صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۰۵، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

مذاکرات اتمی با رژیم گسترش غنی سازی را متوقف نکرده است
روز 4 شهریور، در مقر آژانس بين المللی انرژی اتمی در وين گفتگوهايی بر سر برنامه اتمی رژیم  بين نمايندگان آژانس و هيأت رژيم ایران صورت گرفت. هرمان ناکائرتس، معاون مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی و سرپرست تيم مذاکره کننده آژانس با رژيم گفت هدف از گفتگوهای امروز بحث بر سر همه مسائل از قبل باقيمانده است و طبعاً ما از رژيم ايران می خواهيم به درخواستهای ما برای دسترسی به پارچين و ساير سوالاتمان پاسخ بدهد. وی پس از مذاکرات اضافه کرد: اختلافات اساسی ما با رژيم ايران هم چنان باقی است. روز جمعه آمانو مديرکل آژانس پيشاپيش نسبت به موفقيت اين گفتگوها اظهار بدبينی کرده بود.
در همين حال رويتر و نيويورک تايمز به نقل از ديپلوماتها در وين گزارش کردند رژيم ايران سانتريفوژهای بيشتری در تأسيسات اتمی فردو، در نزديکی قم، نصب کرده است.  منابع رويتر، شمار اين سانتريفيوژها را صدها دستگاه اعلام کرده اند. اما نيويورک تايمز شمار سانتريفوژهای اضافه شده را طی ماههای اخير 1000 دستگاه عنوان کرده و می نويسد رژيم ايران، در همان حالی که سرگرم مذاکرات با کشورهای 5+1 بوده است، روی غنی سازی اورانيوم با غنای 20 درصد متمرکز بوده است. از سوی دیگر رژیم در وحشت از تشکیل تیم ویژه نظارات برای پرونده اتمی اش در آژانس، آن را اقدامی بی سابقه با جنبه های اطلاعاتی و نظامی برای برخوردهای خارج از چارچوب آژانس توصيف کرد.
ارگان متعلق به دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، نوشت: ماهيت اين تيم بيش از آن که فنی و حقوقی باشد، عمدتاً اطلاعاتی و نظامی است. بنا به گفته ديپلوماتها اين تيم ويژه، متشکل از کارشناسان اطلاعاتی و جاسوسی، کارشناسان نظامی و تسليحاتی و همچنين کارشناسان اتمی است. خبر تشکيل اين تيم با ترکيب ذکر شده نيز به صورت رسمی تلاش آژانس برای برخوردهای خارج از چارچوب آژانس و توافقنامه های آن را رسميت می بخشد.
 
ترکيه در اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران شرکت نخواهد کرد
به نوشته روزنامه زمان، يک مقام مسئول در دفتر رياست جمهوری ترکيه گفت: «عبدالله گل، رئيس جمهور ترکيه هيچ طرحی برای حضور در اين نشست ندارد با اين که رئيس جمهور ايران از او دعوت به عمل آورده است. به گفته یک مقام وزارت خارجه ترکیه، احمد داوود داغلو وزیر خارجه این کشور نیز در نشست شرکت نخواهد کرد.  در اين رابطه سخنگوی وزارت خارجه رژيم، ادعای پيشين رژيم مبنی بر شرکت پنجاه نفر از سران کشورها را به 27رئيس جمهور، دو پادشاه وهفت نخست وزير کاهش داد. گفتنی است جنبش عدم تعهد دارای  120کشور عضو و 16 عضو ناظر می باشد.

ماموران حکومتی به کمپهای کمک رسانی در مناطق زلزله زده یورش برده و 35 تن را دستگیر کردند

در این یورش به کمپ کمک رسانی در سرند، فرماندار رژیم در اهر، نمایندگان مجلس رژیم از اهر و تبریز و دادستان رژیم در تبریز و هریس نیز، ماموران را همراهی می کردند. این حمله عصر و شب چهارشنبه صورت گرفت و 35 تن از جمله شماری از دانشجویان، دستگیر شده و کلیه وسایل امداد و کمک رسانی آنان ضبط و محل کمپ توسط ماموران حکومتی پلمب شد. به نقل از سایت قاصدان آزادی، دستگیرشدگان اقدام به اعتصاب غذای خشک کرده بودند ولی آنرا به اعتصاب غذای تر تغییر دادند. آنان اعلام کردند چنانچه تا روز شنبه آزاد نشوند، دوباره وارد اعتصاب غذای خشک خواهند شد. در همین رابطه حسین رونقی ملکی که در مرخصی بسر می برد به اتهام آنچه رژیم، پخش مواد آلوده و غیر بهداشتی اعلام کرده  به زلزله زدگان اهر- ورزقان دوباره دستگیر و به زندان تبریز منتقل شد.
 

