صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، شهریور ۲۰، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

وزیر خارجه کانادا سفارت رژیم ایران در این کشور را تعطیل و دیپلوماتهای آنرا اخراج نمود

روز جمعه 17 شهریور = 7 سپتامبر، آقای جان برد وزیر خارجه کانادا همزمان با اجلاس همکاریهای اقتصادی آسیا و اقیانوسیه در روسیه طی بیانیه ای اعلام کرد کانادا روابط دیپلماتیک خود را با رژیم ایران به حالت تعلیق در آورد و دیپلماتهای آن را اخراج کرد. به تمام دیپلماتهای رژیم ایران در کانادا ابلاغ شده است که باید ظرف 5 روز خاک کانادا را ترک کنند. موضع کانادا نسبت به رژیم ایران کاملاً شناخته شده است. نظر کانادا این است که رژیم ایران مهمترین تهدید برای صلح جهانی و امنیت در جهان امروز است. رژیم ایران در میان نقض کننده ترین ناقضان حقوق بشر است و از گروههای تروریستی بطور مادی و عملی حمایت به عمل می آورد. رژیم ایران از رژیم اسد در سوریه حمایت می کند و در پیروی از قطعنامه های ملل متحد در رابطه با برنامه اتمی اش، شکست خورده است. بیانیه دولت کانادا خاطرنشان کرد: رژیم ایران آشکارا کنوانسیون وین که حفاظت پرسنل دیپلماتیک را تضمین می کند، رعایت نمی کند و در شرایط حاضر، کانادا به حضور دیپلماتیک خود در ایران پایان می دهد. بدین ترتیب دولت کانادا رسما رژیم ایران را در لیست تروریستی قرار داد.  در واکنش نسبت به اقدام بی نظیر کانادا در بستن سفارت رژیم ایران و قطع روابط دیپلوماتیک، یکی از نمایندگان مجلس رژیم که از این اقدام شوکه شده بود دولت کانادا را تهدید کرد. مهدی کوچک زاده گفت: کانادا بهای سنگینی برای بی ادبی سیاسی خود پرداخت خواهد کرد. وی افزود: پيش از اين نيز کشورهای اروپايی دست به چنين اقدامی زدند و پس از مدتی از کرده خود پشيمان شده و دست از پا درازتر برگشتند.

در همین روز وزرای خارجه آلمان و فرانسه از تحریمهای جدید علیه رژیم ایران حمایت کردند. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که وزرای خارجه آلمان و فرانسه می گويند، در صورتی که گفتگوها درباره برنامه اتمی تهران پيشرفت مادی نداشته باشد، آنها از تحريمهای جديد عليه ايران حمايت می کنند. وزیر خارجه فرانسه گفت این تحریمها بخش مالی، تجاری و نفتی رژیم ایران را مورد هدف قرار خواهد داد. گفت که طی چند روز آينده با همتای آلمانی و ايتاليايی خود، روی يک پيشنهاد برای تحريمهای جديد کار خواهد کرد.

 

کمیته کانادایی دوستان ایران دمکراتیک در بیانیه ای از قطع روابط دیپلماتیک کانادا با رژیم ایران تقدیر کرد

در این بیانیه از جمله آمده است: تصمیم کانادا برای قطع روابط دیپلماتیک با رژیم ایران بخاطر نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر علیه شهروندان ایرانی، باید مورد تقدیر قرار گیرد. کمیته کانادایی دوستان ایران دمکراتیک به ریاست مشترک عالیجناب دیوید کیلگور از تصمیم وزیر خارجه برای بستن سفارت رژیم ایران استقبال می کند و این اقدام را پیشرفت قابل توجهی برای مدافعان آزادی و دمکراسی و حاکمیت قانون در ایران می داند. قربانیان ستم رژیم ایران شامل بسیاری از خانواده های ایرانی مقیم کانادا هستند که عزیزانشان شکنجه یا اعدام شده اند. از جمله در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در تابستان 1988(1367) در ایران که توسط کارشناسان،  بزرگترین قتل عام سیاسی مخالفان بعد از جنگ جهانی دوم، توصیف شده است. ابتکار دولت کانادا می تواند سایر اعضای جامعه بین المللی را متقاعد کند که سیاستهایی را که رژیم تهران را جری کرده و باعث شده که این رژیم امنیت و زندگی افراد را در داخل و خارج ایران با گستاخی تهدید کند، کنار بگذارند. سایر دولتها به ویژه در منطقه باید از پیشگامی کانادا در این اقدام پیروی کنند.
 

