صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مهر ۲۰، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



براساس سایت سازمان ملل 17 مهرماه، دولت كانادا پيش نويس قطعنامه نقض حقوق بشر در ايران را به كميته سوم مجمع عمومي ملل متحد ارائه داده است. نماينده اين كشور در كميته سوم اين خبر را اعلام كرد.







گزارشگران بدون مرز، سانسور اینترنتی در ایران را محکوم کرد

سازمان گزارشگران بدون مرز، با انتشار گزارشی اقدامات رژیم ایران برای سانسور اینترنتی را محکوم کرد. در این گزارش آمده است: رژیم ایران، شبکه اینترنت را سخت‌گیرانه کنترل می‌کند. مقامات رسمی رژیم ایران تأیید کرده‌اند که در این رابطه تا کنون ١٢ نفر را دستگیر کرده‌اند. آنها همچنین تأیید کرده‌اند که می‌توانند این نرم افزارها را کنترل یا مسدود نمایند. 22 نفر دیگر از اعضای شبکه اجتماعی فیس بوک نیز دستگیر شده اند.

"هجمه حقوق‌بشری علیه ما غیرمنصفانه است"

صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه رژیم، گفت: «هجمه حقوق‌بشری نسبت به کشور ما غیرمنصفانه است. دبیرکل سازمان چه کاره است که در خصوص قصاص در ایران صحبت می‌کند. مرضیه افخم سخنگوی وزارت‌خارجه رژیم نیز گفت: «در مورد بحث آقای احمد شهید عرض کنم که خوب ما این گزارش رو یک جانبه به دور از واقعیات می‌بینیم و معتقد هستیم که این گزارش بدون رعایت مقرارت وظایف مربوط به ماموران شورای حقوق‌بشر تهیه شده و فاقد وجاهت حقوقی لازم هست و به‌نظر می‌رسه که در تدوین این گزارش اراده‌ای فراتر و خارج از ساز و کارهای حقوق‌بشری سازمان ملل دخیل بوده… می‌توانیم بگیم که تخلف جدی انجام شده».

۴ زندانی در بندر عباس اعدام شدند

رژیم صبح سه‌شنبه ۱۵ مهرماه 4 زندانی را در زندان بندرعباس بدار آویخت. اسامی این زندانیان عبارتند از حمید رئیسی، علی نوری، علی تاجیک و فرشید مسلمی.
بنا‌ به گزارشهای دریافتی
مجاهدین خلق، علی نوری در حالی اعدام شد که دادگاه رژیم وی را به حبس ابد محکوم کرده و در هیچ دادگاهی برای وی حکم اعدام صادر نشده بود.

اعتصاب غذای زندانی سیاسی ماشاالله حائری از بستگان مجاهدان اشرفی

زندانی سیاسی ماشاالله حائری از بستگان ساکنان لیبرتی از روز جمعه 18مهر در اعتراض به جلوگیری ماموران حکومتی از رسیدگیهای پزشکی و بلاتکلیفی دخترش در زندان قرچک ورامین دست به اعتصاب‌غذا زد. ماشاالله حائری تا کنون بارها دچار خونریزی ‌گوش و بینی شده و در حالت بیهوشی به بیمارستان منتقل شده است، اما هر بار مأموران وی را پیش از پایان دوره‌ی درمان به زندان بازگردانده‌اند و به همین دلیل از نظر جسمی در وضعیت وخیمی قرار دارد. لازم به ذکر است که نگار حائری دختر این زندانی سیاسی نیز بدون حکم زندان، ماههاست در زندان بسر می برد.

انتقال زندانی سیاسی عبدالعلی دلف لویمی به میان زندانیان خطرناک زندان گوهردشت

در پی انتقال تعدادی از زندانیان سیاسی بند 350 اوین به زندانهای مختلف در اطراف تهران و شهرستانها، ماموران حکومتی سعی می‌کنند این زندانیان سیاسی را در میان زندانیان عادی و خطرناک قرار دهند. از جمله عبدالعلی دلف لویمی که هفته اول مهرماه به زندان گوهردشت منتقل شده بود، هم‌اکنون در یکی از بندهای زندانیان عادی و خطرناک در گوهردشت نگهداری می‌شود.
همچنین رژیم، زندانی سیاسی شاهین ذوقی تبار را دهم مهرماه به یکی از بندهای زندانیان عادی زندان گوهردشت کرج منتقل کردند. زندانی سیاسی شاهین ذوقی تبار، که از 20اردیبهشت 1392 تا خرداد 93 در بند الف سپاه محبوس بود، به اتهام هواداری از مجاهدین مورد بازجویی و شکنجه قرار داشت. وی سپس به بند زندانیان سیاسی زندان اوین منتقل و سرانجام به گوهردشت فرستاده شد.


