صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، آبان ۲۲، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


بدنبال قتل بلاگر زندانی ستار بهشتی توسط ماموران حکومتی، علاوه بر اعتراض شدید ایرانیان، مقامات کشورهای اروپایی و آمریکا نیز قتل آقای بهشتی را محکوم کرده و خواهان جوابگویی و بررسی رژیم در اینباره شدند.  خانم ویکتوریا نولند سخنگوی وزیر خارجه آمریکا خبر قتل ستار زیر شکنجه را "تکان دهنده" خواند و گفت: این وبلاگ نویس 35 ساله، گناهی جز بیان عقیده سیاسی خود، مرتکب نشده بود. وی افزود: «من همچنین به همه‌ی ایرانی‌هایی که به دست این رژیم بی‌رحم و مقدس‌نما به ناحق مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند و دستگیر و کشته‌ شده‌اند، تسلیت می‌گویم.». «بهشتی یکی از هزاران قربانی خشونت و سرکوب جمهوری اسلامی‌ست که پایمال‌کردن آزادی‌های ابتدایی بشر را، آن ‌هم به هر بهایی، در برنامه‌ی کار خود دارد.» وزارت خارجه فرانسه و انگلیس نیز با صدور بیانیه هایی ضمن ابراز نگرانی عمیق از مرگ ستار بهشتی خواستار روشن شدن علل قتل وی گردیدند. سازمانهای حقوق بشری از جمله عفو بین الملل نیز خواستار تحقیق در مورد شهادت ستار بهشتی شدند. سازمان عفو بین‌الملل 18 آبان 1391 طی بیانیه ای از مقام‌های رژیم ایران خواست تا در مورد مرگ ستار بهشتی، دست به تحقیقات مستقل بزنند. سازمان گزارشگران بدون مرز نیز در اینباره طی اطلاعیه ای اعلام داشت: ستار بهشتی- کارگر و فعال سیاسی 35 ساله، در تاریخ 9 آبان ماه 1391 در منزلش از سوی پلیس فتا (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات) به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در شبکه اجتماعی و فیس بوک» بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
به گفته‌ نزدیکان خانواده، در تاریخ 18 آبان ماه، پیکر این وب‌نگار بدون آنکه اعضای خانواده‌اش بتوانند برای آخرین بار او را ببینند، از سوی مأموران امنیتی به خاک سپرده شده است. خانواده تحت فشار شدید مأموران امنیتی مجبور به دادن اجازه دفن شدند. همچنین خانواده از سوی ماموران تهدید شده‌ است که در این باره با رسانه‌ها صحبت نکنند. به گفته همین نزدیکان، ستار بهشتی به عنوان فعال سیاسی برای پلیس شناخته شده بود و در سال 1382 در ارتباط با اعتراضات دانشجویی دستگیر و مدتی را در بازداشت بسر برده بود. پلیس در باره مرگ وی رسماً توضیحی نداده است، اما بنا بر اطلاعاتی که به دست ما رسیده است وی بر اثر فشارهای ناشی از بازجویی مأموران پلیس امنیت جان سپرده است.

در خبری دیگر یک کارگر جوشکار زیر شکنجه در اهواز به قتل رسیده است. به نقل از اخبار منتشر شده در اینباره، آقای جمیل سویدی حدود یک ماه قبل به دلایل نامعلوم بدست نیروهای امنیتی بازداشت شد. خانواده وی مراجعات مکرر به مراکز امنیتی و انتظامی رژیم داشته اند که همگی بی نتیجه مانده بود. به نقل از گزارشگران حقوق بشری پیکر بی جان جمیل به شکل کاملا اتفاقی توسط یکی از آشنایان او در سردخانه پزشکی قانونی دیده شد و به اطلاع خانوده اش رسید. خبرها حاکی است که جسد جمیل هنوز به خانواده اش تحویل داده نشده است. لازم به ذکر است که پيش از اين نيز 6فعال سياسی از هموطنان عرب اهواز به نامهای غيبان عبيداوی از حميديه، محمد چلداوی از اهواز، رضا مغامسی از دزفول، محمد کعبی از شوش و ناصر آلبوشوکه از اهواز و عليرضا غبيشاوی از خلفيّه نيز زير شکنجه کشته شده اند.

 
کارگران سنندجی و کرمانی دست به اعتراض زدند

هفتصد تن از کارگران تعاونی مسکن تعميرکاران اتومبيل در سنندج خواهان رسيدگی فوری به خواستهايشان شدند. آنها به غارت اموالشان و عدم تحويل زمين در مقابل پولهای پرداخت شده، معترض هستند. کارگران تهديد کرده اند، چنانچه زمينهايشان تحويل داده نشود، دست به اقدامات اعتراضی خواهند زد. همچنین کارگران اخراجی و معترض شرکت خودروسازی ”کرمان موتور“ نیز روز پنجشنبه در اعتراض به اخراج خود در داخل کارخانه دست به شورش زدند و با واژگون کردن شماری از خودروهای توليد شده خط توليد را متوقف ساختند. سایت سازمان مجاهدین خلق نوشت که بر اساس اخبار منتشر شده بر روی اينترنت اعتراض کارگران اخراجی و ناراضی منجر به استقرار يگانهای تکاوری شهرستان بم در محيط کارخانه شده تا از تکرار اعتراض کارگران خشمگين و اخراجی جلوگيری کنند.


