صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۴

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز پنجشبنه 26 مارس، نیروهای ائتلاف بریاست عربستان سعودی، در عملیات توفان قاطع مواضع حوثیها در یمن را هدف
قرار دادند. به نقل از تلویزیون سی ان ان، حملات صورت گرفته علیه مواضع حوثیها بسیار سنگین بوده و مقامات حوثی در صنعا اذعان داشتند که بیش از 200 حمله هوایی علیه مواضع حوثیها که تحت حمایت رژیم ایران قرار دارند انجام شد. هواپیماهای جنگنده شرکت کننده در عملیات «توفان قاطع» از امارات 30 فروند، از بحرین 15 فروند، از کویت 15 فروند، از قطر 10 فروند، از اردن 6 فروند، از مراکش 6 فروند و از سودان 3 فروند گزارش شده است. گفتنی است سودان کلیه دفاتر نمایندگی و مراکز رژیم ایران در این کشور را بسته است. از زمان آغاز عملیات توفان قاطع مصر، ترکیه و پاکستان نیز به این ائتلاف پیوسته اند.

پادشاه عربستان در اجلاس شرم الشیخ گفت: ادامه اغتشاشات حوثیها با حمایت کشورهای منطقه و گسترش کنترل این کشورها در
یمن و تبدیل یمن به محل نفوذ خود باعث شد که کشورهای برادر و دوست اقدام به‌عملیات توفان قاطع بکنند. اقدامات حوثیها تهدید بزرگی برای امنیت و ثبات منطقه و جهان ایجاد می‌کرد. امیدوار بودیم که دست به این کار نمی‌زدیم و ریاض درهایش را به روی تمامی طرفهای سیاسی یمنی باز کرده بود. امیدوارم کسانی که از قانون سرپیچی می‌کنند عقل هایشان را به‌کار گیرند و کمک گرفتن از نیروهای خارجی را متوقف کنند و دست از فرقه‌گرایی بردارند. عبدالله بن عبدالعزیز افزود: عملیات توفان قاطع ادامه خواهد یافت تا اهدافش محقق شود. از حوثیها می‌خواهم که تمامی تسلیحاتی که متعلق به دولت بوده را بازگردانند.
از کشورهای شرکت کننده در عملیات توفان قاطع و کشورهای پشتیبان این عملیات که صلح و امنیت را در منطقه ترسیم می‌کند تشکر می‌کنم. پادشاه عربستان همچنین گفت که موضوع فلسطین در صدر موضوعات عربستان سعودی است. این حق فلسطین است که دولتی مستقل با پایتخت بیت‌المقدس را تشکیل دهد. 
رئیس جمهور یمن، عبد ربه منصور هادی نیز در اجلاس شرم الشیخ گفت: من به دنبالچه‌های رژیم ایران و بازیچه‌های آن و
کسانی که با این رژیم اند می‌گویم، شما بودید که یمن را با کینه سیاسی و بحران سازیهای منطقه‌ای منهدم کردید. این شما بودید که حاکمیت یمن را نقض کردید و شما مسئول تمامی رویدادهای که اتفاق افتاده و خواهد افتاد هستید. من به ادامه عملیات توفان قاطع دعوت می‌کنم تا این‌که این باندها تسلیم شوند و از تمامی استانهایی که به اشغال خود در آورده‌اند بیرون بروند. دوایر دولتی و پادگانها را تخلیه کنند و تمامی تسلیحات سنگین و نیمه سنگین را تحویل دهند.

در آستانه برگزاری کنفرانس سران عرب، خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت برای دوران انتقال، بر ضرورت اتحاد عمل علیه رژیم ایران و صدور تروریسم و تجاوزکاریهایش در منطقه تأکید کرد و گفت: ائتلاف علیه اشغال یمن از سوی ماموران رژیم ایران بسیار ضروری و اجتناب‌ناپذیر بود اما این دفاع برحق و مشروع باید در سراسر منطقه از عراق و سوریه تا لبنان و سایر نقاط گسترش یابد و از فاشیسم دینی حاکم بر ایران و مزدورانش در این کشورها خلع‌ید شود. 
خانم رجوی توجه کنفرانس سران کشورهای عربی را به این حقیقت مهم جلب کرد که دست اندازیها و جنگ‌افروزیهای رژیم در منطقه نه از موضع قدرت بلکه به‌خاطر سرپوش گذاشتن بر بحرانهای درمان‌ناپذیر سیاسی و اجتماعی و اقتصادی گریبانگیر این رژیم است که هر روز عمیق‌تر می‌شود. این رژیم در مقابل قاطعیت ناگزیر به عقب‌نشینی است، هم‌چنان که مماشات و استمالت باعث تشویق آن در تجاوزکاری و اشغالگری شده است. ریشه بحرانهای این منطقه رژیم ولایت‌فقیه است و برای آن هیچ راه‌حلی جز قاطعیت و خلع‌ید از این رژیم در منطقه و سرنگونی آن وجود ندارد. 

