صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۲۱، ۱۳۹۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

ظهر چهارشنبه 17 خرداد= 7 ژوئن، 7 فرد مهاجم که به جلیقه های انفجاری و اسلحه
مجهز بودند به ساختمان مجلس رژیم و همچنین محل قبر خمینی در تهران حمله کرده که گفته می شود 22 تن کشته و حدود52 تن مجروح شدند. برخی از مصدومین، از تجمع کنندگان مقابل مجلس بودند. رژیم عکسهای 5 نفر از مهاجمان را با ذکر نام کوچک آنها انتشار داد. داعش مسئولیت این حملات را بعهده گرفت. ولی گفته می شود یکی از مهاجمین به نام «سریاس صادقی» از مدتها پیش در منطقه پاوه به تبلیغ و فعالیت برای داعش اشتغال داشت. او حوالی یک سال پیش، توسط وزارت اطلاعات در منطقه پاوه دستگیر شد و پس از سه ماه آموزش در وزارت اطلاعات، با یک وثیقه 200 ملیون تومانی آزاد شده بود. وثیقه به طور نقدی پرداخت شد تا رد و اثری از آن در مبادلات بانکی باقی نماند. رسانه های بین المللی با انتشار اخبار این حملات، بر نقش رژیم در صدور تررویسم در منطقه تاکید کردند. درحالیکه برخی کشورها حملات در تهران را محکوم می کردند، خامنه ای ولی فقیه نظام، آنرا "ترقه بازی" نامید و روحانی نیز گفت: "حادثه غیرمنتظره نیست". خانم رجوی رئيس جمهور برگزيده شورای ملی مقاومت ايران نیز، ريختن خون بی گناهان را تحت هر عنوان محكوم كرد و گفت: عملكرد داعش آشكارا به نفع ولايت فقيه است و خامنه ای برای برون‌ رفت از بن‌بست و انزوای منطقه ای و بين المللی قويا از آن استقبال می كند. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز در بیانیه ای ضمن، ابراز همدردی با قربانیان حملات تهران تاکید کرد: "...کشورهایی که تروریسم را از نظر مالی حمایت می کنند خود ممکن است قربانی شرارتی شوند که تشویق کرده اند". گفتنی است این حملات در حالی در تهران انجام گرفت که از سال 1390، رژیم بهانه حضور نیروهای نظامی خود در سوریه را، جلوگیری از ورود داعش به ایران عنوان می کرد.
سایت مجاهدین خلق روز جمعه 19 خرداد خبر داد: بعد از اظهارات ولی‌فقیه و دستور "آتش به اختیار"،  اقدامات سرکوبگرانه افزایش یافته و شاهد موج دستگیری جوانان و فعالان اهل سنت در کردستان، استانهای جنوبی، خوزستان و برخی نواحی دیگر کشور هستیم. این منبع افزود: طبق اخبار موثق از هر استان توسط اطلاعات سپاه دهها تن با اهانت آمیزترین حالت و رفتارهای خشونت‌بار از خانه‌های خود بیرون کشیده شده و به مکان نامعلومی انتقال داده شده‌اند. 
از سوی دیگر رسانه ها و عناصر وابسته به رژيم به طرق مختلف قصد داشتند پای مجاهدين را به این حمله بکشانند ولی سازمان مجاهدین خلق هر گونه دخالت در وقايع روز چهارشنبه در تهران را تكذيب کرده و می افزاید که سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات سوابق افشا شده یی در ترتیب دادن حوادث مشابه با به کارگیری گروههای تروریستی تحت الحمایه خود و سپس نسبت دادن آن به مقاومت ایران دارند.  مصاحبه رادیو ایرآوا درباره حملات داعش در تهران و وحشت خامنه ای از سند آموزشی 2030 یونسکو و جنبش دادخواهی قتل عام 67 را اینجا بشنوید.

******

روز جمعه 19 خرداد، گروهی از زندانیان سیاسی در زندانهای اوین، گوهردشت، فشافویه تهران بزرگ، زاهدان و اهواز از جمله؛ سیدجمال موسوی بازداشتی سال 88، برزان نصرالله بازداشتی 89، عبدالرحمان سنگانی تایبادی بازداشتی 88، حسن بیات، علی ساعدی و خالد عبیداوی، طی نامه ای به خانم عاصمه جهانگیر گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد درباره ایران، ضمن نسبت دادن حملات تهران به وزارت اطلاعات، از جمله نوشتند: "... ما نسبت به خطری که متوجه زندانیان و اعدام آنها به بهانه‌های واهی است به عفو بین‌الملل، شورای حقوق‌بشر و همه نهادهای حقوق‌بشری هشدار می‌دهیم چرا که این زندانیان سالها پیش به اتهامات واهی دیگری دستگیر شده‌اند. 


