صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اردیبهشت ۲۱، ۱۳۹۴

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

تظاهرات و درگیریهای مردم با نیروهای حکومتی در شهرهای کردستان روز شنبه نیز ادامه داشت. عصر شنبه 19اردیبهشت جمعی از مردم سردشت در اعتراض به جنایت مأمور اطلاعات رژیم که منجر به مرگ فریناز خسروانی شد در کمربندی این شهر دست به راهپیمایی زدند و با مأموران حکومتی درگیر شدند.
نیروهای حکومتی با باتون مردم را مورد حمله قرار داده و تعدادی را مجروح کردند و 10نفر را نیز دستگیر نمودند.

حرکت اعتراضی مردم سردشت بعد از خیزش مردم مهاباد و در اعتراض به مرگ 
دلخراش فریناز خسروانی صورت گرفت. مردم مهاباد در روز پنجشنبه 17اردیبهشت در ادامه قیام خود به اداره اطلاعات رژیم تهاجم کرده و در نقاط مختلف شهر با به آتش کشیدن تصاویر خامنه‌ای و خمینی با نیروهای گارد ضدشورش درگیر شدند. این خیزش در اعتراض به جان باختن فریناز خسروانی، دختر 26ساله کرد صورت گرفت که در روز 14اردیبهشت به‌خاطر مقابله با تعرض یک عامل اطلاعاتی رژیم خود را از طبقه چهارم هتل محل اشتغال خود به پایین پرتاب کرد. این تظاهرات که از بعدازظهر روز پنجشنبه آغاز شد، به‌دنبال حمله نیروهای حکومتی، با پرتاب گاز اشک‌آور و تیراندازی با گلوله‌های ساچمه‌یی و زخمی کردن دهها تن از مردم، به درگیریهای گسترده با ماموران رژیم منجر شد. مردم از جمله شعار می دادند: «مرگ بر بسیجی»، «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند. آنها همچنین شعار می‌دادند: «فریناز خواهرم». بر روی سایتهای اجتماعی نیز به‌طور گسترده مطالبی با هشتگ «من فریناز هستم» منتشر شد.

از روز پنجشنبه تا بامداد روز جمعه در مهاباد، حدود 700 تن بازداشت و دهها تن زخمی شده اند. دامنه این اعتراضات به شهرهای سردشت، سقز، سنندج، مریوان، خوی و اشنویه، نیز کشیده شد. 
خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت، به خانواده فریناز خسروی تسلیت گفت و از عموم مردم و جوانان خواست به حمایت از مردم مهاباد قیام کنند.
 فریناز خسروانی، لیسانس کامپیوتر با اشتغال در این هتل خانواده خود را سرپرستی می‌کرد.
جعفر کتانی، فرماندار مهاباد روز جمعه (۱۸ اردیبهشت / ۸ مه) گفت که در تجمع جوانان مهابادی جلوی "هتل تارا" محل مرگ فریناز خسروانی، کسی شعار سیاسی نداده بلکه شعارها علیه مدیر هتل بوده‌ است. او همچنین مدعی شد که خشونتی از سوی نیروی انتظامی اعمال نشده است.
نیویورک تایمز با عنوان "شورش در یکی از شهرهای مرکزی کردستان ایران" خبر خیزش گسترده مردم مهاباد علیه حکومت آخوندها را درج نمود و نوشت: بر اساس اخبار و گزارشهای شاهدان و تصاویر منتشر شده بر روی شبکه‌های اجتماعی، جمعیت خشمگین کردها در مهاباد به‌خاطر مرگ فریناز خسروانی شورش بپا کردند و هتلی را که وی در آن کار می‌کرد، به آتش کشیدند. پلیس از گاز اشک‌آور برای پراکنده کردن جمعیت استفاده کرد. فریناز خسروانی روز دوشنبه خود را از طبقه چهارم هتلی در شهر مهاباد به پایین پرت کرد

