صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

سه‌شنبه، تیر ۲۰، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

گزارشگران ويژه سازمان ملل متحد اعدامهای بی وقفه در ايران را محکوم کردند
سه گزارشگر ويژه ملل متحد شامل گزارشگر ويژه ايران، گزارشگر شکنجه و گزارشگر اعدام، اعدامهای خودسرانه، اعدام در ملأعام و محاکمات غیرعادلانه را محکوم کردند. گزارشگران ويژه ملل متحد شامل احمد شهيد گزارشگر ويژه درباره وضعيت حقوق بشر در ايران، کريستوف هينز- گزارشگر ويژه درباره اعدام، و  خوان مندز گزارشگر ويژه درباره شکنجه، اعدام اخير چهار تن در زندان کارون اهواز را محکوم کردند. نگرانيهای عمده درباره نحوه محاکمه و منصفانه بودن محاکمات که مربوط به پرونده های مجازات مرگ در ايران هستند کماکان باقی است. سه گزارشگر ويژه ملل متحد تأکيد کردند: هر مجازات مرگی که در تضاد با اين تعهدات بين المللی اجرا شود، به مثابه اعدام خودسرانه خواهد بود. کارشناسان مستقل تأکيد کردند: اعدامها در ملأعام علاوه بر ماهيت بيرحمانه، غيرانسانی و خفت بار مجازات مرگ، می تواند تاثيرات غيرانسانی روی قربانيان و تاثيرات وحشيانه ای روی کسانی که شاهد اعدامها هستند، داشته باشد. کارشناسان حقوق بشر با نگرانی، تعداد زياد اعدامها که در ملأعام اجرا شده را برجسته کردند و گفتند که در سال جاری حداقل 25 اعدام در ملأعام در ايران صورت گرفته است. گزارشگران اظهار تأسف کردند که به رغم فراخوانهای متعدد به رژيم ايران، حداقل140 و بنا بر برخی منابع 220 اعدام از آغاز سال 2012 صورت گرفته است. گزارشگران مستقل ملل متحد مصرانه رژيم ايران را به توقف اعدامها فراخواندند.



