صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۲۲، ۱۳۸۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


قوه قضاييه انگليس خواهان اين شد كه سازمان مجاهدين از ليست سازمانهاي تروريستي حذف شود
تلويزيون كانال سه فرانسه 18 ارديبهشت 87 گفت: اخبار بسيار خوبي به دست مجاهدين مستقر در اورسورواز در استان والدواز رسيد. آنها مطلع شدند كه قوه قضاييه انگليس خواهان اين شد كه اين سازمان از ليست سازمانهاي تروريستي حذف شود، اين تصميم ممكن است به اروپا و از جمله فرانسه تعميم پيدا كند. در اورسورواز و همه جاي جهان، اين يك پيروزي براي ايرانيان در تبعيد است كه در رؤياي آن هستند كه يك روز دموكراسي در كشورشان مستقر شود. مريم رجوي، پرزيدنت شوراي ملي مقاومت ايران، در اين مراسم حضور يافت تا اين واقعه را گرامي بدارد. در پي يك تصميم قضاييه انگلستان، نام نيروي اصلي مقاومت ايران، مجاهدين خلق بايد از ليست سياه سازمانهاي تروريستي خارج شود. اين تصميم مي تواند در سطح اروپا و هم چنين فرانسه به اجرا گذاشته شود. مريم رجوي گفت: «اين پيروزي همه مدافعان عدالت و صلح و دموكراسي است». تلویزیون کانال سه فرانسه ادمه داد: براي اين ايرانيها كه برخي از آنها در تهران زنداني و شكنجه شده اند، حكم دادگاه انگلستان يك پيروزي بزرگ است. يكي از شركت كنندگان در اين مراسم به تلويزيون كانال سه فرانسه گفت: «من امروز احساس مي كنم از نظر سياسي، دوباره متولد شده ام». يكي ديگر از شركت كنندگان گفت: «اين بهترين روز براي ماست. واقعاً بهترين روز است» و يك خانم ديگر گفت: «اين تصميم باعث پيشروي مقاومت ايران در مسير مبارزه اش مي شود». اين نبرد توسط شوراي ملي مقاومت ايران كه در اورسورواز مستقر است، پيش مي رود. افشين علوي، عضو كميسيون خارجه شوراي ملي مقاومت، گفت: «اورسورواز امروز براي مقاومت ايران يك مكان تاريخي است». از 20سال پيش ساكنان اورسورواز عادت كرده اند در كنار ايرانيان در تبعيد باشند. امروز آنها به اين جا آمده اند تا اثبات مشروعيت اين مقاومت ايران را جشن بگيرند.
خبرگزاری نروژ نیز با عنوان اپوزیسیون ایران از لیست سیاه انگلستان رها شد نوشت: دادگاه استیناف در لندن از سازمان مجاهدین خلق ایران حمایت کرده و در نتیجه شکست سختی را به دولت انگلیس وارد می کند. روزنامه داگ بلادت چاپ نروژ نوشت: مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران گفت:' تصمیم دادگاه انگلستان نشان مى دهد که زدن برچسب تروریستی به ما، غیرمنصفانه بوده و انگلیسیها وسایر کشورهای غربی به خاطر این برچسب شرم آور یک عذرخواهی به ملت ایران و جنبش مقاومت بدهکار هستند. روزنامه تایمز لندن نوشت: دولت (انگلستان) باید اپوزیسیون ایران را از لیست سازمان های ممنوعه تروریستی خارج كند. لرد فیلیپس قاضی القضات انگلستان گفت هیچ مدركی دال بر این كه مجاهدین خلق در اعمال تروریستی دخالت داشته باشند، وجود ندارد. در همین رابطه خبرگزاري رسمي رژيم، ايرنا 19 اردیبهشت، در رابطه با لغو نامگذاري تروريستي سازمان مجاهدين توسط دادگاه انگلستان نوشت: يك دادگاه عالي در انگليس، در حكمي عجيب و غريب، رأي داد كه گروهك تروريستي منافقين، به اشتباه در فهرست تروريست‌ها قرار گرفته است! دادگاه مذكور اعلام كرده است كه دولت لندن به اشتباه، مجاهدين خلق ايران (منافقين) را كه يك گروه مقاومت (!) ايراني است،در ليست گروه‌هاي تروريستي متمرد قرار داده بود.

