صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، مهر ۳۰، ۱۳۸۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

دانشجویان دانشگاه پلي تكنيك تهران صبح شنبه 28 مهرماه با شعار «مرگ بر ديكتاتور» عليه حكومت ملاها و اقدامات سركوبگرانه آن اعتراض كردند. اين تظاهرات از ساعت 11و 30 دقيقه صبح در اعتراض به صدور حكم زندان براي سه دانشجوي معترض اين دانشگاه صورت گرفته انجام شد. دانشجويان تظاهركننده در حالي كه تصاوير سه دانشجوي زنداني را در دست داشتند شعار مي دادند ”زنداني سياسي آزاد بايد گردد“،دانشجوي زنداني آزاد بايد گردد“ و ” دانشجو مي ميرد،ذلت نمي پذيرد”. دانشجويان همچنين با در دست داشتن پلاكاردهايي خواستار آزادي بي قيد و شرط سه دانشجوي زنداني شدند. دانشجويان پلي تكنيك روز 25مهر نيز تجمع اعتراضي به همين دليل داشتند. در خبری دیگر، جمعی از دانشجویان دانشگاه ملی تهران یك تجمع اعتراضی برگزار كردند. به دنبال برگزاری مراسم معارفه احمد شعبانی به عنوان سرپرست جدید این دانشگاه، دانشجویان معترض اقدام به تجمع و سردادن شعارهای اعتراضی كردند. بر اساس این گزارش، در جلسه معارفه سرپرست جدید دانشگاه، لطیفی رئیس پیشین و هیچ یك از معاونان وی حضور نداشتند.

******
دانشجویان دانشگاه رازی كرمانشاه روز شنبه در اعتراض به مشكلات آموزشی و تشكیل نشدن برخی ازكلاس ها، در مقابل در دانشكده آموزش فنی، تحصن كردند . دانشجویان تحصن كننده اعلام كردند: نزدیك به یك ماه از شروع سال تحصیلی گذشته ولی هنوز برخی از كلاس ها شروع نشده و شكل نگرفته است. این موضوع بیانگر عدم رسیدگی كارگزاران رژیم به وضعیت آموزش دانشجویان میباشد كه برای آنان قابل تحمل نیست.

******
رژیم در وحشت از خیزش های مردمی، سلسله مانوری را در شهرهای استان آذربایجان غربی آغاز كرد. پاسدار سلیمان جلیل‌زاده از سركردگان بسیج این استان گفت: هدف ازاجرای این مانور سه روزه مقابله با دشمنان، دفاع از كوی و برزن و زندگی در شرایط سخت است.


******
دستگاه قضائیه رژیم حكم اعدام یك نفر را در اصفهان صادر كرد. دیوان عالی رژیم حكم اعدام مهدی را مورد تأیید قرار داده است.


******
در ادامه اقدامات سركوبگرانه رژیم، پاسدار رادان سركرده نیروی انتظامی تهران بزرگ گفت: ”ظرف چند روز آینده مصادیق طرح امنیت اجتماعی و پوشش در فصل‌های پائیز و زمستان اعلام می‌شود”. پاسدار رادان، همچنین به منظور ایجاد فضای رعب و وحشت در میان مردم و جوانان گفت: نیروی انتظامی می‌تواند به هر كسی مظنون شود و هر كسی را متوقف و بازجویی كند. وی كه در نمایشگاه ماموران انتظامی با خبرگزاری حكومتی ایسنا مصاحبه می كرد، در حالیكه جوانان را اراذل و اوباش می نامید به تهدید آنان پرداخت و گفت: ”ماموران امنیت و كلانتری محلات به طور مستمر، اراذل و اوباش آزاد شده را رصد می‌كنند و قطعا اگر این افراد بار دیگر دست به برخورد و رفتار مجرمانه بزنند، برخورد نیروی انتظامی نسبت به گذشته شدیدتر، تلخ‌تر و شكننده‌تر و مجازات قضایی هم سنگین‌تر خواهد بود،.“ وی به شكنجه و آزار و اذیت جوانان دستگیر شده اعتراف كرد و گفت: ”این افراد از هر سطح كه باشند به تناسبِ عمل مجرمانه خود، مجازات شده‌اند و بر این اساس به نظر می‌رسد با بازگشت به جامعه دیگر اقدامات گذشته خود را تكرار نكنند كه البته تاكنون این اتفاق افتاده است.“


