صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، دی ۱۵، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

اخبار اعتراضی

زندانیان سیاسی و عادی بند ۲ معروف به بند جوانان و بند ۶ زندان مرکزی زاهدان  روز پنجشنبه 11دی ماه در اعتراض به رفتارهای غیرانسانی زندانبانان شورش کردند و این بندها را به کنترل خود در آوردند. این اعتراضات حوالی ساعت 16 و 30دقیقه با سر دادن شعار علیه زندانبانان و شکنجه‌گران وزارت اطلاعات و قوه قضاییه آغاز شد.
 با اوجگیری اعتراضات و از ترس شورش، پاسداران رژیم بند را ترک کردند و عملاً بند در اختیار زندانیان قرار گرفت. این اعتراضات بلافاصله به بند ۶ سرایت نمود که دخالت گارد ویژه را بدنبال داشت. گارد ویژه هر دو بند را محاصره کردند.
پس از مدتی شکنجه‌گران گارد زندان را وارد بند کردند و حدود ۱۵ نفر را از سالن ۲ بند جوانان خارج و به سلولهای انفرادی بند قرنطینه زندان مرکزی زاهدان منتقل کردند. گفته می شود این زندانیان تحت شکنجه‌های شدید جسمی قرار دارند.
 زندانبانان همین شیوه را علیه زندانیان سیاسی و عادی بند ۶ به‌کار بردند و بیش از ۸ نفر از زندانیان سیاسی بلوچ را از بند ۶ به سلولهای انفرادی بند قرنطینه شکنجه‌گاه زندان مرکزی زاهدان منتقل کردند.

روز شنبه 13دی اعتصاب‌غذای زندانیان سیاسی در زندان کارون اهواز در دومین هفته خود ادامه یافت. این درحالیست که حال یکی از زندانیان اعتصابی وخیم گزارش شده است. این زندانی جابر صخراوی نام دارد و به‌دلیل شکنجه هر دو پایش فلج شده و بینایی‌اش به‌شدت کاهش یافته است. اما ماموران رژیم از درمان وی ممانعت می‌کنند.
- مهرداد امین وزیری مدافع حقوق کارگران در تماسی با خانواده‌اش جمعه شب 12 دیماه اعلام کرد در اعتراض به وضعیت زندان اعتصاب‌غذا کرده است. وی در تاریخ هشتم دیماه در محل کارش توسط مأموران اطلاعات سنندج بازداشت شده بود.

مردم لردگان با شلیک تیرهای هوایی در مقابل دادگستری رژیم در این شهر تجمع کردند. این تجمع روز دوشنبه 8 دی ماه 93 و در اعتراض به صدور حکم اعدام برای فردی به نام غلامعباس موسوی صورت گرفت. غلامعباس بعد از یک نزاع قومی، به اتهام قتل یک پاسدار به نام محمد حسن سلیمی دستگیر شد. در این تجمع اعتراضی از طرف مردم بارها تیر هوایی شلیک شد.

 بنا به گزارش دریافتی سازمان مجاهدین خلق از کرمانشاه، روز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه، در محله‌های مصطفوی و میدان آزادی که از محله‌های بزرگ و پر جمعیت کرمانشاه به‌شمار می‌روند، تعداد چشمگیری از مأموران نیروی انتظامی به‌صورت گسترده پخش شده و با استفاده از جرثقیلهای عظیم، اقدام به جمع‌آوری آنتنهای ماهواره کردند.
این گزارش می افزاید که مردم محله مصطفوی در مقابل اقدام مأموران انتظامی در این محله دست به اعتراض زده و چندین مورد جوانان این محله با سنگ پرانی به ماموران انتظامی اعتراض خود را ابراز کردند.