******

روز شنبه 11 اکتبر به مناسبت روز جهانی مبارزه با احکام اعدام، ایرانیان اتاوا در جریان آکسیون هفتگی خود مقابل سفارت آمریکا در این شهر، خواستار لغو احکام اعدام و محاکمه سران رژیم شدند. آنها با در دست داشتن عکسهای ریحانه جباری دختر 26 ساله ای که بدلیل دفاع از خود به اعدام محکوم شده، و آیت الله کاظمینی بروجردی زندانی سیاسی محکوم به اعدام، خواستار آزادی فوری آنان شدند. آنان خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی در ایران شدند. ایرانیان بنرهایی حمل می کردند که کارنامه یکساله روحانی رئیس جمهور رژیم ایران، مبنی بر بیش از 1000 اعدام، روی آنها نوشته شده بود. ایرانیان معترض به شرایط حاکم بر ایران همچنین خواستار دخالت سازمان ملل و آمریکا جهت شکستن محاصره پزشکی، دارویی، غذایی و سوختی علیه ساکنان ایرانی لیبرتی در عراق شدند. روی یکی از این بنرها نوشته شده بود: روحانی با 1000 اعدام در کارنامه اش، نماینده مردم ایران و یک مدره نیست.

******
 بنا بر گزارش منابع خبری مقاومت ایران از داخل کشور، روز شنبه 19مهر چند تن از جوانان دانشجو در حمایت از دو توریست آلمانی با چند بسیجی در مقابل مهمانسرای جهانگردی شهرکرد درگیر شدند. بسیجیها به اذیت و آزار دو توریست آلمانی پرداخته بودند که دانشجویان شاهد، با بسیجیها درگیر شدند. به‌دنبال این درگیری مأموران انتظامی وارد شدند. یک سرهنگ پاسدار با بلندگو خطاب به جوانان گفت: بسیجیها ضابط قوه قضاییه هستند و مشغول امر به معروف می‌باشند. جوانان اما با مأموران انتظامی درگیر شدند. در این درگیری بیش از 20تن از جوانان بازداشت و روانه زندان شدند.

وضعیت آب در تهران، اصفهان و کرمان «قرمز» اعلام شد

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا، حمید چیت چیان وزیر نیروی رژیم ایران گفت میزان آب در استانهای تهران، اصفهان و کرمان در وضعیت قرمز قرار دارد. وی برای حل این بحران خواستار صرفه‌جویی مردم شد. شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز پیشتر آب چند هزارتن از مردم را قطع کرده بود. بحران بی‌آبی و بی‌عملی رژیم برای حل این بحران موجی از نارضایتی را در بسیاری از شهرهای کشور ایجاد کرده است.

یک سرتیپ و دو سرهنگ پاسدار در سقوط هواپیما در سیستان و بلوچستان کشته شدند

به گزارش خبرگزاری رسمی رژیم ایرنا، سرنشینان این هواپیما برای بررسی تهاجم افراد مسلح در سراوان از تهران عازم زاهدان بودند که هواپیمای آنها در ارتفاعات سبزپوشان در بخش کورین شهرستان زاهدان سقوط کرد و هر هفت سرنشین کشته شدند.
به گزارش
این خبرگزاری حکومتی، سرتیپ پاسدار صادقی از معاونان بازرسی نیروی انتظامی، سرهنگ پاسدار خرسندی از پلیس پیشگیری و سرهنگ پاسدار درودگر از معاونت عملیات نیروی انتظامی از جمله کشته شدگان هستند. علت سقوط هوایپما عنوان نشده است.