******
روزنامه پاریزین گزارش مشروحی از پیروزی مقاومت ایران در دادگاه انگلستان درج كرد: «مجاهدین خلق دیگر تروریست نیستند»، عنوان مقاله یی از روزنامه پاریزین فرانسه است. پاریزین نوشت: این اولین پیروزی است. حاصل یك نبرد حقوقی شش ساله. سازمان مجاهدین خلق ایران، كه مقر آن در اور سور اواز قرار دارد، دیگر توسط انگلستان سازمانی تروریستی محسوب نمی شود. تصمیم دادگاه استیناف در لندن صبح چهاشنبه این را مورد تایید قرار داد. دادگاه تقاضای استیناف وزیر كشور انگلستان در مورد حكم 30 نوامبر 2007 كمیسیون دادخواهی سازمان های ممنوعه پوئك را رد كرد. سرمنشاء این تصمیم، اقدامی بود كه توسط لردهای انگلیسی ، هوادار مقاومت ایران صورت گرفت. مجاهدین بعدازظهر چهارشنبه جشن گرفتند. فضای آرامش و رفع نگرانی بعد از چند سال جنگیدن علیه برچسب تروریستی است. زیر آفتاب سوزان، ایرانیان، گرد مریم رجوی رهبر كاریسماتیك خود با اعلام تصمیم دادگاه به ابراز احساسات پرداختند. جمعیتی شاد، با پلاكاردهایی در دست، دسته جمعی آواز تشكر از این سمبل را سر می دهند. بادكنك های آبی رنگ و بارانی از شرشره و كاغذهای رنگی بر سر جمعیتی كه زیر چترهایشان پناه گرفته اند می بارد. ایرانیانی از تمامی سنین و از هر سنخ با ریتم موسیقی سنتی كه از بلندگو پخش می شود به رقص و پایكوبی می پردازند. پاریزین افزود: مریم رجوی، تشكر خود را فریاد می زند : «این یك پیروزی بزرگ برای جنبش ما و برای دمكراسی است. من به دانشجویان، به زنان و به كارگرانی فكر می كنم كه علیه رژیم آخوندها مبارزه می كنند. مردم ایران كسانی را كه در این روزهای سیاه تاریخشان در كنارشان بودند فراموش نخواهند كرد. .» پاریزین در ادامه گزارش خود افزود: در صف اول، اسقف گایو، ژان پیر بكه، شهردار سوسیالیست اور سور اواز، محلی كه این سازمان را از حدود بیست سال پیش در خود جای داده همراه با دو لرد انگلیسی بچشم می خورند. این دو حقوق دان جزء 35 پارلمانتری هستند كه سر منشاء این حكم بودند. لرد اسلین، قاضی سابق كمیسیون اروپایی حقوق بشر، زیر بارانی از زنده بادها و تشكرها كه با لهجه ایرانی فریاد زده می شود از جمعیت خوشحال تشكر می كند. وی با خونسردی انگلیسی خاص خود فریاد می زند: «این پیروزی روز بزرگی را رقم می زند، ولی كار هنوز به پایان نرسیده است. كار وقتی تمام می شود كه ایران یك دمكراسی بشود كه شما بتوانید در آن آزادانه زندگی كنید. این روز فرا خواهد رسید. » این اعتماد به آینده در اعضای مجاهدین نیز بچشم می خورد. افشین علوی، از كمیسیون امور خارجه شورای ملی مقاومت می گوید: «اینك باید شورای اتحادیه اروپا در لوگزامبورگ نام مجاهدین را از این لیست سیاه خارج كند.»