ایرانیان آزادیخواه شهر اتاوا در جریان آکسیون هفتگی خود روز گذشته، شنبه 9 مه
در مقابل سفارت آمریکا در این شهر، از قیام مردم مهاباد حمایت کرده و خواهان محکومیت رژیم شدند. این آکسیون توجه شهروندان اتاوا که از محل عبور می کردند را جلب نمود. ایرانیان با شعارهای فارسی و انگلیسی: "ما همه فرینازیم، از آخوندها بیزاریم"، "مهاباد تنها نیست، ما همه با هم هستیم"، "مرگ بر اصل ولایت فقیه"، تعرض به فریناز خسروی را محکوم کردند.
،
آنها همچنین از آمریکا و ملل متحد خواستند تا به تعهدات خود مبنی بر حفاظت ساکنان کمپ لیبرتی عمل نمایند و ساکنان لیبرتی را برای حفاظت از خود، مسلح کنند.





دولت کانادا با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت حقوق‌بشر در ایران، به حسابرسی بین‌المللی از رژیم فراخوان داد و خواهان بازدید گزارشگر ویژه ملل‌متحد از ایران شد.
سایت رسمی وزارت‌خارجه کانادا، گزارش داد: «رابرت نیکلسون وزیر امور خارجه با احمد شهید گزارشگر ویژه درباره وضعیت حقوق‌ بشر در ایران ملاقات کرد. دیدار احمد شهید مقارن بود با هفته حسابرسی پارلمان فدرال کانادا درباره (رژیم) ایران.
کانادا عمیقاً نگران وضعیت حقوق‌بشر در ایران است. دولت کانادا معتقد است از طریق یک عمل قوی متمرکز جهانی می‌توان از رژیم ایران حسابرسی کرد. دولت کانادا، هر بار در 12سال گذشته موفق بوده قطعنامه‌یی را در مجمع عمومی سازمان ملل علیه وضعیت حقوق‌بشر در ایران هدایت کند؛ وزیر نیکلسون مجددا حمایت کانادا را از کار گزارشگر ویژه اعلام کرد و بار دیگر از (رژیم) ایران خواست اجازه ورود او به ایران را بدهد.»

******
سازمان ملل روز جمعه ۸ می ۲۰۱۵= ۱۸ اردیبهشت 94 اعدامهای فزاینده در ایران را طی بیانیه ای محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است:‌ سازمان ملل اعدامهای فزاینده در هفته های گذشته در ایران توسط حکومت را به شدت محکوم می کند و به رژیم ایران فراخوان می دهد که فورا  این اعدامها را متوقف کند.

******
بامداد یکشنبه 20اردیبهشت گروهی از خانواده‌های زندانیان سیاسی و جمعی از مدافعان حقوق‌بشر برای دومین روز متوالی در  مقابل زندان اوین تجمع اعتراضی کرده و خواهان آزادی نرگس محمدی، روزنامه نگار، فعال حقوق بشر و مادر دو کودک شدند. مادر ستار بهشتی نیز در میان خانواده‌ها حضور داشت. تعدادی از تجمع‌کنندگان به داخل سالن ملاقات اوین رفتند اما نیروی انتظامی در صحنه به تهدید و ارعاب پرداخت و معترضان را از سالن ملاقات خارج کرد. آنها همچنین قصد دستگیری یکی از معترضان را داشتند که بر اثر مقاومت تجمع‌کنندگان بی نتیجه ماند. تجمع کنندگان اعلام کرده‌اند تا زمانی که نرگس محمدی از زندان آزاد نشود، روزانه از ساعت 10 صبح تا 15 بعدازظهر در مقابل زندان اوین تجمع خواهند کرد.

آنان از عموم خانواده‌های زندانیان سیاسی و مردم شریف دعوت کرده‌اند که به جمع آنها بپیوندند.
به نقل از فراخوان کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت 16 اردیبهشت برای آزادی خانم محمد، عوامل اطلاعاتي رژيم روز سه
شنبه 15 ارديبهشت، خانم نرگس محمدی را در يورش به خانه اش بازداشت و به زندان اوين منتقل كردند.


