صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

سه‌شنبه، مرداد ۲۴، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


زلزله در استانهای شمالی کشور صدها کشته  برجای گذاشته است
بعدازظهر روز شنبه 21 مرداد، زلزله شديدی استانهای آذربايجان غربی، آذربايجانی شرقی و اردبيل و بخشهايی از استان زنجان را تکان داد که بر اثر آن، صدها تن کشته و هزاران نفر زخمی شدند و خسارات سنگينی به مناطق زلزله زده وارد آمده است. در ورزقان که مرکز زلزله بوده است، و در اهر دهها تن کشته شده اند که شمار کشته شدگان همچنان رو به افزايش است.  خانم مریم رجوی ضمن تسلیت به هموطنان زلزله زده در پیام خود گفت که بنا بر اعلام مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران در يک هفته گذشته 5 لرزه و زمين لرزه اين منطقه را لرزانده بوده ولی از سوی رژيم هيچ اقدامی برای نجات جان ساکنان آن به عمل نيآمد.
 
بر اساس گزارشها  زلزله در استانهای آذربايجان و اردبيل و زنجان در دو نوبت پياپی با قدرت 6 و دو دهم ريشتر و 6ريشتر اين مناطق را لرزاند و همچنين چندين بار پس زلزله هايی با قدرت 4ريشتر اين استانها را لرزاند و موجب وحشت مردم شد. آمار متفاوت بر ماهيت در حال توسعه اين فاجعه تأکيد دارد. اين زلزله در شمال شرق تبريز رخ داده است. مرکز زمين شناسی آمريکا که زلزله ها را در جهان مانيتور می کند اعلام کرد قدرت زلزله های متوالی ايران  6.4و 6.3  درجه بوده است. گفته می شود بيش از60 روستا بين مسير تبريز و اهر و مسير اهر ورزقان دچار تلفات سنگينی شده اند و نياز مبرم به آمبولانس و گروهای امداد و نجات بيشتری وجود دارد. ارتباط بسياری از شهرهای کوچک و روستاهای زلزله زده قطع شده است. خبرگزاری فرانسه 22 مرداد گزارش داد که روستای باجه باج در 30 کیلومتری شهر ورزقان در شمال غرب ایران یکی از دهها روستایی است که با دو زلزله مخرب شنبه، از روی نقشه پاک شده اند. خبرگزاری آسوشیتدپرس 22 مرداد گزارش داد که به گفته تلویزیون دولتی عملیات نجات زلزله زدگان در ایران متوقف شده است. این خبرگزاری افزود:
به گفته محمد نجار وزیر کشور، چندین کشور خارجی کمکهای خود را عرضه کرده اند اما او گفت ایران به کمک خارجی نیاز ندارد.  از سوی دیگر به گزارش باشگاه خبرنگاران 22 مرداد 1391 مرتضی اکبرپور معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران رژیم گفت: عملیات امداد و نجات به پایان رسیده است. به نقل از خبرگزاری حکومتی فارس، صبح روز 23 مرداد زلزله دیگری به قدرت 4.7 ریشتر شهر ورزقان را لرزاند و باعث خرابی و ویرانی بیشتر ساختمانهای زلزله زده شد. به گفته یک مقاوم هلال احمر بیش از 1000 روستا در منطقه در معرض زلزله قرار گرفته اند. 10 روستا بیش از 70 درصد خسارت دیده اند و 20 روستا به کل ویران شده اند.  لس آنجلس تایمز به نقل از یکی از ساکنان منطقه زلزله زده ورزقان نوشت: مقامات رژیم عملیات نجات را متوقف کردند و دیگر هیچ امیدی نیست کسی از زیر آوار نجات پیداکند. این روزنامه افزود: فرماندار ورزقان گفت 12 روستا در منطقه تخریب شده اند. هرکدام از این روستاها تا 1000 سکنه داشتند. غلامی یک نماینده پیشین مجلس رژیم ایران به نحوه پوشش خبری زلزله توسط توسط تلویزیون حکومت ایران انتقاد کرد. بدنبال وقوع زلزله، کشورهای آمریکا وکانادا به مردم ایران تسلیت گفتند. جان برد وزیر خارجه کانادا طی بیانیه ای اعلام کرد: از طرف همه کانادایی ها، منجمله جامعه بزرگ ایرانیها و آذریها در کانادا، عمیق‌ترین همدردیم را به مردم ایران درحالی‌که با زلزله مخرب در شمال غربی ایران کنار می‌آیند، تقدیم می‌کنم. لازم به ذکر است که رژیم نیروهای کمکی خود را 7 ساعت پس از وقوع زلزله به محل فرستاد و تنها پس از گذشت 24 ساعت از زمین لرزه مخرب، عملیات امدادرسانی را متوقف کرد. رژیم ایران همچنین اعلام کرده است که از این پس عزای عمومی تنها در مناطقی که حوادث طبیعی رخ دهد، اعلان خواهد شد.

