صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، بهمن ۱۶، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

نمایندگان حقوقی ساکنان کمپ اشرف می گویند، شرایط کمپ لیبرتی با استانداردهای لازم برای یک زندان هم وفق نمی کنند این شرایط ناگوار که با هیچ عبارتی کمتر از «غیرانسانی» قابل و صف نیست نبایستی توسط سفیر کوبلر تایید شوند. نمایندگی حقوقی ساکنان کمپ اشرف، به موکلان خود در اشرف توصیه نمی کند که خود را در اختیار چنین وضعیت غیرانسانی در کمپ لیبرتی قرار دهند. از سوی دیگر کمیساریای پناهندگان ملل متحد اول فوریه با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که ساکنان اشرف به طور رسمی و طبق قانون، «پناهجو» محسوب میشوند. این اطلاعیه می افزاید، هرگونه جابجایی از کمپ اشرف باید داوطلبانه باشد و در محل جدید باید آزادی تردد وجود داشته باشد و قوانین بین المللی الزام آور می سازند که "پناهجویان" باید بتوانند از حفاظتهای پایه ای برای امنیت و سلامت خود برخوردار باشند. طبق اصل نان رفولمان، این شامل حفاظت در مقابل هر گونه اخراج و فرستادن به مناطقی است که جان آنها در خطر بیفتد. روز پنجشنبه 13 بهمن و پس از پیشنهاد مارتین کوبلر، نماینده ویژه دبیرکل ملل متحد در عراق که خواستار مذاکرات سازنده بین نمایندگان دولت عراق و ساکنان اشرف برای توافق درباره ترتیبات و شرایط جابجایی به کمپ لیبرتی و حرکت اولین گروه آغاز شود، شورای ملی مقاومت در اطلاعیه ای موافقت و استقبال خانم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت از این پیشنهاد را اعلام نمود. خانم رجوی با يادآوری آمادگی خود برای سفر به بغداد و گفتگو با دولت عراق با حضور نماينده ويژه دبيرکل بار ديگر بر آمادگی 400 تن از ساکنان اشرف برای انتقال به ليبرتی با خودروها و اموال منقولشان تأکيد کرد و به تشکيل يک کميته حقوقی مشترک از وکيلان طرفهای ذيربط برای امضای يک سند جامع، ترتيبات انتقال که دربرگيرنده اطمينانهای حداقل باشد، فراخواند. بحث اشرف به اجلاس رسمی پارلمان اروپا کشیده شد و در این اجلاس و با حضور کاترین اشتون نماینده عالی و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بحث اشرف مطرح گردید. خانم اشتون در پاسخ به سوالات متعدد مطرح شده توسط مدافعان حقوق ساکنین اشرف در رابطه با وضعیت ساکنین اشرف از جمله گفت: من معتقدم پتانسيلی برای آينده وجود دارد تا افراد را امن نگهداريم و اين امر همان طور که گفتم هدف نهايی ماست.

 رژيم، يک زندانی سياسی را به اعدام محکوم کرد
زندانی سياسی رضا اسماعيلی توسط دادگاه رژیم به اتهام محاربه،  به اعدام محکوم شد. وی که 34 سال سن دارد و اهل سلماس می باشد، 5 ماه پيش توسط نيروهای امنيتی رژيم بازداشت شده بود.





اخبار مربوط به حقوق بشر همچنان وخیم است
سازمان مستقل و بین المللی "گزارشگران بدون مرز" برای دهمین بار متوالی گزارشی سالانه از وضعیت آزادی بیان در سال 2011 را منتشر نمود. در این گزارش آمده است که رژیم ایران با سرعتی معادل هر چهار ساعت یکنفر، کشتار در ایران را ادامه می دهد. این سازمان اضافه کرد که رژیم ایران قدمهای بیشتری در جهت سرکوب اقلیتهای مذهبی، روزنامه نگاران و زنان برداشته است. این سازمان همچنین به رشد سریع خودکشی در ایران اشاره کرد.