******

بركناری پاسدار علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت رژیم مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. خبرگزاری رویتر گفت:” تحلیل گران می گویند، تصمیم شوكه كننده لاریجانی، از شكافی بر سر تاكتیكها با احمدی نژاد كه این استعفا را پذیرفت، پرده برداشت و موجب پیشی گرفتن برخورد تخاصمی در نزاع طولانی مدت رژیم ایران با غرب گردید...“. رویتر افزود: به گفته یكی از تحلیلگران، رفتن علی لاریجانی و آمدن جلیلی، نشاندهنده افزایش تسلط تندروهایی است كه با یك خط پراگماتیك تر، مخالفند... ». خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد: اخیرا اختلافاتی میان لاریجانی و احمدی نژاد بروز كرده بود. عدم حضور لاریجانی در جریان ملاقات ولادیمتر پوتین با خامنه ای، كه هفته گذشته صورت گرفت، باعث شگفتی گردید». این خبرگزاری درباره سوابق پاسدار علی لاریجانی افزود: لاریجانی فرمانده سابق پاسداران بوده است. وی همچنین از سال 1994 تا 2004 رئیس رادیو تلویزیونی دولتی ایران بود و از این وسیله بعنوان سلاحی برای سركوب رفرم دموكراتیك استفاده می كرد. لاریجانی فعالین سیاسی و دانشجویان را به تلویزیون می آورد تا اعتراف كنند كه به رهبران مذهبی توهین كرده و به امنیت ملی آسیب رسانده اند. همان فعالین بعدا می گفتند كه این اعترافها را تحت فشار بعمل آورده بودند. به گزارش خبرگزاری روسی ریانوستی، یوگنی ساتانوفسکی رئیس انستیتو خاور نزدیک روسیه نیز گفت: ”استعفای علی لاریجانی می‌تواند به معنای آغاز برخی تغییرات در سیاست خارجی رژیم ایران باشد.” وی افزود: ”‌مسلماً یک چنین استعفایی به معنای بروز تغییراتی در ‌وضعیت و یا اقداماتی در صحنه سیاسی داخلی است و نشاندهنده این است كه ‌تغییر محسوس‌ آغاز شده است.” در همین رابطه خانم مریم رجوی رییس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، بركناری پاسدار لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت رژیم را یك جراحی بزرگ در دوران اضمحلال و سرنگونی این رژیم توصیف كرد و افزود بركناری لاریجانی بدنبال بركناری پاسدار رحیم صفوی سركرده سپاه پاسداران و همچنین بركناری شماری از اعضای دولت احمدی نژاد، از شدت بحران در درون رژیم خبر مى دهد. بحرانی كه استعفاها و بركناریهای باز هم بیشتری بدنبال خواهد داشت. وی افزود به علت شدت بحران، خامنه ای بین بركناری لاریجانی و احمدی نژاد مخیر بوده است و به ناگزیر لاریجانی را كه مدتی برای مذاكره و فریب دادن كشورهای غربی مورد استفاده قرار میداد، بر كنار كرد. بركناری لاریجانی یك بار دیگر نشان مى دهد كه این رژیم به هیچوجه قصد دست كشیدن از پروژه دست یابی به سلاح اتمی ندارد و تحمل كوچكترین شكاف و انعطافی در این زمینه حتی در شكل نیز ندارد. این جابه جایی همچنین نشان مى دهد سیاست اتحادیه اروپا برای مذاكره با فاشیسم مذهبی حاكم بر ایران تا چه اندازه بیهوده و شكست خورده است. جایگزینی لاریجانی با سعید جلیلی یك مهره دست چندم رژیم، در ضمن هژمونی كامل احمدی نژاد بر سیاست اتمی رژیم را نیز تامین میكند. جلیلی یكی از نزدیكان پاسدار احمدی نژاد است كه در جریان جنگ ضد میهنی، مجروح شده است. وی همچنین از دانشگاه وزارت ترور و جاسوسی و آدمكشی رژیم آخوندی موسوم به «دانشگاه امام صادق»، فارغ التحصیل شده و در آنجا درس نیز میداده است.