرتغال، فرانسه، ایرلند، لهستان، رومانی، لیتوانی، مالت، آلبانی، سن مارینو، و هم‌چنین مراکش و اردن را نمایندگی می‌کنند، سرکوب وحشیانه تظاهرات به دستور علی خامنه‌ای را محکوم و تصریح کردند «تصاویر وحشتاک نشان می‌دهد پاسداران از پشت بامها و یا از فاصله نزدیک به تظاهر کنندگان بی‌سلاح شلیک می‌کنند. در بسیاری از موارد رژیم ایران برای سرکوب مردم هلیکوپتر و تانک وارد صحنه کرد». بیانیه مشترک کمیته بین‌المللی پارلمانترها برای یک ایران دموکراتیک ” و ”کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران می‌افزاید: رژیم آخوندها با قطع کامل اینترنت از افشای ابعاد واقعی جنایاتش جلوگیری کرد. اما بتدریج، ابعاد این جنایت بیشتر روشن می‌شود. طبق آخرین گزارشهای سازمان مجاهدین خلق ایران، نیروی اصلی اپوزیسیون ایران، بیش از ۱۵۰۰تن از تظاهر کنندگان کشته، ۴۰۰۰تن مجروح شده و ۱۲۰۰۰تن دستگیر شده‌اند. این سازمان اسامی ۵۴۷قربانی و عکسهای ۲۳۰تن از آنان را منتشر کرده است. آنچه موجب نگرانی است این است که مقامات ارشد حکومتی خواستار اعدام دستگیر شدگان شده‌اند. روحانی رئیس جمهور رژیم ایران از سرکوب تظاهرات حمایت کرد و مشاور او سازمان مجاهدین را که سران رژیم آنرا عامل اصلی قیام معرفی می‌کنند، تهدید به کشتاری مانند قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷کرد که طی آن قریب به ۳۰هزار تن از زندانیان سیاسی اعدام شدند. سکوت جامعه بین‌المللی در مورد این جنایت، که یکی از وحشتناک‌ترین جنایتها در قرن بیست و یکم است، غیرقابل توجیه است. سردمداران رژیم ایران باید مورد حسابرسی قرار گیرند.
امضاکنندگان بیانیه حمایت از قیام مردم ایران، از سازمان ملل ‌متحد و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو می خواهند که سرکوب تظاهرات در ایران را محکوم کرده و اقدامات عاجل برای توقف کشتار و آزادی دستگیر شدگان را به‌عمل آورند و امکان دسترسی آزادانه به اینترنت را برای مردم ایران فراهم کنند. آنها همچنین از فراخوان خانم مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران برای دوران گذار به ملل ‌متحد برای اعزام یک هیات تحقیق به ایران برای بازدید از زندانها و دیدار با دستگیر ‌شدگان حمایت کردند و از شورای امنیت خواستار رسیدگی به جنایت علیه بشریت در ایران و قرار گرفتن مسئولان آن در برابر عدالت شدند. این بیانیه علاوه بر پارلمانترها توسط جان برد وزیر خارجه پیشین کانادا، جولیو ترتزی وزیر خارجه پیشین ایتالیا، صالح قَلاب و دکتر فیصل الرفوع وزرای پیشین اردن و همچنین نجیمه طاطای وزیر پیشین آموزش مراکش و یحیی ابو حاتم، مشاور وزیر دفاع یمن امضا شده است.

******


هزاران تن از مردم شهر مریوان روز جمعه با شعار مرگ بر دیکتاتور پیکر یخ‌زده یک کولبر ۱۴ساله به نام فرهاد خسروی را تشییع کردند. این کولبر نوجوان همراه برادر ۱۷ساله‌اش آزاد خسروی به‌دلیل کمین پاسداران در برف و کولاک گیر کرده و جان سپردند. پیکر فرهاد چهار روز پس از حادثه روز جمعه توسط مردم پیدا شد و تشییع و خاکسپاری او در روز جمعه با شعارهای مرگ بر دیکتاتور توسط مردم، برگزارشد. پیکر آزاد خسروی روزهای پیش‌تر پیداشده و خاکسپاری شده بود. در جریان تشییع پیکر فرهاد خسروی در روز جمعه جوانان مریوان تکه‌های نان را به‌ صورت سمبلیک در دست داشتند.



