صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، تیر ۲۶، ۱۳۹۱

هشدار وزارت خارجه کانادا به سفارت رژیم ایران


بدنبال علنی شدن سخنان حمید محمدی سرکنسول رژیم ایران در کانادا، مبنی بر به خدمت گرفتن ایرانیان در جهت منافع رژیم در خارج کشور، روز سه شنبه 10 ژوئیه= 20 تیرماه، وزارت امور خارجه کانادا به سفارت رژیم ایران در اتاوا، پایتخت کانادا، هشدار داد و تأکید کرد که این سفارتخانه نباید در تصمیمگیریهای مهاجران ایرانی «دخالت» داشته باشد. به گزارش روزنامه نشنال پست، هشدار رسمی وزارت خارجه کانادا پس از آن داده شد که رایزن فرهنگی سفارت رژیم ایران در گفتگویی با وب سایتی به نام "ایرانیان خارج از کشور" که دفتر مرکزی آن در ایران است، گفت که مهاجران ایرانی می توانند در مسیر خدمت به منافع ایران به کار گرفته شوند. حمید محمدی گفته بود: "رشد جمعیت ایرانی کانادایی ناشی از زاد و ولد، ضرورت یک برنامه ریزی منسجمتر فرهنگی برای گسترش ارتباط و تقویت هویت فرهنگی این جمعیت رو به رشد را آشکارتر می سازد. وی افزوده بود: "بدیهی است جمعیت بزرگ مهاجرین ایرانی صرفا در صورت برنامه ریزی جامع می تواند به عنوان یک مزیت در خدمت منافع ایران عزیز باشد." حمید محمدی بر «تقویت بنیههای فرهنگی اسلامی و ایرانی» و جلوگیری از «ذوب شدن» در فرهنگ کانادایی مهاجران تأکید کرده و گفته بود: «این امر ممکن نیست مگر از طریق وارد کردن فرزندان خود به رشتههای مهم علمی و کلیدی تا بدین طریق آنها را به ابزار لازم برای تنازع بقای فرهنگی و هویتی در کانادا مجهز نماید». به دنبال انتشار این گفتو گو، جان بِرد، سخنگوی وزیر امور خارجه کانادا 20 تیرماه، در بیانیهای با اظهار اینکه «کاناداییهای ایرانیتبار رژیم سرکوبگر ایران را نپذیرفته و انتخاب کردهاند به کانادا بیایند و زندگی بهتری بسازند»، افزود: «سفارت ایران نباید در تصمیمگیریهای مهاجران ایرانی در کانادا دخالت کند ». وزارت خارجه کانادا اعلام کرده است که سازمانهای امنیتی کانادا در راستای جلوگیری از تهدید و ارعاب کاناداییها وارد عمل خواهد شد.


نشنال پست به نقل از «کارشناسان» میگوید که سخنان اخیر حمید محمدی نه تنها سابقه کانادا در حوزه امنیت ملی را به خطر میاندازد، بلکه «جاسوسی و تروریسم» و همچنین «حمله احتمالی به ایالات متحده» از طریق کانادا را به عنوان یک خطر یادآور میشود.   ریک راث، دستیار سخنگوی وزارت خارجه روز سه شنبه در این خصوص به نشنال پست گفت: «مشخص است که ایران تهدید جدیای برای امنیت و صلح جهانی به شمار میرود» 
   
از سوی دیگر و به دنبال اقدامات جاسوسی سفارت رژیم در اتاوا، ویک تیوز وزیر امنیت عمومی کانادا اعلام کرد: ما در مورد نقش رژیم ایران در تحریک و ایجاد ناآرامی و رفتار خشونت آمیز آن بسیار نگران هستیم. ما به هیچ کشور خارجی اجازه نمیدهیم شهروندان را برای اهدافی که توسط رسانه ها توصیف شد، به خدمت بگیرد. درهمین رابطه روزنامه کانادایی تورنتوسان نوشت: فراخوانها برای بستن سفارت رژیم ایران در کانادا گسترش یافته است.  

