صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، فروردین ۲۸، ۱۳۹۱

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


به گزارش سایت کاخ سفید 25 فروردین، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سوالی حول ارائه بسته تشویقی به رژیم ایران در مذاکرات هسته ای استانبول گفت آنها هستند که تعهدات بین المللی را نقض کرده اند، بنابراین میخواهیم ببینیم رژیم ایران چگونه اعتماد جامعه بین المللی را بدست می آورد و به آن التزامات، عمل میکند. این رژیم باید دست به عمل بزند و تنها به حرف بسنده نکند. مقام ارشد کاخ سفید افزود: به صراحت اعلام میکنم، ما تحریم هایی را اِعمال کرده ایم که پیامدهایی به خاطر رفتار رژیم ایران دارند. تحریم های وضع شده در طول بهار و تابستان بسیار سخت تر و قوی تر علیه رژیم ایران عمل میکنند. و اینها زمینه دیگری علاوه بر این دور از گفتگوها هستند، که به اعتقاد ما  فشارهای بیشتری روی رژیم ایران وارد خواهد کرد. کاترين اشتون رئيس سياست خارجی اتحاديه اروپا نیز پس از مذاکرات هسته يی استانبول گفت: «آنچه ما می خواهيم انجام دهيم اين است که مطمئن شويم رژيم ايران از برنامه ساخت سلاح اتمی فاصله می گيرد». اجازه بازديد گسترده از مراکز اتمی رژيم ايران و تعليق غنی سازی اورانيوم، از جمله شرايط کشورهای پنج به علاوه يک عنوان شده است. خانم اشتون گفت که دور بعدی مذاکرات در 23 ماه مه یعنی سوم خرداد، در بغداد برگزار خواهد شد.
جزييات جديدی از فعاليتهای مخفی اتمی رژيم ايران علنی گردید
سایت مجاهدین از قول روزنامه آلمانی ”زود دويچه“ از وجود ”شواهد محکمی“ خبر داد که نشان می دهد رژيم ايران برای دست يافتن به سلاح هسته يی تلاش می کند. اين روزنامه می نويسد: رژيم ايران ظاهراً در سال 2003 ميلادی آزمايش هايی را انجام داده که بخش مهمی از فرايند ساخت کلاهک های سلاحهای اتمی تلقی می شود. گفته می شود اين آزمايش ها به يک سيستم چاشنی انفجاری مربوط است که می تواند برای تجهيز موشک های شهاب 3 به کلاهک اتمی به کار گرفته شود. چنين گزارشهايی پيشتر در گزارش های آژانس نيز منعکس شده است. بر اين اساس احتمال می رود که يک محفظه فولادی در تأسيسات پايگاه پارچين محل اين آزمايش ها بوده باشد. در ماه های اخير بازرسان آژانس بارها درخواست کرده اند که از تأسيسات پارچين ديدن کنند که با مخالفت مقامات جمهوری اسلامی روبه رو شده اند ”. زود دويچه“ می نويسد به اطلاعاتی دست يافته که نشان می دهد يک تشکيلات اطلاعاتی غربی يافته های خود در مورد اين آزمايش ها را در اختيار آژانس قرار داده است. يوکيا آمانو در گزارش نوامبر 2011 خود نسبت به ”فعاليتهای مرتبط با توسعه کلاهک هسته يی برای نوعی موشک“ ابراز نگرانی کرده بود. در اين گزارش آمده که آژانس در طول سال 2011 نيز به اطلاعات جديدی در اين مورد دست يافته که مشغول بررسی آن است. «همکاری دانشمند روسی در پارچين» به نوشته منابع خبری غربی در گزارش ماه نوامبر سال 2011 يوکيا آمانو که در اختيار شورای حکام آژانس قرار گرفته به مواردی از ”آزمايش های مشکوک“ در پايگاه پارچين اشاره شده است. رژيم ايران محفظه ی فولادی مورد اشاره را در سال 2000 ميلادی با ياری يک دانشمند روسی که 30 سال تجربه ی کار در آزمايشگاههای هسته يی اين کشور را دارد آماده کرده است. بازرسان آژانس در سالهای گذشته موفق شده اند با اين دانشمند روسی که نامش فاش نشده گفتگو کنند. ارائه اطلاعات جديد به بازرسان آژانس بر اساس اطلاعاتی که در اختيار روزنامه زود دويچه قرار گرفته آزمايش های چاشنی انفجاری در پارچين زير نظر مجيد شهرياری و فريدون عباسی صورت گرفته که در سال 2010 ميلادی هدف دو حمله ی تروريستی همزمان قرار گرفتند. در اين حادثه انفجار دو بمب به کشته شدن شهرياری و زخمی شدن عباسی انجاميد. فريدون عباسی اندکی پس از اين سوءقصد به رياست سازمان انرژی اتمی ايران منصوب شد. به گزارش روزنامه زود دويچه سايتونگ، اطلاعات مربوط به جزييات فنی آزمايش های هسته يی در پارچين و اشخاصی که در اين پروژه همکاری داشته اند نيز در اختيار آژانس بين المللی انرژی اتمی قرار گرفته است.