******
روز چهارشنبه ۱۸دسامبر= ۲۸آذر مجمع عمومی ملل ‌متحد عالیترین مرجع جهانی، شصت و ششمین قطعنامهٔ محکومیت رژیم ایران از سوی ارگانهای ملل ‌متحد را که پیش از این در کمیته سوم مجمع عمومی تصویب شده بود، با ۸۱رأی موافق به‌تصویب رساند. در قطعنامهٔ مصوب مجمع عمومی ملل متحد، جامعه جهانی از نقض حقوق اولیه انسانی و آزادیهای اساسی و شمار بالای اعدامها و به‌ویژه اعدام نوجوانان و همچنین شکنجه و رفتار بیرحمانه در زندانها در عمل و در قوانین رژیم حاکم بر ایران ابراز نگرانی می‌کند و به‌خصوص نگرانی بین‌المللی را نسبت به تعداد بالای اعمال و اجرای مجازات اعدام توسط حکومت آخوندی از جمله «اعمال مجازات اعدام علیه افراد زیر سن قانونی و اعدام علیه افراد بر اساس اعترافات اجباری را که با نقض قوانین بین‌المللی صورت می‌گیرد» مورد تأکید قرار می‌دهد.
قطعنامهٔ مجمع عمومی هم‌چنین از رژیم می‌خواهد «چه در قانون و چه در عمل، هیچ‌کس مورد شکنجه یا سایر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی یا اهانت‌آمیز» قرار نگیرد و «استفاده گسترده و سیستماتیک از بازداشت‌های خودسرانه، از جمله استفاده از این عمل برای هدف قرار دادن افراد دوتابعیتی و شهروندان خارجی» را متوقف کند و «در قانون و در عمل، تضمینهای رویه‌ای برای اطمینان از استانداردهای دادرسی عادلانه را حفظ کند».
قطعنامهٔ مصوب مجمع عمومی ملل متحد، به موارد قتل بازداشت‌شدگان در زندانها و استفاده مفرط از زور و قهر علیه معترضان اشاره می‌کند و رژیم را به آزاد کردن کسانی که به‌خاطر «استفاده از حقوق‌بشر و آزادی‌های اساسی» بازداشت شده‌اند، از جمله «کسانی که تنها به‌خاطر شرکت در اعتراضات» دستگیر شده‌اند فرامی‌خواند.
در بخش پایانی قطعنامهٔ مجمع عمومی ملل ‌متحد ضمن تأکید بر لزوم بازدید گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل ‌متحد از ایران، آمده است: «(مجمع عمومی) تصمیم دارد تا بررسی وضعیت حقوق‌بشر در ایران را ادامه دهد».
رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت برای دوران گذار، خانم مریم رجوی از تصویب این قطعنامه استقبال کرد و گفت: «از آنجایی که سران و مقامات اصلی رژیم آخوندها مسئول کشتار بزرگ در قیام مردم ایران با بیش از ۱۵۰۰کشته و مسئول یک قتل‌عام خیابانی هستند و هم‌چنین دست‌اندرکاران جنایات بزرگی چون قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ هستند، باید به‌خاطر ارتکاب جنایت علیه بشریت مورد محاکمه و حسابرسی قرار بگیرند. مشخصا شورای امنیت باید کشتار قیام‌کنندگان را جنایت علیه بشریت اعلام کند و هیات تحقیق برای بازدید از زندانهای این رژیم را به ایران بفرستد. آمران و عاملان این کشتار هولناک باید در برابر عدالت قرار گیرند».

