صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۱۲، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 12 اسفند 97= 3 مارس 2019

دور دیگر تحصن سراسری معلمان از روز یکشنبه ۱۲ اسفند در دست کم 31 شهر ایران از جمله:  تربت حیدریه ، قزوین، مریوان، کرج، سقز، یزد، همدان، کرمانشاه، خمینی شهر، سنندج، تهران، اصفهان، تبریز، جُلفا، اردبیل، شیراز، بوئین زهرا، مشهد، بابل، ایرانشهر، نجف آباد، ساری، شهرضا، قُروه، تاکستان، محمدیه قزوین، موچش کردستان، تاکستان، ارومیه، نیشابور، زیویه، و فلاورجان آغاز شد. معلمان کشور از ششم اسفند ماه در اعتراض به دستگیری فعالان فرهنگی، موانع قانونی برای فعالیت رسمی، گرانی و وضع معیشت، نابرابری، نظام فاسد آموزشی و... فراخوان به تحصن سراسری داده بودند.

******
نهاد شاخص حاکمیت قانون در جدیدترین گزارش سالانه خود، نام رژیم ایران از بین ۱۲۶کشور مورد بررسی شده را در رده ۱۰۲ قرار داد. در جدول شاخصهای جزیی این گزارش نیز، رژیم در قعر جدول مربوط به شاخص «حقوق اساسی» قرار گرفته است.
«شاخص حاکمیت قانون» گزارشی است که هر سال توسط مؤسسه «پروژه عدالت در جهان» که یک نهاد بین المللی است و مقر آن در واشینگتن می باشد و یک سازمان جامعه مدنی محسوب می شود، منتشر می‌گردد. در گزارش جدید این نهاد، شاخصهای سال ۲۰۱۸ میلادی در اکثر کشورهای جهان بررسی شده است. از ۱۲۶کشوری که مورد برررسی این نهاد بین‌المللی قرار گرفته، رتبه رژیم ایران در شاخصهای هشت‌گانه ۱۰۲می‌باشد. رتبه ایران در بین کشورهای منطقه نیز در شاخصهای مختلف پایین است و از بین هشت کشور منطقه، رتبه کلی ایران هفت اعلام شده است. در این گزارش، کشورهای دانمارک، نروژ و فنلاند به تریتب سه کشوری هستند که بالاترین رده‌ها را در شاخص‌ها کسب کرده‌اند.

******
ایرانیان هوادار مقاومت ایران پس از سلسله تظاهرات پر سر و صدای خود در فرانسه، لهستان و آلمان، در روز 7 اسفند= 26 فوریه، اینبار همزمان با جلسه شورای حقوق‌بشر سازمان ملل ‌متحد در ژنو تظاهراتی برگزار کردند. نمایندگان ایالتی پارلمان ژنو و شخصیتهای حقوقی و اجتماعی سوئیس نیز در این تظاهرات شرکت داشتند. تظاهر کنندگان خواهان آن شدند که نمی بایست نماینده حکومت آخوندها را به شورای حقوق‌بشر راه داد. این اهانت به حقوق‌بشر است. آنها خواستار محکومیت نقض فاحش حقوق‌بشر و دستگیری و اعدام و شکنجه در ایران و همچنین خواستار به دست عدالت سپره شدن آمران و عاملان قتل‌عام بیش از ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ شدند.


******


خامنه‌ای و بشار اسد روز دوشنبه ۶ اسفند در تهران یکدیگر را در آغوش کشیدند و خامنه ای بار دیگر حمایت تمام عیار خود از دیکتاتور سوریه را اعلام کرد. اما جواد ظریف، وزیر خارجه رژیم آخوندها که گفته می شود به دلیل دعوت نشدن به این دیدار، استعفا داد، توجهات را از دیدار این دو دیکتاتور، ربود. وی در پیام اینستاگرامی، استعفای خود را اعلام کرد و یکروز بعد به سر پستش بازگشت. پس از بخش خبر امروز با میهمان این هفته رادیو ایرآوا در اینباره گفتگو خواهیم داشت.





اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛
معلم بازنشسته معصومه عسکری، تنها سرپرست پسر 14 ساله اش، که در بند زنان زندان اوین زندانی است به اتهام اجتماع و تبانی به ۵ سال حبس محکوم شد. وی در جریان اعتراضات سراسری مرداد سال ۹۷، روز ۱۱ مرداد در یکی از اعتراضات خیابانی در تهران بازداشت شد و به زندان قرچک ورامین منتقل و پس از چند روز آزاد گردید. این معلم بازنشسته سپس در آذر ۹۷، مجددا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از گذراندن یک ماه حبس انفرادی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات در بند ۲۰۹ زندان اوین، به بند زنان زندان اوین منتقل شد. پیش از این نیز خانم عالیه اقدام دوست، معلم عضو اتحادیه بازنشستگان، به جرم شرکت در اعتراضات معلمین و کارگران به ۹ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود. بر اساس گزارشهای شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ۱۲ معلم در جریان تحصن سراسری معلمین در آبان ۹۷ بازداشت شدند. ۳۰ فعال صنفی معلمان احضار و بازجویی شدند و بیش از ۵۰ پیام تهدید برای معلمان معترض فرستاده شد. خانم فاطمه بهمنی فعال صنفی معلمین از اراک از جمله بازداشت شدگان روز ۲۲ آبان ۹۷ توسط وزارت اطلاعات بود. وی در میان معلمین بازداشت شده در شیراز بود.