رژیم ایران طی دو روز 10 تن را اعدام کرد
رسانه های حکومتی 22 فروردین، خبر از اعدام سه زندانی در زندان مرکزی شهر کرد (غرب ايران) و دو زندانی ديگر را در شهر طبس (شرق ايران) اعلام کردند. لازم به ذکر است که یک روز پيش از آن نيز 5زندانی در زندانهای بم و کرمان (جنوب ايران) بدار آويخته شدند.

 
29 تن از ساکنان اشرف در اثر حمله نیروهای عراقی مجروح شدند
بر اساس اطلاعیه شورای ملی مقاومت 11 آوریل، بامداد یکشنبه گذشته- 20 فروردین= 8 آوریل، به هنگام بازرسی اموال چهارمین گروه از ساکنان اشرف برای انتقال به لیبرتی، نیروهای عراقی به نام سوآت، با سنگ، چوب، چماق، میله آهنی و باتون الکتریکی به شماری از ساکنان حمله کرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند که  29 تن از جمله شماری از زنان ساکن اشرف مجروح شدند. درگیری به دلیل اهانت و فحاشی به دکتر حسن جزایری، دکتر ساکنان اشرف آغاز شد. این اطلاعیه افزود: سروان احمد خُضیر و ستوان حیدر عذاب، که در کشتار 2009 و 2011 ساکنین اشرف نقش فعالی داشتند،  طبق یک طرح مشخص به نیروهای سوآت که در حالت آماده باش بودند، دستور حمله دادند. آنها شیشه های شماری از خودروهای ساکنان را با سنگ و قنداق سلاح خرد کرده و لاستیکهای آنها را با چاقو پاره کردند. راننده یکی از آنها با ضرب و شتم از خودرو بیرون کشیده شد. ماموران او را در حالیکه پیشانیش شکاف برداشته بود، با خود بردند که بعدا توسط یکی دیگر از افسران عراقی آزاد شد. به دنبال آن، ناظران ملل متحد به صحنه آمدند و به عکسبرداری و مصاحبه با مجروحان و ثبت وقایع پرداختند.


کسانیکه در قیام فعال بودند، حق ورود به دانشگاه ندارند
خبرگزاری حکومتی ایرنا 22 فروردین گزارش داد که کامران دانشجو، وزیر علوم پاسدار احمدی نژاد گفت که از ورود کسانی که در قیام سال 1388 فعال بودند به دانشگاه جلوگیری خواهد شد. وی افزود: "کسانی که در فتنه سال 88 فعال بوده و بعد از اتمام حجت خامنه ای در نمازجمعه تیرماه همان سال، همچنان به فتنه گری ادامه دادند، حق ورود به دانشگاه ها را ندارند." کامران دانشجو در حالی این دستور را صادر میکند که نماینده خامنه ای در دانشگاهها در جریان قیامها گفته بود:"براساس آمارهای موجود 70 درصد دانشگاهیان در اعتراضات سال 88 فعال بودند".

رژیم  قصد دارد رضا جوشن زندانی سياسی را بار ديگر به اتهام محاربه محاکمه کند
رضا جوشن که دوره محکومیتش به پایان رسیده دوباره در معرض دادگاهی شدن قرار دارد. منابع خبری مقاومت ایران گزارش می دهند که به رغم پايان يافتن زمان مقرر شده، برای خروج رضا جوشن از زندان در آذرماه 1389، ماموران  وزارت اطلاعات ابتدا هشت ماه به محکوميت وی افزودند، و اکنون نيز با پرونده سازی جديدتر، قصد دارند وی را به اتهام محاربه محاکمه کنند. رضا جوشن در جریان قیام 88 دستگیر شد. 