******
روز پنجشنبه ۲۸آذر = 19 دسامبر، خزانه‌داری آمریکا ۲قاضی شرع رژیم را تحریم کرد. خزانه‌داری آمریکا با اشاره به تحریم محمد مقیسه‌ای و ابوالقاسم صلواتی، ۲ قاضی شرع رژیم اعلام کرد: «تمامی اموال و منافع این دو نفر که نامگذاری شدند مسدود می‌شوند و شهروندان آمریکا هم از معامله با آنها منع می‌شوند». صلواتی در جریان قیام مردم در سال ۸۸ بسیاری از جوانان و زندانیان دهه ۶۰ را به احکام سنگین و اعدام محکوم کرد و محمد مقیسه‌ای، در زندان گوهردشت، در جریان قتل‌عام زندانیان سیاسی، به پاس به کشته دادن جوانهای ایران در سال ۶۷ به ریاست شعبه ۲۸ دادگاه رسید. با اوجگیری قیام و دادخواهی شهیدان، مایک پمپئو با اشاره به قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ گفت:‌ به هزاران ایرانی فکر کنید که در سال ۱۹۸۸ در زندان اعدام شدند.


******
آخوند اسماعیلی در نمایش جمعه روز ۲۹ آذر قرچک تهران به شرکت نکردن مردم در نمایش انتخابات رژیم گفت: «فقط یک اشاره می‌کنم، مسأله انتخابات هست، ببینید دشمن بیکار ننشسته، من هفته قبل توی کانالی عضو بودم، دیدم تو این کانال داره نظرسنجی می‌کند. تو نظرسنجی‌اش میگه ۸۰ و چند درصد مردم تو انتخابات شرکت نمی‌کنند.... به اون بنده خدایی که این کانال در اختیارش بود گفتم که این به‌نظر من خیلی قشنگ نیست، گفت چرا؟ گفتم... داره از الآن میگه که مردم تو انتخابات شرکت نمی‌کنند شرکت نمی‌کنند شرکت نمی‌کنند. تا یواش یواش تو ذهن مردم جا بگیرد که پس ما برای چی شرکت بکنیم؟ ولش کن.
.....این سیل داره حرکت می‌کند برای این‌که بله آقا، مردم وقتی تو انتخابات شرکت نکردند. نه‌ای هست که به جمهوری اسلامی دارند می‌گویند...».

******
به دنبال دیدار (به قول روزنامه کیهان، تشریفاتی)نخست‌وزیر ژاپن با حسن روحانی رئیس جمهور آخوندها، خبرگزاری رویتر گزارش داد، شینزو آبه در ملاقات با روحانی گفت که این کشور به‌طور جد نگران کاهش تعهدات رژیم ایران در قبال توافق اتمی است. یک  مقام ژاپن به رویتر گفت: نخست‌وزیر ژاپن، روحانی را درباره طرح این کشور برای اعزام نیرو به خاورمیانه برای حفاظت از نفتکشهای ژاپنی توجیه کرد. ژاپن قصد اعزام یک ناوشکن و هواپیمای گشت‌زنی  برای گردآوری اطلاعات در منطقه خلیج فارس دارد. روحانی در سخنرانی خود در ژاپن طرح رژیم را برای استفاده از ژاپن برای دور زدن تحریمها را برملا کرد و گفت: «در بعضی از کشورها یک ساز و کار ویژه‌ای را یافتیم و با آن ساز و کار ویژه بدون سیستم بانکی به روابط اقتصادی‌مان ادامه می‌دهیم. با برخی از کشورهای دیگر با ارز ملی و پول ملی خودمان تبادل مالی داریم و در بعضی از کشورها هم تَهاتُر کالا به کالا را انتخاب کردیم. همچنین امیدوارم شما و همچنین دولت ژاپن تلاش می کنید برای اینکه ما روابط بهتری داشته باشیم و از جمله پول های ما که در بانک ژاپن مسدود شده، آزاد شود و ما در این شرایط بتوانیم از این پول ها استفاده کنیم. این ارز به فروش نفت ما قبل از تحریم آمریکا مربوط می شود».
یک رسانه حکومتی درباره این سخنان آخوند روحانی نوشت با وجود این سخنان، در «پایان مذاکرات روحانی با شینزو آبه، آنها کنفرانس خبری برگزار نکردند و هیچ توافقنامه تجاری‌ای هم اعلام نشد».

اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

صدها زن عرب در اهواز در زندان و زیر شکنجه به سر می برند. این مطلبی است که به تازگی در سایت العربیه منتشر شده است. یک زن زندانی که به تازگی آزاد شده از بازداشت صدها زن در زندانهای اهواز پرده برداشت وگفت، «زهرا یکی از صدها زن عربی است که در اهواز تحت بازداشت و شکنجه است. هم به دلیل اینکه زن است هم به دلیل اینکه عرب است.» شماری از زنان، مادرانی دارای فرزندان خردسال هستند.الهه درویشی ۱۹ ساله، از دیگر زنان زندانی است که به هنگام دستگیر شدن باردار بود. وی به دلیل فعالیت سیاسی همسرش دستگیر شد و کودک خود را در زندان به دنیا آورد. مأموران زندان تهدید کردند، «اگر آنچه را که ما می خواهیم ننویسی خود و فرزندی را که در شکم داری خواهیم کشت.» او تا کنون همراه با نوزادش در بازداشت موقت به سر می برد.
بسیاری از خانواده ها در مورد این زنان زندانی اطلاع رسانی نمی کنند آنها فکر می کنند شاید اوضاع برای فرزندان زندانی شان سخت تر شود. خانواده ها با مسکوت گذاشتن این موضوع می خواهند اندکی از بار شکنجه هایی که روزانه بر آنها اعمال می شود‌،‌ بکاهند.
این بازداشت های خودسرانه از شهریور ماه ۱۳۹۷، پس از حمله به رژه نیروهای مسلح رژیم در اهواز شروع شده و همچنان در جریان است. نیروهای امنیتی رژیم به منظور ایجاد رعب و وحشت و به هدف سرکوب قیام سراسری بر ابعاد این بازداشت ها هر چه بیشتر می افزایند.
بسیاری از این زنان در بازداشتگاه های مخفی وزارت اطلاعات جهت اخذ اعتراف اجباری شکنجه می شوند.
اسامی برخی از این زنان بازداشت شده به قرار زیر است:
مریم حمادی متولد ۱۳۷۰ – مادر یک فرزند سه ساله
سکنیه سگور(صگور) متولد ۱۳۶۴- مادر یک فرزند یک ساله
زهرا شجرات متولد ۱۳۶۱- مادر ۳ فرزند
الهه درویشی ۱۹ ساله – مادر یک فرزند ۷ ماهه
زهرا حسینی متولد ۱۳۷۴-مادر دو دختر ۵ و ۶ ساله
مکیه نیسی مادر سه فرزند ۵ و ۷ و ۸ ساله
خلود سبحانی متولد ۱۳۷۸
معصومه سعیداوی ۴۸ ساله
سوسن سعیداوی ۴۵ ساله
سه زن دیگر به نام های ساقی، اکرم و خدیجه

******

در روزهای پس از قیام آبان، خبر مرگ مشکوک نزدیک به ۱۵ دانشجو در اهواز منتشر شد. به نقل از خبرگزاری حکومتی ایرنا 25 آذر، دو تن از این دانشجویان، دختر بودند. فرهاد ابول نژادیان، رئیس دانشکده علوم پزشکی اهواز، به فوت این دانشجویان اذعان کرده است. جسد یکی از این قربانیان،‌ فاطمه ارسطو در شامگاه یکشنبه ۲۴ آذر در کلاس درس پیدا شد. او ورودی سال ۹۱  بود و در رشته پزشکی تحصیل می کرد. مقامات حکومتی در باره مرگ مشکوک  چهار دانشجوی دانشگاه اهواز اطلاع رسانی درستی نکرده اند.
کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت مدعی شد که اطلاع دقیقی درباره این موضوع در دست ندارد.  (سایت حکومتی خبرآنلاین –  ۲۵ آذر ۹۸)
مرگ مشکوک دو دختر دانشجو در اهواز به دنبال سرکوب قیام آبان
این تعداد مرگ مشکوک دانشجویان، به خصوص پس از قیام سراسری مردم ایران در آبان ماه گذشته، خاطره دستگیرشدگان خودکشی شده در جریان قیام دیماه ۹۶ را تداعی می کند.
طی اعتراضات آبان ماه، استان خوزستان از کانونهای اعتراض بود.
نیروهای سرکوبگر رژیم، تعداد بسیاری از معترضین را  دستگیر کرده و روش های غیرانسانی متعددی برای مقابله با آنها بکار برده اند. خودکشی های مشکوک دانشجویان در کنار پیدا شدن اجساد معترضین دستگیرشده در اماکن مختلف، می تواند ابعاد نقض حقوق بشر توسط رژیم را نشان دهد.
در مورد تعداد زیاد دانشجویان دستگیرشده،‌ به گفته شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران،‌ شمار بازداشتیان این دانشگاه به ۴۰ تا ۵۰ تن می رسد. برخی از این دانشجویان به زندان فشافویه و تعدادی نیز به اوین منتقل شده اند.
مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در شرح نهاد بازداشت کننده این دانشجویان گفت: «ضابطان مختلف هستند. در مورد اینکه کدام نهاد آنها را دستگیر کرده باید بگویم قوه قضائیه ضابطان مختلفی دارد ما هم الان نمی‌دانیم کدام یک از ضابطان کدام یک از دانشجویان را بازداشت کرده است و این مساله اصلا موضوعیت هم ندارد، چون نهایتا هر ضابطی هم این‌ها را دستگیر کرده باشد افراد به قوه قضائیه تحویل داده می‌شوند».

