صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۲۵، ۱۳۸۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


كارگران در ایلام، بروجرد و سبزوار با برپایی اعتصاب و تجمع های مختلف، علیه وضعیت وخیم معیشتی و سیاست های ضدكارگری رژیم اعتراض كردند
كارگران وكاركنان طرح سد و نیروگاه سیمره استان ایلام از روز 16شهریور به مدت چندین روز اعتصاب كردند. این اعتصاب در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایا صورت گرفت. كارگران كه مدت شش ماه است حقوقشان پرداخت نشده، به ساختمان اداری این طرح حمله كرده و شیشهها و وسایل آن را شكستند. رژیم در وحشت از اوجگیری این حركت اعتراضی به سرعت مأموران خود را روانه محل كرد تا معترضان را سركوب نمایند.
در بروجرد بیش از 300تن از كارگران كارخانجات سامان كاشی، برای چندمین روز متوالی اعتصاب كردند. این اعتصاب كه از روز دوشنبه شروع شده در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایای كارگران می باشد.
در سبزوار هم كارگران سازمان پارك ها و فضای سبز شهرداری تجمع اعتراضی برگزار كردند. تجمع كنندگان خواستار پرداخت حقوق های عقب مانده خود شدند. معترضان گفتند مشكل بیمه نیز به یك موضوع جدی تبدیل شده و مدتی است هزینه بیمه ما با تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت می شود .


******
روز چهارشنبه مجددا بسیاری از مدیران آژانس ها و رانندگان تاكسی در آبادان در مقابل اتحادیه تاكسیرانی تجمع كرده و علیه طرح جیرهبندی بنزین اعتراض كردند.


******
5هزار تن از كارگران كارخانه نیشكر هفت تپه درخوزستان از روز چهارشنبه اعتصاب كرده و در محوطه این كارخانه تحصن كرده اند. بنا به گزارش ها حقوق ماه گذشته كارگران پرداخت نشده و درعین حال به آنان گفته شده است كه تا آبانماه نیز حقوقشان پرداخت نخواهد شد. به گفته یكی از كارگران معترض، كارگزاران رژیم به كارگران گفته اند كه باید صبر كنند تا ماشین آلات و زمین های زراعی شركت به فروش برسد تا پس از آن، حقوق شان پرداخت شود، اما این موضوع با اعتراض كارگران مواجه شده است. به گفته كارگران معترض، در شركت نیشكر هفت تپه، كارگران حتی امكان تهیه لباس برای فرزندان خود در آستانه سال تحصیلی را ندارند.

******
یكی از ماموران نیروی انتظامی به دست افراد مسلح در زاهدان کشته شد. پاسدار صلاح عسكرپور از سركردگان نیروی انتظامی رژیم در استان سیستان و بلوچستان گفت: ”سرگرد محمدرضا راحتی صبح دوشنبه به هنگام عزیمت از منزل به محل كار خود در خیابان كوثر زاهدان به وسیله سرنشینان یك دستگاه خودرو پژو مورد اصابت گلوله قرار گرفت و كشته شد. ضاربان كه 2 نفر بودند به سرعت از محل حادثه گریختند.”

******
یك مرد پستجی در اعتراض به طرح جیره بندی بنزین روز سه شنبه، در مقابل اداره پست تهران درمیدان رسالت خود را حلق آویز كرد. روزنامه حكومتی اعتماد در شماره روز 20 شهریور خود با عنوان ” مرد پستچی مقابل اداره پست خود را حلق آویز کرد” نوشت: او یکی از هزاران قربانی فقر است. این روزنامه افزود: چشمان زیادی هنوز بعد از گذشت ساعتها به داربست که مقابل اداره پست دوخته شده است؛ جایی که نعمت در مقابل همکارانش خود را به دار آویخت. این روزنامه نوشت: كارمند اداره پست توسط همكارانش از مرگ حتمی نجات یافت.

******
بنا به گزارش های دریافتی توسط مقاومت ایران از داخل کشور، رژیم معلمین معترض را جابه جا كرده و قصد دارد با این اقدام سركوبگرانه تشكل صنفی فرهنگیان را متلاشی كند. فرهنگیان گفتند از جمله كسانی را كه خانه آنها در تهران است به گرمسار و یا ورامین منتقل می كنند كه در واقع نوعی تبعید فرهنگیان است. بنا به این گزارش رژیم همچنین مدیران با سابقه و كسانی را كه مخالف رژیم هستند را بركنار و یا بازنشسته می كند و افراد كم سابقه را به جای آنها می گمارد تا بتوانند با این شیوه به مقابله با فرهنگیان و دانش آموزان معترض بپردازند.

