صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اردیبهشت ۱۵، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


کارگران شرکت مخابرات راه دور شيراز از ساعت 8 و 30 بامداد يکشنبه 14ارديبهشت در مقابل اداره صنايع و معادن رژيم واقع در بلوار چهل مقام این شهر تجمع کرده و به پرداخت نشدن 55 ماه حقوق عقب افتاده خود اعتراض کردند. کارگران شعار می دادند: وزارت صنايع، اين آخرين اخطار است. مرگ بر قائميان مرگ بر قائميان. کارگران پلاکاردهايی با خود حمل می کردند که روی آنها نوشته شده بود: حق و حقوق کارگر پرداخت بايد گردد. بر اساس اخبار منتشر شده رژیم گارد ضد شورش خود را در وحشت از گسترش اين حرکت اعتراضی روانه صحنه کرد اما علیرغم تهديد و ارعاب نیروهای حکومتی، کارگران مقاومت کرده و به اعتراض خود ادامه دادند. کارگران معترض خيابان و بلوار هفت تن را مسدود کردند. يگان ويژه ضدشورش برای پراکنده کردن کارگران وارد صحنه شدند و اقدام به کنار زدن موانع و باز کردن خيابانهای مسدود شده، کردند. کارگران در مقابل سخنان مدیر صنایع استان فارس که قول رسیدگی به خواسته های کارگران را داد، اظهار داشتند بارها و بارها از اين وعده های توخالی به ما داده شده، لذا ما اعتراضاتمان را تا تحقق خواسته هايمان ادامه خواهيم داد. اين تجمع تا ساعت  14 بوقت محلی ادامه داشت.

******
کارگران و بازنشستگان صنعت نساجی مازندران روز يکشنبه 14ارديبهشت در مقابل ساختمان مجلس رژیم تجمع کردند. آنان خواهان پرداخت مطالبات پنج سال گذشته خود شدند. همزمان 50تن از بازرسان وزارت صنعت رژيم نيز در برابر مجلس تجمع کردند. آنها نيز خواستار تبديل وضعيت قرارداد خود به شرکتی هستند و تأکيد دارند دارای مدرک تحصيلات عالی می باشند.

