صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۰۵، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

حکم اعدام حبیب الله لطیفی، دانشجوی کرد، اجرا نشد

در پی اعتراض گسترده بین المللی به حکم اعدام دانشحوی کرد، حبیب الله لطیفی، که قرار بود امروز یکشنبه اجرا شود، از قول بستگان حبیب این حکم اجرا نشده است. بهار لطیفی، خواهر حبیب‌ الله لطیفی، در گفت و گو با رادیو فردا گفت، اعضای خانواده حبیب امروز توانسته اند با وی دیدار کنند و او در سلامت است. حبیب‌الله لطیفی که از جمله به دخالت در چند بمب گذاری در کردستان متهم شده است، قرار بود بامداد یکشنبه در زندان سنندج اعدام شود. جمعی از مردم سنندج و سلیمانیه در اعتراض به حکم اعدام حبیب الله لطیفی دست به تجمع زدند. این درحالی بود که ایرانیان در پاریس در برابر سفارت رژیم ایران دست به یک تجمع اعتراضی زدند. حبیب‌الله لطیفی غروب ۱ آبان ماه ۱۳۸۶ در خیابان ادب سنندج از سوی ۱۱ تن از نیروهای امنیتی اطلاعات محاصره و بازداشت شد. گفته می شود دستگیری وی با همکاری صاحب مغازه‌ای انجام گرفت که حبیب، کیس کامپیوتر خود را جهت تعمیر به آنجا برده بود. صاحب مغازه با تلفنهای پیاپی از وی خواسته بود تا فوراً خود را به مغازه‌ی او برساند. لطیفی در حین خروج از مغازه با یورش ۱۱ نفر مسلح مواجه و دستگیر شد. وی ۴ ماه در زندان انفرادی تحت شکنجه‌ی شدید ماموران وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفت. روز نهم بازداشتش بر اثر خونریزی کلیه‌ها به بیمارستان تامین اجتماعی سنندج (دور افتاده‌ترین بیمارستان شهر) منتقل شده که بر حسب اتفاق یکی از بستگان نزدیکش وی را در وضعیتی بسیار وخیم می‌بیند. بعدها معلوم شد که ۵ الی ۶ نفر او را به باد لگد و باتون کتک زده‌اند. او ۴ هفته توانایی هیچ حرکتی جز سینه خیز نداشت. سرش از ۳ ناحیه شکسته بود و لگدهای پیاپی لبانش را شکافته بود. گفتنی است طی اعتراض حبیب به قاضی کامیانی بازپرس پرونده که هرازگاهی جهت بازپرسی به تک سلولی وی در اطلاعات مراجعه می‌کرد، کامیانی هرگونه اعمال شکنجه را انکار کرده و حبیب را متهم به اظهارات کذب نموده بود. رئیس کل اطلاعات استان و دادستان آن زمان سنندج (امجدی) طی گفت و گویی که در تک سلولی اطلاعات از پشت شیشه با حبیب الله لطیفی انجام داده بودند، قول فراری دادن شخص وی و دوستش یاسر گلی در ازای اعتراف برای دیگر دوستانش و فرستادن گزارش ماهانه در مورد ۲ نفر (که نگفته بودند چه کسانی هستند) داده بودند. پس از آن که با مخالفت حبیب روبرو شده بودند او را تهدید به اعدام کرده و طبق اطلاعاتی که چندماه پیش از اداره‌ی اطلاعات به خارج درز کرد، مشخص شد این دو مسئول والارتبه و دادستان کل استان کردستان (گروسی) و از اصلی‌ترین کسانی به‌شمار می‌آیند که مصر به اجرای حکم اعدام این جوان ۲۸ ساله هستند. آقای احمدی وکیل حبیب‌الله لطیفی هم‌چنین در خصوص اتهامات موکلش و دلایل مطرح شده در دادگاه بدوی گفت: «ایشان را در سال ۸۶ در حوادثی که در سنندج اتفاق افتاد دستگیر کردند. اتهامش هواداری از گروه پژاک است. بنابر ماده ۱۸۶ قانون مجازات اسلامی کسانی که هوادار گروههایی باشند که به اقدام مسلحانه علیه جمهوری اسلامی اقدام می‌کنند حتی اگر اقدامی هم نکند آن فرد چون هوادار گروهی است که مرکزیتش علیه نظام فعالیت نظامی دارد مجازاتش اعدام است. در رأیی که برای او صادر شده گفته‌اند که ایشان متهم است به تهیه مواد منفجره – که خودش تکذیب می‌کند. نعمت احمدی افزود: موکلم مدعی است در همان روزها خارج از سنندج و در پیرانشهر بوده است. عدله‌ای که خارج از سنندج بوده موجود است.