******
روز پنجشنبه 18 خرداد= 8 ژوئن، در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا بریاست اد رویس رئیس کمیته امور خارجی، پیرامون مقابله با شبکه مالی حزب‌الله لبنان وابسته به رژیم ایران، شرکت کنندگان تأکید کردند، هدف اصلی باید مقابله با دخالتها و تروریسم رژیم و به‌طور مشخص سپاه پاسداران باشد که حزب‌الله تنها بخشی از آن است. 



******
به گزارش خبرگزاری رویتر رئیس شرکت ملی آلومینیم هند، سومین تولیدکننده آلومینیوم این کشور، روز دوشنبه 15خرداد اعلام کرد با هدف تمرکز روی افزایش ظرفیت تولید داخلی، تمامی طرح‌های خارجی از جمله یک پروژه در ایران را متوقف کرده است. در خبری دیگر، سفارت هند در ابوظبی از کارگران و ماهیگیران این کشور خواسته است تا از کار روی کشتیهایی که به مقصد ایران حرکت می‌کنند خودداری کنند، چرا که ممکن است حضور آنها در این کشتیها، موجب به خطر افتادن جان آنها شود.

******
خبرگزاری رویتر 16خردا از یک گروگانگیری تروریستی در ملبورن استرالیا خبر داد. پلیس استرالیا اعلام کرد فرد تروریست «یعقوب خیر» نام داشت که زنی را داخل ساختمانی به گروگان گرفته بود. وی در جریان تیراندازی با پلیس کشته شد. سه پلیس نیز مجروح شدند. زن گروگان آزاد شد. تروریست مذکور یک نفر را در همین ساختمان به قتل رسانده بود. وی به یک شبکه محلی تلفن کرده و گفته بود از جانب داعش این عملیات را انجام داده است. داعش نیز مسئولیت این حمله را به عهده گرفت. نخست وزیر استرالیا گفت:‌ این حادثه باعث 'نگرانیهای جدی' است چرا که فرد تروریست سابقه طولانی از خشونت داشت و به‌طور مشروط آزاد شده بود. وی پیشتر به طرح حمله به یک پایگاه نظامی در استرالیا متهم شده بود. 

- به نقل از خبرگزاری حکومتی فارس 12 خرداد، علم الهدی نماینده خامنه ای در مشهد، خواهان لغو سند آموزشی 2030 یونسکو شد و گفت: «اصل سند در راستای جهانی‌سازی با ریاست و حاکمیت آمریکا است». سند آموزشی ۲۰۳۰ یونسکو خواستار اعمال برابری جنسیتی در آموزش و تأمین فرصتهای برابر برای زنان و مردان می باشد. 


******
رسانه‌های حکومتی گزارش دادند، یک سرکرده سپاه پاسداران به نام مسعود مهردادی که به‌ عنوان متهم ردیف اول اختلاس 13هزار میلیارد تومانی در زندان به‌سر می‌برد، با سپردن وثیقه آزاد شده است. بر اساس این خبر، پاسدار مهردادی عضو هیأت مدیره بنیاد تعاون سپاه، و همزمان عضو هیأت مدیره بیش از ۴۰شرکت دیگر است. 
پیش از این خاوری مدیرعامل بانک ملی و متهم ردیف اول اختلاس سه هزار میلیارد تومانی با وساطت بستگان محسنی ‌اژه‌ای از ایران به کانادا آمد. همچنین مهدی عزیزیان قائم‌مقام سابق آستان قدس رضوی با کمک ابراهیم رئیسی و مشاورانش از ایران فرار کرد. 

******
آخوند اسماعیل صادقی نیارکی دادستان رژیم در قزوین روز شنبه 20خرداد خبر داد: "تاکنون قریب به ۹۰پرونده برای افراد روزه‌خوار تشکیل گردیده که از این تعداد ۲۰پرونده در روز دستگیری با صدور کیفرخواست به شعبه‌ ویژه‌یی که به همین منظور در دادسرا مستقر است ارسال و در همان روز به‌صورت ویژه به پرونده اتهامی آنان رسیدگی و مرتکبین به شلاق و جزای نقدی محکوم و حکم صادره نیز به مرحله اجرا در آمده است".


