صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اردیبهشت ۱۴، ۱۳۹۴

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



درهفته اول ماه مه امسال، نمایندگان احزاب مختلف کانادا در چهارمین سالگرد "هفته حسابرسی ایران
Iran Accountability Week
ضمن حمایت از  زندانیان سیاسی ایران، به منظور مقابله با تهدید چهارجانبه رژیم، یعنی اتمی، تروریسم، تحریکات و بطور مشخص نقض سیستماتیک و گسترده حقوق بشر، در پارلمان فدرال کانادا فعال خواهند بود. نمایندگان احزاب مختلف پارلمان فدرال کانادا، جزو "برنامه حمایت از زندانی سیاسی ایران" هستند که نمایندگان مجلس در سراسر جهان را به دفاع از یک زندانی سیاسی ایران با ذکر نام، تشویق می کند تا مدافع آنها باشند و از آنها حمایت کنند.



******
روز چهارشنبه 29 آوریل برابر با 9 اردیبهشت خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، به دعوت نمایندگان کنگره آمریکا در جلسه استماع زیرکمیته تروريسم و منع تكثير سلاحهای اتمی سخنانی ایراد نمود و به سوالات نمایندگان مردم آمریکا پاسخ داد. این اولین باری است که صدای مخالفان رژیم ایران در این سطح و در کنگره آمریکا بطور مستقیم شنیده می شود. لازم به ذکر است که دولت وقت آمریکا مقاومت ایران را برای دلجویی از خاتمی رئیس جمهور سابق رژیم آخوندها در لیست تروریستی قرار داده بود. این نامگذاری در ژوئیه 2010 لغو گردید. خبر حضور خانم رجوی در کنگره آمریکا پس از انتشار، با سر و صدای رژیم ایران، مورد توجه ویژه قرار گرفت. خبرگزاریهای بین المللی غربی و عربی این واقعه تاریخی را انعکاس دادند که همچنان ادامه دارد. لازم به ذکر است که برنامه ده ماده ای خانم رجوی برای ایران آزاد در نشریه هیل کنگره آمریکا و همزمان با حضور او در کنگره به چاپ رسید.
سی.ان.ان در این مورد گفت: مریم رجوی، رژیم ایران را به‌سختی مورد حمله قرار داد و این رژیم را مسئول پیدایش بنیادگرایی سنی و شیعی دانست؛ وی (حکومت) تهران و داعش را با یکدیگر مشابه دانست و این ایده را که بین بنیادگرایان «افراد میانه‌رویی» وجود دارد توهم و سراب توصیف کرد. وی خواهان سرنگون‌کردن رژیم سوریه و رژیم ایران شد.
سی ان ان افزود: رجوی این مواضع را روز چهارشنبه 29 آوریل هنگام سخنرانی در یک جلسه استماع در کنگره آمریکا از طریق ماهواره ایراد کرد. وی گفت: که مسأله بنیادگرایی دینی و بنیادگرایی اسلامی چه در قالب داعش و چه در قالب شبه‌نظامیان شیعی، به‌شدت به منطقه هجوم آورده و به آمریکا و اروپا نیز رسیده است. وی افزود: بنیادگرایی هنگامی آغاز شد که خمینی رهبری انقلاب مردمی سال 1979 (1357) را در ایران ربود و یک دیکتاتوری دینی برقرار کرد.
رجوی تأکید کرد: جنایاتی که نیروی قدس و بشار اسد در سوریه مرتکب شدند و همچنین کشتار سنی‌ها و کنار گذاشتن آنها در عراق توسط نخست‌وزیر سابق نوری مالکی، هم‌زمان با سکوت غرب، همه اینها باعث تقویت داعش شد... رژیم آخوندی بخشی از یک راه‌حل نیست، بلکه قلب مشکل است.
سی ان ان ادامه داد: رجوی عقیده دارد که راه‌حل ریشه‌یی برای این مشکل، تغییر رژیم توسط مردم و مقاومت ایران است؛ او از ائتلاف بین‌المللی برای نابودی بنیادگرایی اسلامی سنی و شیعی، خواهان پایان دادن به نفوذ رژیم ایران در عراق و حمایت و کمک به اپوزیسیون و مردم سوریه برای سرنگون‌کردن دیکتاتوری اسد و برقراری دموکراسی در این کشور شد.
مریم رجوی در قسمت دیگری از صحبت‌هایش با اعضای کمیته خارجی کنگره آمریکا، گفت که رژیم ایران با به‌وجود آوردن تروریسم، ثبات در منطقه را تهدید می‌کند.

