صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۰۱، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

 روز شنبه 30بهمن مردم اهواز برای ششمین روز متوالی برغم هشدار نیروی انتظامی، در اعتراض به آلودگی هوا و قطع آب و برق دست به تظاهرات زدند. نیروی انتظامی رژیم در میان تظاهرکنندگان در مقابل استانداری، ظاهر شد و با خواندن اطلاعیه‌یی هر گونه تجمع اعتراضی را ممنوع کرد ولی مردم، آنها را هو کرده و شعار ‌دادند: "وعده ما همین جا ساعت 4 فردا" و "نترسید نترسید ما همه با هم هستیم".
مردم اهواز از روز دوشنبه  25 بهمن، تجمعات اعتراضی را علیه کارگزاران رژیم در استان خوزستان در مقابل استانداری این شهر برگزار کردند. مردم به قطع مکرر آب و برق و فاجعه آلودگی آب و هوا در این استان اعتراض دارند.
 روز سه‌شنبه ۲۶ بهمن مردم در اعتراض به کشته شدن یک جوان عرب به نام حسن آلبوغبیش، که بر اثیر شلیک ماموران نیروی انتظامی در شادگان در روز 21 بهمن به قتل رسیده بود، دست به تظاهرات زدند. روز پنجشنبه ۲۸بهمن، در پی فراخوان قبلی برای تجمع، در میدان ونک در تهران در حمایت از مردم خوزستان بیش از 300 مامور نیروی انتظامی و بسیجی باضافه حدود چهل خوروی نیروی انتظامی شامل ون، سواری و وانت، این میدان را قرق کرده بودند. اما مردم راس ساعت ۱۶ با تراکتهایی از قبیل "خوزستان هوا ندارد، خوزستان آب ندارد، خوزستان در حال مرگ است" در ضلع شمال شرقی میدان مورد حمایت قرار گرفتند. آنها همچنین شعار می‌دادند خوزستانی تنها نیست. باحمله مأموران نیروی انتظامی و لباس‌ شخصی به مردم، ضمن ضبط موبایل، چهار تن از زنان دستگیر شده و به نقطه نامعلومی منتقل شدند.
 روز شنبه 30 بهمن، بر اثر بارش باران و برف و توفان شن و گرد و غبار ، مردم اکثر استانهای کشور از جمله، گیلان، سیستان
و بلوچستان، خراسان شمالی، زنجان، آذربایجان شرقی، فارس، اردبیل، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان، بوشهر، هرمزگان، ایلام، قزوین و تهران با مشکلات زیادی از جمله جان باختن چند تن مواجه شدند.

******
واشینگتن تایمز روز سه‌شنبه ۲۶بهمن کنفرانس مطبوعاتی شورای ملی مقاومت در آمریکا و افشای مراکز آموزشی نیروی تروریستی قدس را منعکس کرد. واشینگتن تایمز نوشت: «بزرگترین گروه مقاومت علیه رژیم ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی روز سه‌شنبه در واشینگتن گفت، رژیم تندروی ایران، نظارت خود را بر عملیاتهای تروریستی با ایجاد شبکه‌یی از یک دوجین کمپ های آموزش داخلی برای نیروهای خارجی تشدید کرده است. شورای ملی مقاومت ایران گزارشی اطلاعاتی منتشر کرد که محلهای کمپها و کشورهایی را که نمایندگی می‌کنند را مشخص می‌کند. سازمان مجاهدین خلق ایران بزرگترین عضو این شوراست، از پشتیبانی گسترده شبکه اطلاعاتی در داخل دولت ملاها از جمله سپاه پاسداران و نیروهای ویژه آن نیروی قدس برخوردار بوده و سابقه‌یی از افشای بخشهای مخفی دستگاه امنیت ملی ایران دارد. نیروی قدس نقش ویژه‌ای در جنگ عراق در آموزش شیعیان عراقی در مورد چگونگی ساختن بمب ایفا کرده که تعدادی از نیروهای آمریکایی را کشته‌اند. نیروی قدس اکنون هزاران عضو شبه‌نظامیان شیعی را هدایت می‌کند، برخی از آنها به سوریه برای جنگ برای رژیم بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه اعزام شده اند. واشینگتن تایمز افزود: علیرضا جعفرزاده معاون مدیر دفتر این شورا در واشینگتن گفت "مقاومت ایران در موارد بیشمار تأکید کرده است که منبع و کانون تروریسم، بنیادگرایی و دخالتهای منطقه‌ای، رژیم بنیادگرای حاکم بر ایران است".
در بریفینگ خبری آقای جعفرزاده، مقام این شورا، از دولت ترامپ خواستار افزودن سپاه پاسداران انقلاب ایران و نیروی قدس آن در لیست تروریستی وزارت‌خارجه شد. از سوی دیگر گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا طی کنفرانسی به لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران، فراخوان دادند. گفتگوی رادیو ایرآوا با آقای حمید عظیمی از اعضای شورای ملی مقاومت دراینباره را  اینجا بشنوید.