بار دیگر کاروان راهیان نور رژیم، 17 دانش آموز را به کام خود کشید

بار ديگر بر اثر تصادف، دانش آموزانی که رژيم  آنها را تحت عنوان راهيان نور به اجبار به جبهه های سابق جنگ ایران و عراق می برد، دو تن کشته و 15تن مجروح شدند. اتوبوس حامل دانش آموزان ساعت 23 و سی دقيقه پنجشنبه در کمربندی شاهرود واژگون شد. دو هفته قبل نيز 26 دختر دانش آموز اهل بروجن نيز که تحت عنوان ”راهيان نور ”عازم این مناطق بودند در تصادف کشته شدند. در همین رابطه تلویزیون رژیم در هراس  از خشم مردم به دنبال کشته شدن دانش آموزان در سانحه اتوبوس؛ شب گذشته بیستم آبان خبر داد که حاجی بابايی وزير آموزش و پرورش تأکيد کرده که حضور اردوگرايان نور برای کسب نمره در درس برای آمادگی دفاعی، اجباری نيست و دانش آموزان می توانند واحدهای عملی خودشان را در شهرستان يا استان خودشان بگذرانند.

 

******

بر اثر ريزش يک ساختمان در مهاباد، دو کارگر جوان ساختمانی جان باختند. اين حادثه در شهرک کاوه، زمانی روی داد که کارگران در حال بتون ريزی ستونهای طبقه اول يک ساختمان بودند. سه تن ديگر از کارگرانی که در بالای اين سقف کار می کردند نیز مجروح شدند.
 

رژیم برای ایجاد فضای رعب و وحشت به ماشین آدمکشی خود سرعت بخشیده است

رژيم در يک اعدام جمعی ديگر، روز پنجشنبه پنج زندانی را در شيراز بدار آويخت. ماموران حکومتی روز چهارشنبه نيز 4زندانی را در ملأعام در شيراز اعدام کردند. اين رژيم همچنين طی دو هفته گذشته نزديک به 40تن را اعدام کرده است. در این رابطه دبیرخانه شورای ملی مقاومت 18 آبان طی اطلاعیه ای جهت توقف اعدامهای جمعی فراخوان داد و از مجامع بین المللی و ارگانهای مدافع حقوق بشر خواستار اعزام یک هیات حقیقت یاب به زندانهای رژیم شد. این اطلاعیه بنا به گزارش خبرگزاریهای حکومتی مهر و فارس اعلام  داشت که رژیم روز چهارشنبه 17 آبان 15 تن را در تهران، شیراز و زرند به دار آویخت. 10 تن از آنان به طور جمعی در تهران، چهار زندانی در شیراز و یک تن دیگر در زرند اعدام شدند. شمار اعدامها از ابتدای سال میلادی دست کم به 373 تن می رسد. این اطلاعیه افزود که اخبار بسیاری از اعدامهای مخفیانه و زندانیان سیاسی که سر به نیست می شوند، هرگز به بیرون زندان درز پیدا نمی کند.


زلزله بار دیگر ورزقان را لرزاند

اين زمين لرزه به قدرت پنج و نيم ريشتر آذربايجان شرقی را تکان داد. حدود 44 زمين لرزه از صبح روز چهارشنبه در منطقه ورزقان رخ داد که قدرت شديدترين آنها در ساعت 9 صبح، پنج و يک دهم ريشتر گزارش شده است. تعدادی از شهروندان ورزقانی که در حال تعمير ساختمان هايشان بودند طی زلزله روز چهارشنبه 17 آبان از داربست ها سقوط کرده و جان باختند.


طارق فتاح با انتشار طوماری اینترنتی، خواستار کاندیداتوری ملاله یوسف زی برای جایزه صلح نوبل شد

آقای طارق فتاح، نویسنده و گوینده پاکستانی تبار کانادایی، با انتشار این طومار تا بحال بیش از 107 هزار امضا جمع آوری کرده است و به کمتر از 45 هزار امضای دیگر نیاز دارد. آقای فتاح خواستار کاندیداتوری نام ملاله یوسف زی برای جایزه صلح نوبل که توسط طالبان چندی پیش مورد اصابت گلوله قرار گرفت، می باشد. آقای فتاح در طوماری که انتشار داده خاطر نشان می کند که معمولا نمایندگان پارلمانها و افرادی مشخص اجازه دارند اسامی کاندیدهای جایزه نوبل را تسلیم این کمیته کنند. یادآوری می شود که در روز 9 اکتبر 2012 مردان مسلح طالبان ملاله 15 ساله پاکستانی را که برای آموزش دختران پاکستان فعالیت می کرد، با شليک گلوله به سرش مورد سوقصد قرار دادند. ملاله هم اینک در حال کسب بهبودی تدريجی در بيمارستانی در انگلستان می باشد. پدر ملاله گفته است که او حرف زدن، راه رفتن وخوردن غذا را شروع کرده است.