اعتراضات در روز جهاني كارگر

کارگران ایران با وجود اقدامات سرکوبگرانه رژیم و دستگیریهای خودسرانه، روز کارگر را گرامی داشته و مطالبات خود را فریاد زدند. به نقل از اطلاعیه کمیسیون کار شورای ملی مقاومت اول مه، روز پنجشنبه 11ارديبهشت = اول ماه مه كارگران شركت واحد اتوبوسراني كه به مناسبت روز كارگر در ميدان آزادي تهران دست به تجمع زده بودند، مورد حمله نيروهاي حکومتی قرار گرفته و 23 تن از آنان با ضرب و شتم و ناسزا با يك خودروی قفسي نيروي انتظامي به زندان اوين منتقل شدند. ابراهيم مددی، سعيدی، وحيدی و نعمتی در ميان بازداشت شدگان هستند. رژيم همچنين با استقرار فشرده نيروهايش در مقابل وزارت كار تلاش كرد از تجمع كارگران جلوگيري كند. نيروي انتظامي، لباس شخصيها و ماموران بسيجي در  اطراف خيابان آزادي و حتي داخل كوچه ها را با زرهپوش و گاردهاي موتوري كنترل مي كردند. در این شرایط حدود1000 کارگر خود را به وزارت كار رساندند اما از تجمع آنها جلوگيري شد و شماري از كارگران در همين محل توسط نيروهاي حکومتی بازداشت شدند. ماموران همچنین به خانه های جعفر عظیم زاده، جمیل محمدی اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و خانه پروین محمدی یکی از فعالین کارگری حمله کرده و انها را دستگیر کردند. در دومین اطلاعیه کمیسیون کار شورای ملی مقاومت به مناسبت روز کارگر، اعلام شده که روحاني در وحشت از تظاهرات اعتراضي كارگران از دادن مجوز براي تظاهرات روز كارگر خودداري و تلاش كرد مراسم روز كارگر را به يك برنامه فرمايشي در استاديوم 12هزار نفري كه خود در آن سخنراني ميكرد خلاصه كند. در اين برنامه كارگران و پلاكاردهاي كارگران از پيش تعيين شده بود. كسي حق بردن پلاكاردهاي خود را نداشت. همچنين ورود موبايل به مراسم ممنوع بود تا هيچ فيلم و عكسي از اعتراضات به بيرون درز نكند. مجريان برنامه به طور مستمر به گروههاي كارگري كه قصد طرح خواستهايشان را داشتند تذكر و اخطار مي دادند و به بهانه حفظ نظم جلسه از هرگونه اعتراض جلوگيري مي كردند. با اين حال كارگران با بلند كردن پلاكاردهاخواستهای خود را اعلام كردند. آنها در پلاكاردهايشان به ممانعت از راهمپيمايي روز كارگر، ندادن يا كاهش شديد حق مسكن و بازنشستگي، اخراج كارگران و افزايش حقوق و پاداش مديران اعتراض كردند. این اطلاعیه افزود که بیش از نیمی از کارگران در اعتراض به سخنان روحانی برنامه را ترک کردند و خود حسن روحانی نیز در هراس از شنیدن خواستها و اعتراضات کارگران، جلسه را ترک کرد.
حدود 1000تن از كارگرانی كه از بردن پلاكاردهاي خود به داخل سالن منع شده بودند، يك تجمع اعتراضي در بيرون سالن بر پا كردند.
 کمیسیون کار شورای ملی مقاومت در سومین اطلاعیه خود به مناسبت روز جهانی کارگر، خبر داد که کارگران در شهرهای مختلف روز کارگر را با تظاهرات و اعتراض گرامی داشتند. در اهواز كارگران كارخانه لوله سازي  از ساعت 8.30 صبح براي تجمع در جلوي استانداري دست به راهپيمايي زدند.
در سنندج كارگران اتحاديه كارخانجات پارچه بافي و اتحاديه نانو ايان اين شهر درخيابان سيروس دست به تجمع اعتراضي زدند و شعارهاي ضدحكومتي سر دادند. ،در سنندج شماري از نانواها دست به اعتصاب زدند و از باز كردن مغازه هاي خود خودداري كردند. 
در خرم آباد كارگران با پلاكاردهايي كه بر روي آن نوشته بود «ما حق زن و بچه هايمان را ميخواهيم»، چندماه است كه بچه ام مريض است، عدالت كجاست؟» دست به تجمع زدند. کارگران در شهرهای بانه، پاوه، مریوان و نودشه در  استان کردستان برنامه هایی از جمله پخش شیرینی به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار کردند.
در ساوه نیز كارگران كارخانه كاغذ سازي كاوه، در مقابل  فرمانداري دست به تجمع زدند.
در زنجان كارگران كارخانه شيريني سازي مينو، در روز چهارشنبه 10 ارديبهشت با تجمع در  مقابل استانداري اين شهر خواستار امنيت شغلي خود شده بودند. لازم به ذکر است که تنی چند از کارگران معترض دستگیر شدند. 

اعتصاب غذای ۱۲زندانی سياسی زندان گوهر دشت، با پیروزی به پایان رسید

12زندانی سياسی در زندان گوهر داشت روز جمعه 12فروردين به دنبال عقب نشينی رژيم و بازگرداندن همه زندانيان محبوس در سلولهای انفرادی اوين به بند 350، با انتشار بيانيه يی پایان اعتصاب غذای خود را اعلام کردند. اين زندانيان سياسی در اعتراض به حمله رژيم به زندانیان سیاسی بند 350 اوين در 28فروردين دست به اعتصاب غذا زده بودند و همراه با زندانيان ساير زندانها خواستار بازگردانده شدن زندانیان سیاسی مصدوم شده از انفرادی به بند 350 بودند. در بيانيه زندانيان سياسی، آمده است: «خبر شديم رژيم به خواسته های ملی تن داد و در يک شکست آشکار همه زندانيان سياسی به گروگان گرفته شده در سلولهای انفرادی را به بند عمومی منتقل کرد. بدون ترديد اين حمله وحشيانه با الگو برداری از اعدامهای گروهی زندانيان سياسی بی دفاع در دهه ۶۰ و پس از نوشيدن جام زهر قطعنامه ۵۹۸… و به نيت ايجاد وحشت در مردم صورت گرفت که بنا به گزارشهای رسيده قرار بود اين حمله در زندانهای ديگر تکرار شود اما مقاومت يکپارچه ملت ايران موجب شد تا اين اقدام در مرحله اول به رسوايی بزرگ برای رژيم تبديل شود و در گام اول در پذيرش شکست، به برکناری رئيس سازمان زندانها تن دادند و تهديدها و شانتاژهای رئيس قوه قضاييه و دادستان کل نيز ناشی از همين زهر و شکست بود».