گزارش روزنامه آلمانی دی ولت از افشاگری جدید مقاومت ایران

روزنامه آلمانی دی ولت در گزارشی درباره افشاگری جدید مجاهدین خلق از برنامه مخفی اتمی رژیم نوشت: دوشنبه شب بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وارد تهران شدند تا درباره کنترل تأسیسات نظامی رژیم ایران مذاکره کنند. با این‌حال به‌نظر می‌رسد که رژیم بخشهای مرکزی برنامه نظامی هسته‌یی خود را از دست بازرسان (آژانس) مصون نگه داشته باشد. این چیزی است که گزارش گروه مقاومت ایرانی مجاهدین خلق از آن خبر می‌دهد. این روزنامه افزود: این مخالفان رژیم ایران که منشأء افشای اولین اسناد در سال 2002 بودند که برنامه مخفی اتمی رژیم ایران را اثبات می‌کند، گفتند از طریق منابعی در داخل رژیم ایران مطلع شده است که تأسیسات مهم سازمان نوآوری و تحقیقات دفاعی (سپند) در ماههای اخیر مخفیانه به ساختمانهای دیگری منتقل شده‌اند. سازمان سپند که زیر مجموعه وزارت دفاع است، به‌عنوان ارگان مرکزی هدایت بخش نظامی برنامه هسته‌یی به‌شمار می‌رود. طبق گزارش مجاهدین، رژیم نه تنها دفاتر رؤسای بمب ساز را جابه‌جا کرده، بلکه تأسیسات پوششی را نیز به جای آنها باقی گذاشته تا بازرسان را گمراه کند. اصلی‌ترین قسمتهایی از این سازمان که ظاهراً افشا‌ شده است قسمتی است که مربوط به دفتر مردی است به‌نام محسن فخری‌زاده که بازرسان سازمان انرژی اتمی از سال 2004 خواهان صحبت با او هستند ولی رژیم حاضر به تن دادن به این خواسته نیست. فخری زاده مهره سپاه پاسداران اداره کننده سازمان سپند می باشد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه 17مهر و پس از بازگشت بازرسانش از تهران طی اطلاعیه‌یی مطبوعاتی اعلام کرد در مذاکره با رژیم ایران، این رژیم پیشنهادی برای حل پرسشهای آژانس ارائه نکرد. در مذاکرات فنی که میان آژانس و رژیم ایران به‌عمل آمد دو طرف در مورد اجرای دو اقدام عملی مربوط به آزمایش انفجارهای بسیار قوی و چاشنیهای نوترونی گفتگو کردند. در این گفتگوها رژیم ایران هیچ‌گونه اقدام جدیدی پیشنهاد نکرد و تاریخی برای مذاکرات بعدی تعیین نشد.

"رژیم ایران ارسال محموله‌های سلاح برای شبه‌نظامیان سوری را افزایش داده است"

به گزارش روزنامه تایمز لندن رژیم ایران ارسال محموله‌های تسلیحاتی و آموزش شبه‌نظامیان شیعی در سوریه را افزایش داده است. این تصمیم در دیدار هفته گذشته پاسدار قاسم سلیمانی با بشار اسد در دمشق اتخاذ شد. تایمز در این باره، نوشت: «(حکومت) تهران مصمم است با تهدیدی که دمشق از سوی اپوزیسیون سوریه با آن روبه‌رو است مقابله کند، اپوزیسیونی که از آمریکا و متحدان عرب آن سلاح و آموزش می‌گیرند. تایمز افزود (رژیم ایران) نگران از تأثیر این اقدامات بر روی حکومت متحدش در سوریه، موشک، بمب و هواپیماهای بدون سرنشین برای شبه‌نظامیان مورد حمایت خود ارسال خواهد کرد. ایران و سوریه متقاعد شده‌اند که حملات هوایی ائتلاف علیه داعش، تلاش برای سرنگونی اسد را در پی خواهد داشت. از سوی دیگر وزیر خارجه ترکیه بار دیگر تاکید کرد که باید کاری کنیم رژیم اسد سرنگون شود. مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در یک کنفرانس مطبوعاتی با لوران فابیوس همتای فرانسوی خود در پاریس خواهان سرنگونی حکومت اسد شد. وی گفت: ترکیه با داعش در جنگ است… ولی نباید رژیم اسد را فراموش کنیم و درست به مانند کاری که در عراق با مالکی کردیم، در سوریه نیز باید کاری کنیم که این رژیم سرنگون شود، ما باید هر آنچه در توان داریم انجام دهیم تا اطمینان یابیم این رژیم سرنگون شود. رژیم اسد درست همانند داعش خطرناک است. لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه نیز گفت: حملات هوایی کافی نخواهد بود، در نتیجه باید از مقاومت مدره‌ای که با داعش و رژیم اسد می‌جنگد حمایت کنیم. ولی بدون اعمال فشار معینی به رژیم اسد هیچ روند معتبری نمی‌تواند محقق شود. وزیر خارجه فرانسه افزود: ما از ایده منطقه حائل و منطقه امن میان سوریه و ترکیه حمایت می‌کنیم و چنین ایده‌ای نیازمند همکاری بین‌المللی است. گفتنی است که ترکیه خواهان ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه می باشد. ترکیه نیروهایش را در مرز سوریه به حالت آماده باش درآورده اما تا زمانی که سرنگونی بشار اسد در دستور کار نیروی ائتلاف و بخصوص آمریکا قرار نگیرد، این کشور دست به عملیات نظامی زمینی نخواهد زد.