******
 صبح شنبه 30 بهمن، پاسدار محمد پاکپور سرکرده نیروی زمینی سپاه پاسداران به ساخت و مجهز شدن این نهاد حکومتی به پهپاد انتحاری (پرنده هدایت‌پذیر از دور) اعتراف کرد و گفت: «امروز تمام مأموریت‌های نیروی زمینی سپاه را پهپادهای آن انجام می‌دهند که شامل ماموریتهای شناسایی، رزمی و انتحاری است. وی افزود: «دولتمردان آمریکا باید عاقل باشند. سپاه در برخی موارد تحریم بوده ولی اگر بخواهند سپاه را تحریم کنند، کار غیرعاقلانه‌ای انجام داده‌اند». 

******
العربیه روز شنبه 30بهمن گزارش داد یکی از برجسته‌ترین نامهای جدیدی که اخیراً وزارت خزانه‌داری آمریکا در لیست متهمان به فعالیتهای تروریستی و دست داشتن در فعالیتهای مربوط به قاچاق مواد مخدر، اضافه کرده است، نام «طارق العیسی» معاون اول رئیس جمهوری ونزوئلا می باشد که یک سوری تبار نزدیک به حزب‌الله و رژیم اسد است. العیسی به دست داشتن در تهیه گذرنامه و روادید تجاری برای تسهیل فعالیتهای گسترده تروریستی وابسته به حزب الله لبنان در کشورهای مختلف بویژه در کشورهای آمریکای لاتین و ارائه خدمات لجستیکی به کارتل های مواد مخدر از طریق تونلهای مرزی میان مکزیک و آمریکا و پولشویی متهم است. العربیه افزود: برخی کارشناسان سیاسی معتقدند که این اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا بزرگترین ضربه به شبکه‌های قاچاق حزب‌الله در خارج به ‌شمار می‌رود.

اخبار زنان؛

- محمدجعفر منتظری دادستان کل رژیم روز شنبه 30بهمن، مدعی شد اعتصاب غذاهای زندانیان سیاسی از خارج خط داده می‌شود. وی افزود: «نمونه این حرکت را در چند روز اخیر دیدیم. این موضوع از خارج کشور به برخی جریانهای سیاسی خط داده شده و می‌گویند که پایت که به زندان رسید شروع کن و ما از شما حمایت می‌کنیم. آن وقت خبر این اعتصابها به شبکه‌های اجتماعی و خارج از کشور می‌رود که فشاری علیه قوه قضاییه بشود، آن وقت این افراد از این طریق شروع به مظلوم نمایی می‌کنند و حتی وقتی حال‌شان بد می‌شود اجازه تزریق سرم هم نمی‌دهند. اما باید بدانند که اگر هم از زیر تیغ عدالت و دادگاه هم عبور کنند از محضر عدل الهی و نفرین بزرگان و اوتاد نمی‌توانند بگذرند».

- روز 30بهمن، شهناز اكملی، فعال حقوق بشر و مادر مصطفی کریم بیگی از شهدای قیام 88، پس از 24 روز بازداشت، با توديع وثيقه ای 100ميليون تومانی، معادل بيش از 30هزار و 800دلار، به طور موقت، تا زمان برگزاری دادگاه از زندان اوين آزاد شد. خانم اکملی صبح 6 بهمن، به دنبال يورش ماموران اطلاعات به منزلش بازداشت و به اوين منتقل شده بود.



- روز جمعه ۲۹ بهمن، زندانی سیاسی مريم اكبری منفرد در بند زنان زندان اوين که برای اولین بار در 24 مهر سال جاری، دادخواهی خود از داخل زندان را علنی نمود، اینبار دادخواهی خود در مورد بستگان قتل عام شده اش در سال 1367 را به سازمان ملل متحد كشاند و با شکایت به گروه كاری ناپديدشدگان قهری سازمان ملل از اين نهاد خواست تا رژيم ايران را در مورد پرونده رقیه و عبدالرضا اكبری خواهر و برادر اعدامی اش، مورد بازخواست قرار دهند. سه برادر و یک خواهر خانم مریم اکبری منفرد به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق در دهه ۶۰ اعدام شدند. خود او نیز به جرم فعالیتهای خواهر و برادارانش زندانی شده است.  