******

ارژنگ داوودی زندانی سياسی پس از امتناع از رفتن به دادگاه 13 اردیبهشت به سلول انفرادی بند 240 زندان اوین منتقل شد. وی اخيراً از زندان بندرعباس به تهران در بند ۸ زندان اوين که به اتباع خارجی اختصاص دارد منتقل شده است. آقای داوودی در تمام طول محکوميت خود از حق مرخصی محروم بوده است و از اوايل تير ماه سال گذشته نیز از بند ۱۲ زندان گوهردشت کرج به انفراديهای بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل و پس از ۱۲۷ روز انفرادی در اين بند به زندان بندرعباس تبعيد شده بود. این زندانی سیاسی سالخورده  محکوميت ۱۰ ساله اول خود را به پايان رسانده ولی با پرونده سازيهای متعدد به ۲۰ سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است.

******

بدنبال تخریب گورستان بهاییان در شیراز توسط پاسداران حکومتی، شورای ملی مقاومت چهاردهم اردیبهشت، این اقدام را محکوم نمود و به جامعه بین الملل فراخوان داد تا تخریب گورستان بهاییان را متوقف و محکوم نمایند. در اين گورستان تاريخی نزديک به 950تن از اعضای جامعه بهايی، از جمله ده تن از زنان بهايی که در خرداد ۶٢ به دست رژيم اعدام شدند، به خاک سپرده شده اند.

مردم، دفتر ايران خودرو در زرين شهر اصفهان را آتش زدند
متقاضيان خودرو در زرين شهر اصفهان روز پنجشنبه 11ارديبهشت مقابل نمايندگی ايران خودرو در اين شهر تجمع و نسبت به تأخير سه ماهه تحويل خودروهای خود اعتراض کردند. معترضان، ساختمان ايران خودرو را به نشانه اعتراض به آتش کشيدند. آنها از اواخر سال 91 بحساب ايران خودرو وجهی واريز کرده اند و تا کنون خودرو به آنها تحويل داده نشده و کسی هم پاسخگو نيست.


34 زندانی در دولت تدبیر و امید روحانی ظرف 11 روز اعدام شدند
رژيم روز پنجشنبه همزمان با روز جهانی کارگر، سه زنداني به نامهاي مصطفی نازی چلوی، امیر روزدار و بابک واونی را در زندان بندرعباس به دار آويخت. در كرج طي روزهاي اول و دوم ارديبهشت ماه 11زنداني در دو اعدام جمعي در زندانهاي قزل حصار و گوهردشت اعدام شدند. يكي از اعدام شدگان در زندان قزل حصار  يك جوان 20ساله به نام رسول طالبي بود. در كرمانشاه در روز 7 ارديبهشت دست كم هفت زنداني در زندان ديزل آباد اعدام شدند. دو تن از اعدام شدگان فریبرز سیابانی و   فتاحی نام داشتند. در مشهد طي روزهاي اول ، 8 و 9 ارديبهشت  شش زنداني اعدام شدند. يكي از آنها يك جوان 20ساله بود. در زاهدان در روزهاي 2 و 4 ارديبهشت سه زنداني در زندان مركزي اين شهر اعدام شدند. در روز 6 ارديبهشت سه زنداني سياسي از هموطنان اهل سنت بلوچ كه بين 20تا 23 سال داشتند در ملأعام در شهر زابل به دار آويخته شدند. در سمنان نيز در روز 6ارديبهشت يك زنداني در ملأعام به دار آويخته شد. دست كم پنج تن از اعدام شدگان در سنين 20 تا 23 ساله بودند. در خبری دیگر احکام اعدام چهار زندانی  سیاسی کرد به نامهای محمد عبداللهی، مصطفی سلیمی، علی و حبیب افشاری از سوی دیوان عالی رژیم تایید شده است.

یک زندانی در اثر ابتلا به ایدز در زندان چابهار جان باخت
العربیه فارسی امروز به نقل از منابع خود گزارش داد: حیات بلیده‌ای معروف به «ناصر رئیسی» در ماه فروردین بر اثر بیماری ایدز که در زندان چابهار به آن مبتلا شده بود جان سپرد. وی 5 سال پیش به اتهامات مربوط به قاچاق مواد مخدر، به حبس ابد محکوم شده بود و در زندان بسر می برد. آقای رئیسی به خانواده خود گفته بود 20 زندانی دیگر در زندان چابهار به ایدز مبتلا هستند که حتی توان راه رفتن ندارند. 