******
جایزه صلح نوبل 2014 به دو تن از فعالین حقوق کودکان اختصاص یافت. آکادمی نوبل، جایزه صلح امسال را به‌طور مشترک به ملاله یوسف زای دختر نوجوان پاکستانی و کایلاش ساتیارتی وکیل مدافع هندی اهدا نمود. این آکادمی روز جمعه در بیانیه‌یی با اعلام این خبر گفت: این جایزه را به‌خاطر تلاشهای این دو نفر برای مقابله با سرکوب کودکان و افراد جوان و همچنین دفاع آنها از حق تحصیل تمام کودکان به این دو نفر داده است. ملاله جوانترین برنده جایزه صلح نوبل است. ملاله پیش از این مورد حمله طالبان قرار گرفته و به‌شدت مجروح شده بود. این جایزه یک میلیون و 100هزار دلاری روز 19آذرماه در شهر اسلو به برندگانش اهدا می‌شود. آقای استیون هارپر سال گذشته از اهدای جایزه صلح نوبل به ملاله حمایت کرده بود و قول داده بود تا شهروندی افتخاری کانادا را به ملاله اهدا نماید. استیون هارپر نخست وزیر کانادا روز جمعه اعلام نمود در اواخر ماه اکتبر، ملاله برای دریافت شهروندی افتخاری کانادا به اتاوا سفر خواهد کرد. 

پارلمان کانادا مشارکت در حمله هوایی در عراق را تصویب کرد

پارلمان کانادا با تصمیم دولت این کشور برای ارسال هواپیماهای جنگنده به عراق و شرکت در حملات هوایی علیه داعش موافقت کرد. 157 عضو پارلمان کانادا به این مصوبه رأی مثبت دادند.

 

 

تعداد مبتلایان به ایبولا هر۴هفته دو برابر می‌شود

سازمان ملل‌متحد هشدار داد: موارد ابتلا به بیماری ایبولا هر 4هفته دوبرابر می‌شود و لازم است تلاش برای کنترل شیوع این بیماری 20برابر شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه شمار قربانیان این بیماری به 4033نفر رسیده است. گفتنی است که اولین مردی که به  بیماری ایبولا مبتلا شده بود، در خاک آمریکا جان باخت.


فرزند زهرا کاظمی نمی تواند در دادگاههای کانادا از دولت ایران درخواست غرامت کند
دادگاه عالی کانادا روز جمعه ۱۸ مهرماه اعلام کرد که خانواده زهرا کاظمی، عکاس-خبرنگار ایرانی-کانادایی که در سال ۲۰۰۳ در زندان اوین تهران و زیر شکنجه کشته شد، نمی‌تواند در دادگاه‌های این کشور از دولت ایران درخواست غرامت کنند. روزنامه کانادایی تورنتو استار نوشت که این دادگاه گفته است مرگ خانم کاظمی در ایران «دست کمی از تراژدی» ندارد و ضمن ابراز همدردی با استفان هاشمی، پسرش، اتهامات مربوط به هتک حرمت و شکنجه وی را «وحشتناک» خوانده است. با این حال دادگاه عالی کانادا می‌گوید با توجه به قانون مصونیت دولت‌ها، بازماندگان زهرا کاظمی نمی‌توانند در خاک کانادا از دولت ایران شکایت کنند. در عین حال قاضی لوییس لبل به نمایندگی از سایر قضات پرونده در بیانیه دادگاه آورده است که «پارلمان قدرت تغییر قانون و اعمال استثناء در قانون مصونیت دولت‌ها را دارد، همان‌ گونه که در پرونده مربوط به تروریسم استثناء قائل شد. اگر چنین استثنایی از سوی پارلمان اعمال شود کسانی با شرایط آقای هاشمی و مادرشان می‌توانند در دادگاه‌های کانادا تقاضای غرامت کنند، اما پارلمان تا این لحظه چنین تصمیمی نگرفته است». خانم زیبا- زهرا کاظمی در دوم تیرماه سال ۱۳۸۲ خورشیدی به جرم عکس گرفتن از تجمع خانواده زندانیان سیاسی در مقابل زندان اوین بازداشت و پس از تحمل شکنجه های جسمی و جنسی، به قتل رسید. دادگاه تجدید نظر رژیم مرگ زیبا کاظمی را برخورد سر با جسم سخت یا برخورد جسم سخت به سر عنوان کرده بود. همچنین در این گزارش آمده بود که خانم کاظمی در اعتصاب غذا بسر می برده است. جنگ حقوقی استفان هاشمی تنها فرزند خانم کاظمی، در دادگاههای کانادا بیش از ده سال جریان داشت. استفان هاشمی خواهان دریافت 17 میلیون دلار غرامت از رژیم ایران، علی خامنه ای ولی فقیه، سعید مرتضوی دادستان وقت رژیم و محمد بخشی، از مقامات امنیتی حکومت آخوندها شده بود.

پس از چندین هفته تظاهرات آرام، دانشجویان هنگ کنگ با نیروهای امنیتی درگیر شدند

تظاهرات دانشجویان هنگ کنگ به درگیری با نیروهای امنیتی کشیده شد. این نیروها برای متفرق کردن تظاهر کنندگان از باتون و گاز اشک‌آور استفاده کردند. 15تن از دانشجویان نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. تظاهر کنندگان خواستار برکناری حاکم هنگ کنگ هستند که توسط چین منصوب شده است.