وی تلاش كرد از ورود ماموران، جلوگيری كند اما عوامل اطلاعاتی رژيم با تهديد و توسل به زور او را با خود بردند.
بازداشت نرگس محمدی در حالی صورت گرفت كه او در روز 13ارديبهشت در «دادگاه انقلاب» رژیم به رياست صلواتي به اتهامات «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و تشکیل و عضویت در گروه غیر قانونی» مورد محاكمه قرار گرفته بود. اما به خاطر اعتراض وکلای او به روند رسیدگی به این پرونده و اين كه در مراجعات مكرر خود به «دادگاه» اجازه مطالعه پرونده به آنها داده نشده بود، به جلسه بعدی دادگاه موكول شده بود.
نرگس محمدی در خرداد ۸۹، بازداشت و به شش سال حبس محكوم شده بود. اما بر اثر شكنجه و شرايط وخيم زندانهای رژيم، در دوران بازجويی دچار بیماری اعصاب و فلج عضلانی شد و به دنبال آن، به خاطر وخامت حالش با حکم «عدم تحمل کیفر» با وثيقه سنگين از زندان آزاد گردید.

******
دستگاه قضاييه  رژيم آقای علی معزی، 65ساله، زندانی سياسی هوادار مجاهدين را با يك پرونده سازی جديد به يكسال حبس اضافی محكوم كرد.
روز دوشنبه 14 ارديبهشت در دادگاهی در كرج، اين حكم به علی معزی كه با زور به دادگاه رژیم منتقل شده بود، ابلاغ گردید. صبح دوشنبه پس از آن كه آقای معزی را برای شركت در «دادگاه» احضار كردند، او به طور كتبی اعلام كرد «دادگاه» را غيرقانونی و نامشروع می داند و در آن حضور نخواهد يافت. به دنبال آن، به فرماندهی یک پاسدار-سرگرد، ماموران حکومتی او را مورد ضرب و جرح قرار داده به نحوی كه بر اثر كوبيدن او به نرده آهنی پيشانی اش شكافت و دچار خونريزی شديد شد.
این خبر که در سایت مجاهدین خلق درج شده می افزاید: پاسداران او را در همين وضعيت و در حاليكه دست و پايش در زنجير بود، با كشيدن روی زمين به دادگاه منتقل كردند. آصف حسينی رئيس اين دادگاه با توهين و تهديد، علی معزی را به يكسال حبس اضافی محكوم كرد اما وی از امضای اين حكم خودداری كرد.
لازم به ذکر است که آقای علی معزی از زندانیان سیاسی دهه 60 در پایان دوران محکومیتش بسر می برد و دلیل زندانی شدن او در سال 87، دیدار با دو فرزندش در کمپ اشرف می باشد. وی برای سومین بار در سال 90، بخاطر شرکت در مراسم خاکسپاری محسن دگمه چی که در زندان بدلیل محرومیت از رسیدگیهای درمانی جان باخت، دستگیر شد.

******
چهار نفر در افغانستان به جرم قتل فرخنده دختر جوان افغان به مرگ محکوم شدند. 49نفر از جمله 19مأمور پلیس در ارتباط با این قتل در دادگاه محاکمه شدند. قاضی برای 8متهم دیگر 16سال زندان تعیین کرده است. حکم دادگاه برای ماموران پلیسی که شاهد صحنه بودند اما هیچ اقدامی نکردند در طول هفته آینده اعلام می‌شود.
فرخنده دختر 27ساله افغان، یکروز پیش از نوروز در 19ماه مارس به اتهام سوزاندن قرآن مورد حمله وحشیانه اراذل و اوباش کابل قرار گرفت و در اثر ضربات وارده جان باخت. مهاجمان سپس پیکر فرخنده را آتش زدند. این جنایت خشم زنان افغانستان و سازمانهای حقوق‌بشری در سراسر جهان را بر انگیخت.