صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، مرداد ۲۰، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

سردبیر سایت هرانا، در منزلش و بطور مشکوکی جان باخت
 سايت خبرگزاری هرانا، 14 مرداد خبرداد كه «صبح سه‌شنبه، چهاردهم مرداد ماه = پنجم آگوست پليس ترکيه پيکر بی جان سيد جمال حسينی معروف به اسفنديار بهارمس از مسئولان ارشد تشکل فعالان حقوق بشر در ايران را در منزل وی، در پشت ميز کارش و در حالی که قطراتی از خون بر صورت و برخی نقاط منزل وی ديده می شد، يافت. علت مرگ نابهنگام و مشکوک آقای حسینی مشخص نیست ولی به گفته سایت هرانا، پلیس ترکیه تحقیقات خود در اینباره را آغاز کرده است. آقای جمال حسينی 34 ساله و از بنيانگذاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران و نيز مسئول هماهنگی اين تشکل بود. هرانا افزود: «وی نقش بسيار برجسته‌ای در پيدايش، رشد و تداوم فعاليت اين تشکل در تمامی سالهای فعاليت آن برعهده داشت. جمال حسینی که سالها از عوارض شرايط تحمیلی بعنوان يک پناهنده سیاسی و کمبود رسیدگی و امکانات پزشکی در رنج بود هيچگاه اجازه نداد مشکلات ياد شده مانعی در مسير فعاليت‌های انساندوستانه و آرمانهای والای او شود و در آخر نيز در حال نوشتن آخرين گزارش‌های خود و در حين کار، جان خود را از دست داد». در همین رابطه جمعی از زندانیان سیاسی اهل سنت زندان گوهردشت کرج طی پیامی جان باختن سردبیر خبرگزاری هرانا سید جمال حسینی را تسلیت گفتند: در قسمتی از این پیام آمده است: «امیدواریم هر چه زودتر بسیاری از واقعیتها برای مردم دنیا خصوصاً مردم ایران نسبت به ترورهای هدفمند رژیم ایران روشن شود تا مظلوم نماییهای رژیم و نقشهای از پیش تعین شده اش بیشتر آشکار شود». رادیو ایرآوا درگذشت ناگهانی آقای حسینی را به خانواده، دوستان و همکاران وی تسلیت گفته و برایشان آرزوی موفقیت در به نتیجه رسیدن تحقیقات را دارد. پیکر آقای حسینی در نوشهیر ترکیه بطور موقت و تا روزی که به ایران منتقل شود به خاک سپرده شد.

******

بر اثر یک آتش سوزی گسترده در زندان شهرکرد 12زندانی در روز 13 مرداد به طرز دلخراشی جان باختند. به اعتراف رسانه های حکومتی این زندانیان بر اثر خفگی ناشی از آتش سوزی کشته شدند. بر اساس گزارشی که در سایت مجاهدین خلق درج شده، آتش سوزی پس از اعتصاب جمعی از زندانیان در اعتراض به وضعیت زندان صورت گرفت. رئیس زندان شهرکرد اقدام به مجازات و تنبیه اعتصابیون گرفت. سایر زندانیان نیز در حمایت از اعتصابیون لباسها و تشکهای خود را آتش زدند. زندانبانان درهای اصلی زندان را قفل کردند و مانع کمک رسانی به زندانیان شدند. همین امر باعث کشته شدن حداقل 12زندانی شد. بنا بر اعتراف رسانه های حکومتی آتش نشانان می خواستند برای تخریب دیوار زندان و نجات زندانیان اقدام کنند اما مسئولین زندان مانع اینکار شدند. از سوی دیگر جمعی از هموطنان لر از شهر فارسان روز سه شنبه 14مرداد در اعتراض به جان باختن 11 زندانی در زندان شهرکرد به دلیل ممانعت مسئولین زندان از نجات آنها، در حالی که سلاح حمل می کردند در مقابل زندان شهرکرد تجمع نمودند. معترضان خواهان رسیدگی به این جنایت و پاسخگویی مسببین آن شدند.