محبی، وبلاگ‌نویس زندانی، به ۳ سال حبس محکوم شد

نوید محبی، وبلاگ‌نویس زندانی در شهر آمل که در تاریخ ٢٣آبانماه در دادگاهی بدون حضور وکیل مدافع و در پشت درهای بسته محاکمه شده، بر اساس رأی صادره به 3سال حبس تعلیقی محکوم شده است. گفته می شود این وبلاگ‌نویس زندانی هم‌اکنون در زندان شهر ساری به‌سر می‌برد. نوید محبی، مدیر وبلاگ «گاه نوشته‌ها» در تاریخ ١٨سپتامبر از سوی تعدادی از مأموران وزارت اطلاعات در منزلش بازداشت شد. اتهامات این وبلاگ‌نویس «اقدام علیه امنیت ملی، توهین به بنیانگذار و رهبر فعلی جمهوری اسلامی، تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط با رسانه‌های بیگانه و عضویت در کمپین یک میلیون امضا‌ و حمایت از اعضای آن» اعلام شده بود.

******

رژیم روز دوشنبه ۱۱ زندانی را به‌طور جمعی در زندان زاهدان به‌دار آویخت. رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان اتهام اعدام شدگان را «فساد فی الارض و محاربه با خدا» و مقابله با نظام ذکر کرد. او تأکید کرد «دستگاه قضایی در اجرای دقیق و سریع احکام»، «لحظه‌ای درنگ» نخواهد کرد. هم‌چنین یک زن در زندان قزوین به‌دار آویخته شد. سازمان عفو بین‌الملل اعدام 11 زندانی در زاهدان را محکوم کرد. عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: این اعدامها که برپایه انتقام صورت گرفته است را محکوم می‌کنیم. بیانیه عفو بین‌الملل محاکمه صورت گرفته در دادگاههای رژیم را ناعادلانه خواند و افزود: چهار تن از یازده تن به حکم محارب اعدام شده‌اند. عفو بین‌الملل در این بیانیه مخالفت خود را با اعدام در هر شکل و تحت هر عنوانی اعلام کرد و افزود با اعدام کردن افراد، سرانجام حقوق‌بشر نادیده گرفته می‌شود.

دو نفر در زندان ساوه اعدام شدند

حکم اعدام دو زندانی در زندان ساوه به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر سحرگاه روز شنبه ۴ دی ماه اجرا شد. به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا، احمد امینی سنگر و حسن داوطلب اسامی اعدام شدگان در این زندان بوده اند که در محوطه زندان ساوه اعدام شدند. از سوی دیگر چهار نفر نیز در اهواز اعدام شدند. به گزارش روابط عمومی دادگستری کل استان خوزستان،حکم اعدام ۴ نفر در محل زندان کارون به اتهام حمل ونگهداری مواد مخدر اجرا گردید. همچنین دستگاه قضاییه رژیم حکم اعدام یک جوان ۲۸ ساله را در تهران صادر کرده است. این جوان غلامرضا نام دارد. صدور و اجرای احکام اعدام در ایران در شرایطی صورت می گیرد که مجمع عمومی ملل متحد، روز چهارشنبه 22 دسامبر، قطعنامه نقض حقوق بشر در ایران را تصویب نمود. خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه ۲۲ دسامبر از مقر سازمان ملل متحد در نیویورک خبر داد که مجمع عمومی درآخرین ساعات شب گذشته قطعنامه نقض حقوق بشر در ایران را با اکثریت ۷۸ رأی مثبت به تصویب رساند. ۴۵ کشور رأی منفی و ۵۹ کشور رأی ممتنع دادند. به گزارش خبرگزاری فرانسه مجمع عمومی ملل متحد، در این قطعنامه نگرانی عمیق خود را نسبت به نقض مستمر حقوق بشر، شکنجه و رفتارهای بیرحمانه و غیرانسانی و تحقیرآمیز، از جمله شلاق و قطع دست و پا در ایران ابراز می دارد. مجمع عمومی همچنین به افزایش مستمر مجازات اعدام توجه می دهد و نیز اعدام در ملا عام و سنگسار که خلاف استانداردهای شناخته شده بین المللی است. مجمع عمومی اجرای احکام اعدام برای جوانان که در حین ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال داشته اند را محکوم کرد. قطعنامه همچنین "نابرابری جنسیتی فراگیر و خشونت علیه زنان، ادامه سرکوب در مورد زنان مدافع حقوق بشر، بازداشت، سرکوب و نقض حقوق زنان برای تشکیل اجتماعات مسالمت آمیز" را محکوم نمود. این قطعنامه محدودیت های شدید آزادی اندیشه و آزادی ادیان توسط رژیم ایران را مورد انتقاد قرار داد. همچنین بازداشت های خودسرانه و احکام زندان دراز مدت را برای زندانیان عقیدتی محکوم کرد.