به لحاظ قانونی و طبق حکم دادگاه، مرتبط ساختن نقل مکان از اشرف و در گرو گذاشتن لغو نامگذاری تروريستی با تخليه اشرف موضوعيت ندارد
اطلاعیه 17 تیر شورای ملی مقاومت در
واکنش به جلسه بریفینگ وزارت خارجه آمریکا 16 تیر= 6 ژوئیه که در جریان آن دانیل بنجامین، هماهنگ کننده ضد تروریسم در وزارتخارجه آمریکا گفته بود: مجاهدین خلق نمی بایست فرض بگیرند که وزیر خارجه تصمیم به خارج کردن این گروه از لیست خواهدگرفت. خانم وزیر تحت دستور دادگاه برای اتخاذ تصمیم تا اول اکتبر است اما هیچکس از اوایل ماه می اشرف را ترک نکرده در حالیکه تکمیل جابجایی از اشرف، یک عامل کلیدی در تصمیم کلینتون است، تاکید کرد که هشدار دادن و مرتبط کردن مستمر تخليه اشرف با لغو نامگذاری تروريستی همراه با ناديده گرفتن حقوق انسانی مجاهدان اشرف و ليبرتی، قابل قبول نيست و هيچ پايه و اساس قانونی ندارد. در غيراينصورت دادگاه واشينگتن آن را در حکم خود در نظر می گرفت. هم چنان که هيچ کس هيچ سوءتفاهمی در مورد اختيارات وزيرخارجه ايالات متحده برای ليست گذاری مجدد نداشته و ندارد. وزير همين امروز هم می تواند تصميم به ليست گذاری مجدد بگيرد و مجاهدين هم می توانند فردا دوباره شکايت کنند و تصميم وزير را به چالش بکشند، اگر وزارتخارجه، سند و مدرک معتبری داشت، چنان که در حکم دادگاه آمده است 600روز ”تأخير فاحش“ را نمی پذيرفت و در نامگذاری مجدد ترديدی به خود راه نمی داد. متن این اطلاعیه که از سوی خبرگزاریهای بین المللی انعکاس یافته درخواستهای حداقل برای انتقال به لیبرتی را شامل: انتقال 300 کولر، ژنراتورهای برق، 25 کامیون، 6 تانکر آب و سوخت، 5 لیفت تراک، سه خودرو و 6 بنگال ویژه برای بیماران فلج، انتقال 10 خودروی سواری، وصل لیبرتی به شبکه آب، اجازه سازندگی، از قبیل پیاده رو، سایه بان و پله شیب دار، اجازه ورود به تاجران و خریداران به اشرف تا بتوانند اقلام  منقول را برای تامین هزینه های کلان اشرف و لیبرتی خریداری کنند، و شروع مذاکره بین نمایندگان مالی اشرف با دولت عراق درمورد نحوه فروش اموال غیرمنقول و امضای قراردادهای مورد نیاز دانست. این اطلاعیه خاطرنشان کرد که تمامی این موارد در چارچوب همان یادداشت تفاهمی است که بین دولت عراق و سازمان ملل امضا شده و لوکس یا زیاده خواهی نیست. از جمله خبرگزاریهایی که این اطلاعیه را انتشار داده اند، خبرگزاری رویتر 7 ژوئیه می باشد که گزارش داد: يک سخنگوی مطبوعاتی مجاهدين اظهار داشت، جابه جايی از اشرف به ليبرتی تنها زمانی تکميل خواهد شد که ليست خواسته های تعيين تکليف نشده شامل نيازمنديها و اقلامی مانند کولر، ژنراتور و اموال منقول ساکنان برای محل جديد تأمين شود. رویتر افزود: وی در يک اظهارنظر توسط ايميل گفت: «ساکنان و رهبری قرارگاه اشرف بارها گفته اند اگر حداقلهای ضروری زندگی تأمين شوند، بلافاصله جابجا خواهند شد». وی بحث ضرب الاجل 20 ژوئيه را «مضحک» توصيف کرد. رويتر افزود: مجاهدين خلق از بدرفتاری و شرايط بد در محل جديد، شکايت دارند. مسئولان آمريکايی می گويند از دولت عراق خواسته اند اقداماتی برای برطرف کردن نگرانيهای اين گروه انجام دهند.

نیروهای حکومتی در هراس از سالگرد قیام 18 تیر در خیابانها مستقر می شوند
منابع خبری مقاومت ایران بنا به گزارشهای دريافتی از تهران، گفتند که در سالگرد قيام دانشجويی 18تير و طی سه روز اخير ماموران حکومتی در ميدانهای اصلی تهران به طور خاص ميدان رضاييها موسوم به هفت تير مستقر شده اند. آنان به بهانه امر به معروف و نهی از منکر به سرکوب زنان و جوانان می پردازند.
در اعتراض به ایجاد مزاحمت ماموران حکومتی به دو زن، مردم قم با آنها درگیر شدند
بر اساس گزارشهای منتشر شده، جوانان قم شب جمعه 13 تیرماه در خيايان معروف به شهدا پس از ایجاد مزاحمت نیروی انتظامی با دو زن به بهانه بدحجابی، با مأموران نيروی انتظامی درگير شدند. ماموران حکومتی با پرتاب گاز اشک آور و تيراندازی هوايی به مقابله با جوانان پرداختند. در اين درگيری تعداد از مردم مضروب و عده يی نيز دستگير شدند.



طرفداران محيط زيست در شاهرود به تخريب جنگلها، اعتراض کردند

بيش از دويست تن از طرفداران محيط زيست در شاهرود، در اعتراض به آغاز احداث جاده در جنگل ابر اين شهرستان در مقابل فرمانداری رژيم در شاهرود تجمع کردند. تجمع کنندگان پلاکاردی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «جنگل ابر متعلق به همه مردم است»، «مافيای چوب و زمين منافع ملی را هدر ندهيد».