******
خبرگزاري رويتر روز جمعه 23 شهریور، خبر داد: در اجلاس شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد، كشورهاي غربي نسبت به افزايش شمار اعدامها در ايران و بدرفتاري با زنان ابراز نگراني كردند. این خبرگزاری افزود: نمايندگان پرتغال رئيس دوره يي اتحاديه اروپا و كانادا طي سخناني در اين اجلاس رژيم ايران را به دليل نقض حقوق بشر مورد انتقاد قرار دادند. جان وان كافمن(John Von Kaufmann ) نماينده كانادا گفت: وخيم شدن وضعيت حقوق بشر در ايران مغاير التزامات اين كشور در چارچوب قوانين بين‌المللي است. كافمن گفت: ”كانادا از رفتاري كه با زنان، تحت قوانين رژيم ايران، به عنوان شهروندان درجه دوم مي شود و همچنين از سركوب تظاهرات مسالمت آميز آنان نگران است.نماينده پرتغال كه از طرف 27عضو اتحاديه اروپا سخن مي گفت، نیز اعلام كرد: ما نسبت به وضعيت حقوق بشر در ايران بخصوص افزايش شمار اعدامها نگران هستيم

******
خبرگزاری همبستگی ملی روز چهارشنبه خبر داد: بنا بر گزارشهاي دريافتي , در يك خيمه شب بازي مضحك توسط رژيم، خبرنگاران خارجي كه براي بازديد از زندان اوين رفته بودند اجازة نيافتند كه با سه دانشجوي شكنجه شده دانشگاه پلي تكنيك كه در زندان بسر مي برند ملاقات نمايند. خبرنامه دانشجويي اميركبير نوشت: دستگاه قضاييه رژيم كه با دعوت از خبرنگاران خارجي در صدد برآمده است به مقابله با موج اعتراضات بين المللي در مورد بدرفتاري با زندانيان به خصوص متهمين امنيتي و سياسي بپردازد و بر فشارهايي كه بر اين زندانيان وارد ميسازد سرپوش بگذارد تنها به اين خبرنگاران اجازه داد كه از محل هاي خاصي بازديد نمايند. محلهايي كه مسئولين سازمان زندان هاي رژيم برايشان مشخص کرده بودند اين خبرنامه افزود : حتي به خبرنگارا ن، فيلمبرداران و عكاسان داخلي اجازه ورود به اين اماكن داده نشد كه باعث اعتراض اين خبرنگاران گرديد.

كميسيون اروپا شركت هواپيمايي ماهان رژيم را در ليست سياه خود قرار داد
كميسيون اروپا روز سه شنبه در اين باره اعلام كرد: از روز سه شنبه پروازِ هواپيماهاي شركت ايراني ماهان را به كشورهايِ عضو اين اتحاديه منع مي كند. يك منبع آگاه به خبرگزاري رويتر گفت: ما با اين شركت مشكلات جدي داشتيم از اين رو آن را در ليست سياه قرار داديم. انگليس نيز از ماه ژوئيه اجازه پرواز شركت هواپيمايي ماهان به اين كشور را لغو كرده بود.

******
روزنامه حكومتی جمهوری اسلامی، اتحادیه اروپا را به خاطر محكوم كردن صدور احكام اعدام برای نوجوانان در ایران مورد حمله قرار داد و نوشت: ”اتحادیه اروپا یكبار دیگر هوس كرده در امور داخلی كشورمان دخالت كند. این روزنامه افزود: سفارت پرتغال در تهران به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه ای نگرانی خود را از خبر اعدام قریب الوقوع قاتلی كه حكم قتل او توسط قاضی دادگاه به دلیل قتلی كه او قبل از رسیدن به سن 18 سال سالگی مرتكب گردیده صادر شده است ابراز نمود. در این بیانیه آمدهاست: « تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی ایران مخصوصا در رابطه با مفاد توافقنامه اجلاسیه بین المللی حقوق سیاسی و مدنی و همچنین میثاق حقوق كودك كه هر دو مشخصا و بطور واضح اعدام كودكان زیر سن 18 سال افرادی كه در سنین غیرقانونی مرتكب بزه میشوند مردود و این عمل را تحریم مینماید.”


******
مركز اطلاع رسانی نشنال ریویو در آمریكا دیروز 24 شهریور، طی مقالهیی درباره سفر لوئیس آربور كمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد به تهران به منظور شركت در اجلاس غیرمتعهدها نوشت: كمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد، این هفته برای این كه در صندلی ردیف جلو بنشیند و بهدقت به احمدی نژاد رئیس جمهور رژیم ایران كه منكر هولوكاست است گوش كند به ایران سفر كرد. این جلسه تحت نام حقوق بشر برگزار شد كه ریاست آن را كوبا برعهده داشت. در حالی كه آربور با نیروهای ضدیهود، قصاب و ضددموكراتیك در سراسر جهان دوستانه صحبت میكرد، رژیم ایران برای حلقآویزها در ملأ عام آماده میشد. خبرگزاری جمهوری اسلامی خبر داد كه آربور ” از بودن در اجلاس تهران اظهار رضایت كرد و دفتر نمایندگی رژیم ایران در ملل متحد در ژنو را ’بسیار خوب’ توصیف نمود“. روز بعد كه آربور ایران را ترك كرد، دولت ایران با مهر تأییدِ ملل متحد، 21زندانی را اعدام كرد. مردم در ایران به خاطر اتهاماتی نظیر ”محارب یا مفسد فیالارض“ اعدام می شوند. نشنال ریویو افزود: دیدار آربور كمی مخفی نگه داشته شد. بنا به گفته شورای ملی مقاومت ایران، به محض ورودِ وی به تهران، اعضای خانوادههای زندانیان سیاسی و آنهایی كه به مرگ متهم شدهاند، تلاش كردند با او تماس بگیرند، برخی برای تنها شانسی كه به منظور دیدن كمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد و طرح خواستههایشان به تهران عزیمت كردند. اما بعد از ساعتها انتظار در بیرونِ ساختمانِ ملل متحد، توسط نیروهای امنیتی دولتی مورد حمله قرار گرفتند.