صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، بهمن ۰۶، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

اعتصاب معلمان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه سی دیماه و اول بهمن، 12 استان را در برگرفت
رسانه‌های رژیم به‌نقل از کانون صنفی معلمان ایران خبر دادند که «شمار زیادی» از معلمان در این دو روز از رفتن به کلاس‌های درس خودداری کرده‌اند. اعتصاب معلمان در استانهای تهران، فارس، گیلان، اصفهان، سیستان و بلوچستان، کردستان، خوزستان، همدان، قزوین، لرستان، یزد و کرمان در این دو روز جریان داشت. معلمان علاوه بر شهرهای شاهرود و مریوان در زاهدان نیز در مقابل استانداری سیستان و بلوچستان تجمع اعتراضی برگزار کردند. اما به نقل از گزارشهای منتشر شده در اینترنت مأموران حکومتی برخوردهای توهین‌آمیزی با معلمان داشته و اقدام به ارعاب مدیران مدارس و احضار و تهدید برخی از معلمان از سوی حراست آموزش و پرورش برخی شهرستانها کرده‌اند. معلمان قزوین که در این اعتصاب سراسری شرکت داشتند اعتصاب خود را سکوتی بلندتر از فریاد توصیف کردند. در همین رابطه جمعی از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج با صدور بیانیه‌ای به گسترش اعتراض و اعتصابهای روزانه فراخوان دادند.

******

روز 29 دی، خانواده‌های دستگیر ‌شدگان مهابادی برای اطلاع از سرنوشت بستگان در بند خود در مقابل اداره اطلاعات سپاه پاسداران در این شهر تجمع کردند. روز جمعه ۲۶ دی ماه اطلاعات سپاه پاسداران ۱۲ تن از جوانان مهابادی را که از شهر خارج شده بودند دستگیر و روانه زندان کرد. علت بازداشت این ۱۲ جوان مهابادی اعلام نشده است.

 ******
 روز 2 بهمن، صیادان در اسکله ماهی فروشان عسلویه در اعتراض به بالا بودن مالیات و نداشتن محل مناسب و امکانات برای تخلیه و فروش و انتقال ماهی در این شهرستان به تجمع اعتراضی در مقابل شهرداری دست زدند. شهرداری عسلویه از سال 91، بعد از افزایش مالیات به این قشر قول داده بود تا ظرف چند ماه مکان مناسبی برای آنان ایجاد خواهد کرد که عملی نشده است.

******
به نقل از خبرگزاری فرانسه، دادستان آرژانتین که کریستینا کرشنر رئیس‌جمهور این کشور را متهم به ممانعت از تحقیقات پیرامون بمب‌گذاری سال 1994 مرکز یهودیان در بوئنوسآیرس کرده بود، روز دوشنبه چند ساعت پیش از آن‌که قرار بود در جلسه استماع کنگره حضور یابد به قتل رسید. بنا‌ به گفته چند ایستگاه تلویزیونی آرژانتین، به‌نقل از منابع حقوقی، جسد آلبرتو نیسمن در طول شب در آپارتمان خود در محله پوئرتو مادرو در پایتخت پیدا شد.
وی که از سال 2004، مسئول هدایت تحقیقات حادثه بمب‌گذاری بوده است، رژیم ایران را متهم کرده بود که در پشت این حمله قرار داشته و گفته بود کرشنر در این تحقیقات مانع ایجاد کرده تا به نفع رژیم ایران عمل کند.
آلبرتو نیسمن، نام شماری از بالاترین مقامات رژیم ایران، از جمله محسن ربانی، رایزن فرهنگی سابق رژیم در آرژانتین که به گفته آلبرتو نیسمن، مسئولیت ”ایجاد شبکه‌یی جاسوسی و اطلاعاتی در آمریکای جنوبی“ را برعهده داشت، پاسدار محسن رضایی، علی اکبر ولایتی مشاور خامنه‌ای، هاشمی رفسنجانی، پاسدار احمد وحیدی وزیر دفاع سابق رژیم، علی فلاحیان وزیر اسبق اطلاعات و هادی سلمیانی‌پور را در کیفرخواست خود ذکر کرده بود.
دوشنبه شب هزاران شهروند آرژانتینی در حمایت از آلبرتو نیسمن دادستان ویژه این کشور و با شعار ”من نیسمن هستم“ به خیابانهای پایتخت سرازیر شدند. 
آلبرتو نیسمن چهار روز پیش از مرگش از تبانی و زدوبند رژیم ایران و رئیس‌جمهور کنونی آرژانتین، برای لاپوشانی پرونده انفجار تروریستی سال ۱۹۹۴ بوئنوس‌آیرس خبر داده بود.
چند روز بعد و به گزارش خبرگزاری فرانسه کریستینا فرناندز رئیس جمهور آرژانتین در یادداشتی در فیس‌بوک خود نوشت ”من متقاعد شدم که مرگ دادستان خودکشی نبوده است“. دولت آرژانتین تا کنون مدعی بود که آلبرتو نیسمن خودکشی کرده است.
متن کامل کیفر خواست آلبرتو نیسمن دادستان پرونده آمیا روز سه شنبه 30 دیماه منتشر شد که در آن رئیس‌جمهور و وزیرخارجه آرژانتین متهم شده‌اند آنها مانع پیگرد قضایی عاملان انفجار بمب‌گذاری آمیا شده‌اند. آلبرتو نیسمن هفته گذشته رئیس‌جمهور آرژانتین را متهم کرده بود که در گفتگو با آخوندها وعده داده، در ازای صادرات گوشت و محصولات غذایی به رژیم ایران در برابر دریافت نفت، برای لغو احکام بازداشت اینترپل علیه مقامهای رژیم ایران تلاش کند. انفجار آمیا در سال 1994 در پایتخت آرژانتین 85 کشته و حدود 300 مجروح بر جای گذاشت.
لائورا آلونزو و فدریکو پیندو دو تن از نمایندگان پارلمان آرژانتین در مصاحبه با سیمای آزادی، تلویزیون ملی ایران بر نقش رژیم حاکم بر ایران در انفجار تروریستی بوئنوس‌آیرس تأکید کردند.  همچنین اد رویس رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، دولت اوباما را فراخواند تا برای تحقیقات بین‌المللی کامل و بی‌طرفانه درباره قتل آلبرتو نیسمن، دادستان آرژانتین فشار بیاورد. وی همچنین خواستار بررسی زد و بند میان رژیم ایران و دولت آرژانتین برای پرده‌پوشی پرونده انفجار 1994 بوئنوس‌آیرس آرژانتین شد.