منصور اسانلو به قید کفالت آزاد شد
آقای اسانلو، رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز پنجشنبه در تیر ماه سال ۱۳۸۶ توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت و در دادگاه به اتهامهای امنیتی محکوم به پنج سال زندان شد. آقای اسانلو در مدت اسارت خود از بیماریهای متعددی چون قلب، چشم رنج می برد. مهدی کوهستانی نژاد مشاور کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری و عضو کنگره کار کانادا به رادیو فردا گفت که هنوز شرایط آزادی موقت منصور اسانلو روشن نیست زیرا معلوم نیست که بدون قید و شرط آزاد شده یا نه.

 رانندگان لوکوموتیوهای راه آهن دست به اعتصاب زدند

سایت همبستگی ملی گزارش داد: رانندگان لوکوموتیوهای راه آهن تهران- مشهد، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود، دست به اعتصاب زدند.

 

 

جمعی از معلمان استان کرمانشاه،دست به اعتصاب زدند

جمعی از معلمان استان کرمانشاه، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود، دست به اعتصاب زدند. به گزارش هرانا15 بهمن، معلمان استان کرمانشاه در نامه سرگشاده خود تأکید کردند که: «اگر این روند بیتوجهی به خواستها ادامه پیدا کند و در آینده هم، با چنین مشکلاتی همکارانمان مواجه گردند، به حرکتهای اعتراضی خود با قاطعیت ادامه خواهیم داد. 



کانادا 5 نهاد و 3 مهره رژیم ایران را لیست گذاری و تحریم کرد
جان برد وزیر خارجه کانادا با صدور بیانیه ای گفت این تحریمها سران شناخته شده سپاه پاسداران را شامل می شود و عملا تمامی معاملات مالی با رژیم ایران را از جمله معاملاتی که با بانک مرکزی آن مرتبط هستند، ممنوع می کند. پیشتر، کانادا تحریم های خود را علیه 49 تن از مقامات و افراد وابسته به رژیم ایران و 339 نهاد و شرکت آن به اجرا گذاشته بود و اکنون نهادها و اشخاص جدیدا تحریم شده به این لیست اضافه میگردند.  شرکتهای تحریم شده عبارتند از : «شرکت حمل و نقل دریا دلالان سفید خزر»، «رزماشین»، «شرکت واردات صادرات سعد»،  «شرکت تولیدی و مهندسی توربین»، «شرکت بازرگانی بهنام شهریاری»، این شرکت ها در رابطه با سپاه پاسداران و دور زدن تحریم ها در رابطه با سلاح کشتار جمعی هستند از جمله « شرکت بازرگانی بهنام شهریاری» از شرکت هائی است که در راستای کمک نظامی و تسلیحاتی به حزب الله لبنان فعالیت میکند. افراد جدید تحریم شده نیز عبارتند از: علی سعیدی، نماینده خامنه ای در سپاه پاسداران. بالاترین مسئول کنترل و سرکوب در درون سپاه پاسداران، سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران و سرتیپ پاسدار علی اشرف نوری معاون سیاسی سپاه پاسداران که در 1 آذر 1390 معاون سیاسی سپاه جایگزین سرتیپ پاسدار یدالله جوان شد.

رژیم ایران اجازه بازدیدازسایت پارچین را به بازرسان آژانس اتمی ملل متحد نداد

به نقل از سایت همبستگی ملی، یک دیپلمات غربی در اینباره گفت که تیم آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواستار دسترسی به سایت نظامی پارچین که در گزارش آبان ماه آژانس به آن اشاره شده است شد، اما اجازه دسترسی به آنها داده نشد. آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است که در 2 اسفند 90 بازدید مجددی از ایران داشته باشد و همچنان خواهان بازدید از سایت پارچین است.