5 زندانی از جمله یک مادر و پسر در زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند

صبح شنبه 18مرداد، ماموران حکومتی در یک اعدام جمعی در زندان مرکزی زاهدان ۵ زندانی از جمله یک مادر را همراه با پسرش به نام عثمان بدار آویختند. سن اعدام شدگان، عثمان دَه مَرده و مادرش، رسولبخش دلشادی، علی بشام نارویی و کامران بامری بین 17 تا 35 سال عنوان شده است.
روز چهارشنبه 15مرداد نیز در یک اعدام جمعی دیگر 11 زندانی در زندان مرکزی کرج بدار آویخته شدند. دو تن از اعدام شدگان عباس خورشیدی و رضا فلاح نام دارند. این زندانیان  به سلولهای انفرادی منتقل شده بودند. یک زندانی نیز در کرج در ملأعام حلق آویز شد.
رژیم 3 زندانی را در روز یکشنبه 12 مرداد در ملأعام در شیراز بدار آویخت.
رژیم در کرمانشاه نیز در روز 16 مرداد، 9 زندانی از هموطنان بلوچ را اعدام کرد. 7 تن از این قربانیان در زندان مرکزی کرمانشاه حلق آویز شدند و دو تن دیگر در میدان آزادی این شهر با استفاده از اتوبوس و آویزان کردن از پل، به طرز فجیعی اعدام شدند. بدین ترتیب همزمان با اولین سالگرد روی کارآمدن روحانی، دست کم 31زندانی بدار آویخته شدند. گفتنی است روز 17 مرداد، خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت، جامعه جهانی را به احاله پرونده نقض حقوق بشر رژیم به شورای امنیت ملل متحد فرا خواند.

اخبار اعتراضی؛
- روز جمعه 17مرداد تعدادی از دختران که در حال عبور از خیابان نازی آباد تهران بودند، توسط ماموران گشت ارشاد مورد اذیت و آزار قرار گرفتند که دختران دست به اعتراض زدند. جوانانی که شاهد اعتراض دختران بودند، به کمک آنها رفته و با مأموران رژیم درگیر شدند و یکی از آنها را کتک زدند.
 
- حدود 30تن از جوانان طرفدار تیم استقلال روز جمعه 17مرداد در نزدیکی ورزشگاه آزادی با مأموران نیروی انتظامی درگیر شدند و آنها را کتک زدند. مأموران رژیم، جوانان را به بهانه اغتشاش مورد حمله قرار داده بودند.

- کارگران شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس در کردستان روز شنبه 18مرداد بار دیگر با سفر به تهران در مقابل مجلس رژیم در اعتراض به اخراج 35 تن از همکاران خود تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران ابتدا در مقابل ساختمان وزارت کار رژیم تجمع کردند و پس از بی نتیجه ماندن این تجمع، به بهارستان رفته و در مقابل ساختمان مجلس تجمع نمودند.
 
- بعدازظهر پنجشنبه 16مرداد در مقابل متروی بهشتی تهران میان مردم و مأموران نیروی انتظامی درگیری رخ داد. درگیری هنگامی آغاز شد که مأموران انتظامی قصد دستگیری یک پسر دستفروش را داشتند. مردمی که شاهد این صحنه بودند با مأموران رژیم درگیر شدند و توانستند این پسر دستفروش را از چنگ ماموران خارج کنند.

- جمعی از جوانان در فلکه قدس در تهران با تعدادی از مأموران سپاه پاسداران درگیر شده  و آنها را گوشمالی دادند. حوالی ساعت 19 چهارشنبه 15مرداد وقتی 3 پاسدار خودرو 6 جوان را متوقف کردند و از آنها خواستند سوئیچ ماشین را تحویل داده و با آنها به پایگاه سپاه بروند، با مقاومت جوانان روبرو شدند و کتک خوردند. جوانان توانستند محل را ترک کنند. گفته می شود جراحت پاسداران به حدی بوده که با تاکسی آنها را به بیمارستان نزدیک میدان تجریش منتقل کردند.

- روز پنجشنبه 16مرداد جمعی از کشاورزان شرق اصفهان نزدیک منطقه اشکاوند در اعتراض به محرومیت از «حق آبه» تجمع کردند. مأموران حکومتی برای ممانعت از گسترش این حرکت اعتراضی به کشاورزان یورش بردند.
 