به گزارش تورنتوسان۲۱تیر، مایکل کوتسویا مشاور پیشین اطلاعاتی کانادا نیز گفت رژیم ایران سابقه طولانی در اعزام جاسوس و قلدر از طریق سفارتخانه هایش برای تحت نظر گرفتن مخالفانش در خارج دارد. برای رژیم ایران، موضوع مهم، کنترل کردن مخالفان در جوامع ایرانی در خارج از کشور است، اما با این اقدامات اهداف دیگری را نیز دنبال میکند. آنها در زمینه اقتصادی و صنعتی نیز جاسوسی میکنند. یک مقام دولت کانادا به تورنتوسان گفت واقعیت رفتار رژیم ایران نمیتواند نادیده گرفته شود. این روزنامه افزود: ایرانیان مقیم کانادا و مدافعان حقوق بشر میگویند برنامه های فرهنگی رژیم ایران در کانادا هیچ ربطی به افتخارات میهنی ندارد، ببینید با مردم در ایران چگونه رفتار میکنند، این یک رژیم تروریستی است.


مارتین رادنر، مدیر «مرکز مطالعات اطلاعاتی و امنیتی» دانشگاه کارلتون اتاوا نیز در این خصوص به روزنامه کانادایی نشنال پست گفت:  میتوانم تصور کنم که سفارت ایران (در کانادا) با افرادی که لزوما قصد کمک به این سفارتخانه را ندارند تماس میگیرد و سخنانی از این دست که "شما بستگانی در ایران دارید که در صورت عدم همکاریتان با ما، آنها در خطر خواهند بود" به آنها میگوید.». بدنبال علنی شدن مقاصد رژیم در کانادا، شخصیتهای کانادایی خواهان تعطیل شدن سفارتخانه رژیم در اتاوا شدند. از جمله نازنین افشین-جم، دختر شایسته سابق کانادا، فعال حقوق بشر و همسر وزیر دفاع کانادا در گفتگو با روزنامه اتاوا سیتیزن به صدای دیگر مخالفان رژیم در کانادا پیوست و خواهان بسته شدن سفارت رژیم در اتاوا گردید. وی تاکید کرد که رژیم ایران با استفاده از پوش فعالیتهای فرهنگی مقاصد خود را پیش می برد. لازم به ذکر است که ماه گذشته انجمن فرهنگی دانشگاه کارلتون در اتاوا به مناسبت مرگ خمینی جلسه ای ترتیب داده بود که به گفته مدیر این انجمن، "بتواند تصویری کامل و واقعی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ارائه دهد. مجله مکلینز گفت که گرداننده این انجمن یعنی احسان محمدی، پسر حمید محمدی رایزن فرهنگی سفارت رژیم ایران در کاناداست. برگزاری این جلسه اعتراض شخصیتهای آکادمی و سیاسی و حقوق بشری را برانگیخت و آنان نامه های اعتراضی خود را برای رئیس دانشگاه کارلتون ارسال داشتند.

در خبری دیگر در ادامه تحریمها علیه رژیم ایران، بانک تی دی تراست کانادا اقدام به بستن حسابهای برخی از مشتریان ایرانی خود کرده است. به گزارش روزنامه کانادایی فایننشال پست 6 ژوئیه= 16 تیر، بانک تی دی اعلام کرده است که نامه هایی را به مشتریان خود ارسال داشته است مبنی بر اینکه به موجب آیین نامه (ایران) موسسات کانادایی از ارائه خدمات به کسانی که به نفع ایران کار کنند، قدغن شده اند. این منبع افزود که  به نظر می رسد که این شامل کسانی است که مقادیر زیادی پول به ایران فرستاده و یا دریافت می کنند. این منبع افزود به گفته محمد ناخدا بانک تی دی جامعه ایرانی-کانادایی را هدف قرار نداده و تنها قوانین تحریم (رژیم ایران) را رعایت می کند.



تظاهرات سوريه با عنوان "مرگ بر عنان، نوکر اسد و ايران" برگزار شد

تلویزیون الجزیره خبر داد که روز جمعه مردم سوريه تظاهرات گسترده يی با عنوان ”مرگ بر عنان، نوکر اسد و ايران“ برگزار کردند. تظاهر کنندگان خشم خود را از قتل عام روز پنجشنبه ساکنان شهرک التريمسه در حومه حما توسط لباس شخصيهای بشار اسد ابراز کردند و خواهان سرنگونی ديکتاتور سوريه شدند.