- عصر شنبه ٢٣ بهمن‌ پریا محمد شیخه 22 ساله دانشجوی رشته حسابداری در دانشگاه آزاد مهاباد، با طناب دار، اقدام به خودكشی نمود و جان سپرد. 






- قدریه قادری، زندانی سياسی کرد در زندان یاسوج عليرغم ابتلا به عفونت گوش، سردرد شدید و بی‌حسی یکی از دستان، از دريافت درمان ضروری درحالیکه خانواده اش هزینه های درمانی را متقبل شده اند، منع گردیده است. 
قدریه قادری در اواخر سال ۱۳۸۹، در ارومیه بازداشت و به اتهام همکاری با یکی از احزاب کردی، به ۷ سال زندان و تبعید به زندان یاسوج محكوم گرديده است.  



- صبح شنبه ۲۳ بهمن، سحرناز موسوی هدف ضرب و شتم مأموران زندان دستگرد قرار گرفت و سپس در خیابان رها شد. خانم موسوی برای پیگیری وضعیت فرزندش، قنبرعلی صفری، به زندان دستگرد اصفهان مراجعه کرده بود. اما در برابر بی اعتنايی مسئولين زندان به خواست هايش، مجبور شد با فرياد بلند اعتراض خود را بيان کند که مورد هجوم ماموران امنیتی قرار گرفت. خانواده های زندانيان كه شاهد صحنه بودند، خانم سحرناز موسوی را به بيمارستان منتقل نمودند. قنبرعلی صفری از سال ۸۸ در سلولهای انفرادی زندان دستگرد در بلاتكليفی نگاه داشته شده است و در حال حاضر در اعتصاب غذا می باشد. اين زندانی از شدت فشار و شكنجه در آذر ۹۵ اقدام به خودكشی کرده بود. 

- بنا به گزارش خبرگزاری حکومتی تسنیم، ۲۳بهمن، ابراهیم غفاری، مدیرکل بهزیستی گلستان، ۲۳بهمن، گفت: بر اساس آمار سال ۹۰ از ۲۱ میلیون خانوار در کشور، ۲ میلیون و ۵۵۷ هزار خانوار توسط زنان سرپرست خانوار اداره می شوند. پیش بینی می شود تا پایان امسال تعداد این خانوارها به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کند. وی افزود که تنها ۱۸درصد از اين زنان، شاغل هستند و بقيه، با معضل بيكاری، دست به گريبان هستند.
  


******
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه رژیم روز سه‌شنبه 26بهمن گزارش داد: شب گذشته هنگامی که وزیری رئیس اداره ثبت احوال کهنوج مشغول بازگشت به خانه‌اش بود، توسط دو موتورسیکلت سوار که سر و صورت خود را پوشانده بودند، به رگبار بسته شد و بر اثر شدت جراحات در دم کشته شد. 




******
کنفدراسیون بین المللی اتحادیه‌های کارگری، خواستار «پایان دادن به اذیت و آزار» رضا شهابی عضو هیأت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه توسط قوه قضاییه رژیم شد و نسبت به بازداشت مجدد و بازگرداندن او به زندان را در حالیکه در مرخصی استعلاجی به سر می برد، به معنای «به خطر انداختن سلامتی وی» توصیف کرد. رضا شهابی در خرداد 1389 توسط ماموران امنیتی بازداشت و سپس به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و به اتهام «تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس محکوم شده بود. در آغاز هفته جاری، پنج سازمان سندیکائی فرانسه نیز با ابراز «نگرانی شدید از احضار رضا شهابی به دادگاه رژیم در تهران»، یاد آوری کردند که رژیم ایران باید به «قراردادهای سازمان جهانی کار در رابطه با آزادی سندیکائی» متعهد باشد. 

اخبار اعتراضی؛

******
روز شنبه 30 بهمن، هواداران مقاومت ایران در آلمان، در اعتراض به سفر وزیر خارجه رژیم، جواد ظریف، تظاهراتی در مونیخ برگزار کردند.

روز یکشنبه 1 اسفند، همزمان با استیضاح وزیر راه کابینه حسن روحانی، مالباختگان
مؤسسه‌های مسکن هواپیمایی پرند، مسکن مهر پردیس، کاسپین و ثامن الحجج در مقابل مجلس رژیم، جمعی از کارگران کارخانه کاشی کویر یزد،    

روز شنبه 30 بهمن، جمعی از کارگران کارخانه قند قُهسِتان در ممسنی در استان فارس، کارگران روغن نباتی جهان در زنجان، 260 تن از کارگران کارخانه شیشه قزوین، کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز برای ششمین روز،    
روز چهارشنبه ۲۷بهمن، کارگران نورد لوله در اهواز، کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل   
روز سه شنبه ۲۶بهمن، شماری از معلمان بازنشسته که اغلب زن بودند، خانواده های چند تن از زندانیان زیر خط اعدام در زندانهای بیرجند و زندان مرکزی زاهدان، خودسوزی اعتراضی یکی از اعضای تعاونی مسکن پلیس راه نیروی انتظامی،   
و روز یکشنبه ۲۴بهمن، جمعی از پرستاران بیمارستان خمینی در تهران، دست به اعتصاب و تجمعات اعتراضی زدند.