یازده تن در زندان اوین اعدام شدند

سحرگاه شنبه 18 شهریور، 11 تن از 12 زندانی که از روز پنجشنبه از زندان قزلحصار به سلولهای انفرادی اوین منتقل شده بودند بطور جمعی اعدام شدند. بنا به سایت فعالین حقوق بشر و دمکراسی رژیم تنها نام یکی از این قربانیان را که از اتباع افغانستان می باشد معرفی کرده است. لازم به ذکر است که دادستان رژیم در اهواز گفته بود: برای تامین نظام، هیچ ابایی از اعدامهای بیشتر نداریم.

در خبری دیگر  سحرگاه روز چهارشنبه سه زندانی در تهران اعدام شدند. به گزارش روزنامه خراسان، اولين اعدامي، جوان 33 ساله اي به نام داوود بود. دو اعدامي ديگر، دو پسر خاله بودند.  یک روز پیش از آن نیز دو زندانی به جرم حمل و نگهداری مواد مخدر در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند.

******
222 تن از فعالین سیاسی، مدنی، هنری و حقوق بشری ضمن امضای بیانیه ای از تمامی نهادها و سازمانهای بین المللی و حقوق بشری و دبیر کل سازمان ملل، و همچنین کشورهای معتقد و ملتزم به رعایت حقوق بشر خواستهاند تا مانع اعدام آقای غلامرضا خسروی سوادجانی شوند. آنان با اشاره به اظهارات دادستان اهواز مبنی بر اینکه: "ما هیچ ابایی از اجرای حکم اعدام نداریم و بهیچوجه کوتاه نخواهم آمد"، ضمن محکوم کردن حکم اعدام آقای خسروانی که به جرم کمک مالی به سیمای آزادی به اعدام محکوم شده، خواستار توقف این حکم شدند. لازم به ذکر است که رژیم قرار است آقا خسروی را روز 20 شهریور برابر با 10 سپتامبر اعدام کند.
 

 یوسف ندرخانی، آزاد شد. خبری از ارژنگ داوودی در دست نیست  

به نقل از  هرانا یوسف ندرخانی، زندانی مسیحی پس از تبرئه از حکم ارتداد از زندان لاکان رشت آزاد شد. یوسف ندرخانی که در سن 19 سالگی به دین مسیحیت گرویده بر اساس اعلام نزدیکانش رهبر جماعتی کوچک از مسیحیان اهل رشت بوده است. حکم اعدام او به جرم ارتداد اول شهریور 1389 تایید شده بود. از سوی دیگر با گذشت بیش از دو ماه از انتقال ارژنگ داوودی به بند 209 زندان اوین، از سرنوش این زندانی سیاسی کماکان اطلاعی در دست نیست. به گزارش هرانا وزارت اطلاعات از ملاقات این زندانی با اعضای خانواده اش جلوگیری کرده و علیرغم گذشت بیش از دو ماه از انتقال وی به سلولهای انفرادی بند 209، اجازه تماس تلفنی نیز نیافته است. بر اساس گزارش سازمان عفو بین الملل، احتمالا این زندانی در ماه گذشته از سوی یکی از شعب دادگاههای انقلاب بر اساس اتهام جدید (محاربه) مورد محاکمه قرار گرفته است. لازم به ذکر است که عفو بین الملل برای توقف صدور احکام اعدام در ایران فراخوان داد و اعلام نمود که رژیم ایران باید تمام اعدامهای برنامه ريزی شده در روزهای آينده را متوقف کند. حميدرضا طباطبايی نايب رئيس کميسيون قضايی مجلس رژیم فاش ساخت دستگاه قضايی آخوندها حکم اعدام چند هزار زندانی را صادر کرده است. وی از قوه قضاییه خواست تکلیف خود را با چندهزار زندانی محکوم به اعدام روشن کند و بگوید می خواهد با این تعداد زندانی چه کند.

در خبری دیگر طی روزهای جمعه و شنبه جمعی از فعالان ایرانی از طریق شبکه توییتر اقدام به فرستادن پیامهای کوتاه و همزمان که به طوفان توییتر معروف است نموده و خواستار توقف حکم اعدام آقای خسروی شدند. براساس آمار این شبکه اجتماعی این پیامهای کوتاه به صدها هزار تن در شبکه اجتماعی توییتر رسیده است.