کارگران نساجی مازندران در مقابل فرمانداری رژیم تجمع کردند


به نقل از  هرانا 22 مرداد،  150 کارگر نساجی مازندران در اعتراض به عدم دریافت 26 ماه حقوق معوقه خود در مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند. به گفته نصرالله دریابیگی، دبیر خانه کارگر نساجی مازندران پس از اجرای اصل 44  قانون اساسی و جریان خصوصی سازی به دلیل سوء مدیریت و عدم نظارت دولت و همچنین واردات بیرویه کالاهای مشابه، این کارخانه دچار بحران مالی شده است. نساجی مازندران در دو دهه گذشته بیش از 7000 کارگر داشته است که این تعداد طی چند سال اخیر به 765 نفر کاهش یافته است. وی افزود: هم اکنون کارگران نساجی مازندران حتی از عهده پرداخت قبوض آب و برق و تلفن و اجاره بهای مسکن، اقساط بانکی و همچنین از پرداختن هزینههای تحصیلی فرزندان خود نیز عاجز شدهاند.


یک جوان کاسبکار کرد توسط نیروی انتظامی به قتل رسید
وی که صالح بادوزاده شیوانی نام داشت، 25 ساله بود و اهل روستای شیوان از توابع شهرستان سلماس بود که بر اثر شلیک مستقیم ماموران انتظامی کشته شد.




عفو بین الملل، نسبت به اعدام غلامرضا خسروی ابراز نگرانی کرد
به نقل از هرانا این سازمان در بیانیه خود اعلام داشت که غلامرضا خسروی سوادجانی، شهروند ایرانی، قرار است به اتهام محاربه از طریق همکاری موثر با گروه مخالف ایرانی مجاهدین خلق در تاریخ 20 شهریور اعدام شود. آقای خسروی به اتهام کمک مالی به سیمای آزادی، حکم اعدام گرفته است و از سال 2008 در زندان بسر می برد.


14 تن از 48 پاسدار دستگیرشده رژیم در سوریه، درجه سرتیپی و سرهنگی دارند


خبرگزاری همبستگی ملی 21 مرداد گزارش داد: به گزارش دریافتی مقاومت از درون رژیم، 48 نفر دستگیر شده جزء چهارمین سری اعزامی فرماندهان سپاه بودند که از تهران به سوریه اعزام شده بودند. این خبرگزای اسامی برخی از دستگیرشدگان را چنین اعلام نمود: سرتیپ پاسدار عابدین خرم، سرکرده سپاه شهدای آذربایجان غربی (ارومیه)، آخوند کریم حسین خانی، سرکرده بسیج طلاب آذربایجان و سرکرده سابق دفتر خامنه ای در این سپاه، سرهنگ پاسدار یوسف اکبری جانشین حفاظت سپاه شهدای آذربایجان غربی، سرهنگ پاسدار حسین نوری سرکرده توپخانه، سرهنگ پاسدار طالب رحیم سرکرده سپاه ناحیه میاندوآب، سرهنگ پاسدار غلامرضا کبرایی از سرکردگان سپاه شهدای آذربایجان غربی، سرهنگ پاسدار محسن رنجی از سرکردگان قرارگاه حمزه سپاه از آذربایجان غربی، سرهنگ پاسدار جعفر پروال از سرکردگان قرارگاه حمزه سپاه از آذربایجان غربی، پاسدار کریم بیرامی سرکرده گردان از سپاه شهرستان سلماس. این خبرگزاری افزود که گزارشهای موثق هم چنین حاکی است، به دستور سرکرده کل سپاه پاسداران، شمار زیادی از پاسداران از سراسر ایران به سوریه اعزام شده اند که 48 نفر دستگیر شده، جزء چهارمین سری اعزامی پاسداران بودند. این مامورین، قبل از اعزام، به تهران رفته توجیه می شوند و بدون سلاح به سوریه اعزام می شوند و پس از رسیدن در سوریه مسلح میشوند.


 


******

دبیرخانه شورای ملی مقاومت در اطلاعیه ای به تاریخ  21 مرداد اعلام نمود که سرکوب اعتراضات زندانیان اهل تسنن در زندان زاهدان، دهها مجروح به جای گذاشته است. روز سه شنبه 17مردادماه، زندانیان زندان مرکزی زاهدان در اعتراض به شرایط وخامت بار زندان به ویژه اعمال فشار بر زندانیان اهل تسنن دست به اعتراض زده و برای ساعاتی بند زندانیان سیاسی را به طور کامل به کنترل خود درآوردند. این اعتراض با قول کارگزاران رژیم به رسیدگی به خواستهای زندانیان، پایان یافت. به دنبال آن ماموران و گارد ویژه زندان به زندانیان معترض یورش برده و آنان را با گاز اشک آور، باتون، و شوکرهای برقی به شدت مورد ضرب و جرح قرار دادند. دهها تن از زندانیان بلوچ مجروح شدند. مسئولین زندان از رسیدگی به مجروحان که حال برخی از آنها وخیم است، خودداری میکنند. بند زندانیان سیاسی بر اثر حمله نیروهای حکومتی به آتش کشیده شد و تخریب گردید. دهها تن از زندانیان توسط عوامل اطلاعاتی  به نقطه نامعلومی منتقل شدند و شماری نیز به سلولهای انفرادی یا بند زندانیان خطرناک انتقال یافته اند.


