صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

دهها هزار تن در گردهمایی ویلپنت در حومه پاریس گرد آمدند


روز شنبه 3 تیرماه بدعوت سازمان مجاهدین خلق ایران، دهها هزار تن از ایرانیان در گردهمایی با عنوان "حفاظت از پیشتازان آزادی ایران در اشرف و لیبرتی" شرکت کردند. این گردهمایی سالانه که در سالگرد 30 خرداد و 17 ژوئن برگزار می شود، مورد توجه رسانه های بین المللی قرار گرفت. خبرگزاری فرانسه از جمله گزارش داد که مریم رجوی در مصاحبه ای با این خبرگزاری گفته است که برغم سرکوب رژیم ملاها، وضعیت جامعه انفجاری است و بهار ایران همواره شاداب و سرزنده در راه است. مریم رجوی افزود که رژیم ایران از آنچه در لیبی و سوریه اتفاق افتاده تجربه گرفته و می گوید که برای اجتناب از بروز وضعیتی مثل قذافی یا اسد باید فعالیتهای هسته ای را برسمیت شناخت و آلترناتیو دمکراتیک مجاهدین را حذف کرد. این خبرگزاری افزود که در حالی که شورای ملی مقاومت شنبه در ویلپنت نزدیک پاریس، گردهمایی اروپایی خود را برگزار میکرد، مریم رجوی اطمینان داد که میخواهد «مبارزه را تا سرنگونی رژیم ملاها برای جدایی دین از دولت و برای استقرار دمکراسی و برابری زن و مرد را ادامه دهد». دهها هزار تن از سراسر اروپا – 100،000 تن به گفته برگزار کنندگان- در این گردهمایی که هر ساله از سال 2003 برگزار میشوند شرکت کردند. این خبرگزاری افزود: بر اساس یک اطلاعیه آنها «تبدیل شدن کمپ لیبرتی به زندان » را محکوم کردند و از «سازمان ملل، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا خواستند که جلوی تراژدی که دولت عراق بدرخواست ملاها در اشرف و لیبرتی تدارک میبیند، را بگیرند».
به گفته یکی از نمایندگان شورای ملی مقاومت ایران, افشین علوی, سفرای سابق آمریکایی در سازمان ملل بیل ریچاردسون (دمکرات) و جان بولتون (محافظه کار), وزیر سابق فرانسوی فیلیپ دوست بلازی، و شخصیت فرانکو-کلومبیایی اینگرید بتانکور، و همچنین هیئتهای پارلمانی از 40 کشور اروپایی و عرب به فراخوان شورای ملی مقاومت ایران پاسخ داده بودند.

 تلویزیون یورونیوز نیز گزارش داد که طرفداران سازمان مجاهدین خلق که از اروپا و آمريکا برای شرکت در اين مراسم به پاريس آمده بودند خواهان تغييرات سياسی در ايران شدند. مريم رجوی در اين مراسم گفت: بزرگترين اجتماعات، طولانی ترين تحصن ها و نيرومندترين جنبشها را برمی انگيزد و پيش می برد. ديوار ستبر ناممکنها را می شکافد و سر آن دارد که تا قله پيروزی به پيش بتازد. در این گردهمایی، دیوید کیلگور نماینده مستقل سابق پارلمان کانادا نیز حضور داشت و سخنانی ایراد نمود.  همچنین اعلام شد که نیوت گینگریج سناتور حزب جمهوریخواه آمریکا و نامزد انتخاباتی این کشور، بدنبال لغو شدن پرواز بدلیل بدی وضعیت هوا موفق به حضور در گردهمایی ویلپنت نشد اما پیام وی در طول برنامه قرائت شد. لازم به ذکر است که چند تن از سیاستمداران آمریکایی در سخنان خود به این نکته اشاره کردند که وزارت خارجه طی تماسی از آنان خواسته است در گردهمایی ویلپنت شرکت نکنند.