زندانی سیاسی ارژنگ داودی به بند سپاه منتقل شد

بر اساس گزارشات دریافتی فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ایران، بامداد یکشنبه 27 فروردین، ارژنگ داودی توسط فردی بنام مدرسی که رئیس بند سپاه می باشد، به این بند منتقل شد. آقای داودی 8 سال است که در زندان بسر می برد و تا به حال بارها به سلولهای انفرادی منتقل شده است و ماهها شکنجه های قرون وسطایی و ضد انسانی را تحمل کرده است. این منبع اضافه کرد که بازجویان وزارت اطلاعات همچنین همسر وی خانم نازنین داودی را به دلیل دفاع از همسرش به بند 209 منتقل کردند و بیش از 4 ماه مورد شکنجۀ جسمی و روحی قرار دادند. بازجویان وزارت اطلاعات ولی فقیه همسرش را تحت فشار قرار دادند که باید از آقای داودی جدا شود در غیر اینصورت او را دادگاهی و محکوم به زندان خواهند کرد. دیگر اعضای خانواده داودی نیز یا از کار بیکار شده اند و یا تحت فشارهای مختلفی قرار دارند. از طرفی دیگر منزل شخصی زندانی سیاسی ارژنگ داودی نیز با نامۀ دفتر علی خامنه ای مصادره شده است و در اختیار یکی از بازجویان وزارت اطلاعات قرار گرفته است.

******

کمیته گزارشگران حقوق بشر، از وضعیت سعید ملک پور، ایرانی مقیم کانادا خبر داد و نوشت که سعید ملکپور در مهرماه سال 87، زمانی که جهت عیادت از پدر بیمارش وارد ایران شده بود، دستگیر شد. سعید ملکپور که حدود یکسال پیش بطور ناگهانی از بند 350 به بند 2- الف منتقل شد، هماکنون در سلولهای عمومی این بند به سر میبرد. بازجویان وی گفتهاند که او را جهت اجرای حکم اعدام از بند عمومی جدا کردهاند. سعید ملکپور چندی پیش با نوشتن نامهای به شرح شکنجههای خود پرداخته بود، وی که بیش از 4 سال است در زندان به سر میبرد، بیش از 18 ماه در سلول انفرادی به سر برده است. ملکپور در بخشی از نامه خود نوشته است:" اکثر اوقات شکنجهها به صورت گروهی انجام میگرفت و درحالی که چشم بند و دست بند داشتم چند نفر با کابل، چماق، مشت و لگد و گاهی شلاق ضرباتی به سر و گردن و سایر اعضای بدنم میزدند. این کارها به منظور وادار ساختن من به نوشتن آنجه توسط بازجویان دیکته میشد و اجبار به بازی کردن نقش در مقابل دوربین طبق سناریو دلخواه و نوشته شده توسط آنان می بود. گاهی شکنجهها توأم با شوک الکتریکی بود که بسیار دردناک بوده و تا چند لحظه پس از آن امکان حرکت نداشتم. یک بار در اواخر مهرماه 1387 مرا در حالی که چشم بند به چشم داشتم برهنه کرده و تهدید به استعمال بطری آب کردند. در همان روزها و در یکی از بازجوییها شدت ضربات مشت و لگد و کابل که به سر و صورتم زده میشد به قدری زیاد بود که تمامی صورتم ورم کرده و چندین بار زیر کتک بیهوش شدم که هر بار با پاشیدن آب به صورتم مرا به هوش میآوردند."

زینب جلالیان، زندانی سیاسی کرد به بهداری زندان کرمانشاه منتقل شد
سایت سازمان زنان کردستان ایران نوشت: زینب جلالیان، زندانی سیاسی محبوس در زندان کرمانشاه روزگذشته در پی وخامت حال جسمی اش به بهداری این زندان منتقل شد.زینب جلالیان که اخیرا با تقلیل حکم اعدامش به ابد به زندان کرمانشاه منتقل شده است از عفونت روده رنج می برد و مسئولین زندان در رسیدگی پزشکی به وضعیت این زندانی کوتاهی میکنند.این زندانی سیاسی که در زندانهای مختلف کشور بسر برده است از چندی پیش به عفونت روده مبتلا شده است و در دادگاه اخیر خود نیز خواهان انتقال به بیمارستان شده بود.