******
رژیم روز شنبه 4بهمن 7 زندانی را در زندان میناب بدار آویخت. نام دو تن از این قربانیان  حسین حیدری 24ساله و خسرو رستمی 26ساله از اهالی سیریک هرمزگان اعلام شده است. این دو در شرایطی اعدام شدند که 4سال از اسارتشان در زندانهای رژیم می‌گذشت. رژیم از ابتدای ماه گذشته تا کنون بیش از 75تن را بدار آویخته است. یک زندانی اهل روستای بالو از توابع بخش مرکزی ارومیه به نام نورالدین سعیدی 35 ساله، نیز روز اول بهمن پس از 5 سال حبس اعدام شد. روز چهارشنبه اول بهمن نیز در يك اعدام جمعی 5 زندانی در زندان عادل آباد شيراز حلق آويز شدند. اين زندانيان روز قبل به سلولهای انفرادی منتقل شده بودند.

******
درحالیکه بساط اعدام و سرکوب تحت حاکمیت آخوندها همچنان برپاست، یک هیات بلند پایه پارلمان آلمان در روز 21 ژانویه راهی تهران شد تا با علی لاریجانی رئیس مجلس، معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست و شهیندخت مولارودی معاون روحانی در امور زنان دیدار کند. دکتر کاظم موسوی سخنگوی حزب سبزهای ایران در آلمان درافشاگری جدید خود که در سایت فوروم ایرانیان درج شده می گوید: ...کارنامه سیاسی خانم روت (عضو حزب سبزهای آلمان و نایب رئیس پارلمان این کشور) مملو از حمایت از زد و بندهای سیاسی و بازرگانی با جمهوری اسلامی و حمله به اپوزسیون رژیم بوده است. اینبار خانم روت به بهانه گفتگو با اقلیتهای مذهبی و زیست محیطی در توجیه سفر هیات آلمانی به ایران برای باصطلاح رایزنی در باره نجات دریاچه ارومیه عازم تهران می شود. وی می افزاید: جالب اینجاست که در همین زمان تیم فوتبال بایرن مونیخ در راه بازگشت از قطر به عربستان سعودی رفت و با یک تیم باشگاهی در این کشور بازی دوستانه ای انجام داد. این عمل با مخالفت شدید کریستف اشترسر مسئول حقوق بشر دولت آلمان و چند تن از سیاستمداران آلمانی در پارلمان آلمان همچون داگمار فرایتاگ از حزب سوسیال دموکرات مواجه شد. علت مخالفت این عضو پارلمان آلمان وجود نقض حقوق بشر در عربستان و مثال آن حکم شلاق یک بلاگر است که تاکنون دوبار در اثر اعتراضات جهانی به تعویق افتاده است. این در حالی است که رژیم ایران در میان کشورهای منطقه و جهان در زمینه نقض حقوق بشر از صدرنشینها است و در ایران تاکنون نویسندگان و بلاگرهای ایرانی همچون ستار بهشتی یا بقتل رسیدند یا به زندانهای طویل المدت محکوم شده اند. در 2 مهر ماه سال جاری دکتر محسن امیر اصلانی دکتر روانشناس 37 ساله تنها به جرم زیر سوال بردن داستان یونس پیغمبر اعدام شد. کاظم موسوی می گوید: از آن جالبتر اینکه رژیم همزمان با ورود هیات پارلمانی آلمان به تهران 5 زندانی را در زندان عادل آباد شیراز به دار می آویزد بدون آنکه مورد اعتراض کلودیا روت و هیات پارلمانی آلمان قرار گیرد. در این سفر کلودیا روت را داگمار وهرل از حزب اتحاد سوسیال مسیحی و اشتفان ربمن از حزب سوسیال دموکرات همراهی می کردند.

