صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۲۱، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز یکشنبه 11 ژانویه 2015، بدعوت فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه، یک راهپیمایی عظیم علیه تروریسم و بنیادگرایی در پاریس و دیگر شهرهای این کشور برگزار شد. از شامگاه شنبه 10 ژانویه
تدابیر شدیدامنیتی در پاریس و در سراسر شهرهای فرانسه به اجرا درآمد. این راهپیمایی از میدان "رپوبلیک" (جمهوری)، نماد جمهوریت فرانسه، تا میدان "ناسیون" (ملت) شروع شد. پیش از آغاز راهپیمایی، وزرای کشور کشورهای اروپایی و وزیر دادگستری آمریکا با یکدیگر دیدار کردند. قرار است اتحادیه اروپا، راهکارهای جدید این اتحادیه در مبارزه علیه تروریسم را به‌زودی اعلام نماید.
رهبران نزدیک به 50 کشور جهان برای اعتراض به تهاجمات اخیر در پاریس که به کشته شدن 17نفر انجامید در این تظاهرات شرکت کردند. 
محمود عباس رئیس دولت فلسطین نیز در میان رهبران در تظاهرات پاریس حضور داشت.
گزارشگر الجزیره از میدان ناسیون خبر داد که تعداد زیادی از مسلمانان فرانسه در این راهپیمایی شرکت دارند. خانم دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت نیز که در این راهپیمایی شرکت کرده بود با شبکه انگلیسی الجزیره مصاحبه کرد. خانم رجوی از راهپیمایی علیه تروریسم و بنیادگرایی استقبال کرده بود.
بر روی پشت بامهای مسیر راهپیمایی تک تیراندازان مستقر شدند.
در فرانسه همزمان با راهپیمایی عظیم و بی‌سابقه روز یکشنبه تدابیر امنیتی شدیدی در پاریس و دیگر شهرها اتخاذ شد.
بر اساس برخی آمارها بیش از یک میلیون فرانسوی در راهپیمایی سراسری امروز شرکت کردند تا ضمن اعتراض به تروریسم نسبت به قربانیان حوادث تروریستی پاریس ادای احترام کنند. در راهپیمایی پاریس، علاوه بر شهروندان و مقامات فرانسه، رهبران کشورهای خارجی از جمله آنگلا مرکل، ماتئو رنزی، ماریانو راخوی، دیوید کامرون، پترو پوروشنکو، اریک هولدر، محمود عباس و ملکه رانیا شرکت داشتند.
این تظاهرات تاریخی واکنش فرانسه به حمله تروریستی دو برادر افراطی مسلمان، به دفتر نشریه فکاهی "چارلی هبدو" انجام گرفت. روز چهارشنبه 7 ژانویه، در حمله مسلحانه تروریستهای اسلامی به دفتر نشریه فکاهی "چارلی هبدو" در پاریس، 12 نفر از جمله 10 روزنامه نگار و کاریکاتوریست کشته شدند. چهار کاریکاتوریست مشهور و محبوب فرانسوی در میان کشته شدگان دیده شدند. "نشریه فکاهی شارلی ابدو"، پیشتر بارها بدلیل انتشار کاریکاتورهایی از محمد پیامبر اسلام، از سوی بنیادگرایان اسلامی تهدید و مورد حمله واقع شده بود. رئیس‌جمهور فرانسه با حضور در محل حادثه اعلام کرد که در پی این اقدام تروریستی، کشورش در شوکی بزرگ فرو رفته است.
سخنگوی دولت فرانسه نیز اعلام کرد: امروز دموکراسی و سمبل آزادی بیان در کشور، هدف حمله دشمنان تمدن مدرن قرار گرفته است. تروریستها هنگام فرار فریاد می زدند: الله اکبر و شارلی هبدو را کشتیم... انتقام پیامبر گرفته شد. در جریان این حمله تروریستی تعدادی نیز مجروح شدند. به نقل از شاهدان عینی، دو مهاجم وارد دفتر هفته نامه چارلی هبدو شده و با کلاشینکوف‌هایی که در دست داشتند به سمت روزنامه نگاران این هفته نامه با  ذکر نام قربانیان تیراندازی می کردند. مهاجمان همچنین در حین فرار با نیروهای پلیس درگیر شده و به تبادل آتش پرداختند ولی موفق به فرار شدند. براداران کواچی، که الجزایری الاصل معرفی شدند زمانی که تعدادی از شهروندان فرانسوی را در یک چاپخانه در دامارتن