بنا به گزارش منابع خبری مقاومت ایران، روز چهارشنبه ۱۰ دی ماه حدود ۳۲ زندانی از سالن ۲ واحد۲ زندان قزل‌حصار کرج که اکثرا در آستانه اجرای حکم اعدام هستند به زندان جدیدی به نام زندان تهران بزرگ واقع در حسن آباد تهران منتقل شدند. این زندانیان به تیپ ۱ این زندان و سالنهای مختلف منتقل شدند.
این زندانیان در اعتراضها و اعتصاب‌غذا علیه اعدام در زندان قزل‌حصار کرج شرکت داشتند.
هدف رژیم از انتقال این زندانیان از هم پاشاندن کانون اعتراض و سرکوب آنها بوده است. این زندانیان به‌محض رسیدن به زندان جدید دست به اعتراض زدند. ماموران رژیم برای خاموش کردن اعتراضات این زندانیان یکی از زندانیان به نام جواد جهانی را فلک کرده و برای مدت طولانی وی را با ضربات کابل کتک زدند. پاسدارهایی که این زندانی را مورد شکنجه قرار دادند به نامهای رجب‌زاده و نوروزی می‌باشند.
از طرفی دیگر چند هفته پیش هنگامی که زندانیان قزل‌حصار در اعتراض به ادامه اعدامها در این زندان دست به اعتصاب‌غذا زده بودند ۲۱ نفر از زندانیان سالن ۳ واحد ۲ زندان قزل‌حصار که همگی در آستانه اعدام بودند را به سلولهای انفرادی بند ۵ زندان گوهردشت کرج منتقل کردند و از آن زمان تا کنون از وضعیت و شرایط آنها هیچ خبری در دست نیست. اکثر این زندانیان در آستانه اعدام هستند و خطر جدی وجود دارد که آنها به‌طور مخفیانه در محلهای جدید اعدام شوند.
 زندان تهران بزرگ در حسن آباد، یکی از بزرگترین زندانهای رژیم می‌باشد. در حال حاضر ۲ قسمت این زندان به نامهای تیپ ۱ و تیپ ۲ راه‌اندازی شده است. هر تیپ از ۱۰ بند تشکیل شده است و هر بند چندین سلول را شامل می‌شود. ساخت این زندان هنوز پایان نیافته است و زندانیان در شرایط بسا بدتر از زندان قزل‌حصار کرج به‌سر می‌برند.

******
بنا به اطلاعیه 13 دی شورای ملی مقاومت، ماموران رژیم، در روز 11دی، اولین روز سال نو میلادی2015،  14 زندانی را در زندانهای بم، کرمان، بندرعباس و قزوین بدار آویختند.
در یک اقدام کم سابقه چهار زن به‌طور جمعی در زندان بم کرمان و دو زندانی در زندان بندرعباس، هفت زندانی دیگر در زندان شهاب کرمان به‌طور جمعی و یک زندانی در زندان بویین زهرا در استان قزوین حلق‌آویز شدند.
بنا بر گزارش رسانه‌های خبری حکومتی در روز شنبه 9دی (30دسامبر)
ماموران ولی ‌فقیه دست یک زندانی 30ساله متهم به سرقت را در زندان مشهد قطع کردند.
 
در خبری دیگر و بنا به گزارش رسانه‌های حکومتی، سه زندانی بامداد یکشنبه 14دی در شهرستان طُرقَبه شاندیز در استان خراسان رضوی در ملأعام بدار آویخته شدند. اعدام شدگان با نامهای «مهدی ـ و»، «احسان ـ ک» و «محمود ـ و» معرفی شده‌اند.
یک زندانی دیگر به نام حسن وطن زاده نیز در زندان مرکزی ارومیه بدار آویخته شد. طی هفته گذشته ٧ زندانی دیگر که اهل شهرهای ارومیه، سنندج و شیراز بوده‌اند در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند.