******
هر چند رژیم تلاش کرد با دست درازی به روز جهانی کاگر در برگزاری اعتراضات کارگری اختلال ایجاد کند اما روز جمعه 11 اردیبهشت بیش از هزار کارگر از شرکتهای فلات کوهرنگ، کارخانه قند چارمحال بختیاری، شرکت شیمبار و شرکت برف آب در مقابل استانداری شهرکرد دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران خواهان بازگرداندن کارگران اخراجی به ‌کار و پرداخت 6ماه حقوق معوقه کارگران فلات کوهرنگ شدند. ماموران انتظامی در وحشت از گسترش دامنه اعتراض، جمعیت معترض را به محاصره درآورده و مانع از عکس و فیلمبرداری شدند.
در روز جهانی کارگر، همچنین هنگامی که جمعی از کارگران عسلویه در مقابل اداره کار به‌مناسبت روز کارگر تجمع اعتراضی برپا کرده بودند، مورد تهاجم ماموران نیروی انتظامی قرار گرفتند. ماموران در وحشت از گسترش اعتراضات زمانی کارگران حاضر نشدند به خواسته آنها گوش داده و پراکنده شوند، به صف کارگران حمله کردند.
- روز چهارشنبه 9اردیبهشت نیز، در اسکله عسلویه، مأموران ساحلی رژیم، بدون دلیل و با زور و اجبار تمامی داروهای شیلات که توسط لنجهایی که از قطر وارد ایران شده بودند را از دست صیادان گرفته و فقط مقدار بسیار اندکی از صدها کیلو دارو شیلات را به صاحبان اصلی تحویل دادند.
صیادان و صاحبان لنج در اسکله عسلویه دست به اعتراض و تجمع زده و خواستار بازگرداندن اموال خویش شدند.
همچنین در روز دهم اردیبهشت، به مناسبت روز جهانی کارگر، در میان تدابیر شدید امنیتی، کارگران در شهرهای مختلف با تجمع در مقابل اداره کار یا فرمانداری و با سردادن شعار، خشم خود را از رژیم ضدکارگری ابراز نموده و خواستار حقوق خود شدند. از ساعت 10 تا 13 تجمع کارگران در مقابل وزارت کار در تهران با حضور صدها کارگر برگزار شد.
این تجمع با وجود یورش یگان ویژه و گارد ضدشورش برگزار شد. تجمع‌کنندگان شعار می‌دادند: «کارگر زندانی آزاد باید گردد»، «کارگر می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد»، «دانشجو کارگر معلم اتحاد اتحاد». علاوه بر این تجمعاتی در میدان انقلاب و میدان استاندار و در سایر مناطق تهران برگزار شد. گفته می شود در تهران تعدادی از تجمع‌کنندگان دستگیر شدند.

******
روز چهارشنبه 9اردیبهشت 94 همزمان با برگزاری دادگاه دکتر محمدعلی طاهری در دادگاه رژیم بیش از 200تن از دوستان او در خیابان منتهی به دادگاه انقلاب تهران ‌معلم تجمع کرده و خواهان آزادی وی شدند. نیروی انتظامی به تجمع‌کنندگان حمله کرد و عده‌ای از آنها را بازداشت نمود.

*
اندیمشک، بیش از یازده تن کشته و 200نفر مجروح شدند. این درگیری در محله قدیمی معروف به ساختمان شروع شد و با ورود ماموران انتظامی دامنه گسترده‌تری پیدا کرد و تبدیل به جنگ مردم با نیروی انتظامی شد. سرکرده نیروی انتظامی خوزستان از شهرهای شوش و دزفول نیروی ضدشورش به اندیمشک فرستاد. گفته می‌شود حداقل یک درجه‌دار نیروی انتظامی کشته شده و بیش از ده تن به‌شدت مجروح شدند و حداقل به دو دستگاه خودروهای نیروهای انتظامی آسیب جدی وارد شد. شهر اندیمشک در حالت حکومت نظامی قرار داشت. رژیم خبری از این درگیری نداده است، اما برخی شاهدان محلی میزان کشته‌ها و مجروحان را تا 300نفر تخمین می‌زنند.

******
در پی پرونده‌سازی مجدد برای زندانی سیاسی محمد حسین کاظمینی بروجردی، از طرف دادگاه ویژه روحانیت، در تاریخ23
فروردین سال جاری که او با اتهامات جدیدی روبه‌رو گردیده است، پس از آن که یکی از سرکردگان دادگاه به‌نام نصرت آبادی، به وی گفته است که به‌زودی در مورد انتشار کتاب جدید آقای کاظمینی بروجردی می‌بایستی مجدداً محاکمه شود، آقای کاظمینی بروجردی اعلام کرد:
من در دادگاه حاضر نخواهم شد، حتی اگر تا آخر عمرم هم در زندان باقی بمانم.
آقای کاظمینی بروجردی، به‌دلیل حمایت از نظریه جدایی دین از حکومت، در یک دادگاه غیرعلنی و غیرقانونی، بدون دسترسی به وکیل مستقل، محاکمه و به 11سال حبس محکوم شده است که هم‌ اکنون در حال سپری کردن نهمین سال از این دوره محکومیت می‌باشد.