حکم شلاق یک نفر در ملا عام اجرا شد

ماموران حکومتی حکم شلاق یک نفر درملاعام را به اجرا در آوردند. روز ۲۷ آذر به فردی به نام م. الف به اتهام شرابخوری در میدان فرمانداری رامشیر، در ملاء عام هشتاد ضربه شلاق زده شد.

رانندگان خودروهای سنگین در کرمان، اعتصاب کردند

رانندگان خودروهای سنگین در کرمان در اعتراض به افزایش بهای سوخت، از حمل میوه به میدان تره‌بار کرمان خودداری کردند. روز پنجشنبه نیز اکثر میوه فروشیها در کرمان بسته بودند.

دانشجویان تربیت معلم و دانشگاه خواجه نصیر سبزوار تحصن کردند

دانشجویان دانشگاه تربیت معلم سبزوار در اعتراض به اجرای قانون حذف یارانه‌ها در مقابل سلف تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر به اجرای قانون حذف یارانه‌ها اعتراض کردند و این قانون را فلج شدن تولید و صنعت داخلی اعلام کردند.

پرسنل مخابرات تهران در ونک دست به تحصن زدند

بر اساس گزارشهای منتشر شده بیش از 100تن از پرسنل مخابرات تهران در اعتراض به کاهش حقوق، در مقابل ساختمان شاهد در منطقه ونک تجمع و تحصن کردند. دلیل این تحصن، کاهش حقوقش این پرسنل عنوان شده است.

کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان تجمع کردند

بیش از 100تن از کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان در فلکه مقابل ساختمان حراست این کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران معترض خواهان راه‌اندازی کارخانه، تعیین‌تکلیف شدن وضعیت بازنشستگی و پرداخت 20ماه حقوق عقب‌افتاده شدند.

تراکم زندانیان در زندان گوهردشت موجب جان سپردن یک زندانی شد

به گزارش کانون حمایت از خانواده جانباختگان و بازداشتیها یکی از زندانیان عادی محبوس در زندان گوهردشت که در طبقه سوم تخت خواب استراحت می‌کرد، به‌دلیل سقوط در حالت خواب ضربه مغزی شده و جان خود را از دست داد. تراکم زندانیان در زندان گوهردشت بسیار بالاست و در کلیه بندها حداقل سه تا چهار برابر ظرفیت واقعی بندها زندانی وجود دارد.

نیروهای عراقی به ساکنان ایرانی اشرف در بیمارستان حمله کردند

به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، پنجم دیماه، روز گذشته، شنبه چهارم دی ماه نیروهای عراقی به دستور کمیته سرکوب اشرف مستقر در نخست وزیری این کشور، از یک گروه هشت نفره از ساکنان اشرف که از ۲۰ماه پیش به منظور ایجاد تسهیلات برای بیماران، در محوطه بیمارستان مستقر شده اند، با تهدید و ارعاب خواستند محوطه بیمارستان را ترک کنند. این اطلاعیه می گوید که ساکنین اشرف برای اجتناب از رویارویی با نیروهای عراقی، تصمیم به ترک محل گرفتند. به همین خاطر جرثقیل و کامیون ساکنان برای انتقال بنگال، به محل بیمارستان رفت. پس از بلند کردن بنگال، نیروهای عراقی به فرماندهی افسر حیدر عذاب ماشی، از انتقال بنگال جلوگیری کردند و در صدد سرقت بنگال و جرثقیل و کامیون بر آمدند. نمایندگان ساکنان اشرف برای خاتمه دادن به بحران به سرهنگ دوم عبداللطیف عبدالامیر هاشم فرمانده نیروهای عراقی پیشنهاد کردند، اگر بیمارستان به بنگال نیاز دارد ساکنان هزینه آن را می دهند. سرهنگ لطیف گفت این موضوع را با کمیته مطرح خواهد کرد. این اطلاعیه اضافه کرد که ساعت ۱۴امروز، یکشنبه۵دی ماه، نیروهای عراقی به دستور کمیته سرکوب و به فرماندهی سرهنگ لطیف در حالیکه با ۲۵زرهپوش هاموی حمایت می شدند، به مجاهدانی که در بیمارستان مستقر بودند حمله کرده و آنها را با چوب و چماق و باتون به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده و مجروح کردند. مهاجمان آنها را به زور از محل بیرون کردند. علاوه بر این به شماری از مجاهدان که در نزدیکی محل بیمارستان حضور داشتند حمله کرده و آنها را نیز مجروح و مضروب نمودند. دهها تن در این رابطه مجروح و مضروب شدند که وضعیت برخی از آنها وخیم است. یکی از افراد بنام بهروز مهاجر در اثر ضربه باتون به ناحیه ریه در وضعیت بحرانی به سر می برد. همزمان نیروهای عراقی امروز از ورود دو پزشک متخصص چشم و بیماریهای داخلی که بعد از مدتها به اشرف رفته بودند، جلوگیری بعمل آوردند. لازم به ذکر است که حفاظت اشرف از سال 2009 به نیروهای عراقی منتقل شده است.

