صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۰۵، ۱۳۸۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

تحصن کارگران هفت تپه خوزستان وارد سومین هفته خود شد
اعتراض كارگران كارخانه هفت تپه خوزستان همچنان ادامه دارد. كارگران كه دیروز 4 خرداد، وارد بیستمین روز تحصن خود شدند، همچنان از رفتن به سر كار خودداری می کنند. كارگـران گفتند به دلیل حمله وحشیانه مأموران نیروی انتظامی با پرتاب گاز اشك آور و آتش گشودن به روی كارگران در مقابل فرمانداری رژیم در شوش، كارگران اكنون به محل كارخانه برگشته و در محل كارخانه تحصن خود را ادامه میدهند. كارگران هفت تپه خوزستان میگویند این ادعا كه اگر از تحصن و اعتصاب دست بردارید، حقوق شما پرداخت می شود، دروغی بیش نیست و ما تا رسیدن به خواستهایمان دست از اعتراض بر نخواهيم داشت. از سوی دیگر رژیم در وحشت از تجمع اعتراضی كارگران در مقابل ارگان های حكومتی و راهپیمایی آنها در سطح شهر، گشتهایی دایر كرده تا از تجمع كارگران جلوگیری كند. شاهدان گفتند گشتهای نیروی انتظامی در هر جا که چند نفر از این کارگران تجمع كنند، آنها را دستگیر و به زندان منتقل میكنند. لازم به ذکر است که روز29ارديبهشت87 بيش از هزارتن از كارگران كارخانه نيشكر هفت تپه خوزستان به همراه خانواده هايشان در چهاردهمين روز اعتصاب خود جاده ورودي شهر شوش را بستند. كارگران از ساعت 8 صبح در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق عقب افتاده در مقابل فرمانداري رژيم در اين شهر تجمع كردند. آنان سپس راهپيمايي كرده و جاده ورودي شهر شوش را بستند. كارگران اعتصابي اعلام كردند تا رسيدن به خواسته هايشان به اعتراضات خود ادامه مي دهند و جاده ي ترانزيتي اهواز انديمشک را مسدود خواهند کرد. در سيزدهمين روز اعتصاب كارگران هفت تپه مأموران نيروي انتظامي به سوي كارگران وخانواده هاي آنان گاز اشك آور شليك كردند. مأموران حکومتی سپس با گاز فلفل و باتون معترضان را مورد يورش قرار دادند.

******
200تن از كارگران شركت پتروشیمی اوره و آمونیاك كرمانشاه دیروز شنبه 4 خردادماه در حمایت از نمایندگان خود مقابل این شركت تجمع كردند. كارگران گفتند 19 نفر را بعنوان نماینده برای پیگیری حقوق عقب افتاده خود انتخاب كرده بودیم اما آنان را به بهانه اغتشاش و آشوب اخراج كرده اند. تجمع كنندگان اعلام كردند حدود شش ماه است حقوق و مزایا دریافت نكرده اند. مأموران نیروی انتظامی برای جلوگیری از گسترش این حركت اعتراض محل را به محاصره درآورده بودند.

******
كارگران منطقه عسلویه، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه خود، دست به اعتصاب زدند. بنا به گزارش های دریافتی منابع خبری مقاومت ایران از داخل کشور، كارگران شركت بیتاوالا لیر ایران كیش كه شركتی هندی بوده و زیر مجموعه ی شركت پتروپارس می باشد، از روز شنبه گذشته دراعتراض به اخراج كارگران و پرداخت نشدن چهار ماه حقوق خود دست به اعتصاب زدند. در پی اعتصاب این كارگران، ماموران وزارت اطلاعات رژیم، به تهدید كارگران پرداخته و با ایجاد فضای رعب و وحشت، سعی در پراكنده نمودن كارگران كردند. گزارش ها حاكیست كه اعتصاب كارگران منطقه عسلویه، همچنان ادامه دارد.

