صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، خرداد ۲۶، ۱۳۹۳



روز 13 ژوئن آقای جان برد وزیر خارجه کانادا در مقاله ای در فورن پالیسی، پس از یکسال از روی کار آمدن حسن روحانی رئیس جمهور رژیم ایران با عنوان "شانه به شانه" قولهای دروغ حسن روحانی را برجسته کرد و نوشت: یکسال پس از روی  کار آمدن حسن روحانی ما باید از خودمان سوال کنیم: کرامت وعده داده شده روحانی به چه کسی اعطا شده است؟ پاسخ صادقانه نمی تواند خوشبینانه باشد. نه برای وکیلی که برای دفاع از حق شهروندان ایرانی زندانی است. نه زندانیان سیاسی که توسط سپاه پاسداران در اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. قطعنا نه برای هاشم شعبانی شاعر اهوازی که پس از بازداشت و شکنجه بخاطر اشعارش شتابزده اعدام شد. جان برد وزیر خارجه کانادا در پایان این مقاله می افزاید: برای اینکه در مورد آینده ایران بطور واقعی خوش بین باشیم، ما باید در مورد حال حاضر ایران واقع بینانه باشیم. تا زمانیکه رفرم را به جای لفاظی نبینیم، کانادا به ایستادن شانه به شانه خود با مردم ایران در تمایل آنها برای امید و کرامت واقعی ادامه خواهد داد.

 

فراخوان برای نجات چهار زندانی سیاسی اهل سنت که در آستانه اعدام قرار دارند

شورای ملی مقاومت در اطلاعیه 24 خرداد خود، برای نجات جان 4 زندانی سیاسی اهل سنت که در آستانه اعدام هستند، فراخوان داد. زندانبانان به این چهار زندانی که در بند 5 زندان گوهردشت هستند، ابلاغ کرده اند که صبح یکشنبه به محل دیگری منتقل خواهند شد. مسئولین زندان پیش از این به دنبال اعتصاب غذای 75روزه این زندانیان به آنها وعده داده بودند که حکم اعدامشان لغو خواهند شد. در همین رابطه عفو بین الملل از اعدام قریب الوقوع چهار زندانی سیاسی کرد در ایران ابراز نگرانی کرد.  عفو بین الملل در بیانیه خود محاکمه این چهار زندانی ساسی را خلاف معیارهای بین المللی یک دادرسی عادلانه دانست و افزود رژیم ایران پس از چین بیشترین تعداد اعدام را در جهان دارد و تنها در سال میلادی جاری تا کنون بین ١۵۷ تا ١٩٧ مورد حکم اعدام را اجرا کرده است.
جهانگیر و جمشید دهقانی، حامد احمدی و کمال ملایی به خاطر «تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در کلاسهای اعتقادی و سیاسی، نگهداری و خرید و فروش کتب اعتقادی اهل سنت و سی دیهای سخنرانی و برگزاری شعائر دینی اهل سنت» به اتهام «تبلیغ علیه نظام، افساد فی الارض و محاربه» متهم و به مجازات اعدام محکوم شده اند
. بنا به گزارشهای دریافتی مقاومت ایران، 4 زندانی سیاسی کرد از روز شنبه 24خرداد در اعتراض به جابجایی برای اجرای حکم اعدام دست به اعتصاب غذا زده اند. این درحالیست که خانواده آنان نیز در مقابل زندان گوهردشت کرج دست به تجمع زده اند. خانواده های این زندانیان محکوم به اعدام از صبح امروز یکشنبه 25خرداد در برابر زندان قزلحصار کرج دست به تحصن زدند و خواستار لغو حکم اعدام فرزندانشان شدند. آنها در برابر تهدید زندانبانان گفته اند تا لغو حکم اعدام فرزندانمان در همین محل تحصن خواهیم کرد.
در خبری دیگر دو زندانی سیاسی عرب خوزستانی به نامهای خالد موسوی و علی جبیشاط مخفیانه اعدام شدند. بر اساس اطلاعات منتشر شده منابع مقاومت ایران، مأموران اطلاعاتی روز پنجشنبه ۲۲ خرداد اعدام این دو زندانی را به خانواده های آنها اطلاع داده اند. آنها به برادر و پسر زندانی سیاسی علی جبیشاط خبر داده اند که برای دیدن محل دفن او به رامهرمز بروند. مأموران اطلاعاتی همچنین این خانواده را تهدید کرده اند مراسم سوگواری را بسیار محدود برگزار کنند و جز اقوام درجه اول، افراد دیگری در این مراسم حضور نداشته باشند. این دو زندانی سیاسی در آبانماه سال 91 همراه تعدادی دیگر در اهواز دستگیر شدند و در دادگاه رژیم به اتهام ”محاربه“ به مرگ محکوم شدند. در فرودین امسال عفو بین الملل طی بیانیه یی نسبت به خطر اعدام این دو هشدار داده بود و چهار تن از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز از رژیم خواستار توقف اعدام این دو زندانی سیاسی شده بودند.
همچنین رژیم از خانواده برادران اعدام شده، عبدل جمال زهی 26 ساله و حمید جمال زهی 22 ساله که در 26 اردیبهشت سال جاری حلق آویز شدند، طلب پول طناب دار کرده است.  درخواست 11 میلیون تومانی در ازای تحویل اجساد عبدل و حمید به مادرشان انجام گرفته است.
 