آن گل، به فاصله 45 کیلومتر در شمال شرق پاریس، به گروگان گرفته بودند، توسط پلیس کشته شدند. همچنین فرد مسلح دیگری که تعدادی را در یک فروشگاه مواد غذایی یهودی به گروگان گرفته بود کشته شد و گروگانها آزاد شدند. رهبران کشورهای مختلف حمله تروریستی به دفتر چارلی هبدو را محکوم کردند. خبرگزاری رویتر در گزارشی از موج محکومیتهای بین‌المللی علیه جنایت پاریس نوشت: خانم مریم رجویرهبر اپوزیسیون ایران حمله بی‌رحمانه تروریستی در دفتر مجله فرانسوی شارلی ابدو در پاریس و کشتن و مجروح کردن تعدادی از کارکنان و گزارشگران را شدیداً محکوم و تأکید کرد ”حمله به شهروندان بیگناه بطور خاص روزنامه‌نگاران تحت هر بهانه‌یی یک جنایت تروریستی و به‌شدت متعارض با تعالیم اسلام است“.
رویتر افزود: مریم رجوی که در پاریس مستقر است، به خانواده‌های داغدار قربانیان این حادثه غم‌انگیز و به مردم و دولت فرانسه تسلیت گفت و اضافه کرد: در این شرایط سخت، مردم و مقاومت ایران در کنار مردم فرانسه و خانواده‌های قربانیان این جنایت فجیع، ایستاده است.
 همچنین مجله فرانسوی اکسپرس نوشت: رهبر ایرانی مریم رجوی حمله جنایتکارانه در پاریس را محکوم می‌کنداین زن مسلمان که علیه رژیم مذهبی حاکم بر ایران مبارزه می‌کند، در بیانیه خود این اقدام را وحشیانه توصیف و به‌شدت محکوم کرده استاکسپرس افزود: کشتن به نام اسلام کاری است که توسط خمینی بنیانگذار رژیم اسلامی ایران بنا نهاده شده است، در زمانی که وی فتوای قتل سلمان رشدی نویسنده انگلیسی را بعد از انتشار کتاب آیات شیطانی صادر کرد و به‌دنبال این فتوا، چندین ناشر یا مترجم این کتاب مورد حملات تروریستی قرار گرفتند.
این مجله فرانسوی اضافه می‌کند: ایجاد رعب تحت نام خدا از ویژگیهای حاکمیت اسلامی در ایران است که بین دستجات افراطی در منطقه که در حال حاضر به‌دنبال ایجاد «خلافت اسلامی» خاص خودشان هستند، گسترش یافته است. سر بریدن، قطع دست و پا و شکنجه تا سرحد مرگ کسانی‌که به دشمنی با خدا متهم می‌شوند، عملکردهای نهادینه شده در رژیم‌ آخوندها پیش از داعش است. اکسپرس تأکید می‌کند: این پدیده مهلک ریشه در حکومت ایران دارد که نخستین نمونه چنین نظام اسلامی در دوران معاصر است و برای شکست دادن آن، باید سرچشمه فکری و بستر تاریخی آن را از بین برد. به نقل از خبرگزاری فرانسه رسانه های حکومتی ایران درباره حملات تروریستی در فرانسه نوشتند که "فرانسه باید در سیاست خود در قبال خاورمیانه و مسلمانان جهان تجدید نظر کند". روزنامه حکومتی رسالت نوشت: فرانسه مزه تلخ داروی حمایت از تروریسم را می چشد. خبرگزاری فرانسه افزود: روزنامه مدره ابتکار نیز نوشت: ظهور داعش که به نظر می آید نتیجه حملات نظامی کشورهای غربی با کشورهای مسلمان باشد، باعث زایش خونین ترین عملیات تروریستی شده است.
گفتنی است که روزنامه نگاران آزادیخواه در ایران از برگزاری گردهمایی و ابراز همدردی با قربانیان حملات تروریستی روز چهارشنبه در پاریس منع شدند.
مردم در شهرهای مختلف جهان از جمله اتاوا حمایت خود را از آزادی
بیان و عقیده ابراز داشته و با حضور در برابر سفارت فرانسه در اتاوا، در هوایی بسیار سرد، حمله تروریستی به دفتر چارلی هبدو را محکوم کردند. روز گذشته شنبه 10 ژانویه نیز ایرانیان اتاوا در جریان آکسیون هفتگی خود در مقابل سفارت آمریکا ضمن محکوم کردن حمله تروریستی به دفتر نشریه فکاهی چارلی هبدو، اقدامات رژیم ایران در منطقه را محکوم کرده و خواستار حفاظت ساکنان ایرانی در کمپ یا زندان لیبرتی در عراق شدند.