وزارت خزانه داری آمریکا، تحریم های جدیدی را علیه رژیم ایران اعلام کرد

به گزارش تلویزیون سی ان ان، جمعه 13 ژوئیه = 23 تیر، دولت آمریکا در بیانیه هایی که توسط وزارت خارجه و وزارت خزانه داری انتشاریافت، اعلام کرد که 58  کشتی متعلق به شرکت نفتکش رژیم ایران که در زمینه دور زدن تحریم های نفتی فعال هستند، شناسایی شده و هدف قرار گرفته اند. 27 شرکت وابسته به این نهاد نیز که تحت کنترل حکومت ایران هستند شناسایی شده اند.
اضافه براینها، خزانه داری، 20 نهاد مالی رژیم ایران را برای لیست گذاری شناسایی کرده است.
دولت آمریکا همچنین 11 نهاد و 4 فرد را مشمول تحریمهای این کشور نمود

 دیوید کوهن معاون وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد تا زمانی که رژیم ایران به نگرانی های جامعه بین المللی در مورد برنامه اتمی اش پاسخ ندهد، آمریکا به افزایش فشار بر این رژیم ادامه خواهد داد.

رویتر نیز گزارش کرد که این اقدام ایالات متحده فشار را علیه رژیم ایران تشدید میکند و و از توانایی آن برای صادرات نفت به شدت می کاهد. شناسایی کشتیهای تانکر رژیم ایران توسط ایالات متحده، تلاشهای رژیم ایران را در تغییر نام دادن کشتیها برای دور زدن تحریم ها تضعیف میکند.

به گزارش رویتر کنگره آمریکا این اقدام دولت را گامی در جهت صحیح ارزیابی کرد.

 از سوی دیگر کارشناسان صنعت نفت، تحریم بیمه را سنگین ترین و پر ضربه ترین تحریم از زرادخانه تحریمهای غرب برای وادار کردن رژیم ایران به توقف برنامه اتمی می دانند. رویتر 23 تیر گزارش داد که صادرات نفت این رژیم در ماه جاری، به نسبت ماههای پیش نصف شد و به یک میلیون و 100 هزار بشکه در روز رسید که به معنی از دست رفتن بیش از 3 میلیارد دلار درآمد ماهانه این حکومت است. خبرگزاری رویتر

به نقل از معامله گران نفتی نوشت هم اکنون 7 میلیون بشکه نفت ایران در بندر سیدی کریر مصر بدون مشتری مانده است.



******

وزارت دفاع آمريکا طی گزارشی اعلام کرد رژيم ايران به استراتژی چند جانبه اش در عراق ادامه می دهد. اين رژيم از نيروهای شبه نظامی و گروه های تروريستی عراق جهت تأمين منافع امنيتی خود استفاده می کند. گزارش پنتاگون همچنین در مورد سوريه می گويد رژيم ايران از ابتدای قيام سوريه از بشار اسد حمايت کرده است. اين حمايتها شامل تأمين اقلام نظامی و کمک رسانی در زمينه ارتباطات می باشد.



یک نوجوان در تهران، با شلیک گلوله مامور نیروی انتظامی کشته شد

بنا به گزارشات منتشر شده در اینترنت، روز پنجشنبه 15 تیر، یک مامور نیروی انتظامی با شلیک گلوله از فاصله چند سانتی متری به سر یک نوجوان 16 ساله وی را در مقابل چشمان بهت زده مردم به قتل رساند. ماموران نیروی انتظامی در  فلکه اول خزانه در شهر تهران به قصد دستگیری یک جوان 16 ساله به نام علی قاسمی که موتور کوچکی داشته به طرف وی حمله می کنند و سلاح خود را مستقیم و از فاصله بیست سانتی به سر وی نشانه می رود و این نوجوان را به قتل می رساند. یکی از شاهدان گفته است: «خودم دیدم که مامور بی دلیل این پسر را که آرام روی مینی موتورش نشسته بود هل داد و بعد 2 تیر هوایی شلیک کرد. وقتی دوستان علی به سمت آنان رفتند اسلحه را روی گردن علی گذاشت و صدای شلیک را که شنیدم سر جایم خشکم زد.

 یکی از دوستان قربانی نیز گفت: «دوستم نه اهل مشروب بود و نه خلاف می کرد. یک مینی موتور خریده بود تا مادرش را به خاطر اینکه پاهایش درد می کرد  و قادر به حرکت نبود  جابه جا کند و به بیمارستان ببرد.



دو زندانی سياسی به زندان قرچک ورامين تبعید شدند

رژیم ایران دو زندانی سیاسی به نامهای کبری بنازاده امیرخیزی و صدیقه مرادی را به زندان قرچک ورامین تبعید کرد. خانم امیرخیزی از بستگان ساکنین اشرف می باشد که بر اثر شکنجه و ضربات کابل بخش اعظم بینایی خود را از دست داده و به بیماریها دیگری نیز مبتلا شده است. خانم مرادی که به اتهام محاربه و هواداری از مجاهدین به 10 سال زندان همراه با تبعید محکوم شده بود، به زندان قرچک ورامین که دارای شرایط غیر انسانی است و پیشتر مرغداری بوده منتقل شدند.