منزل زنداني سياسي ارژنگ داوودي تصاحب و تخريب شد
به نقل از فعالان حقوق بشر و دمکراسی در ایران، در طی چند هفته گذشته فشارهای طاقت فرسا و شرم آوری توسط بازجویان وزارت اطلاعات علیه خانواده زندانی سیاسی ارژنگ داودی اعمال شده است. این منبع افزود: یکی از عوامل وزارت اطلاعات که منزل مسکونی زندانی سیاسی ارژنگ داودی را به دستور دفتر خامنه ای تصاحب کرده بود چند روزی است که مشغول تخریب آن می باشد.
فعالان حقوق بشر و دمکراسی در ایران افزود که منزل زندانی سیاسی اژنگ داودی که در پی دستگیری وی و به سرقت بردن اموالش توسط دفتر خامنه ای در اختیار تام یکی از عیادی وزارت اطلاعات، یعنی زنی بنام سلطانی قرار داده شده بود، در طی چند روز گذشته شروع به تخریب این منزل نموده اند و در حال خاک برداری و از بین بردن کامل آن هستند. منزل شخصی زندانی سیاسی ارژنگ داودی در سال 1382 و زمانی که وی در زندان بود به دستور بازجویان وزارت اطلاعات پلمپ و توقیف گردید و همسر این زندانی سیاسی را از منزل شخصی اش آواره نمودند. آقای ارژنگ داودی که تحت فشارهای غیرانسانی و طاقت فرسا قرار دارد تحت شکنجه های جسمی قرار دارد. او از بهمن سال گذشته تا به حال از داشتن هرگونه تماسی با خانواده اش محروم می باشد. 

روسیه و چین برای دومین بار قطعنامه محکومیت رژیم بشاراسد را وتو کردند

به گزارش آسوشیتدپرس 15بهمن1390، در رای گیری قطعنامه محکومیت رژیم بشار اسد دیکتاتور سوریه، روسیه و چین برای دومین بار با رای منفی خود  این قطعنامه را وتو کردند. ژرار آرود نماینده دائم فرانسه در ملل متحد گفت این یک روز اندوهناک برای مردم سوریه و برای جامعه بین المللی است. پیتر ویتیگ سفیر آلمان در شورای امنیت نیز وتوی چین و روسیه را یک خجالت خواند و گفت بار دیگر روی مردم سوریه زمین گذاشته شد. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: اسد باید کشتار و جنایات علیه مردم سوریه را حالا متوقف کند. او باید از قدرت کنار بکشد و بگذارد روند گذار دمکراتیک بی درنگ پیش برود. من یورش توصیف ناپذیرعلیه مردم حمص را قویا محکوم میکنم. آلن ژوپه وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد: جامعه بین المللی باید از مردم سوریه حمایت کند و حق آنها را برای دستیابی به آزادی، به امنیت و انتخاب آنها برای آینده شان به رسمیت بشناسد.
ترکیه گفت ملل متحد باید در مورد سوریه موضعی روشن وقاطع بگیرد.
تلويزيون العربيه گزارش داد که دکتر غسان شبان رئيس بخش روابط بين المللی در دانشگاه مريموند اظهار داشته است که وتوی روسيه و چين به منافع آنها با رژيم ايران ربط دارد و ربطی به منافع آنها با سوريه ندارد. بيشتر سايتهای اتمی در ايران توسط روسيه ساخته می شود و اين هزينه هنگفتی است که بيش از ۴۰ميليارد دلار است و روسيه هيچ وقت اين اموال را قربانی نمی کند. چين نيز منافع اقتصادی زيادی با ايران دارد.  خبرگزاری فرانسه در گزارش خود گفت که بان کی مون دبيرکل سازمان ملل گفت وتوی قطعنامه توسط چين و روسيه تضعيف سازمان ملل متحد است. بان کی مون طی بيانيه يی گفت اين وتو در شورای امنيت يک دلسردی عظيمی برای مردم سوريه و خاورميانه و تمامی هواداران دموکراسی و حقوق بشر می باشد. در پی کشتار مردم شهر حمص، دولت تونس تصمیم گرفت سفیر رژیم بشاراسد را از تونس اخراج کند و سفیر خود را از دمشق فرا بخواند. از سوی دیگر شهروندان سوری در کشورهای مختلف به سفارتخانه های سوریه در کویت، قاهره، طرابلس، لندن و برلین حمله کرده و در کشورهایی تونس، اردن و عربستان دست به اعتراض زدند. این درحالیست که بنا به گزارش تلویزیون الجزیره، ماموران بشار اسد، روز جمعه شهر حمص را هدف توپ باران گسترده و حملات زرهی قرار داده و 330 تن را کشته و 1600 تن را مجروح نمودند.