صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۱۴، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



دادگاه استیناف واشینگتن، روز جمعه 12 خرداد = اول ژوئن، طی حکمی از وزیر خارجه آمریکا خواست تا به مدت چهار ماه از تاریخ انتشار این حکم، نامگذاری سازمان مجاهدین خلق در لیست تروریستی را بازبینی کند. بنا به اطلاعیه شورای ملی مقاومت، این حکم می افزاید که اگر وزیر خارجه ظرف چهارماه تصمیم نگیرد، دادگاه درخواست مجاهدین برای لغو نامگذاری را تایید خواهد کرد. خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت، ضمن اینکه حکم دادگاه را پیروزی عدالت بر زد و بند و مماشات توصیف کرد افزود که حفظ برچسب تروریستی علیه سازمان مجاهدین خلق بطور مطلق نامشروع و غیر قانونی است و صرفا با اهداف سیاسی صورت گرفته است. وی گفت که برچسب تروریستی در طول ۱۵سال گذشته، بزرگترین عامل ماندگاری ملایان بوده و تا کنون باعث دو قتل عام در اشرف، اعدام و زندانی شدن بسیاری از اعضا و هواداران مجاهدین و مقاومت ایران در داخل کشور و اعمال محدودیتهای ظالمانه علیه ایرانیان در آمریکا شده است و امروز نیز همچنان به مثابه اهرمی در دست رژیم ایران و دولت عراق برای سرکوب ساکنان اشرف و لیبرتی است.  خانم رجوی ابراز امیدواری کرد که خانم هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، با سرعت عمل و با اجرای فوری این حکم، به یک سیاست اشتباه و مخرب و به یک بیعدالتی فاحش در تاریخ ایالات متحده آمریکا پایان دهد. در همین رابطه خبرگزاریهای بین المللی و آمریکایی از جمله آسوشیتدپرس، فرانسه، نیویورک تایمز، واشینگتن پست، واشینگتن تایمز، سی ان ان، بوستون گلوب، سانفرانسیسکو کرانیکال، نیوزتاک این خبر را انعکاس دادند. خبرگزاری فرانسه در اینباره گفت که بر اساس مدرک قضايی که خبرگزاری فرانسه يک نسخه از آن را به دست آورده، دادگاه در اين حکم می گويد: «به خاطر بی عملی وزير، سازمان مجاهدين در ميان کاغذبازيهای بوروکراتيک قفل شده است». حکم دادگاه می افزايد: «هيچ توضيح کافی به ما داده نشد که چرا وزير طی 600روز گذشته نتوانسته است تصميم بگيرد».


اجرای احکام اعدام در ایران شتاب می گیرد

بر اساس گزارشهای گوناگون رژیم تنها در روز 11 خرداد، هشت زندانی را بطور جمعی در ارومیه اعدام کرد. یک روز پیش از آن، یک زندانی به نام کوروش زرینی، پس از 7 سال تحمل حبس، در زندان اوین بدار آویخته شد. وی 35 ساله بود. بر اساس اطلاعیه شورای ملی مقاومت بتاریخ 12 خرداد، او از جمله زندانیانی بود که در 24 اسفند 89 در اعتراض به اعدامهای جمعی زندانیان، در زندان قزل حصار دست به اعتراض زده بود. رژیم در یک اقدام دیگر یک جوان 26 ساله را در ملاء عام در شهرستان لار از استان فارس بدار آویخت. رسانه های خبری رژیم علت اعدام این جوان را "عبرت مردم" ذکر کردند. در خبری دیگر رژیم 8 تن از هموطنان عرب را در زندان کارون اهواز اعدام کرد. بر اساس گزارشهای منتشر شده، این عده که اغلب جوان هم بودند، مدتها در زندانهای رژیم در اهواز تحت شکنجه های جسمی و روانی قرار داشتند. همچنین مامورن حکومتی دو زندانی را در زندانهای یاسوج و گچساران بدار آویختند. این دو زندانی مهندس ابراهیم گلستانی 44 ساله، دارای دو فرزند 6 و 11 ساله و "ع-ب" 37 ساله نام داشتند. فرد دیگر به نام مجید جمالی فشی به اتهام قتل دانشمند اتمی و ارتباط با موساد، اعدام شد. جمالی فشی 24 ساله  و رزمی کار بود.  وی بعنوان یک رزمی کار سبکهای رینگی آزاد، مدال برنز جام جهانی پانکریشن 2009 را کسب کرده بود و مربی درجه 3 سبک اسپورت بوکسینگ فدراسیون ورزشهای رزمی ایران بود. 