وضعيت زندانی سياسی آيت الله كاظمينی بروجردی بحرانی گزارش شده است
مسئولین زندان وی را از دارو و درمان محروم كردند. آيت الله كاظمينی بروجردی به‌دليل كمردرد شديد و پا درد در سلول زمين گير شده و توانايی حركت را از دست داده است. پزشك زندان پس از معاينه اعلام نمود كه پرونده پزشكی او مفقود شده است و قابل دسترسی نيست. ولی معاينات نشانگر فشارهای بيش از حد عصبی است كه منجر به شوك عصبی شده. خانواده اين زندانی سياسی ضمن ابراز نگرانی از وضعيت حاد وی، از تمامی سازمانها و نهادهای بين المللی خواستار تلاش برای نجات جان وی شدند.



******
دبیرخانه شورای ملی مقاومت در اطلاعیه ای به تاریخ 29 دی، اعلام کرد که در روزهای اخیر تحرکات و اقدامات بسیار مشکوکی علیه ساکنان کمپ لیبرتی در جریان بوده است که یادآور اقدامات نیروهای عراقی قبل از قتل‌عام اشرف در 10شهریور 1392 می باشد. این اطلاعیه از اقدام ورود سه یونیفورم پوش نظامی در روز 28 دی که ادعا کرده بودند جهت مداوا به کلینیک عراقی خواهان ورود به کمپ می باشند، خبر داد. این اطاعیه افزود: در روز دوشنبه 29 دی ماه یک شرکت پوششی ایرانی متعلق به سپاه پاسداران که در منطقه فرودگاه بغداد کار می‌کند در جنوب لیبرتی با استفاده از یک جراثقال که در محفظه آن یک فیلمبردار و عکاس به‌وضوح دیده می‌شدند مدت طولانی به گرفتن عکس و فیلم از نقاط مختلف لیبرتی مبادرت کرد. حمایت ایرانیان آزادیخواه، خانواده های ساکنان لیبرتی و هواداران مقاومت ایران از مجاهدین لیبرتی در کشورهای مختلف بصورت آکسیونها و تجمعات اعتراضی همچنان ادامه دارد. از جمله در اتاوا روز گذشته ایرانیان آزادیخواه در جریان آکسیون هفتگی خود مقابل سفارت آمریکا در این شهر، بر حفاظت از ساکنان لیبرتی تاکید کرده و از باراک اوباما خواستند به تعهدات خود عمل نماید. آنها با حمل پلاکاردهایی یادآور شدند که آمریکا بر اساس قرارداد امضا شده با تک تک ساکنان لیبرتی، مسئول حفاظت آنهاست. ایرانیان همچنین پلاکاردهایی با مضمون مجاهدین را برای حفاظت و دفاع از خود مسلح کنید، حمل می کردند.


15636 شخصیت از کشورهای آمریکا، انگلستان، سوئد، ایتالیا، استرالیا، عراق، مصر، اردن، مراکش، عربستان، سوریه، امارات، ترکیه، افغانستان، و سودان، خواستار لغو کامل محاصره لیبرتی و اعلام آن به‌عنوان کمپ پناهندگی تحت نظارت سازمان ملل شدند
همزمان با افزایش فراخوانهای بین‌المللی برای رفع محاصره پزشکی در لیبرتی، تجمع فعالان حقوق‌بشر، حمایت شخصیتهای علمی، فرهنگی و اجتماعی شامل 7145 پزشک و کادر درمانی، 1015 وکیل و حقوقدان، 1205 استاد دانشگاه، 2025دانشجو، 2009 مهندس، 1469 دبیر و معلم، 768 کارمند را از کمپین خود برای ساکنان لیبرتی اعلام می‌کند و با تقدیر از تأیید انسان‌دوستانه 7145تن از پزشکان و کادرهای درمانی از این کمپین، همراه با سازمانهای بین‌المللی و بین العربی حقوق‌بشری خواهان لغو کامل محاصره لیبرتی به‌ویژه محاصره پزشکی هستند. امضا کنندگان این بیانیه، رفتار ضدانسانی با مجاهدین خلق را خلاف تمامی ارزشها و سنتهای خود اعلام و مردم عراق را از آن مبرا می دانند. آنها این‌گونه اعمال را کار باندهای باقیمانده از دوران مالکی می‌دانند که به اشکال مختلف دنبال اجرای دستورات رژیم ایران هستند.
آقای طاهر بومدرا مسئول پرونده اشرف در سازمان ملل نیز در مصاحبه با سیمای آزادی گفت: توصیه‌های اد ملکرت یک راه‌حل واقع‌بینانه برای حل و فصل موضوع لیبرتی است. گزارش نماینده پیشین دبیرکل و رئیس یونامی یک روشنگری بی‌سابقه در بالاترین سطح ملل متحد در مورد غرض ورزی و اجبار در انتقال اشرفیها به لیبرتی و بسیار انتقاد آمیز است