******
150تن از كارگران كارخانه قند بردسیر در استان كرمان دیروز در اعتراض به پرداخت نشدن هشت ماه حقوق در محوطه این كارخانه تجمع كردند. كارگران معترض گفتند: در این هشت ماه بدون حقوق، هرچه در طول زندگی اندوخته بودیم را به مرور فروختیم تا زندگی را اداره كنیم و شكم زن و بچههایمان را سیر نگهداریم ، ولی دیگر آهی در بساط نداریم و حتی توان خرید نان خشك را هم نداریم .

******
دیروز شنبه 4 خردادماه بیش از هزار تن از دانشجویان دانشگاه باهنر كرمان با شعارهای ضدحكومتی برای دومین روز متوالی دست به تظاهرات و تحصن زدند. این تحصن در اعتراض به مسمومیت غذایی 800 تن از دانشجویان این دانشگاه صورت گرفت. دانشجویان كه در مقابل تالار وحدت دانشگاه تحصن كرده بودند همچنین شعار می دادند: مسئول بی لیاقت استعفا استعفا. دانشجویان امروز از ساعات اولیه بامداد در زمین چمن دانشگاه تجمع كردند و خواستار رسیدگی به مشكلاتشان شدند. دانشجویان شعار میدادند: "امروز اگه حل نشه فردا قیامت میشه". دانشجویان گفتند طبق آمار پزشک بیمارستان افضلی پور كرمان، مسموم شدگان حدود 800 نفر بوده اند و وضع برخی از دانشجویان وخیم است. در ادامه این حركت اعتراضی بالغ بر صد نفر از دانشجویان پسر اقدام به درازكشیدن در نزدیکی در ورودی دانشگاه کردند ومانع از تردد خودروها شدند.

******
دانشجویان دانشكده داروسازی شیراز دیروز كلاس های درس را تعطیل كرده و نسبت به تصمیم رژیم برای واگذاری داروخانه به افراد غیر داروساز اعتراض نمودند. دانشجویان پلاكاردهایی در دست داشتند كه بر روی آنها نوشته شده بود: "دیوان عدالت،بی عدالتی تا کی؟!" ، "ما دانشجویان داروسازی تا احقاق کامل حقوق از دست رفته مان ایستاده ایم" ، "ما دانشجویان داروسازی ایجاد هر گونه مقطعی را در کنار یا به جای دکترا به شدت محکوم می کنیم".

******
معاون دادستان رژیم در تهران از دستگیری 48نفر در جریان درگیریهای روز 28 اردیبهشت پس از مسابقه فوتبال خبر داد. سالاركیا در حالی كه دستگیرشدگان را اخلالگر می نامید، گفت: تعداد 48 نفر از اخلالگران در نظم عمومی كه به اماكن عمومی آسیب وارد كرده بودند، از سوی پلیس دستگیر شدند كه با صدور دستور قضایی توسط 3 قاضی كه روز گذشته در ورزشگاه آزادی مستقر بودند این افراد بازداشت شدند. وی كه با خبرگزاری حكومتی فارس مصاحبه می كرد، افزود: دادسرای ناحیه 19 مسئول رسیدگی به پرونده این افراد است و تا سپردن تامین لازم برای اخلالگران بازی دیروز، این افراد، كماكان در بازداشت خواهند ماند. براساس گزارشها ابعاد دستگیریهای بسیار گسترده تر از آمار اعلام شده رژیم است.

محمد جواد لاریجانی از اجرای حكم ضدانسانی سنگسار، دفاع کرد
محمد جواد لاریجانی، مشاور بین المللی قوه قضاییه رژیم، از اجرای حكم سنگسار توسط رژیم دفاع كرد و گفت: اگر به ما بگویند چرا رجم می‌کنید، پاسخ ما به آنها حقوقی است، رجم مخالف هیچ‌ کدام از اسنادی که ما امضاء کردیم نیست؛ اشکالاتی که می‌گیرند این است که رجم مصداق شکنجه است؛ نه تنبیه. وی افزود: ما تعهدات بین‌المللی را اگر چه با آن مشکل داریم، قبول داریم، اما به این معنا نیست که تفسیر آنها را اجرا می‌کنیم و این بحث داخلی است. مشاور بین المللی قوه قضاییه رژیم افزود: حقوق بشر در داخل کشور پرچم مبارزه با نظام شده که این پرچم تقلبی است و آنهایی که این پرچم را به دست گرفتند، متقلبانه آن را در دست دارند .