اخبار زنان؛

- به نقل از وبسایت حکومتی تی نیوز، 18 خرداد، علیرضا دلیری، فرمانده انتظامی بروجرد اعلام کرد فعالیت پلیس امنیت اخلاقی در زمينه کنترل حجاب زنان شدت می گیرد. وی افزود: «یکی از مهمترین وظایف ذاتی پلیس امنیت اخلاقی، برخورد و تذکر به بدحجابی و بی حجابی است». «می طلبد برای موضوع بدحجابی، فکری اساسی شود. به نظر می رسد که این موضوع را باید ابتدا از مدارس ابتدایی و دانش آموزان و حتی خانواده ها آغاز کرد تا به نتیجه مطلوب برسد». محمد حسین جاویدان فر،  مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر بروجرد نيز گفت: «در راستای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف، نیروهای آموزش دیده تذکرات لازم را به افراد بدحجاب می دهند». از سوی دیگر خبرگزاری حکومتی فارس وابسته به سپاه پاسداران 13 خرداد از قول جهانگیر کریمی معاون نیروی انتظامی اصفهان نوشت: «پلیس امنیت اخلاقی مختص یک فصل خاص نیست و همواره با مظاهر علنی بدپوششی و بی‌پوششی برخورد می‌کند... در استان اصفهان پلیس امنیت اخلاقی حتی در صورت مشاهده پوشش بد افراد در خودروها، با چنین افرادی برخورد قانونی می‌کند». وی تاكيد كرد: «گشت‌های امنیت اخلاقی، هم در تفرجگاه‌ها و هم در ایستگاه‌های پلیس در مناطق مختلف شهر فعال هستند و علاوه بر تذکر و مشاوره به افراد دارای پوشش بد؛ تکرارکنندگان این رفتار را به مراجع قضایی معرفی می‌کنند».

- سایت حکومتی باشگاه خبرنگاران 16 خرداد خبر داد که مسافران یک تور مختلط
تفریحی در سپیدان در استان فارس، شامل 90 دختر و پسر جوان، از سوی ماموران انتظامی بازداشت شدند. به گفته مقامات حکومتی این جوانان در ارتفاعات روستای ارشیری سپیدان درحالیکه مشغول تفریح و آب بازی بودند بازداشت شدند.


- امکان خرید بلیط برای زنان در جریان لیگ جهانی والیبال سال 2017 که هفته آینده در تهران آغاز می شود وجود ندارد. خریدارانی که از لحظات اولیه شروع فروش بلیط به سایت مراجعه کرده‌اند با این پیام مواجه شده ‌اند: «متاسفانه سهمیه خانمها به اتمام رسیده».
این پیام نیز هشدار داده بود که «سهمیه خانم‌ها و آقایان به طور کامل از هم جدا است و به هیچ وجه امکان جابه‌جایی سهمیه‌ها وجود ندارد. از حضور تماشاگرانی که از سهمیه‌ی مقابل خرید کرده باشند در ورزشگاه جلوگیری می‌شود». 


- پرونده مرجان داوری، مترجم زندانی 50 ساله که از سال 94 در زندان بسر می برد، و حكم اعدام دريافت كرده، به دیوان عالی رژیم ارجاع داده شد. خانم داوری به اتهام ترجمه كتابهايی با موضوع عرفان و متافيزيك و نيز تدريس در موسسه «راه معرفت» به افساد فی الارض و اجتماع و تبانی عليه نظام متهم شده است. مرجان داوری، دوم مهر ۱۳۹۴ به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد و به مدت سه ماه در انفرادی، بدون دسترسی به وکیل بازجویی گرديد. با پایان بازجویی در ۱۳ دی‌ ۱۳۹۴ به بند عمومی زنان اوین منتقل گرديد و در بهمن ۹۵ به زندان شهر ری منتقل شد. خانم داوری روز 22 اسفند 95، توسط شعبه 15 دادگاه انقلاب رژیم در تهران، به اعدام محكوم شد. 