در سالگرد قتل زهرا کاظمی، گزارشگران بدون مرز در پاریس تجمع اعتراضی برپا کردند

رادیو فرانسه روز چهارشنبه 11 ژوئیه گزارش داد که دهها تن از فعالان گزارشگران بدون مرز و روزنامهنگاران تبعیدی ایران در برابر دفتر شرکت دولتی "ایران ایر" در خیابان شانزه لیزه در پاریس، تجمعی را در اعتراض به بازداشت خودسرانه و شکنجه روزنامهنگاران و وبنگاران در ایران برگزار کردند. در این حرکت اعتراضی، پنج نفر از اعضای گزارشگران بدون مرز همچون زندانی با بدنی زخمی از شلاق و آثار شکنجه، چشمبند زده و با زنجیر بر دست و پا، در برابر نمادهای رسانهای (دوربین فیلم برداری، قلم و کاغد، رادیو و روزنامه) وضعیت امروز روزنامهنگاران ایران را تصویر کردند. معترضان پلاکاردهایی را با شعارهای «آزادی برای روزنامهنگاران ایران»، «نه به شکنجه و انفرادی» و «در ایران ٣٣ روزنامهنگار ١٩ وبنگار زندانی هستند»، در دست داشتند.

در سالگرد قتل زهرا (زیبا) کاظمی که در پی شکنجه اعمال شده از سوی مسئولان قضایی در زندان اوین کشته شد، گزارشگران بدون مرز در بیانیهای اعلام کرد که مصونیت از مجازات در ایران و بیرحمی دستگاه قضایی علیه روزنامهنگاران زندانی را محکوم میکند و خواهان توجه بیشتر جامعه جهانی به وضعیت زندانیان در ایران است. گزارشگران بدون مرز هشدار میدهد که در شرایط کنونی زندانیان دیگری نیز ممکن است به فهرست قربانیان کشته شده از سوی شکنجهگران اضافه شوند.



 ******


به نقل از خبرگزاری هرانا رژیم ایران صفیه غفوری که به اتهام قتل عمد در زندان عادل آباد شیراز محبوس بود را روز پنجشنبه 22 تیرماه اعدام نمود. صفیه غفوری معروف به مریم، 28 سال سن داشت و از سال 1385 در زندان بسر می برد. صفیه همواره به بیگناهی خود شهادت داده بود. گزارش شده است که صفیه غفوری که هنگام بازداشت چهارماهه حامله بوده، بدلیل تجاوزهای عدیده تعداد بسیاری از دولتمردان سقط جنین کرد.  صفیه از تمام کسانی که به او تجاوز کرده اند شکایت کرده است، اما به دلیل اینکه در این پرونده پای افرادی چون دادستان شیراز و نیز سرهنگ نیروی انتظامی مسئول زندان و نیز امام جمعه بیرم مطرح است، شکایت صفیه به جایی نرسید. هرانا افزود:  زمانی که صفیه در زندان محبوس بود، فرماندار و استاندار شیراز بدون اذن قانونی به ملاقات این دختر می روند و از اومی خواهند که اقرار به ارتکاب قتل کند تا بعد از اقرار، آنها رضایت اولیا دم را اخذ کنند. شکنجه های صورت گرفته و وعده و وعیدهایی که به این دختر داده شد نهایتا صفیه را واداشت تا به جرم ناکرده اعتراف کند. درباره  پرونده صفیه نامه های بسیاری از جانب دادستان شیرازصادر شده است که به رییس قوه قضاییه امر می کند که اذن به اجرای حکم قصاص دهند و در نهایت موفق می شوند که اذن به اجرای قصاص را صادر کنند. هرانا گفت که بر اساس گزارشهای مختلف، قاتل اصلی این پرونده پسر امام جمعه بیرم (روستایی در نزدیکی لار و عسلویه) است. این جوان به نام علامی نژاد، به دلیل نفوذی که خود و پدرش در مراجع مختلف دولتی و قضایی دارد توانسته است که بار مسولیت کیفری این جنایت را بر دوش صفیه غفوری اندازد.