اخبار زندان؛

- رژیم صبح ۲۷ بهمن، ۱۲ زندانی را در زندان گوهردشت کرج بدار آویخت. اسامی ۳ تن از این قربانیان عبارتند از: فرزاد تقوی، میرمحمد موسوی و یوسف محمدی. ۳ زندانی دیگر نیز در سمنان و میناب اعدام شدند. یکی از اعدام شدگان جواد اوختی‌زاده نام داشت. زندانی اعدام شده در میناب، عبدالحکیم کوهکن اهل بلوچستان معرفی شده است. در همین روز در زندان گوهردشت کرج دو زندانی به نامهای یوسف و ناصر، به اتهام کشتن دو مامور نیروی انتظامی اعدام شدند. رژیم همچنین در زندان مرکزی زاهدان یک زندانی ورزشکار کشتی گیر به نام "مصطفی آزادی عبد ولی" ۳۲ ساله را اعدام کرد. او از 10سال پیش در زندان به‌سر می‌برد. 

- روز شنبه 30 بهمن، ایرانیان آزادیخواه اتاوا در مقابل پارلمان کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این کشور، گرد آمدند و خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی شدند. آنها از جمله خواستار آزادی آرش صادقی، علی معزی، مریم اکبری منفرد و نرگس محمدی شدند و خواهان حسابرسی از رژیم به خاطر قتل عام 30 هزار زندانی سیاسی در تابستان 67 شدند. 

- روز 28بهمن، دیوان عالی رژيم درخواست اعاده دادرسی زینب سکانوند، زندانی
محکوم به اعدام در زندان ارومیه را رد كرد. سازمان عفو بین الملل، در 22دی 95 (11ژانويه2017) با انتشار بیانیه ای نسبت به اعدام قریب الوقوع زینب سکانوند، هشدار داده و خواستار توقف آن شده و در بيانيه خود تصريح كرده بود كه 80هزار نفر بر ضرورت لغو اجرای اعدام در مورد اين زن زندانی صحه گذاشته اند. زینب سکانوند در زمان ارتکاب جرم انتسابی ۱۷ سال سن داشته و اتهامات وارده را انکار کرده است. 

- صبح سه شنبه ۲۶ بهمن، مأموران امنيتی در تهران با یورش به منزل مسکونی فعال
مدنی نورا نجفی، با تهدید به شکستن درب و ايجاد رعب، وي را دستگیر و منزلش را مورد تفتیش قرار دادند. خانم نجفی از فعالان عرفان حلقه می باشد. در خبری دیگر مأموران امنیتی در اصفهان روز ۲۴بهمن با یورش به یک کلاس عرفان حلقه، مربی آن، خانم معصومه صادقی را بازداشت کردند. در پی بازداشت صادقی، نیروهای امنیتی به منزل وی نيز يورش برده و اقدام به تفتيش و ضبط وسايل او چون كارت شناسايی، كامپيوتر و تلفن همراهش نمودند. 

- قضات شعبه پنج دادگاه کیفری رژیم در استان تهران دو برادر و یک فرد «همدست» آنان را به جرم سرقت به قطع دست و رد مال محکوم کردند. بنا‌ به این گزارش، این حکم روز شنبه، ۲۳ بهمن، صادر شده است.  




******
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، تسنیم روز یکشنبه اول اسفند نوشت: «شرکت کنندگان حاضر در چهارمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی، به‌مناسبت سالروز صدور حکم ارتداد سلمان رشدی توسط امام، جایزه بیش از یک میلیارد تومانی برای اعدام وی تعیین کردند». این منبع حکومتی افزود: این جایزه یک میلیارد و هشتاد و یک میلیون تومانی توسط 40 مؤسسه و رسانه مردمی شرکت‌کننده در نمایشگاه تأمین شده است. این خبر که در سایت مجاهدین خلق آمده خاطرنشان می کند: 28سال پیش خمینی با صدور فتوایی سلمان رشدی نویسنده انگلیسی را به مرگ محکوم کرد. چندین سال پیش ارگان صدور تروریسم 15خرداد برای ترور سلمان رشدی مبلغ 2میلیون و 700هزار دلار تعیین کرده بود که به مرور و طی سالها به آن افزوده شده است..