- الهام رسول باقی، فعال مدنی، بنا به احضاريه ای كه در 13خرداد دريافت كرده، برای دهم تیرماه به دادگاه انقلاب احضار شده است. این فعال مدنی در ٢٣ اردیبهشت ٩۵ در تجمعی مقابل لاستیک دنا بازداشت و پس از آزادی، چندین بار به وزارت اطلاعات و دادسرای اوین احضار گردید. خانم رسول باقی، از سال ٩٣ فعالیت خود را آغاز کرده و در تجمعات لاستیک دنا، کانون صنفی معلمان و مراسم شهدای قيام ٨٨ حضور فعال داشته است. 



اخبار اعتراضی؛


روز یکشنبه 21 خرداد، کارگران کارخانه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز، 
روز شنبه 20 خرداد، جمعی از کشاورزان مناطق غرب و جنوب اصفهان، کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه خوزستان،
روز جمعه 19 خرداد، دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، مالباختگان موسسه آرمان (البرز ایرانیان) در همدان  
روز چهارشنبه 17 خرداد، داوطلبان کنکور ارشد مقابل ساختمان سنجش، جمعی از کارگران کارخانه ملی فولاد اهواز در مقابل استانداری رژیم، و روز سه شنبه 16 خرداد، بیش از 1000 کارگر شاغل، بازنشسته، و نی بر نیشکر هفت تپه در سومین روز اعتصاب، جمعی از داوطلبان کنکور مدیریت اجرایی و کارشناسی ارشد در تهران، غارت شدگان مؤسسه کاسپین در مشهد با درگیری با ماموران حکومتی، دانشجویان دانشکده نفت در اهواز، غارت شدگان توسعه (آرمان) در بهبهان، جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد در یاسوج، بازاریان بیله سوار در استان اردبیل، کارگران شرکت آذراب اراک، نیروهای آموزش دیده بهیاری مقابل وزارت بهداشت، بیش از هزارتن از غارت شدگان موسسه های بانکی و همچنین 400 تن از معلمان در مقابل مجلس رژیم و غارت شدگان موسسه کاسپین که کفن پوشیده بودند در خیابان میرداماد، تجمعات اعتراضی برپا کردند.   

- در خبری دیگر مردم حاشیه نشین اصفهان روز شنبه 20 خرداد، رسول زرگرپور، استاندار رژیم در استان اصفهان را که برای اولین بار به محله حاشیه نشین رفته بود، با اعتراض مجبور به فرار کردند. زرگرپور در برابر اعتراض مردم گفت: شما قبلاً هیچی نداشتید ولی الآن دارید!. 




اخبار زندان؛

- به نقل از منابع خبری مقاومت ایران، ظهر یکشنبه 21 خرداد گارد زندان اوین به سالن ۱۲ این زندان یورش برد. نیروهای گارد اقدام به تفتیش وسایل زندانیان اعم از کتاب، دفتر و لوازم شخصی کردند. این تفتیش با توهین و ارعاب و همچنین به هم ریختن و تخریب قسمتی از وسایل زندانیان همراه بود. 




- دادگاه رژیم در زاهدان برای یک زندانی سیاسی جوان بلوچ به نام عبدالقاصد خشت 28 ساله، حکم ۲بار اعدام صادر کرد. وی
۳۰ماه پیش در شهرستان کنارک از توابع چابهار دستگیر شد و اکنون در بند ۴زندان مرکزی زاهدان زندانی می‌باشد. رژیم یک زندانی را نیز به نام همایون طولابی، 30 ساله را روز سه شنبه 16 خرداد، در زندان مرکزی خرم‌آباد بدار آویخت. وی از شش سال پیش در زندان بود. 



- اسماعیل عبدی پس از ۳۷ روز اعتصاب غذای اعتراضی روز چهارشنبه ۱۷ خرداد، به درخواست کانون صنفی معلمان و خانواده خود و با وعده دادستانی و موافقت با مرخصی درمانی، به این اعتصاب پایان داد. این خبر را منیر عبدی، همسر وی، تایید کرده است. اسماعیل عبدی در اعتراض به عدم استقلال قوه قضاییه و "صدور احکام امنیتی" برای فعالان تشکل‌های صنفی معلمان و کارگران و با درخواست صریح "خروج پرونده‌ خود از حالت امنیتی به عادی" از دهم اردیبهشت سال جاری اعتصاب غذا کرده بود.