هیچ توجیه سیاسی برای حفظ نام مجاهدین در ليست تروريستى آمريكا نيست
روزنامه وال استریت ژورنال امروز طی مقاله یی نوشت: دولت انگلستان در یك نبرد طولانی برای حفظ نام مجاهدین خلق در لیست تروریستی شكست خورد. محمد محدثین ، مسئول کمیسیون خارجه شواری ملی مقاومت ایران،گفت حكم دادگاه انگلستان تمامی مبانی احتمالی آمریكا را كه بتواند نامگذاری تروریستی مجاهدین را حفظ كند، از بین برده است. وی افزود: اكنون دیگر هیچ توجیه سیاسی برای حفظ نام مجاهدین در این لیست باقی نمانده است. چرا كه زمانی كه نام مجاهدین در لیست سیاه قرارگرفت دولت آمریكا در پی گرم شدن روابطش با رژیم ایران بود. وال استریت ژورنال افزود: یك مقام آمریكا گفت نامگذاری تروریستی طی سال جاری بایستی مورد بازبینی و ارزیابی قرار گیرد. زیرا بنا به مقررات وزارت‌خارجه این نامگذاریها دوره 5 ساله دارند. یك مقام آمریكا كه در ارتباط با ایران كار می‌كند گفت این موضوعیست كه ما باید به آن بپردازیم و نمی‌دانم چه تصمیمی گرفته خواهد شد.

اعتصاب و اعتراض 5000تن از كارگران كارخانه نيشكر هفت تپه شوش وارد چهارمين روز خود شد
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران در اطلاعیه ای بتاریخ 19 اردیبهشت اعلام کرد: بنابر گزارشهاي رسیده از ایران، هزاران تن از كارگران كارخانه نيشكر هفته‌تپه در شوش، در اعتراض به‌پرداخت‌نشدن بيش از 2ماه از حقوقشان و هم‌چنين پرونده‌سازيها و فشارها و تضييقات حراست و دادگاه انقلاب رژيم، دست به‌اعتراض و اعتصاب زده‌اند. مديرعامل كارخانه در وحشت از پاسخگويي به‌كارگران اعتصابي، در محل كار خود حاضر نشده است و هيأت مديره نيز از پاسخ‌دادن به‌خواست كارگران سرباز مي‌زنند. این اطلاعیه افزود: در حال حاضر بيش از 5000 کارگر اين كارخانه که شامل بخشهاي اداري، بهره برداري، كشاورزي و کارگران قراردادي ني‌بر مي‌باشند، در اعتصاب بسر مي برند. کارگران حقوق ماههاي اسفند و فروردين را هنوز دريافت نکرده اند. پرداخت‌نشدن حقوق كارگران همراه با گراني افسارگسيخته و تورم، شرايط معيشتي بسيار دشواري را بركارگران تحميل مي‌كند. مأموران حراست كارخانه و اطلاعات شوش و لباس‌شخصيها، با شروع دور جديد اعتراضات و اعتصابات كارگران هفت‌تپه، شروع به‌تهديدهاي تلفني و اعمال فشارهاي مختلف براي درهم‌شكستن اعتصاب كارگران كرده‌اند. با اين حال زيبداري، رئيس حراست كارخانه و از عوامل وزارت اطلاعات در شوش، كه در سركوب كارگران و پرونده‌سازي عليه فعالان كارگري نقش مستقيم دارد، از ترس در محوطه شركت ظاهر نمي‌شود. كارگران خواستار پرداخت حقوق معوقه خود، پايان دادن به‌پرونده‌سازيها و احضار فعالان كارگري به ‌دادگاه انقلاب رژيم، بركناري آخوند يعقوب شفيعي، مديرعامل و هم‌چنين اعضاي هيأت مديره و رئيس حراست كارخانه شده‌اند. شورای ملی مقاومت ايران طی این اطلاعیه كليه سازمانها و مجامع مدافع حقوق كارگران، سنديكاها و اتحاديه هاي كارگري و بويژه سازمان بين المللي كار را به محكوم كردن سياستهاي ضد كارگري رژيم و سركوب كارگران ايران فرا خواند و خواستار حمايت از حقوق آنان شد.
ارژنگ داوودی همچنان به اعتصاب غذای خود ادامه می دهد خبرگزاری همبستگی ملی خبر داد: اعتصاب غذای ارژنگ داودی زندانی سیاسی در زندان گوهردشت كرج بیش از 20 روز است ادامه دارد. وی از 30فروردین در اعتراض به ادامه روند غیرقانونی برخورد با زندانیان و اعمال فشار بر آنها دست به اعتصاب غذا زده است. ارژنگ داوودی که هم اکنون در واحد 5 زندان گوهردشت کرج به سر می برد اعلام كرده است به رغم اعتصاب غذا و وضعیت نامساعد جسمی همچنان در پی تحقق خواسته های خود به اعتصاب غذا ادامه خواهد داد.