مردم شهرستان ملکشاهی در استان ایلام به بهانه رد صلاحیت شدن علی اکبر متین، طی سه روز با نیروهای حکومتی درگیرشدند 
به نقل از " حزب دمکرات کردستان"، پس از ابطال نتایج انتخابات دور دوم مجلس رژیم توسط شوڕای نگهبان و ممانعت از حضور علی اکبر متین در مجلس بهتصمیم این شورا مردم مناطق ارکوازی روز سهشنبه، نهم خردادبا تجمع در برابر فرمانداری این شهر خواستار پاسخگویی مسئولین دولتی در اینبارهشدند، اما متعاقب بی توجهی مسئولین و مقامات فرمانداری بهاین درخواست بهچند ساختمان ادارات دولتی و بانکها حملهکردند. به نقل از گزارش سایت مجاهدین خلق، اين درگيريها طی سه روز ادامه يافت و مردم شهر نيز با استفاده از فضاى به وجود آمده به نيروهای حکومتی و مراکز دولتی حمله کردند. در روز 8 خرداد، يکی از شعب بانک تجارت در شهر ارکواز ملکشاهی به آتش کشيده شد. همچنين ساختمانهای اورژانس و نقليه شهرداری شهر ارکواز ملکشاهی تخريب و قسمتی از ساختمان به آتش کشيده شد. روز دهم خرداد، بوسیله پیامکهای وسیعی از مردم خواسته شده بود، در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع و بسوی ایلام حرکت کنند. در همین روز بیش از سه هزار نفر در محل فرمانداری گرد هم آمدند و با شعارهای مرگ بر اصل ولایت فقیه و مرگ بر دیکتاتور، تجمع نمودند. حوالی ظهر یگان ویژه که از استان کرمانشاه و ایلام به ملکشاهی اعزام شده بودند به مردم معترض حمله کردند. آنان با شلیک هوایی و پرتاب گاز اشک آور تعدادی را مضروب و دستگیر نمودند. ساعت 22 ، 10 خرداد، تعدادی ناشناس در دو مرحله با پرتاب نارنجک دست ساز شیشه های مدرسه فرخی شهر ارکواز ملکشاهی را شکستند و این مدرسه را آتش زدند. همزمان با این عملیات، تعدادی از جوانان با پرتاب نارنجک به درون یک مقر بسیج به نام مدرسه فاطمه الزهرا، این محل را آتش زدند. اداره پست نیز توسط مردم آتش زده شد. طبق گزارشهای مختلف، صدای تیراندازی در سطح شهر به گوش می رسید. بیش از 20 تن در همین روز دستگیر شدند.
در تاريخ يازدهم خرداد در صحنه ديگری يگانهای ويژه و نيروی انتظامی با شليک گلوله و گاز اشک آور به مقابله با تظاهرات کنندگان پرداختند. ماموران حکومتی در وحشت از مقاومت مردم، بی سمت و سو به تيراندازی پرداختند که در اين اثنا يکی از درجه داران نيروی انتظامی با گلوله های نفرات يگان ويژه به شدت زخمی و به بيمارستان اعزام شد. درگيريها تا عصر يازدهم خرداد ادامه داشت. عصر روز پنجشنبه در شهر ”ارکواز“ مرکز شهرستان ملکشاهی تعداد مردم معترض به بيش از 4هزار نفر رسيده بود. این تجمع مورد يورش يگان ويژه قرارگرفت که تعدادی از مردم مجروح و مصدوم و دو تن از ماموران يگان ويژه و سه نفر از نيروی انتظامی نيز مجروح شدند. درگيری تا پاسی از شب در منطقه فرمانداری و خيابانهای اطراف ادامه داشت. در برخی از مناطق مردم معترض که با سلاح و آتش مستقيم يگان ويژه مواجه شده بودند برای دفاع از خود از سلاحهای جنگی استفاده کردند. حوالی ساعت 2 بامداد پنجشنبه صدای شليک متقابل با سلاحهای سبک در اطراف فرمانداری شنيده می شد. دهها تن ازجوانان و مردم ملکشاهی با تيرمستقيم يگان ويژه زخمی و به بيمارستانهای ايلام منتقل شده اند. مجتبی اعلایی، استاندار ایلام، جلسه شورای تامین شهرستان را تشکیل داد. استاندار ايلام به کليه مقامات سياسی و نظامی استان دستور اکيد داده است که درباره درگيرهای سه روزه با مطبوعات مصاحبه نکنند و از درج و پخش اخبار نيز جلوگيری کنند. رژیم برای مقابله با مردم معترض، علاوه بر ایلام از استانهای لرستان، کرمانشاه و خوزستان نیز ماموران خود را به این منطقه اعزام کرد. به نقل از حزب دمکرات کردستان اوضاع شهر ملکشاهی و ارکوازی کماکان ناآرام بوده و وضعیت فوق العاده و نظامی بر این مناطق حاکم است.
دانشجویان دانشگاه کابل در اعتراض به مراسم بزرگداشت خمینی، اعتراض کردند