- رسول حردانی زندانی سیاسی محبوس در زندان گوهردشت کرج از سال 1379، در اعتراض به ادامه بازداشت غیرقانونی و عدم اجازه مرخصی استعلاجی از طرف دادستان رژیم در تهران از تاریخ 9خرداد دست به اعتصاب‌غذا زده است. وی به بیماری ام اس مبتلاست. وی تهدید کرده در صورت عدم پاسخگویی دست‌اندرکاران قضاییه و زندان، لبهای خود را خواهد دوخت. برادر رسول، خالد حردانی نیز در بیانیه ای اعلام کرده بود روز 19خرداد، در اعتراض به ادامه نقض سیستماتیک حقوق بشر در زندانها و ادامه شکنجه ها و همچنین در حمایت از رسول حردانی، دست به اعتصاب غذا خواهد زد.  


- ایوب اسدی، زندانی سیاسی که از خرداد ۹۰ در حبس به‌سر می‌برد، به بیماریهای کلیوی، آسم و کاهش بینایی مبتلاست؛ ولی مسئولین زندان از اعزام وی به مراکز درمانی و رسیدگی پزشکی به وی خودداری می‌کنند. ایوب اسدی در ۲۵خرداد ۹۰ بازداشت شد و ۳ماه در بازداشتگاه امنیتی سپاه سنندج تحت شکنجه روحی و جسمی قرار گرفت. دادگاه انقلاب شهرستان سنندج در سال ۹۱ او را به اتهام «همکاری با احزاب کردی» به ۲۰سال زندان محکوم کرد. 


- وحید نبی‌زاده ۳۴ساله از اهالی روستای گل‌ادم از توابع شهرستان سلماس که از سال ۱۳۸۷در بازداشت و زندان به‌سر می برد و از سال ۱۳۸۸هم در زندان زنجان محبوس است از حق استفاده از مرخصی محروم می باشد. این زندانی کرد بعد از 4ماه بازداشت به اعدام محکوم گردید ولی بعد به 25سال زندان قطعی کاهش یافت. وی در سال ۱۳۸۸به زندان زنجان تبعید و دوران محکومیت خود را در آنجا می‌گذراند. همزمان با اعلام خبر حکم اعدام به خانواده وی، پدرش دچار سکته‌ی مغزی شد و هم‌اکنون وی فلج و طی این مدت در وضعیت وخیم جسمی بسر می برد. 

- رسانه‌های حکومتی روز 20خرداد 96 از مرگ ۵هزار و ۵۰۰نفر از هموطنان بر اثر آلودگی هوا در سال ۹۵ خبر دادند.
یک کارگزار حکومتی به‌نام متصدی در سازمان محیط‌ زیست رژیم اعتراف کرد: سال گذشته 5هزار و 500نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست دادند.




******
خبرگزاری رویتر گزارش داد، کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد دونالد ترامپ در نظر دارد ناتان سیلز یک مقام سابق امنیت داخلی را به‌عنوان هماهنگ‌کننده ضدتروریسم معرفی نماید. کاخ سفید در اطلاعیه خود گفته است سیلز یک پروفسور در کالج حقوق سیراکیوس می‌باشد و پیشتر به‌عنوان یک معاون دستیار سیاست در اداره امنیت داخله و همچنین به‌عنوان یک مشاور ارشد در دفتر لیگال پالیسی در دادگستری کار کرده است.


اخبار منطقه؛


- خبرگزاری رویتر به‌نقل از منابع امنیتی گزارش کردند، بر اثر انفجاری در یک بازار شلوغ در شهر مصیب در 80کیلومتری جنوب بغداد 31نفر کشته شدند و 35نفر را مجروح کردند. داعش مسئولیت این حمله و نیز حمله‌ای را که در یک ایستگاه اتوبوس در شهر کربلا رخ داد به عهده گرفت. در این حمله نیز سه نفر کشته و 15نفر مجروح شدند. یک افسر امنیتی گفت بمبگذار مصیب یک زن بود که بمب را زیر پوشش خود پنهان کرده بود. اما داعش در بیانیه خود گفت هردو بمبگذار مرد بودند.


- به نقل از سایت ارم نیوز 20 خرداد، دهها تن از شبه‌نظامیان حوثی و نیروهای علی عبدالله صالح رئیس‌جمهور مخلوع یمن در درگیریهای روز جمعه 19خرداد با ارتش ملی و مقاومت مردمی یمن در مناطق مختلف استان تعز در جنوب غرب یمن کشته شدند. در این درگیریها نیروی هوایی ائتلاف عربی از نیروهای ارتش و مقاومت یمن پشتیبانی می‌کردند. 