اخباراعتراضی؛
روز شنبه ۳۰آذر کشاورزان چغندرکار نقده (سولدوز) نسبت به پرداخت نشدن پول‌شان در مقابل کارخانه آذرقند نقده، بار دیگر کارگران کارخانه قند فسا نسبت به پرداخت نشدن ۴ماه حقوق و ۳ماه بیمه کارگران و بلاتکلیفی شغلی در مقابل فرمانداری رژیم در شهرستان فسا در استان فارس، کارگران اعتصابی شرکت سیمان شهرکرد نسبت به پرداخت نشدن مطالبات و شرایط سخت کاری در مقابل این کارخانه، کارگران اعتصابی پیمانکاری حاتمی مستقر در مجتمع معدنی صنعتی چادرملو واقع در استان یزد نسبت به اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، دست به تجمعات اعتراضی زدند. 



 اخبار زندان؛

پاسداران در ایرانشهر یک شهروند بلوچ به نام ناصر جنگی زهی پناه، را بدون هیچ بهانه‌یی بازداشت و پس از شکنجه در پایگاه انتظامی ایرانشهر با سه گلوله به‌ سر و قلب و پای او، وی را به‌قتل رساندند. آقای جنگی زهی پناه، در حالیکه به سمت ایرانشهر در حرکت بود، نزدیک “پل چمنی” ایرانشهر توسط مأموران نیروی انتظامی متوقف و بازداشت شد. مادر پیر او، پس از شنیدن خبر کشته شدن فرزندش بیهوش و به بیمارستان منتقل شد.


عراق؛

به دنبال ترور یکی از فعالان قیام عراق در شهر ناصریه جوانان دفاتر گروهها و احزاب وابسته به رژیم ایران در این شهر را آتش زدند. آنها همچنین به منزل رئیس کمیته امنیت استان که فعالیت تروریستهای رژیم را تسهیل می کند حمله کرده و آن را آتش زدند. تلویزیون الحدث گزارش داد:‌ «تظاهرات کنندگان در ناصریه  دفاتر همه احزاب را آتش زدند و ساختمان استانداری را نیز مجددا به آتش کشیدند. همچنین با آتش زدن لاستیک خودروها، پلها را بسته و عبور و مرور را یک ساعت بعد از تشییع پیکر علی العصمی متوقف ساختند. فرد ترور شده از حمایت مردمی بالایی برخوردار بود چرا که در چادرهای تحصن در میدان حبوبی حضور داشته و خواستار تغییر حکومت و انجام انتخابات زودرس بود. منزل رئیس کمیته امنیت شورای استان ذیقار جبار الموسوی نیز آتش زده شد. همچنین تظاهرکنندگان مقر سپاه بدر و مقر حزب الدعوه و ساختمان استانداری را آتش زدند». تلویزیون العربیه نیز گفت:‌ تظاهرکنندگان مقر اصلی گردان نیروهای ویژه و مقر گروههای عصائب و سپاه بدر و حزب الدعوه را در شهر ناصریه به آتش کشیدند. همچنین معترضان خشمگین خانه رئیس کمیته امنیت شورای استان ذیقار را تخریب کردند.