از سوی دیگر رژیم حاکم بر ایران در قبال حملات گسترده هوایی ائتلاف منطقه‌یی به شبه‌نظامیان حوثی سراسیمه واکنش نشان
داد.
وزارت خارجه رژیم طی بیانیه‌یی اعلام کرد: 
توسل به اقدامات نظامی علیه یمن که درگیر بحران داخلی و مقابله با تروریسم می‌باشد موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع و گسترش دامنه بحران و از دست رفتن فرصتها برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات داخلی یمن خواهد شد. 
مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم نیز خواستار توقف فوری حملات هوایی و همه اقدامات جنگی در یمن شد. 
به گزارش خبرگزاری حکومتی تسنیم وابسته به نیروی تروریستی قدس، جواد ظریف گفت: این تذکر را به همه کشورهای منطقه و کشورهای غربی می‌دهیم که مراقب باشند در این بازیهای کوته نظرانه همراه القاعده و داعش نشوند.


******
شانزده تن از زندانیان سیاسی گوهردشت کرج، طی بیانیه ای هفتم فروردین، دخالت و تجاوزات رژیم ایران در یمن و کشورهای
منطقه را محکوم کردند. در این نامه از جمله آمده است: دخالتهای تجاوزکارانه و غیرقانونی جمهوری اسلامی در بحرین، عراق، سوریه، لبنان و به‌ویژه یمن و هزینه میلیاردها دلار از سرمایه‌های ملت ایران صرفاً موجب می‌شود ملتها و دولتهای منطقه به جنگ و دشمنی علیه یکدیگر بپردازند و هزاران انسان بی‌گناه کشته شوند. زندانیان سیاسی در نامه خود می افزایند: این جنگ و خشونت در یمن نتیجه قطعی مماشات دولت اوباما در برخورد با سیاستهای تجاوزکارانه داعشیهای حاکم بر ایران در کل منطقه به‌دلیل اعمال سیاستهای مضحک مقابله با داعش عراق و سوریه با همکاری دولت جمهوری اسلامی است. این سیاست مضحک و متناقض دولت حاکم بر آمریکا موجب گردید رژیم حاکم بر ایران از خلاً قدرت در خاورمیانه سوء‌استفاده نماید و اینک منطقه را به کام خشونت، ناامنی و جنگ کامل فرو ببرد. هزینه چنین سیاستهای کاسب کارانه و غیر معقولانه را مردم ایران و سایر ملتهای منطقه خواهند داد، در تجاوز، جنگ‌افروزی و خشونت این کودکان، زنان، غیرنظامی‌ها و در واقع حقوق‌بشر و دموکراسی است که قربانی می‌شود.


******
رژیم 12زندانی را روز پنجشنبه 6فروردین به‌طور مخفیانه در شیراز و مشهد بدار آویخت. به نقل از اطلاعیه شورای ملی
مقاومت 8 فروردین- 28 مارس، 5 تن از زندانیان به‌ طور جمعی در مشهد اعدام شدند. 6 تن دیگر نیز به‌طور جمعی در زندان پیرنیای شیراز و یک زندانی دیگر در زندان عادل‌آباد این شهر بدار آویخته شدند.
هفت زندانی اعدام شده در شیراز از دو روز قبل از نوروز به سلولهای انفرادی منتقل شده بودند تا آنها لحظات تحویل سال را در انتظار مرگ سپری کنند. این اطلاعیه افزود که رژیم ایران تا کنون از انتشار اخبار و اطلاعات مربوط به این زندانیان خودداری کرده است. 
گفتنی است احمد شهید، گزارشگر ویژه ملل‌متحد در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران، در روز 5فروردین از 1000 اعدام در 15ماه اخیر خبر داد. وی پیش از آن، ضمن اشاره به افزایش اعدامها و وخیم‌تر شدن وضعیت حقوق‌بشر در ایران، نسبت به تحت الشعاع قرار گرفتن نقض حقوق‌بشر در ایران به‌دلیل مذاکرات اتمی هشدار داد. احمد شهید تصریح کرد از زمان روی کارآمدن حسن روحانی در سال 2013 وضعیت کلی حقوق‌بشر در ایران بدتر شده است.  