******
رژیم سحرگاه سه‌شنبه 16دیماه (6ژانویه) آقای صابر مخلد را در زندان ارومیه بدار آویخت. وی در تیر 1391، بازداشت و به اتهام «محاربه» و «اقدام علیه امنیت ملی» و همکاری با «احزاب کردی مخالف نظام» به اعدام محکوم شد. آقای مخلد از جمله 27زندانی سیاسی کرد در بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه بود که از روز 29آبان در اعتراض به اقدامات رژیم علیه زندانیان سیاسی دست به اعتصاب‌غذا زده بود.

******
اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندانها و شکنجه‌گاههای رژیم ایران اعتراف کرد هفتاد درصد زندانیان کشور جوانان زیر 40سال هستند. وی گفت: در سالهای گذشته شمار زندانیان دارای مدارک دانشگاهی افزایش یافته است. وی افزود: مشکلات اقتصادی از اصلی‌ترین علل ناآرامی و ناامنی در جامعه است. 75 درصد از زندانیان مربوط به حاشیه‌نشینها و مناطق محروم هستند. جهانگیر، رئیس زندانهای رژیم پیشتر نیز اعتراف کرده بود سالانه بیش از 600هزار نفر وارد زندانها می‌شوند در حالی که ظرفیت زندانها تنها 80 تا 180هزار نفر است.

******
مجله اشپیگل آلمان فاش کرد بشار اسد در حال ساختن یک مجتمع ساختمانی در زیر زمین برای تولید سلاح اتمی است. این ساختمان در یک منطقه کوهستانی به فاصله دو کیلومتری مرز لبنان است. این مجله با اسناد ویژه‌یی که در دست دارد به همراه عکسهای ماهواره‌یی و گزارشهای سازمانهای اطلاعاتی نوشته است، رژیم سوریه سوخت متعلق به سایت اتمی بزرگی که اسرائیل در سال 2007 آن را منهدم کرد به این سایت منتقل کرده است. بنا‌ به ‌نوشته اشپیگل کارشناسان رژیم ایران و کره شمالی در این پروژه کار می‌کنند.

******

خبرگزاریهای بین‌المللی از یک قتل‌عام در نیجریه توسط گروه بنیادگرای بوکو حرام خبر دادند. به گفته این منابع روز پنجشنبه  8 ژانویه، حدود 2هزار نفر که شامل تعداد زیادی زن و کودک و افراد سالخورده هستند، در میان قربانیان می‌باشند. سازمان عفو بین‌الملل این حمله را «‌مرگبار‌ترین کشتار جمعی» گروه «‌بوکو حرام» توصیف کرده است. مهاجمان با شلیک موشک و خمپاره و مسلسل به ساکنان شهر حمله کردند. سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌یی گفت بنا‌ بر گزارشهایی از این منطقه، شهر ”باگا“ با خاک یکسان شده و نزدیک به ۲۰۰۰ نفر کشته شده‌اند.

 

غرب تراژدی انسانی در سوریه را نادیده می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری رویتر پزشکان سوری اعلام کردند کشورهای غربی بیش از حد روی مقابله با داعش متمرکز هستند، و درد و رنج روزمره مردم عادی سوریه را فراموش می‌کنند. به‌ خصوص در مناطقی از کشور که در آن وضعیت درمانی فاجعه‌بار شده است. به گفته این پزشکان در مناطق تحت محاصره نیروهای اسد وضعیت درمانی فاجعه‌بار است.


******
روز شنبه 20 دی‌ماه، بدنبال تصمیماتی در مجلس رژیم برای تغییر قانون کار، عده ای از کارگران در تهران و شهرهای اطراف، در مقابل ساختمان مجلس رژیم تجمع اعتراضی برگزار کردند. این کارگران گفتند تبصره‌یی که مجلس به‌دنبال تصویب آن است، «بیکاری گسترده کارگران در واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی» را به‌دنبال خواهد داشت و این «شامل همه کارگران، حتی آنها که دارای قرارداد دائم هستند هم می‌شود».  
به گفته معترضان، در صورت ایجاد تغییرات مورد نظر مجلس در قانون کار، «قراردادهای شفاهی کمتر از ۳۰ روز در بازار کار ایران رواج پیدا می‌کند و کارگران حتی در مدت محدود قراردادهای موقت نیز امنیت شغلی نخواهند داشت».