******
یکی دیگر از ساکنان کمپ لیبرتی روز دوشنبه 8 اردیبهشت بدلیل محاصره پزشکی و عدم دسترسی به پزشک دراثر ایست قلبی جان باخت. سایت سازمان مجاهدین خلق از آقای محمد بابایی اهل قوچان، بعنوان نوزدهمين شهيد محاصره پزشكي در اشرف و ليبرتي یاد کرد كه ماموران عراقي بردن او را به بيمارستان براي معالجه عمدا به تاخير انداخته بودند. گفتنی است که ساکنان کمپ لیبرتی در سال 1390 علیرغم میل خود با قول و قرارهای حفاظت از سازمان ملل، آمریکا و دولت عراق از خانه 26 ساله خود در کمپ اشرف به کمپ لیبرتی منتقل شدند. از آنزمان تاکنون بارها مورد حمله موشکی قرار گرفته و تعدادی کشته و مجروح شده اند. ساکنان لیبرتی از جمله هزار زن در کنار عدم رسیدگیهای پزشکی، با محاصره دارویی و غذایی از سوی دولت عراق نیز مواجه هستند. روز گذشته شنبه، سوم ماه مه، ایرانیان شهر اتاوا در تجمع هفتگی خود مقابل سفارت آمریکا در شهر اتاوا در گرامیداشت یاد آقای بابایی مراسم گل برگزار کردند. آنان همچنین یاد شهدای مجاهدین در اردیبهشت سال 61 را نیز گرامی داشتند. 
     
یک دانشجو در کرمانشاه خود را به‌ آتش کشید
سایت العربیه فارسی گزارش داد: به گزارش دیدبان حقوق بشر کردستان، احسان عبدی 21 ساله اهل شهر نوسود در استان کرمانشاه‌ و دانشجوی رشته‌ عمران دانشگاه‌ رازی کرمانشاه‌، روز جمعه 12 اردیبهشت در پمپ گازوئیل کرمانشاه‌ با استفاده‌ از مواد آتش زا خود را آتش زد و در راه بیمارستان جان سپرد.
 


عطاالله خرم، آهنگساز و نوازنده ویولن درگذشت
عطاالله خرم در آمریکا به علت بیماری سرطان چشم از جهان فرو بست. وی در سال ۱۳۰۵ در شهر تبریز بدنیا آمد و ابتدا موسیقی را نزد دایی خود فراگرفت و سپس بعد از عزیمت به تهران از آموزشهای استاد صبا و نیز روبیک گریگوریان آهنگساز بزرگ آن دوران بهره مند گردید و با موسیقی مدرن آشنا شد. خرم سپس برای نوازندگی در ارکستری که استاد صبا در رادیو ایران رهبریش را عهده دار بود به نوازندگی ویلن پرداخت. او علاوه بر کار تدریس موسیقی بعنوان یکی از برجسته ترین آهنگسازان پیشتاز در زمینه موسیقی مدرن به خلق صدها آهنگ زیبای ساده و مردم پسند پرداخت که دهها سال مورد استقبال مردم ایران قرار گرفته است. علاوه بر موسیقی چند فیلم خرم با ساختن نزدیک به 450 آهنگ در ایران یکی از پرکارترین موسیقیدانان ایران محسوب شده و در این رابطه شمار زیادی از هنرمندان ایرانی وامدار او هستند. او ضمنا با بهره گیری از موسیقی محلی ایران ترانه های جاودانه ای از جمله، بارون بارونه، لاله و گل، مهتاب، دو کبوتر، کجاوه و نیز ترانه ماندگار پرستو که زنده یاد منوچهر سخایی آنرا اجرا کرد، ساخت که دهها سال است بر سر زبان مردم ایران جاری است. خرم مدتها رهبر ارکستر جاز رادیو ایران بود و سپس بعد از روی کار آمدن آخوندهای هنرکُش از ایران جلای وطن نمود و تا پایان عمر حاضر به بازگشت و همکاری با رژیم نشد. او در غربت علاوه بر تدریس موسیقی به کار تحقیق در زمینه موسیقی پرداخت و کتابهایی درباره تاریخ موسیقی با نام "گلستان موسیقی" و "ردیفهای موسیقی ایرانی" تدوین کرد. عطاالله خرم 88 ساله بود. 

سيل و رانش زمين در افغانستان بیش از 2500 تن کشته و مفقود برجای گذاشت
 بر اثر جاری شدن سيل و رانش زمين در يکی از مناطق کوهستانی ولايت "بدخشان" افغانستان، بيش از 2500تن کشته و مفقود شدند. به گفته مقامات افغانستان رانش زمين يک روستا را کاملاً تخريب کرده است، حداقل 300واحد مسکونی زير گل و لای مدفون شده اند و روستاهای اطراف هم به دليل بالارفتن سطح آب در رودخانه ها ممکن است به سرنوشت مشابهی دچار شوند. مقامهای محلی از کمبود ماشين آلات و وسائل لازم برای نجات اهالی منطقه اظهار نگرانی کردند و خواستار ارسال فوری کمک شده اند. در همین رابطه خانم مریم رجوی رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت، طی پیامی به مردم افغانستان تسلیت گفت.