چند روز پیش از گردهمایی ایرانیان در ویلپنت، یکی از عاملین سرکوب ساکنین اشرف در فرانسه دستگیر شد. خبرگزاری فرانسه 21 ژوئن در اینباره خبر داد که یک مسئول عراقی، به نام صادق کاظم بعد از شکایت یک مخالف ایرانی بخاطر شکنجه و جنایت جنگی به هنگام خشونتهای اعمال شده در کمپ اشرف در سال 2009 در عراق. در پاریس تحت بازداشت قرار گرفت. این خبرگزاری افزود که صادق کاظم اداره کننده کمپ لیبرتی نزدیک بغداد است. جایی که پناهندگان مجاهدین خلق ایران زندگی میکنند. بعد از شکایت یک ایرانی که میگوید تحت فرمان او در پایان ژوئیه 2009 دستگیر و شکنجه شده است، تحت بازداشت و بازجویی قرار گرفت. آ اف پ به نقل از شکایتی که داده شده، گفت: مخالف ایرانی اطمینان داد که با 35 نفر ساکن دیگر به هنگام حمله به کمپ اشرف توسط قوای عراقی در 28 و 29 ژوئیه 8 و 9 مرداد 1388 به گروگان گفته شده و 72 روز اسیر شدند که در جریان آن به دستور صادق کاظم شکنجه شدند. این ایرانی می گوید قبل از اینکه به اماکن پلیس برده شود، در یک سلول 12متر مربعی با 30 زندانی دیگر تحت ریاست نظامیان عراقی حبس شد در ورودی کمپ اشرف دستگیر شد و مورد ضرب و شتم در ناحیه سر قرار گرفت. مخالف ایرانی یک شکایت برای شکنجه و جنایات جنگی به دادگاه ارائه کرد که موضوع گشایش یک تحقیقات مقدماتی شد. مسئول عراقی درحالیکه در حال گذر از فرانسه در کادر یک جابجایی در اروپا با یک هیات دولت عراق همراه بود مورد بازخواست قرار گرفت. صادق کاظم همچنین در کادر تحقیقات یک قاضی اسپانیایی برای خشونتهای اعمال شده توسط قوای عراقی در این کمپ پناهندگی ایرانی که باعث 11 کشته در سال 2009 شد، تحت تعقیب است. لازم به ذکر است که در جریان گروگانگیری 36 تن از ساکنین اشرف، ایرانیان در چندین از کشور اروپایی، آمریکا و کانادا و تعدادی از ساکنین شهر اشرف به مدت 72 روز دست به اعتصاب غذا زدند.



تحریمهای نفتی علیه رژیم توسط اتحادیه اروپا از ماه ژوئیه اعمال می شوند

لوران فَبيوس وزيرخارجه فرانسه طی اطلاعيه يی گفت فشار بر رژیم ايران اکنون بايد اضافه شود و اتحاديه اروپا به طور کامل در اول ژوييه تحريهای نفتی را اعمال می کند. فَبيوس گفت مادامی که رژیم ايران پای مذاکرات جدی نيايد تشديد تحريمها ادامه می يابند. گفنتی است  فرانسه روز سه شنبه بعد از اجلاس 2روزه مسکو در رسيدن به يک راهگشايی شکست خورد اعلام کرد تحريمها عليه رژیم ايران در ارتباط با برنامه بحث انگيز اتمی تشديد خواهند شد مگر اين که تهران به طور جدی پای مذاکره بيايد. از سوی دیگر فعاليتهای مهم در سايت پارچين، باعث نگرانی آژانس انرژی اتمی شده است. يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی، در بوداپست اعلام کرد عکسهای ماهواره يی، حاکی از فعاليتهايی در سايت پارچين، در شرق تهران، است که ممکن است به تحقيقات اين آژانس درباره ماهيت برنامه هسته يی ايران آسيب بزند. وی گفت "تا کنون شاهد عملياتی اين چنين فعالانه نبوده ايم و اطلاعات و تصاوير ماهواره يی نشان می دهد که فعاليتهايی مهم در حال انجام است".


مردم برزيل عليه حضور احمدی نژاد در کشورشان تظاهرات کردند

در اعتراض به سفر پاسدار احمدی نژاد به برزيل، تظاهراتی  که گروه های مدافع حقوق بشر در آن شرکت داشتند در شهر ريودوژنيرو پايتخت برزيل برگزار شد. معترضان شعار می دادند: احمدی نژاد به برزيل نيا. تظاهر کنندگان همچنين پلاکاردها و بنرهايی حمل می کردند که روی آنها نوشته شده بود: "ريودوژنيرو تو را نمی پذيرد، ما مردم ايران را دوست داريم".  به گزارش خبرگزاری فرانسه، يکی از اعضای کميسيون مبارزه با تعصب مذهبی، گفت ما می خواهيم جهان را آگاه کنيم، تنفر مذهبی بر محيط زيست اثر منفی می گذارد و احمدی نژاد نماينده اين نفرت است. وی افزود برای دست يابی به توسعه پايدار، محترم شمردن حقوق بشر، الزامی است.




"اصلا زندانی سیاسی نداریم"
به نقل از خبرگزاری حکومتی مهر، غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندانهای رژیم، در پاسخ به سوالی مبنی بر ندادن مرخصی به زندانیان سیاسی گفت که ما اصلا زندانی سیاسی نداریم. ولی ما زندانی امنیتی داریم و در قانون برایش مجازات تعریف شده است. بر اساس آییننامه سازمان زندانها افرادی نمیتوانند به مرخصی بروند و افرادی هم مستثنی هستند مگر فقط با موافقت شخص دادستان. اسماعیلی مدعی شد که 43 درصد زندانیان را مجرمان مواد مخدر و 28 درصد زندانیان را سارقان تشکیل می دهند.