******
دو زن زندانی سیاسی صبا کرد افشاری و یاسمن آریانی،که در جریان اعتراضات مردادماه 97 در تهران بازداشت شده بودند، پس از آزادی از زندان اوین اعلام کردند که آزادی شان با عفو، تنها یک نمایش توسط مقامات حکومتی بوده است. یاسمن آریانی گفت، «از نظر من این عفو یک نمایش بود. چرا که می خواهند چهره خودشان را در جوامع بین الملل خوب نشان دهند. می خواهند بگویند ما به زندانیان سیاسی و کسانی که بر علیه ما صحبت می کنند، عفو رهبری می دهیم. فقط ۲ ماه تا پایان حکم ما باقی مانده بود… این در حالی است که مریم اکبری منفرد از سال ۸۸ در زندان است، ۱۵ سال حکم دارد و همچنان باید در زندان بماند… یا مثلاً فاطمه مثنی طبق قانون خودشان باید آزاد شود اما می خواهند او را تا سال ۱۴۰۸ در زندان نگه دارندصبا کرد افشاری نیز در این باره اضافه کرد، در مدتی که من در بند نسوان بودم، برای آتنا دائمی و گلرخ ایرایی مجددا پرونده سازی شد. ما امیدوار هستیم که این اتهام جدید تبرئه شوند اما در غیر این صورت باز چند سال به حکمشان اضافه می شود که این مسئله واقعا دردناک است.»

به چند خبر اعتراضی توجه بفرمایید؛

روز یکشنبه ۱۲ اسفند، بازنشستگان شرکت فولاد خوزستان، کارگران اعتصابی راه‌آهن زاگرس در اندیمشک برای چندمین بار، کارگران عضو تعاونی مسکن شرکت واحد تهران در مقابل وزارت تعاون رژیم، دانشجویان دانشگاه رجایی در تهران، کارکنان اعتصابی راه آهن نیشابور،
روز جمعه 10 اسفند، جمعی از مردم هیرمند زابل، دانشجویان دانشگاه تهران،
روز پنجشنبه 9 اسفند، جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران در ساختمان فولاد این دانشگاه،
روز چهارشنبه 8 اسفند، جمعی از مالباختگان مؤسسه بدر توس در مشهد، مالباختگان موسسه کاسپین در رشت و نیشابور، کارگران اعتصابی راه‌آهن کرج طبق فراخوان قبلی،
روز سه شنبه 7 اسفند، دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، مالباختگان شرکت مفتاح رهنورد در تهران، جمعی از بازنشستگان کشوری و لشکری در مقابل مجلس رژیم، دانشجویان خوابگاههای دخترانه طرشت 2 و پسرانه طرشت 3 و احمدی روشن دانشگاه صنعتی شریف به هنگام شب، 
روز دوشنبه 6 اسفند، دانشجویان متأهل دانشگاه تهران، جوانان دزفول در مقابل فرمانداری این شهر، کارکنان و کارگران اعتصابی شهرداری بروجرد در سومین روز، خانواده کارگران زندانی در مقابل دادگستری رژیم، کارکنان اعتصابی راه آهن تبریز، رانندگان تاکسی دورود با شعار راننده زندانی آزاد باید گردد در مقابل فرمانداری این شهر، تجمعات اعتراضی برگزار کردند.

- روزجمعه 10 اسفند رسانه های حکومتی خبر دادند که چند فرد ناشناس ساختمان اداره اوقاف بندر ماهشهر را آتش زده و گریختند.


اخبار منطقه؛
دهها هزار نفر در الجزایر برای هشتمین روز متوالی با تظاهرات علیه عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس‌جمهور این کشور، خواستار خودداری او از حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری شدند. به گزارش خبرگزاری رویتر این تظاهرات به درگیری با پلیس منجر گردید که یک تن کشته و ۶۳تن مجروح و ۴۵تن دیگر بازداشت شدند. بوتفلیقه از آوریل ۱۹۹۹ رئیس‌جمهور الجزایر است و در تمام رقابتهای انتخاباتی بعد از آن شرکت و بعنوان فرد پیروز در مقام رئیس‌جمهوری باقی مانده است. این سیاستمدار ۸۱ساله رهبری حزب جبهه آزادیبخش ملی را برعهده‌ دارد. معترضان با شعار «نه به بوتفلیقه، نه به سعید» (برادر بوتفلیقه و مشاور رئیس جمهور)، «قدرت حاکم قاتل است» و «اویحیی، برو گمشو» (نخست وزیر الجزایر که برای سومین دوره متوالی این مقام را برعهده‌ دارد) در مرکز شهر الجزیره راهپیمایی و نیروهای پلیس با شلیک گاز اشک‌آور و ماشین‌ آب‌پاش تظاهر کنندگان را متفرق کردند. گفتنی است عبدالعزیر بوتفلیقه از سال ۲۰۱۳ به‌دنبال یک سکته مغزی، در مجامع عمومی با صندلی چرخ‌دار حاضر می‌شود و در برابر عموم سخنی بر زبان نمی‌آورد.