پس از دریاچه ارومیه، دریاچه مهارلو در استان فارس سرخ شد


خبرگزاری حکومتی مهر گزارش داد که مسعود باقرزاده کریمی، معاون دفتر زیستگاهها و مناطق سازمان محیط زیست، در گفت: «علت سرخ شدن آب دریاچه مهارلو افزایش غلظت نمک دریاچه و شکوفایی جلبکی است.» وی کاهش آب دریاچه را دلیل فراهم شدن شکوفایی فیتوپلانکتونهای قرمز رنگ دانست. دریاچه مهارلو محل زیست پرندگانی چون فلامینگو، اردک سرسبز، مرغابی، آبچلیک و آنقوت است. از این دریاچه برای تهیه نمک صنایع استان فارس هم استفاده میشود. پیشتر آب دریاچه ارومیه نیز به دلیل افزایش غلظت نمک آن سرخ شده بود. این دریاچه اکنون در خطر خشک شدن کامل قرار دارد.


محاکمه مجدد زندانی سیاسی ارژنگ داودی 


ارژنگ داودی معلم و زندانی سیاسی بار دیگر توسط قاضی صلواتی در بند 209 زندان اوین محاکمه شد. به نقل از خبرگزاری همبستگی ملی 17 تیر، ارژنگ داودی که بیش از 8 سال است در زندانهای رژیم تحت شکنجه های روحی و جسمی قرار دارد، چندی پیش از زندان گوهردشت کرج به بند 209 زندان اوین منتقل شد. بنا به گزارشها، قاضی صلواتی که تا کنون حکم اعدام صدها زندانی را صادر کرده و به قاضی مرگ شهرت یافته، بار دیگر با سناریو جدید، ارژنگ داودی را تحت محاکمه قرار داده است. حتی به خانواده وی نیز اجازه حضور در داگاه داده نشده است.

در مقابل تنگتر شدن حلقه تحریمها، رژیم واکنش نشان می دهد
سایت سازمان مجاهدین خلق در خبری گفت که ارگان خبری سپاه پاسداران، در مورد تنگ تر شدن حلقه تحريمها عليه رژيم نوشته است که در حاليکه در ظاهر، مقامات غربی به ويژه آمريکا از رويکرد ديپلوماسی و باز کردن باب مذاکره با ايران سخن به ميان می آورند اما در عمل رفتارها و اقدامات آنها در جهت اعمال فشار بيشتر با هدف منزوی کردن ايران، نمايانگر رويکرد امنيتی آنها در قبال ايران است. این ارگان حکومتی افزود: «غرب تمامی تلاش خود را به کار گرفت تا با تحميل تحريمها عليه ايران، اين کشور را به توقف برنامه هسته يی وادار کند... غرب از يک طرف از مذاکره با ايران صحبت به ميان می آورد و از طرف ديگر می گويد که تمامی گزينه ها از جمله گزينه اقدام نظامی در قبال ايران مطرح است. از سوی دیگر یکی از اعضای کميسيون امنيت مجلس رژیم بنام پاسدار کوثری به کاترين اشتون حمله کرد و گفت: «خانم اشتون نمی خواهد اين مذاکرات نتيجه يی داشته باشد بلکه به دنبال مذاکره برای مذاکره و اتلاف وقت است که در اين صورت نيز تنها خود آنان متضرر خواهند شد».گفتنی است که تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا از روز اول ژوئیه 2012 آغاز شدند.

مردم ایران خواهان توقف غنی سازی اورانیوم می باشند
طبق یک نظرسنجی در شبکه خبر رژیم ، 63 درصد از کاربران گزیته "چشم پوشی از غنی سازی در برابر لغو تدریجی تحریمها" را انتخاب کردند. اما این نظرسنجی توسط کارگزاران رژیم حذف گردید. سايت شبکه خبر رژيم پس از حذف اين نظرسنجی، آمار 63 درصدی مخالفت با غنی سازی  را فاقد اعتبار خواند و اعلام کرد که  نتايج به دست آمده «به هيچ وجه نمی تواند نظر و ديدگاه کل جامعه را منعکس سازد».