*****
رئيس سازمان زندانهای رژیم در ایران گفت که سالانه بيش از ۶۰۰ هزار نفر وارد زندانها می شوند. خبرگزاری حکومتی مهر که روز شنبه این خبر را منعکس کرده افزود: اصغر جهانگير گفت که بخشی از اين ۶۰۰ هزار تن، کمتر از يک ماه در زندان می مانند و افزود:‌ زمانی که يک زندانی در يک مدت کوتاه چند روزه از زندان آزاد می شود نشان از  ضرورت نداشتن حضور در زندان است که اين حرکت علاوه بر هزينه های فراوان برای زندان، مشکل بعد از خروج از زندان نيز برای اشخاص به همراه دارد. رئيس سازمان زندانهای رژیم همچنين ظرفيت زندانها در ايران را ۸۰ تا ۱۱۸ هزار تن اعلام کرد و گفت: امروز ۲۲۰ هزار نفر زندانی هستند. بر اساس اين گزارش،‌ ۵۰ درصد از زندانيان، مرد و ۴۰ درصد از زندانيان، زن هستند.


******
مأموران امنیتی در ساعتهای اولیه بامداد یکشنبه به روستای نصیر آباد سرباز (سراوان) حمله کرده و بیش از 30نفر را بازداشت کردند. این بازداشتها پس از آن رخ می‌دهد که دو روز پیش دو نفر از عناصر بسیجی در این روستا به ضرب گلوله کشته شدند. مأموران امنیتی بدون حکم قضایی وارد منازل مردم شده و شیشه و دربها را شکسته و پس از بازداشت مردان خانه، کامپیوتر و گوشی همراه آنها را با خود بردند. گزارشهای دیگری از بازداشتهای مشابهی در دو روستای دِزبگان و علی وجود دارد.
 روستای نصیر آباد در 45 کیلومتری شهرستان راسک مرکز سرباز و در 125 کیلومتری شهرستان ایرانشهر به مسیر چابهار قرار دارد.

******
مأموران حکومتی ساعت 1 و 45دقیقه بامداد جمعه در یک حمله ۲۰۰ مغازه در پاساژ علاءالدین تهران را تخریب کردند. آنها به بهانه غیرقانونی بودن این مغازه‌ها دست به این یورش زدند. مأموران شهرداری که تحت حمایت نیروی انتظامی به مغازه های این پاساژ حمله می کردند، گروه گروه با کلنگ و پتک و دستگاههای برش آهن وارد این مجتمع تجاری شدند. گفتنی است مأموران انتظامی همه ورودیها به خیابان جمهوری و اطراف آن را مسدود کرده بودند. برخی از مغازه‌داران این مجتمع تجاری که از ساعتها قبل در محل حضور یافته بودند و اعتراض می کردند، توسط نیروی انتظامی مورد تهدید قرار گرفته و پراکنده شدند.

******

دبیرخانه شورای ملی مقاومت 11 دیماه = اول ژانویه 2015 در اطلاعیه ای اعلام داشت که نیروهای عراقی برای چهارمین هفته متوالی از ورود بنزین به کمپ لیبرتی جلوگیری می‌کنند. پیش از این نیز در ماههای اوت و سپتامبر و اکتبر برای هفته‌های متوالی از ورود بنزین به کمپ جلوگیری می‌شد. این اطلاعیه افزود: بنزین خریداری شده توسط ساکنان، به‌طور کامل به مصرف خودروهای خدماتی و خودروهایی می‌رسد که برای رفت و آمد بیماران و مجروحان در داخل کمپ استفاده می‌شود. رفت و آمد در جاده‌های گلی و سنگلاخ کمپ، به‌ویژه در فصل سرما برای بیماران طاقت‌فرسا و غیرممکن است. به این ترتیب مأموران عراقی از یک‌سو با جلوگیری از راهسازی و آسفالت کردن مسیرهای داخلی کمپ و از سوی دیگر با جلوگیری از ورود بنزین و غیرقابل استفاده کردن خودروهای موجود در کمپ، بیماران و مجروحان را به‌طور مضاعف شکنجه می‌کنند. ساکنان در یک توافق سه جانبه با دولت عراق و یونامی از ابتدای ورود به لیبرتی، هر هفته مقدار محدودی بنزین برای این خودروها وارد می‌کردند. شرکت تأمین کننده نیز از ابتدا این بنزین را با هزینه ساکنان تأمین می‌کرد، اما نیروهای عراقی در ماههای گذشته به بهانه‌های مضحک در ورود بنزین کارشکنی می‌کنند. اطلاعیه شورا تاکید می کند، این اقدام سرکوبگرانه که نقض آشکار یادداشت تفاهم امضا شده بین دولت عراق و یونامی است به‌طور مستمر به‌صورت شفاهی و کتبی با یونامی مطرح می‌شود، ولی هیچ اقدام مؤثری برای حل آن انجام نشده است.