******

سایت واشینگتن تایمز روز پنجشنبه 2 شهریور نوشت: یک مقام سابق سازمان ملل متحد که بعنوان اعتراض استعفا داد گفت: مقام ارشد سازمان ملل در عراق به کارکنان خود دستور داد که بر شرایط شبیه زندان یک کمپ انتقالی برای ناراضیان ایرانی، در گزارشات به این مجمع جهانی سرپوش بگذارند. طاهر بومدرا رئیس سابق حقوق بشر در هیات سازمان ملل در بغداد به واشنگتن تایمز گفت که مارتین کوبلر، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای عراق، می خواست مخالفان به سرعت به کمپ لیبرتی، یک پایگاه سابق ارتش ایالات متحده در نزدیکی فرودگاه بغداد، و سپس به خارج از عراق منتقل شوند. آقای کوبلر مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، واشنگتن و مخالفان را در مورد شرایط کمپ لیبرتی در عجله خود برای حرکت دادن آنها از کمپ اشرف، جایی که آنها از سال 1986 زندگی می کردند، گمراه کرد. این منبع افزود: بومدرا گفت که او "شوک زندگیش" زمانی که او برای اولین بار از کمپ لیبرتی در ماه دسامبر بازدید کرد را دریافت کرد. طاهر بومدرا، یک فعال الجزایری که حقوق بشر و اصلاح قوانین کیفری در شمال آفریقا و خاور میانه را برای سال های بسیاری ترویج کرده است گفت: «من از بسیاری از زندانها بازدید کرده بودم، اما آن محل از یک زندان بدتر بود». او گفت: عراقی ها اردوگاه را پس از اینکه نیروهای ایالات متحده ترک کردند تخریب کردند، و امکانات در خرابی مطلق بودند. بنگالهایی که به عنوان محلهای زندگی سربازان مورد استفاده قرار گرفته بود، تا بالا با زباله انباشته شده بود. دربها از لولاهایشان آویزان بودند و پنجره ها شکسته شده بودند. آقای بومدرا، که عراق را در ماه مه ترک کرد گفت: آقای کوبلر «از ما خواست برگردیم و از اردوگاه و تاسیساتش عکس بگیریم، و مطمئن شویم که جذاب ترین این تصاویر در یک سند قرار داده می شود و به ساکنین و جامعه دیپلماتیک ارائه می شود که 'اینجا یک اردوگاه با استانداردهای بالاست که همه نیازهای پناهندگان را برآورده می کند». او گفت «او از من پرسید، و من روی این تاکید می کنم، که ما مطمئن شویم که تصاویر قابل عرضه ای ' استفاده می شود". "من خودم را در میان سرهم کردن گزارش ها و درست کردن تصاویر یافتم تا سازمانم، جامعه بین المللی و اشرفی ها را گمراه کنم».
*****
مسئول کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران، 4 شهریور، برای نجات جان دو تن از زنان زندانی سیاسی هوادار مجاهدین به نام صدیقه مرادی و کبری بنا زاده امیرخیزی، که در روز 21 تیرماه به زندان قرچک ورامین منتقل شده اند به دبیرکل ملل متحد و ارگانهای دیگر سازمان ملل، فراخوان داد و خواستار مداخله فوری آنان شد. بر اساس این فراخوان خانم صدیقه مرادی، در روز 11 اردیبهشت 90 به خاطر هواداری از مجاهدین خلق ایران، به ده سال زندان محکوم شده است. خانم کبری بنازاده امیرخیزی، 58 ساله، از زندانیان سیاسی دهه 60 نیز به رغم وخامت حالش به این شکنجهگاه منتقل شده است. وی در دیماه87  به خاطر داشتن قصد خروج از کشور برای دیدار بستگانش در شهر اشرف (دو فرزند و خواهر و برادرش) دستگیر و به 5 سال حبس محکوم گردید. او در زندان به انواع بیماریها دچار شده، و بر اثر شدت شکنجه ها بینایی یک چشم خود را از دست داده است. لازم به ذکر است که برادر خانم بنازاده، محمد بنازاده، 66 ساله نیز به خاطر تماس با دخترش در اشرف هم اینک در زندان گوهردشت کرج زندانی می باشد. 
دو تن بر اثر سیل در استان مازندران کشته شدند
به نقل از منابع حکومتی در کلاله یک دختر و پدر هنگام کار بر سر مزرعه گرفتار سیلاب شده و کشته شدند. هلال احمر رژيم نيز گزارش کرده است تعداد حادثه ديدگان به 560نفر افزايش يافته و شهرستانهای جويبار، نکا، شهرک عباس پور و روستاهای دارابکلا و جامخانه دچار سيل و آبگرفتگی شده اند.