رژيم دو شهروند جمهوری آذربايجان را به گروگان گرفت
به نقل از سایت مجاهدین خلف، رژیم ایران  در واکنش به دستگيری شماری از ماموران و عوامل اطلاعاتی خود در جمهوری آذربايجان، دو شهروند اين کشور را به گروگان گرفته است. يک مقام حکومت ملاها گفت: شهريار حاجی زاده و فريد حسين اف با هدايت سرويس اطلاعاتی آذربايجان MTN، وارد ايران شده بودند. آنها مأموريت داشتند تا تعدادی از معترضان داخلی را همسو با مقاصد خود و در راستای جدايی طلبی به کار گيرند.

کانادا خواهان پيگرد بشار اسد شد
دولت کانادا خواهان پيگرد بشار اسد به دليل ارتکاب جنايت عليه بشريت در سوريه شد. جان برد وزيرخارجه کانادا اعلام کرد این کشور از نقض حقوق بشر توسط بشار اسد وحشت زده شده است و با تشديد تحريمها، تلاش می کند اين رژيم را منزوی تر کند. هیلاری کلینتون نیز در نشست شورای امنیت ملل متحد خواهان تنبیه روسیه و چین بخاطر حمایت از حکومت بشار اسد در سوریه شد. وی تصریح کرد که روسیه باید بهای این عمل را که غیرقابل تحمل شده است بپردازد.

دولت مصر سفر محمد مرسی به ايران را تکذيب کرد
دولت مصر بار دیگر در مورد خبر ساختگی سفر رئیس جمهور جدید این کشو به ایران، موضع گرفت و آنرا تکذیب نمود. دولت مصر اعلام کرد که مرسی برای شرکت در نشست سران کشورهای عضو جنبش غیر متعدها به ایران سفر نخواهد کرد. لازم به ذکر است که رسانه های حکوتی به نقل از رسانه های عربی زبان وابسته به رژیم ایران در لبنان نوشته بودند که محمد مرسی برای شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها به ایران سفر می کند. این دومین بار است که دولت مصر مجبور به تکذیب خبری در مورد این کشور در رسانه های حکومتی رژیم ایران می شود.