- 3 کارگر جوان بلوچ که مشغول ساختن پل زیرگذر خیابان ولیعصر شیراز هستند، روز چهارشنبه 15مرداد به پرداخت نشدن حقوقشان اعتراض کرده و با کارگزاران رژیم در شهرداری درگیر می شوند. مأموران نیروی انتظامی این کارگران را دستگیر می کنند و با خود می برند. سایر کارگران با دیدن این صحنه دست از کار می کشند و تهدید می کنند اگر 3 کارگر سر کار باز نگردند، همگی در مقابل اداره کار رژیم در شیراز تجمع اعتراضی برگزار خواهند کرد.
 
- جمعی از کارگران قراردادی کارخانه سیمان سپاهان اصفهان روز چهارشنبه 15مرداد برای دومین روز متوالی در اعتراض به اخراج از کار، مقابل وزارت کار رژیم در تهران تجمع کردند. کارگران روز سه شنبه 14مرداد نیز در همین محل تجمع کرده بودند. این کارگران در حال حاضر 3ماه است که بیکارند و برای اعتراض به این موضوع به تهران آمده اند.

- اعتصاب طلافروشان اصفهان همچنان ادامه دارد. برخی از طلافروشان اصفهان، چندین هفته است در اعتراض به اخاذی مالیاتی توسط رژیم در اعتصاب به سر می برند.
 
- جمعی از مردم و مغازه داران منطقه کن در تهران روز پنجشنبه 16مرداد در اعتراض به نداشتن لوله کشی گاز در این منطقه، در مقابل شهرداری رژیم تجمع کردند.
- اعتصاب بیش از 40کارخانه سنگ بری در اصفهان روز شنبه 18مرداد همچنان ادامه داشت. آنها در اعتراض به اخاذی مالیاتی رژیم از دو هفته پیش دست به اعتصاب زده اند.
 
- پارچه فروشان اصفهان نیز روز شنبه 18مرداد به اعتصاب خود ادامه داشت. این اعتصاب که از هفته ها پیش شروع شده در اعتراض به اخاذی مالیاتی رژیم صورت گرفته است.

- جمعی از مغازه داران میدان امام حسین در خرم آباد روز دوشنبه 13مرداد با مأموران شهرداری رژیم درگیر شدند. مأموران شهرداری قصد داشتند موزاییکهای مقابل مغازه های آنها را تخریب کنند، که مغازه داران مانع ادامه اقدام مأموران شهرداری رژیم شدند.
 
- اعتصاب عمده فروشهای کاغذ و پارچه بازار تهران وارد دومین هفته خود شد. آنها در اعتراض به اخاذی مالیاتی دست به اعتصاب زده اند. یکی از بازاریان تهران گفت: عمده فروشها اداره مالیاتی را بایکوت کرده اند و دیگر حتی برای اعتراض هم به این اداره مراجعه نمی کنند. آنها مغازه ها و دفاتر کارشان را بسته اند و کرکره ها پایین است.

- ساعت 3 بعدازظهر روز پنجشنبه 16مرداد جمعیت زیادی از مردم گچین بندرعباس به پاسگاه انتظامی حمله کرده و با مأموران نیروی انتظامی درگیر شدند. مردم دو روستای گچین پایین و گچین بالا در اعتراض به اخاذی مستمر مأموران انتظامی و دست درازی آنها به قایقهایشان دست به این حرکت اعتراضی زدند. در این تهاجم تعدادی از مأموران مجروح شدند و حداقل 6تن از آنان در بیمارستان بندرعباس بستری گردیدند.

زندانی سیاسی ارژنگ داوودی به قرنطینه زندان بندرعباس منتقل شد

مسئول زندان روز پنجشنبه 16مرداد آقای داوودی را ابتدا به دادگاه رژیم بردند و سپس به قرنطینه زندان بندرعباس منتقل کردند. بنا به گزارشهای منتشر شده، تا صبح شنبه 18مرداد وی در طبقه دوم قرنطینه بندرعباس محبوس بوده است. به ارژنگ داوودی گفته اند که او را به تهران منتقل می کنند.






******

طی 10روز گذشته مأموران وزارت اطلاعات در چند نقطه تهران به خانه شهروندان اهل سنت یورش برده و مانع برگزاری نماز جماعت آنها شدند. این یورشها از جمله در شهرک غرب و تهرانپارس بوده است. مأموران اطلاعات نمازگذاران را مورد اذیت و آزار قرار داده و تهدید کردند در صورت تکرار برگزاری نماز جماعت به شدت با آنها برخورد خواهند کرد.