******
بیش از هزار تن از دانشجویان دانشگاه لرستان، روز دوشنبه گذشته برای دومین روز پیاپی، با شعار دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد، دست به تظاهرات زده و خواستار بركناری رئیس دانشگاه، رئیس حراست و رئیس خوابگاه دانشجویی شدند. این تظاهرات به دنبال جان باختن یكی از دختران دانشجو به نام پروانه خلیلی صورت گرفت. این دختر دانشجو پس از برق گرفتگی و به دلیل كمبود امكانات و پزشك در دانشگاه جان باخت. در این تجمع اعتراضی، دانشجویان خشمگین شیشه های خوابگاه دانشكده كشاورزی دانشگاه لرستان را شكستند.، آنها در حالی كه پلاكاردهای تسلیت با خود حمل می كردند شعار می دادند مسئولین بی كفایت كجایید كجایید. دانشجویان دانشگاه لرستان، طی طوماری كه بیش از 1200 دانشجو آن را امضا كرده بودند، خواستار عذر خواهی حضوری رییس دانشگاه، سركرده حراست و رئیس امور خوابگاهها در جمع دانشجویان شدند آنها همچنین خواستار بركناری گردانندگان خوابگاه و نیروهای حراست حاضر در شب حادثه و پرهیز از اعمال سخت‌گیریهای بی‌مورد و سلیقه‌یی برای ورود و خروج دانشجویان به خوابگاه شدند. گفتنی است نیروهای انتظامی در وحشت از گسترش اعتراضات دانشجویی به شكل لباس شخصی در بین دانشجویان اوضاع را زیر نظر داشتند. در خبری دیگر در همین روز جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد یزد، در محوطه این دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار كردند. دانشجویان معترض، علت تجمع خود را، اعتراض به افزایش ناگهانی واحدهای درسی در بین ترم و بدهكار كردن دانشجویان در قبال شهریه واحدهای جدید عنوان كردند. افزایش واحدهای درسی، حدود 100 الی 150 هزار تومان، دانشجویان را بدهكار كرده است.


******
سایت سازمان مجاهدین خلق ایران 4 خرداد خبر داد: براساس گزارش دریافتی از فردیس كرج، صبح امروز( 4 خرداد) یك بسیجی كه قصد مزاحمت برای مردم را داشت، کشته شد. بسیجی مزبور محمود توفیقیان نام داشت و از سال ها قبل مشغول اذیت و آزار مردم به بهانههای آخوند ساخته بود. رسانه های حكومتی خبر كشته شدن این بسیجی را درج كردند. خبرگزاری حكومتی فارس به نقل از سركرده پایگاه دستواره فردیس كرج نوشت: این بسیجی هنگام مراجعت به محل كار خود در فردیس با مشاهده خودرویی كه خانم و آقایی برآن سوار بوده مواردی را به آنان تذكر داد اما راننده این خودرو توجهی به تذكرات وی نكرده و با حركت خودرو و دنده عقب گرفتن توفیقیان را محكم به دیوار كوبیده و وی را به شدت مجروح می كند. توفیقیان قبل از رسیدن به بیمارستان بر اثر شدت جراحات وارده در گذشت. رژیم، دادستانی كرج، نیروی انتظامی و سپاه را مسئول رسیدگی به این پرونده كرده است.

******
پاسدار بهادری جانشین سركرده سپاه پاسداران در شهر بانه كردستان در یك درگیری كشته شد. این پاسدار در کوی فرهنگیان شهرستان بانە مورد تهاجم افراد مسلح قرار گرفت و درجا كشته شد. رژیم تا كنون هیچ‌ خبری در این باره منتشر نكرده است.