سه برادر در اهواز اعدام شدند
رژیم، سه زندانی سياسی را در اهواز بدار آويخت. اسامی اين سه برادر عبارتند از عباس حيدريان، جمشيد حيدريان و عبدالرحمان حيدريان. هفته گذشته اين سه تن همراه دو تن ديگر از زندانيان برای اجرای حکم اعدام از زندان کارون اهواز به نقطه نامعلومی منتقل شده بودند. از سرنوشت دو زندانی ديگر خبری در دست نيست. آنها در اعتراضات سال گذشته بازداشت و به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بودند. در همین رابطه و در اعتراض به اعدام این سه تن، تظاهراتی در محلات اهواز صورت گرفت. جوانان با شعارهای ضدحکومتی خواستار توقف اعدام فعالان عرب شدند. گزارشات حاکی است که منطقه ملاشیه که زادگاه و محل سکونت این سه قربانی ذکر شده، تحت کنترل نیروهای امنیتی و انتظامی قرار داشت.  هرانا 29 خرداد در اینباره به نقل از یک فعال حقوق بشر عرب گزارش داد که یک مامور نهاد امنیتی در اهواز ضمن تماس با خانواده این سه برادر و اطلاع حکم اعدام  به خانواده، همچنین یادآور شده است که از سرنوشت دو جوان دیگر به نامهای علی نعامی و امیر معاوی اطلاعی در دست نیست. لازم به ذکر است که عفو بین الملل اعدام برادران حیدریان را محکوم کرده است.

در خبری دیگر و بنا به منابع خبری مقاومت ایران، رژیم، یک قربانی را در شهر اهر اعدام کرد. این فرد که نامش ذکر نشده، صبح پنجشنبه مقابل فرمانداری شهر اهر در ملاء عام بدار آویخته شد.









******

سرتیپ پاسدار محمدرضا یزدی، برای اولین بار گفت که در جریان قیام سال 88 تعدادی از پاسداران در سرکوب قیام تخلف کرده و از فرمان سرکوب سرباز زده اند. خبرگزاری همبستگی ملی 4 تیرماه به نقل از سایت دیگربان گزارش داد که در 3 تیر 1391 سرتیپ پاسدار محمدرضا یزدی، معاون حقوقی و پارلمانی سپاه در گفتگو با هفتهنامه «پنجره» متعلق به علیرضا زاکانی٬ نماینده محافظهکار مجلس نهم گفت: «در انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل افرادی بودند که مرتکب تخلف شده بودند، با آنها برخورد کردیم و آنها را از سپاه اخراج کردیم.»



يک کارگر به خاطر فقر در اصفهان، خودکشی کرد

همبستگی ملی خبر داد که صبح دوشنبه 29خرداد اسدالله مردانی کارگر کارخانه ای در مورچه خورت اصفهان به دليل فقر، خود را در رودخانه زرين شهر غرق کرد. همسر وی گفت: اسدالله ديگر توان نسيه گرفتن از قصابی و يا سوپری محل را نداشت، اداره بيمه هم کمکی نمی کرد و هر روز بهانه يی جديد می آورد. اين وضعيت باعث شد اسدالله صبح زود خود را از روی پل به رودخانه پرتاب کند. سه فرزند اسدالله مردانی بين 9 تا 15سال سن دارند.

سردبير يک مجله کرد در کردستان عراق، ربوده شد

سازمان خبرنگاران بدون مرز از مفقود شدن مولود افند که از 8ژوييه مفقود شده، ابراز نگرانی کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه يک زن که به فارسی صحبت می کرد در تماسی که با تلفن مولود افند گرفته شد گفت همکاران افند احتمال ربوده شدن او توسط وزرات اطلاعات رژيم ايران را مطرح کرده اند. رژيم ايران پيش از اين خواستار تعطيل اين مجله کردی شده بود اما دولت اقليم کردستان با آن مخالفت کرده بود.



سه پاسدار دیگر توسط ارتش آزادی سوریه دستگیر شدند

به نقل از خبرگزاری همبستگی ملی، ارتش آزادی سوريه اعلام کرده است که سه تن ديگر از پاسداران سپاه اعزامی رژیم ایران به سوریه  را دستگيرکرده است. این منبع افزود که پاسداران و بسيجيان از آغاز قيام عمومی سوريه در حمايت از بشار اسد برای سرکوب مردم سوريه به اين کشور اعزام شده اند. ارتش آزادی سوريه پيشتر نيز شماری از پاسداران و بسيجيان رژيم ایران را دستگير کرده بود.

خواننده پاکستانی کشته شد
غزاله جاوید، خواننده پشتو زبان پاکستان روز دوشنبه به همراه پدرش مورد اصابت گلوله مردان موتورسوار قرار گرفته و کشته شد. وی که کمتر از 30 سال سن داشت از محبوبیت بسیاری در میان پشتو زبانان در پاکستان، افغانستان و سایر کشورهای جهان برخوردار بود. هرچند پلیس علت قتل غزاله جاوید را مسائل خانوادگی عنوان کرده است اما گزارشها حاکی از آن می باشد بنیادگرایان پاکستانی که غزاله را بارها تهدید به قتل کرده بودند، وی را کشته باشند.