حکم زندان مادران پارک لاله را لغو کنيد
سازمان عفو بين الملل از رژيم ايران خواست، حکم زندان مادران پارک لاله را لغو کند. معاون سازمان عفو بين الملل در خاورميانه و شمال آفريقا گفت اگر حکم زندان منصوره بهکيش اجرا شود او يک زندانی سياسی خواهد بود که صرفاً به خاطر فعاليتهای مسالمت آميز حقوق بشری به زندان می افتد. به نقل از کمپین بین الملی حقوق بشر، منصوره بهکیش، فعال حقوق بشر و از حامیان مادران پارک لاله که در تاریخ 15 فرودین به 4 سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است، با اظهار اینکه تنها فعالیت هایش طی سال ها رفتن بر سر قبر اعضای خانواده اش که در دهه 60 آنها را از دست داده و دلجویی از کسانی که مثل خودش عزیزی را از دست داده اند، بوده است گفت:« در اوایل بازجویی ها بیشتر در این باره صحبت می شد که چرا من همچنان سر خاک مرده هایم می روم و این مسئله را رها نمی کنم. من در دهه 60 خواهر، شوهر خواهر و 4 برادرم اعدام و یا کشته شدند. نه به ما جنازه شان را تحویل دادند و نه محل دقیق دفن را گفتند و نه حتی وصیت نامه هایشان را دادند. بعدتر خودمان متوجه شدیم که کجا به خاک سپرده شده اند. بعد از آن هم اجازه سر خاک رفتن و یا گرفتن مراسم را برایشان نداشتیم. هر بازجویی در این باره واکنش متفاوتی داشت، یکی می گفت چرا اینقدر این قضیه را پیگیری می کنید و دیگری می گفت آنها به حق کشته شدند. اواخر بازجویی هایم نیز به مادران عزدار کشیده شد و آنها گفتند چرا سر خاک بقیه می رفتی، چرا سر قبر ندا آقا سلطان رفتی. و من هم گفتم این حق هر کسی است که سر قبر هر مرده ای که بخواهد برود. اما آنها می گفتند که من برای تحریک بقیه می روم

یک کشتی قاچاق سلاح از سوی رژیم ایران به سوریه، توقیف شد
مجله آلمانی اشپیگل طبق اطلاعاتی که در اختیارش قرار گرفته خبر داد که یک کشتی باری آلمانی حامل جنگ افزار از ایران، در فاصله ی کوتاهی از بندر طرطوس سوریه متوقف شده است. این کشتی 6200 تنی که «آتلانتیک کروزر» نام دارد و به شرکت کشتیرانی آلمانی «بوک اشتیگل» متعلق است، چند روز پیش در بندری در جیبوتی محموله ی یک کشتی باری ایرانی را که سلاحهای سنگین نظامی و مهمات بوده برعهده گرفته است. این کشتی رهسپار بندر طرطوس سوریه بوده تا جنگ افزار و مهمات را به رژیم اسد برساند که نیازمند ساز و برگ نظامی تازه است. به گزارش «اشپیگل آنلاین»، 14 آوریل، یکی از مقامات دستگاه دولتی سوریه که از بشار اسد رویگردان شده، ماجرای این کشتی را فاش کرده و به شرکت آلمانی هشدار داده است. بعدازظهر جمعه، 13 آوریل کشتی «آتلانتیک کروزر» ناگهان مقصد خود را تغییر داده و قرار شده رهسپار بندر اسکندرون در ترکیه شود. این کشتی سپس در 80کیلومتری جنوب غربی بندر طرطوس متوقف شده و یک ساعت در مسیری دایره وار می چرخیده است.
سازمان ملل به طور يکپارچه نيروی ناظر برای سوريه را تصويب کرد
خبرگزاری فرانسه، 14آوريل گزارش داد که شورای امنيت ملل متحد روز شنبه به طور يکپارچه به يک قطعنامه رأی داد تا ناظران بين المللی آتش بس، به سوريه بروند. قطعنامه 2042،  گروه 30نفر اول از ناظران نظامی غيرمسلح را تصويب کرد که انتظار می رود طی چند روز آتی به سوريه اعزام شوند. خبرگزاری فرانسه افزود: قطعنامه جديدی لازم است که با دستور کار و مهلت کامل برای هيأت مانيتورينگی کامل شامل بيش از 200 ناظر تصويب شود.
دستگيری رئيس کميساريای عالی انتخابات، تجاوز به روند سياسی است
به گزارش تلويزيون الشرقيه مسعود بارزانی در بيانيه ای، اقدامات دولت نوری مالکی برای بازداشت رئيس کميساريای عالی انتخابات فرج الحيدری و عضو کميساريا کريم التميمی را محکوم کرد و آن را به عنوان يک نقض آشکار و تجاوزی خطرناک به روند سياسی و به شکست کشاندن فضای دموکراتيک توسط آنها برای کنترل بر هيأتهای مستقل ناميد. رئیس ایالت کردستان عراق افزود بايد روند سياسی قبل از اين که به جاهای باريکی بکشد اصلاح شود چون کارهايی که در حال حاضر صورت می گيرد بسيار خطرناک و کودتا گونه است.