یک دیپلومات دیگر به خاطر آزار جنسی کودکی اینبار در آلمان، نتبیه شد
سایت جنگ خبر 17 تیرماه گزارش داد یک دیپلومات رژیم ایران به خاطر آزار جنسی یک دختر خردسال در آلمان متهم شد. این منبع نوشت کل ماجرا به گزارش روزنامه آلمانی "بیلد" از این قرار است که در روز 5 تیر مردی 45 ساله در زمین بازی یک محوطه مسکونی تلاش میکند تا به یک دختر 10 ساله تعرض جنسی کند. این مرد که بعدا مشخص می شود دیپلمات و معاون سرکنسولگری رژیم ایران در فرانکفورت است، در زمین بازی به کودک فوق دست درازی میکند، دختربچه ترسیده و تلاش می کند از دست این مرد فرار کند، اما دیپلمات رژیم دخترک را بغل کرده و سعی می کند تا او را ببوسد، کودک وحشت زده با داد و فریاد از دست اش می گریزد، اما فرد مزبور دختربچه را تا درب خانه شان دنبال می کند. تلفن مادر کودک به پلیس و درخواست کمک، به جایی نمی رسد چون به دلیل ناشناس بودن فرد که فراری می شود، آنروز کاری از پیش نمی رود. اما شخص بیمار جنسی و متجاوز به کودکان "پدوفیل" یک هفته بعد در نزدیکی همان مکان توسط کودک فوق دیده می شود و او هم به مادرش اطلاع می دهد. مادر کودک همزمان که پلیس را در جریان می گذارد با صدای بلند مردم را به کمک می طلبد تا از فرار متجاوز جنسی به کودکان جلو گیری کنند. به گزارش روزنامه بیلد "دیپلمات ایرانی که میبیند جریان به جاهای باریک کشیده از مادر میخواهد وی را ببخشد و عمل او را فاش نکند، زیرا وی متاهل و دارای فرزند است." اما پلیس سر می رسد و دیپلمات پدوفیل را دستگیر کرده و با دستبند به پاسگاه پلیس می برد. هر چند دقایقی بعد حین بازجویی و تفتیش بدنی از وی، کارت شناسایی دیپلماتیک در جیب اش پیدا شده و آزاد می شود اما "دوریس مولر شوی"، سردادستان و سخنگوی دادستانی شهر فرانکفورت، در گفتوگو با رسانهها تایید کرده که دادستانی شهر فرانکفورت به شکایت خانمی از سنگال رسیدگی میکند که میگوید دختر ۱۰ سالهاش حین بازی مورد تعرض مردی 45 ساله قرار گرفته است. جنگ خبر افزود که حسن قشقاوی، معاون وزیر امورخارجه رژیم عمل این دیپلمات رژیم را "سناریوی از پیش تعیین شده" عنوان کرد و گفت: "منافقین با همكاری سازمان های اطلاعاتی و امنیتی غربی و صهیونیستی به منظور بدنام كردن دیپلمات های كشورمان و نهایتا خدشه دار كردن چهره جمهوری اسلامی ایران به اشكال مختلف و سوژه سازی های متنوع، دسیسه هایی را طراحی كرده اند." لازم به ذکر است که این دومین مورد آزار جنسی کودکان توسط دیپلوماتهای رژیم ایران در خارج کشور می باشد که انعکاس خبری یافته است. در ماه آوریل 2012 حکمت الله قربانی رایزن اول سفارت رژیم ایران در برزیلیا در استخری به دست درازی به کودکی در برزیل متهم شد. وی متعاقبا به ایران فرار کرد که رژیم ایران با حلقه گل از ورودش به ایران استقبال کرد.

یک ایرانی یکی از بالاترین نشانهای غیرنظامی افتخار کانادا را کسب کرد

امسال در میان 70 گیرنده مدال نشان غیرنظامی کانادا با اردر آو کندا، نام یک ایرانی موفق دیده می شود. آقای هادی مهابادی، مدیر و معاون مرکز موسسه تحقیقاتی زیراکس کانادا از سوی نماینده ملکه انگلستان در کانادا نشان افتخار کانادا را بطور رسمی دریافت خواهد خواهد کرد. بر اساس گزارش سایت امیگرنت که این خبر را انتشار داده، دکتر هادی مهابادی در سال 1972 به کانادا آمد اما پس از مدتی به ایران بازگشت. خودش می گوید من به مهاجرت فکر نمی کردم. بهترین شغل را داشتم، بهترین خانه را داشتم، زندگی در ایران خوب بود. اما وقتی که انقلاب شد دکتر مهابادی مجبور به ترک ایران گردید و بخاطر شهرت کانادا به تحمل یکدیگر و چند فرهنگی به کانادا بازگشت. دکتر مهابادی با همسر آبستنش و فرزند دوساله شان با 15 دلار و دو چمدان در سال 1981 وارد کانادا شد. امروز او مدیر مرکز تحقیقاتی زیراکس کانادا می باشد. از دلایل موفقیت دکتر مهابادی می توان به اعتماد به نفس او و  همچنین روشنفکری اولین رئیسش اشاره کرد که شغل آموزش انگلیسی را به او داد. از سال 1981 دکتر مهابادی چندین شغل مدیریتی را بعهده داشته و جوایز متعددی را نیز بدست آورده است و با وجودیکه بسیار پرکار است اما در چندین فعالیت اجتماعی نیز بصورت داوطلبانه مشغول می باشد. دکتر مهابادی ایرانی-کانادایی، نشان افتخار کانادا را برای نوآوری در زمینه علم پُلیمر و تعهد به ترویج علم در کانادا دریافت می کند.