4 شهروند بهایی اهل شیراز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شدند

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز ۱۴ مردادماه نیروهای امنیتی شهر شیراز به دلایل نامعلومی اقدام به بازداشت چهار شهروند بهایی ساکن این شهر به نامهای آقایان ادیب حق پژوه، سعید عابدی، وحید دانا و خانم بهیه معنوی‌پور نمودند. نیروهای مورد اشاره شهروندان بازداشت شده را به نقطه نامعلومی منتقل کردند.

 

 

 

مرگ ۱۹۱ نفر به خاطر مسمومیت ناشی از قرص برنج طی سه ماه

پزشکی قانونی روز جمعه ۱۷ مردادماه، آمار مرگ و میر به خاطر مسمومیت با قرص برنج در سه ماهه اول سال جاری را ۱۹۱ نفر اعلام کرد که شامل ۷۹ زن و ۱۱۲ مرد بوده است. این رقم نسبت به بهار پارسال ۱۳ درصد رشد داشته است.
در این خبر که توسط خبرگزاری سپاه پاسداران موسوم به فارس منعکس شده، آمده است: آمار مرگ ومیر به خاطر مسمومیت با قرص برنج در سال گذشته نیز
۶۶۱ نفر بوده که بیشترین متوفیان در استانهای تهران، مازندران و گیلان ثبت شده است.
آلومینیوم فسفید، یا آنچه که در ایران با نام « قرص برنج» مشهور است، ماده ای بسیار سمی است که استفاده
۱۵ صدم گرم از آن نیز خطر مرگ را در پی دارد. این ماده سمی معمولاً برای حفاظت از شته زدگی برنج در انبار ها یا کیسه های برنج در خانه استفاده می شود.

یک کوره ذوب آهن در اصفهان منفجر شد و باعث پخش سمی بسیار خطرناک در سطح شهر شد

بنا به گزارشهای دریافتی روز سه شنبه 14مرداد یک کوره در ذوب آهن اصفهان منفجر شده و سم بسیار خطرناکی در هوای این شهر پخش شده است. بنا به این گزارش از مردم خواسته شده است به خانه های خود بروند و پنجره ها را مسدود کنند و از بیرون رفتن خودداری کنند.



معصومه ابتکار: از هر هفت مورد مرگ و میر یک مورد به خاطر آلودگی هواست

خبرگزاری نیروی تروریستی قدس به نام تسنیم، به نقل از معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست رژیم که در جریان گروگانگیری کارمندان سفارت آمریکا در اوایل انقلاب 57 در تهران دست داشت، با استناد به آمار سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد "از هر هفت مورد مرگ و میر در ایران یک مورد به دلیل آلودگی هوا است". وی بنزین موجود در سوخت را یکی از عوامل جدی ابتلا به سرطان به ویژه سرطان خون ذکر کرد. وزیر نفت روحانی، ششم اسفند سال گذشته به « آلاینده و خارج از استاندارد» بودن بنزین پتروشیمی ها اعتراف کرده بود.

 

سقوط هواپیمای مسافربری در تهران حداقل 48 کشته برجای گذاشت

تلویزیون رژیم خبر داد: ساعت 9 و 18دقیقه صبح امروز یکشنبه 19 مرداد، یک فروند هواپیمای مسافربری از تهران به مقصد طبس در شهرک آزادی در اطراف فرودگاه مهرآباد تهران سقوط کرد. بر اساس آخرین خبرهای منتشر شده از سقوط هواپیمای مسافربری تهران به طبس، تعداد جان باختگان این هواپیما به 48تن رسیده است که 8تن از قربانیان کودک هستند. بنا به این گزارش 3تن نیز دچار سوختگی شده اند که به بیمارستان منتقل گردیدند.


******

 روز شنبه 18 امرداد، ایرانیان در آکسیون هفتگی خود مقابل سفارت آمریکا در شهر اتاوا در کانادا، یاد 30 هزار تن از قتل عام شدگان سال 67 را گرامی داشتند. آنها ضمن گرامیداشت یاد آنان خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی در زندانهای رژیم شدند. ایرانیان همچنین با تاکید بر حفاظت ساکنین کمپ لیبرتی که مسئولیت آن بر دوش آمریکا و سازمان ملل می باشد خواهان آزادی 7 گروگان اشرف شدند.