******
بامداد 12 اردیبهشت- 2 مه، جمعی از معلمین بر مزار دکتر خانعلی تجمع اعتراضی برپا کردند.
این تجمع در شرایطی برگزار شد که ماموران نیروی انتظامی هر تجمعی را ممنوع اعلام کرده بودند. اما زمانی که با مقاومت معلمان مواجه شدند، تلاش کردند با ایجاد فضاى ارعاب و دستگیری برخی از معلمان، در مسیر ابن‌بابویه، در ایستگاه جوانمرد قصاب و در ایستگاه شهر ری، آنان را به عقب‌نشینی وا دارند. با وجودیکه ماموران نیروی انتظامی فقط 15 دقیقه به معلمان داده بودند تا محل را ترک کنند، مطابق برنامه اعلام شده، بر سر مزار دکتر خانعلی گرد آمدند.


******
دبیرخانه شورای ملی مقاومت در اطلاعیه 12 اردیبهشت خود اعلام کرد که محاصره ضدانسانی پزشکی لیبرتی و ایجاد تأخیرهای عمدی در رفت و آمد بیماران به بیمارستان ادامه دارد و در روزهای اخیر باعث شده است شماری از افراد قرارهای پزشکی خود را از دست داده و بی‌نتیجه به کمپ برگردند. قرارهایی که در برخی موارد ماهها در انتظار آن بوده‌اند. برای نمونه این اطلاعیه می افزاید: در روز 10اردیبهشت (30آوریل 2015) مأموران عراقی بدون هیچ دلیلی آمبولانس بیماران را بیش از دو ساعت در ورودی کمپ معطل کردند. این امر موجب شد یکی از زنان بیمار، قرار پزشکی خود را از دست بدهد.
در روز پیش از آن نیز، مأموران عراقی بیماران را بیش از یک ساعت و نیم در ورودی کمپ نگه‌داشتند.
همچنین در روز 6اردیبهشت (26آوریل)، زمانیکه بیماران از کمپ خارج می‌شدند، مأموران عراقی یکی از بیماران را مورد آزار و اهانت قرار دادند. یکی از مأموران هنگام چک کارتهای شناسایی، بیمار مزبور را تهدید کرد که کارتش را از بین خواهد برد و گفت: این کارت شناسایی «منافقین» است.
منافقین ترمی است که رژیم ایران برای مجاهدین به‌کار می‌برد.


******
کمیسیون آزادی مذهبی در آمریکا در گزارش سالانه خود اعلام کرد وضعیت آزادی مذهب در ایران در سال میلادی ۲۰۱۴ وخیم‌تر شده است. بر اساس این گزارش اقلیتهای مذهبی در ایران مورد آزار و اذیت، تبعیض، بازداشت و ارعاب قرار می‌گیرند.
در این گزارش آمده است: حسن روحانی با پایبند نبودن  به وعده‌های انتخاباتی خود کاری برای تقویت آزادیهای مذهبی اقلیتهای مدنی انجام نداده است. کمیسیون آزادی مذهبی در آمریکا از سال ۱۹۹۸ گزارشهای سالانه خود را منتشر می‌کند و به موارد نقض آزادی مذهب در کشورهای مختلف جهان می‌پردازد.
خاطرنشان می‌شود از حدود پنج سال پیش وزارت‌خارجه آمریکا رژیم ایران را در فهرست رژیمهایی قرار داده که از نظر مذهبی وضع آنها به‌طور ویژه نگران‌کننده است.


******
سایت جایزه انجمن قلم نیوانگلند، گزارش داد جایزه سال ۲۰۱۵ واسیل استوس را در روز 30 آوریل به ستار بهشتی و دیگر نویسندگان ایرانی اهدا کرد که با شجاعت به یادماندنی خود در مبارزه با سانسور و ظلم و ستم، جان خود را از دست داده‌اند.
این انجمن، مرگ شهید ستار بهشتی را که سال ۲۰۱۲ به دست پلیس سایبری رژیم ایران شکنجه شد و به قتل رسید، موجب خشم بین‌المللی و یک انگیزه برای تلاش طرفداران آزادی بیان در ایران و سراسر جهان دانسته است.
خانم گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، در پیامی ویدئویی به مراسم اهدای این جایزه از انجمن قلم نیوانگلند سپاسگزاری کرد. ستار بهشتی کارگر وبلاگ نویس، به اقدام علیه امنیت ملی از طریق نگارش مطالب انتقادی متهم شده بود.

******
در روز 10 اردیبهشت ماموران نیروی انتظامی با شلیک مستقیم دو تن از شهروندان بلوچ را به قتل رساندند. این جنایت در مناطق روستایی "سرباز" و "سراوان" روی داد. این دو جوان بلوچ، سلیم بلوچ اهل روستای "درگس دشتیار"’ واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان و شبیر بلوچ‌زهی 22ساله اهل روستای "محمدی" از توابع بخش مرکزی شهرستان سراوان بودند.
در سال 93 در این منطقه حداقل 15تن در اثر شلیک مستقیم ماموران حکومتی، که همگی بدون ایست و ناگهانی بود، به قتل رسیدند و تعدادی نیز مجروح شدند.

******
در جریان سفر روز چهارشنبه حسن روحانی به شیراز، چند دانش آموز شیرازی که می گفتند به زور برای دیدار با رئیس جمهور آخوندها به محل برده شده بودند، اعتراض کردند. آنها گفتند هر کس حضور نیابد 3 نمره از انضباطش کم می شود.