صبح چهارشنبه نیز سه زندانی دیگر به دار آویخته شدند. روز  سه شنبه ۲۰ خرداد ماه ۴ زندانی از بند های ۲ و ۶ زندان گوهردشت کرج به سلول انفرادی منتقل شدند که حکم اعدام در مورد ۳ تن از آنها به اجرا درآمد. نام دو تن از این سه زندانی اعدام شده رسول عزیزی از بند ۲ و مهدی عاشوری از بند ۶ بود.
عفو بین الملل، هیومن رایتس واچ و چندین نهاد دیگر با امضای بیانیه یی از رژیم ایران خواستند اجرای حکم اعدام ۳۳ نفر از زندانیان اهل سنت را متوقف کند. اتهام عنوان شده برای اکثر این افراد تبلیغ علیه نظام، افساد فی الارض و محاربه اعلام شده است.
در این بیانیه که روز پنجشنبه (
۲۲ خرداد) منتشر شده آمده است اکثر این افراد در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ در کردستان ایران بازداشت شده اند و پیش از محاکمه ماهها در زندانهای انفرادی و بدون دسترسی به وکیل مدافع نگهداری شده و احتمالاً یا شکنجه شده و یا در شرایط بدی قرار داده شده اند. ، اطلاعات جمع آوری شده توسط آنها نشان می دهد که این افراد هر گونه مشارکت در اقدامی مسلحانه را تکذیب می کنند و می گویند علت بازداشت آنها عقیده مذهبی شان بوده است.

ناوی پیلای نسبت به افزایش اعدامها در ایران، هشدار داد

ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در افتتاحیه 26مین اجلاس شورای حقوق بشر آمار بالای اعدام در ایران را مورد اعتراض قرار داد. وی در آخرین سخنرانی خود در سمت کمیسر عالی حقوق بشر به بیش از 200 مورد اعدام از ابتدای سال جاری اشاره کرد و گفت بسیاری از اعدامهایی که در ایران صورت می گیرد مغایر با قوانین بین الملل است.

زندانی سیاسی محسن قشقایی زاده دست به  اعتصاب غذا زده است
 
محسن قشقایی زاده، زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در اعتراض به عدم مرخصی برای یافتن مادرش دست به اعتصاب غذا زده است. طوطی سلطانی، مادر محسن قشقایی زاده زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ اوین پس از آخرین ملاقات با فرزند محبوسش (۲۹ اردیبهشت) و دریافت نمودن مدارک شناسایی اش از اوین خارج شده و به خانه بازنگشته‌است و هیچ اطلاعی از ایشان به‌دست نیامده است. بر اساس گفته‌های محسن و خانواده‌اش، خانم سلطانی در سلامت کامل عقلی و جسمی بوده‌اند و (خانواده) در همان شب ملاقات و فردایش مکرر با گوشی همراهشان تماس گرفته‌اند که فردی جواب تلفن را داده‌ و گفته‌است که ایشان گوشی همراه خود را (جا)گذاشته‌اند ولی بعد از آن تلفن همراه خانم سلطانی خاموش شده است.

تظاهرات جوانان تبریز در حمایت از دریاچه ارومیه با یگان ویژه درگیر شدند  

به دنبال فراخوان به تظاهرات در حمایت از دریاچه ارومیه در شهرهای مختلف، روز سه شنبه جمعی از مردم به ویژه جوانان تبریز در اطراف کوی دانشگاه و بلوار 29بهمن تظاهرات کرده و با شعارهای همچون: "روحانی روحانی وعده هایت کو"، "برادر ترک من بپاخیز با ما همصدا شو" و "دریاچه ارومیه را پر کنید، سدها را بشکنید" دست به اعتراض زدند. تظاهر کنندگان با مأموران یگان ویژه که به آنها یورش بردند درگیر شدند. گزارشها حاکی است ماموران 20تن از تظاهرکنندگان را دستگیر کردند. بر اساس گزارشهایی دیگر در اردبیل و خوی نیز مأموران حکومتی در وحشت از تجمع اعتراضی مردم در خیابانها مستقر شده و یک حکومت نظامی اعلام نشده وضع کرده بودند.