- به نقل از سایت حکومتی بسیج 20 خرداد، جنازه یکی دیگر از پاسداران و ماموران نیروی قدس رژیم ایران به نام نعمت هاشمی که در سوریه کشته شده بود در استان البرز دفن شد. 




- به گزارش رویتر کشورهای عربستان سعودی ، مصر، امارات متحده عربی، بحرین و یمن تمامی ارتباطات دیپلوماتیک و اقتصادی خود را با قطر قطع کردند. رویتر افزود: قطر متهم است که از گروههای بنیادگرای حامی رژیم ایران در منطقه حمایت می‌کند. لیبی و مالدیو نیز در قطع رابطه با قطر به سایر کشورهای عربی پیوستند. عربستان سعودی اعلام کرد به‌منظور حفظ امنیت ملی در قبال خطرات تروریسم و افراطی‌گری، تصمیم گرفته است روابط دیپلوماتیک و کنسولی خود را با دولت قطر قطع کند و همه گذرگاههای زمینی، دریایی و هوایی را با این کشور بسته است. در بیانیه دولت عربستان آمده است: حمایت قطر از فعالیت‌های گروههای تروریستی مورد پشتیبانی رژیم ایران در عربستان و بحرین و کمک مالی و (پشتیبانی از) آنها، به‌ منظور ضربه زدن به ثبات و وحدت کشورهای عربی است... و برای عربستان آشکار است که مقامات قطر از شبه ‌نظامیان کودتاگر حوثی حتی پس از اعلام موجودیت ائتلاف عربی، حمایت کرده‌اند. 
بحرین نیز اعلام کرد:‌ تحریک رسانه‌های قطری، حمایت از فعالیتهای تروریستی و حمایت مالی از گروههای مرتبط با رژیم ایران در انجام خرابکاری و گسترش بحران در بحرین را دلیل تصمیم‌گیری خود می‌داند. 


 - صندوق حمایت از کودکان ملل‌متحد 'یونیسف' نسبت به وضعیت خطرناک ۱۰۰هزار کودک در موصل هشدار داد. پیتر هاکینگ، نماینده یونیسف در عراق گفت: این آژانس «گزارشهایی هشدار دهنده» از کشتار غیرنظامیان، از جمله کودکان، در موصل عراق دریافت کرده که برخی از آنها حین فرار در تبادل آتش میان داعش و نیروهای عراقی کشته شده‌اند. وی تخمین زده است که در حال حاضر حدود صدهزار کودکی که در بخش قدیمی شهر موصل و مناطق اطراف آن تحت کنترل داعش زندگی می‌کنند در وضعیتی بسیار خطرناک قرار دارند. 

- روز دوشنبه 5 ژوئن= 15خرداد کشور مونته نگرو بعنوان 29مین عضو ناتو با رأی مثبت تمامی اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی-ناتو- پذیرفته شد. قرار است به همین مناسبت مراسمی با حضور دوسکو مارکوویچ، نخست‌وزیر این کشور و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در مقر ناتو در بروکسل برگزار شده و پرچم مونته نگرو در کنار پرچمهای دیگر اعضای این سازمان برافراشته شود. با اضافه شدن مونته‌نگرو به جمع کشورهای عضو ناتو، این سازمان بر سواحل دریای آدریاتیک از ایتالیا تا یونان غیر از قسمت 20کیلومتری بوسنی و هرزگوین حاکم خواهد شد. این عضویت در حالی انجام می‌شود که در آوریل امسال مجلس این کشور برغم مخالفت شدید توانست در نهایت این مسأله را تصویب کند. 

- نتیجه انتخابات نخست وزیری انگلستان به نفع ترزا می از حزب محافظه کار، ولی با دولت اقلیت‌ به پایان رسید. هیچکدام از احزاب انگلستان نتوانستند 326 کرسی را بدست آورند. خانم می پس از مشخص شدن نتایج انتخابات اعلام کرد ”در زمان حساسی تشکیل دولت می‌دهم که برای انگلستان اطمینان به بار می‌آورد و در مذاکرات برکزیت، کشورمان را از اتحادیه اروپا خارج می‌کند. 
وی که تصمیم به اتحاد با حزب اتحادگرای دموکراتیک ایرلند شمالی برای تشکیل کابینه را گرفته است افزود: ”محافظه‌کاران و اتحادگرایان (حزب اتحادگرای دموکراتیک ایرلندشمالی) می‌توانند اطمینانی را که کشور لازم دارد برایش به ارمغان بیاورند".