رژیم با پوششهای غیر اسلامی در ورزشگاهها برخورد می کند
علی خواجه بياتی مسئول بازرسی و رسيدگی به شکايات اداره کل ورزش و جوانان استان قم، تمام باشگاهها را موظف به رعايت شئونات و اخلاق اسلامی برای تمام ورزشکاران و مربيان ذکر کرد و گفت: ”الزامی بودن پوشش مناسب و متعارف و لزوم توجه ورزشکاران به حجاب اسلامی در هنگام ورود و خروج از باشگاه الزامی و ضروری است“.وی افزود که استفاده از موسيقی غيرمجاز و کلام دار در محيط باشگاهها ممنوع است، ضمن اين که باشگاه داران بايد بدانند که استفاده از تلفنهای همراه، دوربين عکاسی و دوربين فيلم برداری در محيط ورزشی بانوان نيز جزو موارد ممنوع محسوب می شود.
آمريکا از اجرای طرح تفکيک جنسيتی در دانشگاههای ایران ابراز نگرانی کرد
وزارت خارجه آمريکا طی بيانيه يی طرح  تفکيک جنسيتی در دانشگاههای ايران و حذف دختران در 77 رشته دانشگاهی را تقبيح کرد. در اين بيانيه از حذف دختران به عنوان يک ”عقب گرد جدی“ ياد شده و از رژيم خواسته شده به تعهدات بين المللی اش در اين زمينه پايبند باشد. ود رژيم زن اعلام کرده است پذيرش دختران در 77 رشته دانشگاهی و در 36 دانشگاه متوقف خواهد شد.
 
در ایران ازدواج 342 هزار کودک زیر 18 سال ثبت شده است
به گزارش سايت حکومتی عصر ايران، رژيم از ازدواج 342هزار کودک زير18سال درايران، و طلاق 15هزار دختر 15 تا 19ساله خبر داد. يک رسانه حکومتی، به نقل از يک کارگزار رژيم، درباره جزييات اين خبر، نوشت: مهمترين دليل ازدواج کودکان 10 تا 15سال فقر اقتصادی است و فقر مادی خانواده ها منجر به ازدواج کودکان می شود. وی گفت: آخرين سرشماری انجام شده در سال 89، نشان می دهد که 342هزار کودک زير 18سال در کشور ازدواج کرده اند، تعداد ازدواج کودکان 10 تا 14سال نيز 42هزار واقعه بوده و 15هزار کودک دختر 15 تا 19سال در کشور طلاق گرفته اند.
******
پنج تن از پناهندگان مقیم ترکیه در اعتراض به عدم رسیدگی سازمان ملل به وضعیت پناهندگی و عدم انتقالشان به یک کشور امن هفته گذشته در مقابل دفتر سازمان ملل در آنکارا اقدام به اعتصاب غذا کردند. روز سه شنبه در تماس تلفنی رادیو ایرآوا با آقای غلامرضا شیردم یکی از اعتصاب غذا کنندگان، وی گفت که چهار نفر دیگر بدلیل پایان یافتن اجازه تحصن شان در آنکارا در مقابل دفتر سازمان ملل، به شهر محل زندگی خود بازگشته اند. به نقل از همسر آقای شیردم چهار نفر مزبور اعتصاب غذای خود را روز سه شنبه شکستند و تنها آقای شیردم در حالیکه از آنکارا به شهر محل زندگی اش در ترکیه بازگشته همچنان در حال اعتصاب غذا بسر می برد. لازم به ذکر است که امروز یکشنبه دوازدهمین روز اعتصاب غذای آقای شیردم می باشد. در همین رابطه طوماری نیز در حال گردش در فیس بوک می باشد. به گفته همسر ایشان، حال جسمانی وی کماکان رو به وخامت می رود و به نامه و درخواستهای وی جوابی داده نشده است. گفتگوی ایرآوا با ایشان را در اینجا بشنوید: http://soundcloud.com/radio-irava/irava-ba-gholamreza-shirdam-21