دهها تن از دانشجویان دانشگاه کابل روز جمعه 12 خرداد در این حرکت اعتراضی شعار میدادند: "اینجا کابل است نه تهران، نه قم". به گزارش سرویس افغانستان در رادیو اروپای آزادی/ رادیو آزادی، این حرکت اعتراضی، ادامه اعتراض به تجلیل از آیت الله خمینی در روز پنج شنبه 11 خرداد است که پس از آن آغاز شد که تصویری بزرگ از خمینی در خیابانی در کابل نصب شد. دانشجویان کابل همچنین شعار می دادند: "جیره خواران، خیانت بس است". رژیم ایران در قبال پرداخت مبالغ هنگفت، سیاستهای خود در این کشور را پیش می برد. خبرگزاری رویترز گزارش می دهد که رژیم ایران سالانه، یکصد میلیون دلار در راه "گسترش نفوذ" خود در افغانستان هزینه می کند. یک مقام وزارت خارجه رژیم ایران در سال 1389، کمکهای رسمی آخوندها به افغانستان را 500 میلیون دلار اعلام کرده است. به نقل از رادیو آزادی، هرچند مقامهای دو وزارتخانه اطلاعات و فرهنگ در کابل از اظهار نظر در اینباره خودداری کرده اند اما اعضای شورای ملی افغانستان از معرتضان حمایت کرده و از مقامات دولت حامد کرزای  در این زمینه انتقاد کرده اند.
ممنوعیت اقامت برای شهروندان افغانستان در 14استان ایران، اعلام شد
به نقل از خبرگزاری حکومتی مهر 12 خرداد، اقامت شهروندان افغان در 14 استان ایران از جمله استان مازندران ممنوع اعلام شد. اقامت شهروندان افغان، تنها در سه استان تهران، منطقه تهران، البرز و قم بلامانع اعلام شده است. در جدول تازه سازمان سنجش آموزش کشور، استانهایی که به طور کامل برای اقامت شهروندان افغان ممنوع هستند، عبارتند از آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، همدان، گیلان و مازندران. همچنین استانهایی که بخشهایی از آنها برای اقامت شهروندان افغان ممنوع اعلام شده عبارتند از: استان فارس، قزوین، اصفهان، بوشهر، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خوزستان، سمنان، کرمان، گلستان، مرکزی و یزد. همچنین در جدول تازه سازمان سنجش آمورش برای اتباع غیرایرانی در دو کنکور کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی سال ۹۱ انتخاب رشتههای تحصیلی مانند فیزیک اتمی، فیزیک (گرایش هستهای)، مهندسی هستهای، مهندسی تسلیحات، مهندسی فناوری اطلاعات (گرایش امنیت اطلاعات، امنیت شبکه، مخابرات امن)، مهندسی هوافضا (کلیه گرایشها)، مهندسی شیمی (گرایش صنایع پالایش، پتروشیمی، شیمیایی، معدنی، گاز، عملیات پتروشیمی)، مهندسی نگهداری هواپیما (هوانوردی، خلبانی، مراقبت پرواز، نمایش و نگهداری هواپیما)، الکترونیک هواپیمایی، مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی، تکنیک حوزههای نظامی، علوم و فنون هوانوردی، خلبانی هلیکوپتر، مهندسی تعمیر و نگهداری بالگرد، اطلاعات نظامی، اویونیک هواپیما، علوم نظامی، ناوبری و فرماندهی کشتی، مدیریت و کمیسر دریایی ممنوع است.
حسنی مبارک، به حبس ابد محکوم شد
به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز عربی، دادگاه، پس از 10 ماه از آغاز محاکمات و برگزاری 49 جلسه، رای خود را درمورد اتهامات حسنی مبارک و برخی مقامهای ارشد نظام سابق مصر، صادر نمود. اتهام اصلی حسنی مبارک این بود که آیا او در توطئه برای کشتن تظاهرکنندگان در اعتراضات ضد دولتی مصر که منجر به کنارهگیری او از قدرت شد، گناهکار است یا خیر، همچنین وی به فساد نیز متهم بود اما تنها به دلیل صدور دستور کشتار تظاهرکنندگان به حبس ابد محکوم شد. مبارک از اتهام فساد و سودجویی، تبرئه شد. مبارک 84 ساله که با برانکارد به قفسی جایگاه متهمین است برده شد و حبیب العادلی وزیر کشور، مبارک را به اتهام دستور تیراندازی به تظاهرکنندگان به حبس ابد محکوم کرد. دادستان خواستار اعدام حسنی مبارک با طناب دار شده بود. حسنی مبارک اولین رئیس کشوری است که پس از بهار عرب، و بدنبال اعتراضات مردمی  از قدرت کناره گرفت.

******
بدنبال قتل عام مردم سوریه توسط نیروهای حکومتی، وزیر خارجه کانادا، دیپلوماتهای سوری را از کشور اخراج کرد. جان برد هفته گذشته و بدنبال قتل عام مردم غیر نظامی در شهر حوله، 5 روز به دیپلوماتهای سوری وقت داد تا خاک کانادا را ترک کنند. چندین کشور اروپایی نیز به نشانه اعتراض روابط دیپلوماتیک خود با سوریه را قطع کردند.