در خبری دیگر رژیم دو زندانی به نامهای نظرمحمد آسکانی و عبدالطیف آسکانی را در 20 تیرماه در زاهدان بدار آویخت. علت اعدام این دو "شرارت" عنوان شده است. همچنین سه زندانی که تنها با نامهای اختصاری ح.ب، غ.س و م.ش اعلام شده اند روز دوشنبه در قزوین بدار آویخت. سه زندانی دیگر در 12 تیرماه در زندان سمنان به دار آویخته شدند. خبرگزاری هرانا از قول کردپا 21 تیر، گزارش داد روز چهارشنبه گذشته یک پدر و فرزند در زندان قزوین اعدام شدند. به گزارش کردپا، 21 تیر، دو شهروند ارومیه به نامهای عبدالرحمان و گرمان خوشبخت در زندان قزوین حلق آویز شدند. این دو پدر و فرزند اهل روستای پوست در منطقه سوما از توابع ارومیه، به اتهام انتسابی خرید و فروش مواد مخدر دستگیر شده بودند.



دختر و همسر نسرین ستوده ممنوع الخروج و نرگس محمدی ممنوع الملاقات شدند

رژیم ایران ضمن ارسال نامه های جداگانه به دختر و همسر زندانی سیاسی نسرین ستوده، این دو را ممنوع الخروج کرد. لازم به ذکر است که مهراوه خندان تنها 12 سال و نیم سن دارد. آن هریسون معاون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای جنوبی عفو بین الملل در اعتراض نسبت به وضعیت خانم ستوده گفت: "اذيت و آزار خانواده نسرين ستوده... روی هم رفته علامتی ديگر از وخامت شرايط حقوق بشر در ايران است." وی خواهان خاتمه بخشیدن به اذیت و آزار خانواده نسرین ستوده شد.

در خبری دیگر نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران در بیمارستان ولی عصر زنجان بستری شد. حال وی وخیم گزارش شده و ممنوع الملاقات می باشد. به گفته پزشکان، نرگس محمدی به بیماری عصبی مبتلا است که به فلج عضلانی منتهی میشود. وی به دلیل فعالیتهای حقوق بشری به 6 سال زندان محکوم شده است.



ارژنگ داودی در سلول انفرادی بند 209 دست به اعتصاب غذا زد

خبرگزاری هرانا 23 تیرماه گزارش داد که ارژنگ داودی زندانی سیاسی که 16 روز پیش از زندان رجایی شهر کرج به سلولهای انفرادی 209 اوین منتقل شده بود، دست به اعتصاب غذا زده است. بنا به این گزارش مسئولین زندان پیشتر اعلام کرده بودند که آقای داوودی باید مابقی محکومیت خود را در سلولهای انفرادی سپری نماید. آقای داوودی روز دوشنبه 12 تیرماه از سلولهای انفرادی بند 209 وزارت اطلاعات به شعبه 15 دادگاه انقلاب منتقل گردید و توسط قاضی صلواتی محاکمه شد.




یک زن افغانی به اتهام زنای محصنه در ملا عام تیر باران شد



العربیه 9 ژوئیه گزارش داد که طی 24 ساعت گذشته رسانه های گروهی در افغانستان و جهان خبری همراه با ویدیو منتشر کردند که نشان می داد، گروه طالبان در این کشور زنی را به اتهام زنای محصنه تیر باران کردند. اقدام گروه طالبان در تیر باران این زن که به گفته رسانه ای داخلی افغانستان در ملا عام و با ضرب 9 گلوله کشته شده است با انتقادهای شدیدی از سوی سازمان های حقوق بشری همراه بود. به گفته مقامات محلی افغانستان وی به اتهام انتسابی زنا در منطقه پروان در نزدیکی کابل توسط طالبان تیرباران شد. العربیه افزود که به گفته رسانه های افغانستان این چندمین بار است که گروه طالبان اقدام به اجرای احکامی از این نوع می کنند. حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان قتل این زن را یک جنایت نابخشودنی خواند. فعالان حقوق زنان می گویند که خشونت علیه این زنان در افغانستان به تازگی در مناطقی از این کشور رو به افزایش است.

از سوی دیگر شهروندان افغان ایران همچنان تحت فشار قرار دارند. رژیم ایران جهت وارد کردن فشارهای بیشتر بر پناهندگان افغانستانی در ایران، رانندگی را برای آنها ممنوع اعلام کرد و دیگر به افغانهای مقیم ایران گواهینامه رانندگی داده نمی شود و گواهینامه های فعلی آنها نیز فاقد اعتبار می شود. لازم به ذکر است که رژیم اخیرا معاملات و ارائه خدمات اجتماعی را در برخی شهرها برای هموطنان افغانستانی ممنوع کرده و از ورود آنها به برخی اماکن نیز جلوگیری به عمل می آورد.