******
پیکر یونس عساکره، جوان دستفروش خوزستانی که در اعتراض به فشارهای مأموران حکومتی خود را به آتش کشید و در بیمارستانی در تهران جان باخت، روز دوشنبه 3فروردین در خرمشهر در میان مردم معترض تشییع شد. یونس عساکره در اسفند گذشته پس از آن که مأموران حکومتی در خرمشهر دکه میوه فروشی‌اش را مصادره کردند در مقابل ساختمان شهرداری این شهر خود را به آتش کشید. مراسم تشییع جنازه یونس عساکره در فضای امنیتی شدیدی در خرمشهر برگزار شد. 


******
و دو خبر از کانادا؛
خبرگزاری رویتر24مارس گزارش داد: استیون هارپر نخست‌وزیر کانادا گفت: کانادا مأموریت خود علیه داعش را با شروع
حملات هوایی علیه بهشت امن آن در سوریه، گسترش خواهد داد. این امر کانادا را دومین عضو ناتو بعد از آمریکا در حمله به مواضع داعش در سوریه قرار می‌دهد. هواپیماهای اردنی و اماراتی نیز در سوریه عملیات می‌کنند.
هارپر همچنین گفت: کانادا در نظر دارد مأموریت 6ماهه خود علیه داعش را تا یک سال تا پایان مارس 2016 تمدید کند. کانادا دارای حدود70 نیروی ویژه در شمال عراق بوده و 6 جت جنگی کانادایی در مأموریتهای بمباران علیه داعش در عراق، شرکت دارند. 



******
روز پنجشنبه 26 مارس ساعت 7 شب در فضایی غم انگیز، حدود 100 تن از مردم افغان مقیم اتاوا روبروی سفارت افغانستان
در شماره 240خیابان آرگایل گرد آمده و اعتراض خود را نسبت به قتل وحشیانه فرخنده 27 ساله که بدست جمعی از اوباش در کابل کشته شد، به معرض نمایش گذاردند. آنها با افروختن شمع یاد فرخنده را گرامی داشته و از دولت افغانستان خواستار مجازات قاتلین فرخنده و عدالت برای فرخنده و زنان افغان شدند. دختران جوان با حمل پلاکاردهایی که روی آنها نوشته شده بود: من فرخنده هستم، در کنار مردان جوان، قتل وحشیانه فرخنده را محکوم کردند. گروهی از ایرانیان آزادیخواه اتاوا نیز در این مراسم شرکت کرده و با مردم افغان ابراز همدردی نمودند. کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت نیز اعدام خیابانی فرخنده را به شدت محکوم کرد و افزود: این عمل در واقع نیاز به تقویت جبهه ای از زنان در مقابل بنیادگرایی را اثبات می کند.
مراسم شمع افروزی برای فرخنده در کشورهای مختلف جهان همچنان ادامه دارد. فرخنده روز پنجشنبه 19 مارس= 28 اسفند، یکروز پیش از نوروز، به اتهام قرآن سوزی  مورد هجوم اراذل و اوباش در روز روشن قرار گرفت. فرخنده- معلم قرآن در مسجد شاه دو شمشیر کابل، در اعتراض به دعانویسی و دعا فروشی ملای مسجد، محمد ایاز نیازی، دعانویسی را غیراسلامی و غیرشرعی خوانده بود. مردان خشمگین با فریاد ملا نیازی که میگفت یک زن قرآن آتش زده است، به فرخنده حمله کردند. این دختر جوان با سنگ و چوب و مشت و لگد به شکل وحشیانه ای کشته شد. گفته می شود مردان بی رحم با ماشین از روی پیکر فرخنده عبور کردند و سپس جسدش را در بستر خشک رودخانه کابل، آتش زدند. فرخنده در تمام مدتی که مورد حمله قرار گرفته بود می گفت که قرآن آتش نزده است. تعداد بسیار زیادی فیلم و عکس از اعدام خیابانی فرخنده بر روی اینترنت موجود می باشد. در روز 22 مارس، زنانی که لباس سیاه پوشیده بودند، بر خلاف قوانین شرعی، تابوت فرخنده را تا محل خاکسپاری روی دوشهای خود حمل کردند.  
دکتر اطفال خانم زرلشت امینی یکی از برگزار کنندگان مراسم شمع افروزی در اتاوا به رادیو ایرآوا چنین گفت