زلزله مجددا کرمان را لرزاند

بامداد امروز یکشنبه 5 دیماه، زمین لرزه ای به قدرت ۴ و ۶دهم درجه در مقیاس ریشتر، منطقه حسین آباد در کرمان را تکان داد. زلزله همچنین روز سه شنبه کرمان، خسارات جانی و مالی در برداشت. رسانه های حکومتی روز سه شنبه به نقل از استاندار کرمان از کشته شدن ۷ نفر و زخمی شدن صدها نفر خبر دادند. استاندار کرمان گفت با توجه به خسارات وارده احتمال افزایش این آمار نیز وجود دارد.

جعفر پناهی فیلمساز، به شش سال حبس تعزیری و ۲۰ سال محرومیت، مصاحبه و خروج از ایران محکوم شد

فریده غیرت، وکیل جعفر پناهی در گفت وگو با خبرگزاری حکومتی ایسنا اعلام کرد که بر اساس حکمی که روز ۲۷ آذر به او و موکلش ابلاغ شده، آقای پناهی به اتهام "اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام" به شش سال حبس تعزیری و به عنوان تتمیم مجازات به ۲۰ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده است. غیرت گفت که او و موکلش در مهلت مقرر به حکم صادرشده اعتراض و تقاضای تجدید نظر خواهند کرد. جعفر پناهی شب ۱۰ اسفند سال ۱۳۸۸ همراه با ۱۷ نفر، از جمله همسر و دخترش، در منزل خود در تهران بازداشت شد. اکثر افراد بازداشت‌ شده روزهای بعد آزاد شدند، اما این فیلمساز ۴۹ ساله نزدیک سه ماه در زندان اوین باقی ماند. عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی تهران پیش از آزادی موقت جعفر پناهی گفته بود که "جرم او سیاسی نبوده است." از سوی دیگر جعفر پناهی کارگردان سینما سرکوب هنرمندان توسط رژیم ایران را محکوم کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه وی در دادخواست خود در روز سه‌شنبه در دادگاه، گفت: مقامهای رژیم ایران هنرمندان ایرانی را برای ایجاد رعب و وحشت، می‌رباید. پناهی گفته است ”ما قبلاً هم با سانسور روبرو بوده‌ایم، اما این اولین بار است که یک کارگردان حکم زندان دریافت می‌کند تا او را وادار به توقف فیلم سازی کنند“. … بازداشت پناهی توسط هنرمندان و کارگردانانی مانند استیوین اسپیلبرگ، مارتین اسکورسیز، آنگ لی و اولیور استون مورد اعتراض قرار گرفته است. دولت آلمان نیز، زندانی کردن جعفر پناهی را شرم آور خواند و آنرا محکوم نمود.

خورشید گرفتگی در راه است

سال جدید مسیحی در راه است و براساس پیش‌بینیها، اولین روزهای آن با خورشید گرفتگی همراه خواهد بود. چهارم ژانویه برابر با ۱۴دیماه و در نخستین روزهای سال جدید میلادی ماه خورشید را می‌پوشاند. در شرق اروپا و آمریکا خورشید گرفتگی کامل، در آسیا کسوف جزیی از ساعت ۷ و ۴۱ تا ۸ و ۵۳دقیقه بامداد به وقت گرینویچ قابل مشاهده است. روز ۲۱دسامبر هم ماه گرفتگی در غرب آمریکای شمالی و اروپای غربی، ایسلند و گرینلند از ۹صبح قابل مشاهده بود.