در همین رابطه روز گذشته، شنبه 3 ژانویه در هوایی سرد و برفی، ایرانیان اتاوا در اعتراض به محاصره ساکنان ایرانی کمپ لیبرتی در عراق در مقابل سفارت آمریکا در این شهر گرد آمده و خواستار لغو هر گونه محاصره پزشکی، درمانی و سوخت شدند. آنها بار دیگر از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خواستند به تعهدات مکتوب خود نسبت به ساکنان کمپ لیبرتی عمل کند.

******

به دنبال انتشار خبر خبرگزاری آسوشیتدپرس در مورد توافق رژیم ایران با آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم به روسیه، مرضیه افخم سخنگوی وزارت‌خارجه کابینه روحانی حصول این توافق را رد کرد. مرضیه افخم که این خبر را «جوسازی رسانه‌یی با اغراض خاص سیاسی» می نامید گفت: «هدف اصلی این خبر تخریب فضای مذاکرات و پیچیده‌تر کردن حل و فصل موضوعات است».  وی افزود: «هنوز هیچ‌گونه توافقی در هیچ‌یک از موضوعات مورد مذاکرات هسته‌یی بین ایران و آمریکا صورت نگرفته است».
شب 12دی خبرگزاری آسوشیتدپرس به‌نقل از دو دیپلومات آگاه اعلام کرده بود که رژیم ایران و آمریکا بشکلی موقتی توافق کردند تا ذخایر اورانیوم غنی شده رژیم ایران را به روسیه منتقل کنند.

در خبری دیگر خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: در آمریکا اولین کنگره‌ای که در آن جمهوریخواهان اکثریت را دارند، رهبران حزب جمهوریخواه روی تقویت اقتصاد و کاهش بودجه متمرکز خواهند بود. این خبرگزاری افزود: وقتی روز سه‌شنبه پرده‌های کنگره جدید بالا برود، جمهوریخواهان برای اولین بار طی هشت سال اخیر، هم مجلس نمایندگان و هم سنا را در کنترل خود خواهند داشت. جمهوریخواهان همچنین خواهان در نظر گرفتن لوایحی هستند که برای رژیم ایران مجازات تعیین کند، مانع روابط با کوبا شود و جنگ علیه داعش را گسترش دهد.


******

بنا بر برخی گزارشات منتشر شده در اینترنت در طول سال گذشته، نرخ بیکاری در استان کرمانشاه با افزایش ٥ درصدی، رکورد بیکارترین استان کشور را شکست.
نرخ بیکاری در استان کرمانشاه طی روزهای پایانی پاییز امسال به ١٥.٣درصد رسید که اختلاف ٤.٨ درصدی نسبت به تابستان ٩٢ دارد. بر اساس آمار رسمی سازمان آمار رژیم، استان کرمانشاه در پایان تابستان ۹۲ با نرخ بیکاری ۱۰.۵ درصدی در رده پانزدهم جدول استانهای بیکار در کشور قرار داشت و اکنون این استان رکورددار بیکاری در ایران محسوب می‌شود.