******
طی چند روز گذشته جهان شاهد فتح شهرهای مختلف عراق از سوی مخالفین دولت نوری مالکی نخست وزیر عراق پس از انتخابات تقلبی این کشور می باشد. هرچند رسانه های غربی مخالفین را اعضای داعش می دانند، سیاستمداران عراقی آنها را نیروهای عشایر عراق معرفی کرده اند که برای آزادسازی عراق از سلطه نوری مالکی و خامنه ای در ایران تلاش می کنند. به نقل از سی ان ان مخالفین عراقی به سوی بغداد در حرکتند.
مکس بوت-Max Boot-  کارشناس و مشاور ارشد شورای روابط خارجی آمریکا طی مصاحبه یی با
سی.ان.ان (23خرداد) عملکردهای مالکی را منشأ وضعیتی که به وجود آمده دانست و گفت: «وقتی به عملکردهای مالکی، به خصوص از سال 2012 به این طرف نگاه می کنیم، می بینیم درست بعد از خروج نیروهای نظامی آمریکا، او همه مخالفان سیاسی سنی خود را جارو کرد و همه آنها را که در از بین بردن القاعده کمک کرده بودند نادیده گرفت... من خیلی شک دارم که مالکی بتواند عراق را دوباره جمع و جور کند. الآن تنها شانس و فرصتی که وجود دارد، این است که عراق یک رهبر جدید به خود ببیند. کسی که فراگیرتر باشد و کارآیی بیشتری داشته باشد.
مشاور ارشد شورای روابط خارجی آمریکا، بر اشتباهات سیاسی آمریکا انگشت گذاشت و گفت: «از جمله اشتباهات بسیار فاحش آمریکا این بود که اولاً نیروهای خود را از آنجا بیرون کشیدیم و بعد هم در انتخابات 2012 در حالی که ایاد علاوی پیروز شده بود، با رژیم ایران و در همکاری با آن، هر دو به حمایت از مالکی پرداختند و گذاشتند دور دوم را هم ببرد».
مکس بوت به این سؤال که آیا این ارتشی که ما میلیاردها دلار برای آن هزینه کردیم برای نگه داشتن بغداد باقی خواهد ماند؟ پاسخ منفی داد و گفت: «الآن ما شاهدیم که مالکی در حال انتقال شبه نظامیان شیعه برای دفاع از بغداد است. اینها هستند که الآن در خط مقدم جنگ در بغداد قرار دارند».


چند خبر اعتراضی؛

 جمعی از کارگران معدن سنگ باباحیدر در فارسان در استان چهار محال و بختیاری روز پنجشنبه 22خرداد در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق عقب افتاده خود در مقابل فرمانداری رژیم در این شهر دست به تجمع زدند. این کارگران اعلام کرده اند، تا حقوق عقب افتاده شان را دریافت نکنند به اعتراض خود ادامه خواهند داد.


 
کارگران شرکت بابک متال شهرکرد روز سه شنبه 20خرداد دست به اعتصاب زدند. کارگران در اعتراض به اخراج چند تن از همکاران خود دست از کار کشیدند و در مقابل در کارخانه تجمع کردند. کارگران خواهان بازگشت همکاران اخراجی خود هستند. شرکت بابک متال تولید کننده انواع ظروف یکبار مصرف و پلاستیکی می باشد.

- کارگران شرکت سرکه سازی ژی تاک در سامان، در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق عقب افتاده خود در مقابل دفتر رئیس این شرکت دست به تجمع زدند. کارخانه سرکه ژی تاک سامان در 15کیلومتری شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

- کارگران اخراجی شرکت پونل پاکدشت در اعتراض به اخراج خود از کار و پرداخت نشدن مطالبات عقب افتاده خود به یک تجمع اعتراضی دست زدند. این تجمع روز دوشنبه 19خرداد در مقابل دادسرای رژیم در پاکدشت صورت گرفت. پاکدشت واقع در نزدیکی ورامین در استان تهران است.


شورای امنیت، مأموریت کمیته نظارت بر تحریم رژیم ایران را تمدید کرد

شورای امنیت، مأموریت کمیته کارشناسی در مورد رژیم ایران را تمدید کرد و به طور یکپارچه قطعنامه 2159 (2014) را تصویب نمود. این کمیته بر اجرای تحریمهای ملل متحد علیه رژیم ایران نظارت می کند. در قطعنامه شورای امنیت از رژیم ایران خواسته شده تا درباره صلح آمیز بودن برنامه اتمی اش اعتمادسازی کند. این شورا که قطعنامه 2159 (2014) را مطابق فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد تصویب کرده، عنوان می کند که مأموریت کمیته کارشناسی را بازبینی می کند با این هدف که برای کمیته موسوم به 1737 ارزیابیها و تحلیلها و پیشنهادات مستقل و معتبر را فراهم کند و در ارتباط با تمدیدات دیگر قبل از ژوئن 2015 اقدام بیشتری انجام دهد.


******
جام جهانی 2014 در برزیل روز 12 ژوئن با بازی برزیل و کروشیا افتتاح شد. بازیهای جام جهانی فوتبال 2014 تا 13 ژوئیه ادامه خواهد داشت. روز دوشنبه 16 ژوئن تیمهای نیجریه و ایران از گروه اف بازی خواهند داشت. مسابقات جام جهانی فوتبال از شبکه سراسری سی بی سی(CBC) در کانادا بطور زنده پخش میشوند. این درحالیست که رژیم  ایران، صاحبان کافه ها را از پخش بازیهای جام جهانی، و از ترس خیزشهای مردمی منع کرده است.