رژيم، آب رودخانه قوره توش در منطقه گرميان به سمت خانقين عراق را قطع کرد
 اين اقدام باعث خساراتی مالی به روستاييان و کشاورزان اين منطقه گرديده است. حکومت اقليم کردستان در حال حاضر با تانکر آب، اين روستاها را تأمين می کند. رژيم پيش از اين آب رودخانه الوند را قطع کرده بود و باعث خشم مردم شده بود.


 مولود آئونيت رئيس افتخاری مراپ، بر اثر بیماری سرطان درگذشت
به نقل از منابع مقاومت ایران، مولود آئونيت رئيس افتخاری جنبش ضدنژاد پرستی و دوستی با خلقها (مراپ)، مبارز حقوق بشر و مدافع نامدار دفاع از حقوق پناهندگان در فرانسه و از حاميان حقوق ساکنین اشرف، در پی بيماری سرطان، بعدازظهر جمعه 20مرداد در پاريس چشم از جهان فروبست. آقای مولود آئوئیت زاده 1953 در الجزایر بود که در زمان طفولیت به فرانسه مهاجرت نمود. وی در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی و حقوق بشری شرکت می کرد و با حزب کمونیست فرانسه به همکاری پرداخت. مولود در سال 1979 به جنبش ض نژادپرسی و دوستی با خلقها پیوست و اندکی بعد حوزه این جنبش در منطقه سن سن دونی در حومیه شمالی شهر پاریس را بعهده گرفت. او از سال 2004 تا 2008 به ریاست آن جنبش برگزیده شده بود. يکی از معروفترين اقدامات اين شخصيت ضدنژاد پرستی، سازماندهی و شرکت در پياده روی معروف از شهر مارسی تا پاريس در حمايت از برابری و عليه نژادپرستی در سال ۱۹۸۳ بود. مولود آئوئیت به خاطر دفاع از برابری و علیه نژادپرستی در سال 2000 نشان ملی لیاقت و در سال 2003 نشان لژیون دنور فرانسه را دریافت کرد.  وی همچنين يک دوره در انتخابات شورای منطقه يی ليل دوفرانس (پاريس و حومه) شرکت کرد و از سوی مردم به عضويت اين شورا برگزيده شد. آقای آئوئیت پس از حمله پلیس فرانسه به مقر شورای ملی مقاومت در سال 2003 این حمله را محکوم کرد و یکی از مدافعان حقوق ساکنین اشرف و لیبرتی بود. مولود آئوئیت 59 سال سن داشت.



******

ایرانیان و خانواده های ساکنین اشرف و لیبرتی در سومین روز آکسیون خود روز شنبه در مقابل سفارت آمریکا در اتاوا گرد آمدند و نسبت به فشارهای وارده بر ساکنین اشرف اعتراض کرده و خواستار توقف انتقال اجباری آنان شدند. آنان که نگران حمله مشابه نیروهای عراقی مانند حمله مرگبار 6 و 7 مرداد 1388 و فروردین 1390 هستند، خواهان حفاظت از ساکنین اشرف و لیبرتی می باشند. لازم به ذکر است که ساکنین باقی مانده اشرف از رفتن به کمپ آمریکاییها به نام لیبرتی بدلیل محترم شمرده نشدن قول و قرارهای نماینده سازمان ملل مارتین کوبلر، خودداری کرده اند. وزارت خارجه آمریکا نیز ترک اشرف را شرط خروج نام مجاهدین از لیست تروریستی این کشور دانسته است. دست اندرکاران آکسیون اعتراضی در اتاوا به ایرآوا گفتند که روزهای دوشنبه، چهارشنبه و شنبه هر هفته در مقابل سفارت آمریکا در خیابان مک کنزی موازی خیابان ساسکس از ساعت یک و نیم تا سه بعد از ظهر حضور خواهند داشت. 



******


بازیهای تابستانی المپیک 2012 که از روز جمعه 27 ژوئیه آغاز شده بود پس از 17 روز مسابقات پر تلاش ورزشکاران 204 کشور جهان، امروز به پایان رسید. المپیک امسال با شاخصهای حضور زنان در میان تمامی کشورهای شرکت کننده در المپیک 2012، کسب بیشترین مدال توسط مایکل فلپس 27 ساله، مجموعا 22 مدال (18 مدال طلا) در تاریخ المپیک، و شرکت مردی با پاهای آهنی در مسابقه دوندگان عادی، تاریخی شد.  یک زن کانادایی موفق شد بعنوان تنها وزنه بردار زن کانادا، مدال برنز کسب کند. ورزشکاران ایرانی نیز در المپیک 2012، 12 مدال کسب کردند. اما بیشترین مدال به آمریکا تعلق داشت و پس از آن چین،  انگلیس و روسیه  بیشترین تعداد مدالها را از آن خود کردند.