******
سایت سازمان مجاهدین خلق ایران دیروز اعلام کرد: اقشار مختلف مردم در اردیبهشت ماه امسال بیش از 800حركت اعتراضی علیه رژیم و سیاست های ضدمردمی آن انجام دادند. این سایت افزود: براساس آمار ثبت شده، در اردیبهشت ماه امسال كارگران، دانشجویان، معلمان، زندانیان سیاسی و سایر اقشار مردم بیش از 800فقره اعتصاب، تحصن و تجمع اعتراضی علیه حكومت و سیاست های غارتگرانه و سركوبگرانه آن برگزار كردند و در موارد متعددی با مأموران رژیم درگیر شدند. در اوج اعتراضات اردیبهشت، تظاهرات مردم ایوان غرب در استان ایلام قرار داشت كه به درگیری با ماموران رژیم منجر شد. مردم به مراكز دولتی و بانك ها تهاجم و آنها را تخریب كردند. درجریان درگیریها، شماری از مردم براثر تیراندازی مأموران حکومتی كشته شدند. در اردیبهشت ماه، كارخانهها، اصلی ترین كانون اعتراض بودند. هزاران تن از كارگران در روزهای 11 و 12 اردیبهشت، مراسم بزرگداشت روز جهانی كارگر را به اعتراض و تظاهرات ضدحكومتی تبدیل كردند. تهران، اصفهان، رشت، سمنان، هفت تپه، قم، قزوین، سنندج، كرمانشاه، بجنورد و بسیاری دیگر از شهرهای ایران در این روزها شاهد تظاهرات و تجمع كارگران بودند. از مهمترین اعتراضات اردیبهشت ماه، اعتصاب و تظاهرات بیش از 5هزار نفر از كارگران كارخانه نیشكر هفت تپه خوزستان بود. كارگران به همراه خانوادههایشان بارها جاده ترانزیتی اهواز ـ اندیمشك را بستند و با مأموران رژیم درگیر شدند. رژیم علاوه بر دستگیری شماری از كارگران، یك حكومت نظامی اعلام نشده را دراین منطقه برقرار كرده بود. دانشجویان نیز بیش از 50حركت اعتراضی را علیه سركوبی حاكم بر دانشگاه ها برگزار كردند. تحصن و اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه سهند تبریز از مهمترین اعتراضات دانشجویی بود. دانشجویان دانشگاه سهند شعار میدادند « ای عاملان سركوب - از ظلمتان به خشمیم ، ما زن و مرد جنگیم - بجنگ تا بجنگیم»، « می ایستیم، می خوانیم، تا پای جان می مانیم»، «گر تیر و فتنه بارد، جنبش ادامه دارد». دانشجویان پلاكاردی را از سر در دانشگاه آویزان كرده بودند كه بر روی نوشته شده بود:« به قربانگاه دانشجویان خوش آمدید». در روز 26 اردیبهشت ماه ، دانشجویان دانشگاه تهران با شعار مرگ بر دیكتاتور جلسه سخنرانی یكی از نظریه پردازان سپاه پاسداران به نام حسن عباسی را بر هم زدند. دانشجویان دانشگاه لرستان نیز در پی مرگ یك دختر براثر برق گرفتگی و سهل انگاری كارگزاران رژیم به مدت چند ساعت دست به تحصن و تظاهرات زدند. زندانیان سیاسی با اعتصاب غذای خود علیه رفتار ضدانسانی زندانبانان در زندان ها و شكنجهگاه ها بپاخاستند. در آخرین روزهای اردیبهشت، در پی برگزاری مسابقه فوتبال پرسپولیس ـ سپاهان اصفهان، جوانان خشمگین تجمع های اعتراضی متعددی از ورزشگاه تا مركز شهر تهران برگزار كردند و به زد و خورد با مأموران رژیم پرداختند.

******
روزنامه حكومتی سرمایه 4 خرداد به گوشهیی از دزدى های نجومی كابینه پاسدار احمدی نژاد اذعان كرد و نوشت: رییس پژوهشكده پولی وابسته به بانك مركزی، رقم كل وام های زودبازده پرداخت شده توسط شبكه بانكی در سه سال اخیر را 18 هزار میلیارد تومان اعلام كرد؛ حال آنكه در همان ساعت سخنگوی دولت این آمار را شش هزار میلیارد تومان دانست و افزود كه بیش از 95 درصد از این وام ها در محل درست خود هزینه شده است. بانك مركزی پیشتر این رقم را كمتر از نصف یعنی 46درصد عنوان كرده بود.