******
دانشجویان رشته برق دانشگاه بیرجند در مقابل اداره آموزش این دانشگاه تحصن كردند. متحصنین دیشب را در مسجد دانشگاه به سر بردند و اعلام كردند تا رسیدن به خواسته هایشان به تحصن خود ادامه می دهند. دانشجویان علوم پزشكی بیرجند نیز تجمع اعتراضی برگزار كردند. آنان نسبت به وضعیت نابسامان خدماتی دانشگاه اعتراض كردند.

احمد خاتمی، خواستار استمرار سرکوب جوانان شد
احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رژیم، خواستار استمرار سركوب وحشیانه جوانان، تحت عنوان ارتقای امنیت اجتماعی شد. وی كه در قم سخنرانی می كرد، گفت: مبارزه با اراذل و اوباش كاری بود كارستان، و باید اجرای این طرح تداوم یابد. مساله امنیت در جامعه اساسی‌ترین عنصر توسعه می‌باشد. نیروی انتظامی درعرصه های مختلف، خوش درخشیده است، به خصوص دراجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی كه مورد تایید رهبری و مراجع تقلید است.
هفت تن از دانشجویان دانشگاه تهران از تحصیل محروم شدند
سایت سازمان مجاهدین 22 اردیبشهت خبر داد: رژیم به منظور جلوگیری از اعتراضات دانشجویی، هفت تن از دانشجویان دانشگاه تهران را به محرومیت از تحصیل محکوم كرد. خبرنامه امیركبیر در این باره نوشت: ’این دانشجویان به دلیل شرکت در تریبون آزاد حمایت از دانشجویان زندانی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در دی‌ماه گذشته و برگزاری مراسم ۱۶ آذر به یک ترم محرومیت از تحصیل و یا توبیخ کتبی توسط کمیته انضباطی دانشگاه تهران محکوم شده‌اند.

******
روزنامه حكومتی اعتماد 21 اردیبهشت به نقش رژیم در ایجاد بحران خونین لبنان اذعان كرد و نوشت: بحران فعلی با طرح این موضوع شروع شد که حزب الله در باند فرودگاه بیروت دوربین های جاسوسی کار گذاشته و رئیس حفاظت فرودگاه نیز عضو حزب الله است. با اظهارات تند جنبلاط که خواستار اخراج سفیر ایران از بیروت و برچیدن شبکه مخابراتی حزب الله شد بحران وارد مرحله جدیدی شد. این منبع حكومتی افزود: تابستان داغ امسال لبنان، هم اکنون شروع شده است اما این تنها ابتدای یک روند طولانی میتواند باشد. گروه حاکم بر لبنان با انگشت گذاشتن بر شبکه مخابراتی حزب الله قصد داشت این گروه را تابع قوانین و مقررات خود کند اما حزب الله و سایر نیروهای مخالف اساسا دولت سنیوره را مشروع نمی دانند و با تصمیمات آن مخالفت میورزند.
******
خبرگزاری رویتر 21 اردیبهشت اعلام كرد: كمپانی عظیم نفتی رویال داچ شل از ادامه پروژه گاز با رژیم ایران خارج شد. این تصمیم از سوی كمپانی شل پس از آن صورت گرفت كه قانونگذاران آمریكایی كه نسبت به برنامه هستهیی رژیم ایران نگران بودند، شل را برای خروج از این پروژه زیر فشار قرار دادند. سخنگوی این كمپانی روز شنبه اعلام كرد شل، دومین كمپانی بزرگ غیر دولتی جهان از فاز 13 پروژه عظیم گاز پارس جنوب ایران خارج می شود. كمپانیهای شل و رپسول اسپانیا یك یادداشت تفاهم با شركت نفت رژیم ایران در ژانویه 2002 برای توسعه فاز 13 پروژه پارس جنوب تحت نام LNG امضا كرده بودند. رویتر افزود: رژیم ایران اكنون برای ادامه این پروژه نیاز به همتایان جدیدی دارد.